Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1η έως 4 Μαρτίου

Διονυσιακό κλίμα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1η έως 4 Μαρτίου

Οι Απόκριες είναι η σύγχρονη απόληξη της αρχαίας Διονυσιακής λατρείας, η οποία μεταξύ άλλων διακρίνονταν και για τον οργιαστικό της χαρακτήρα. Ο Διόνυσος θεωρείται ο πατέρας του Θεάτρου και σύμφωνα με την αρχαία παράδοση ήταν υπεύθυνος για μια σειρά από καινοτομίες και ευεργετήματα αλλά ουσιαστικά η τεράστια δημοφιλία του οφειλόταν στο ότι φρόντιζε ανελλιπώς για την... διασκέδαση και την ευτυχία των πιστών του!
Παράλληλα βέβαια, αναπτύχθηκε και μια πιο «εσωτερική» λατρεία του Διονύσου, κυρίως από τους Ορφικούς, που μάλιστα εισήγαγαν πρώτοι την έννοια ενός Θείου βρέφους που πεθαίνει κι ανασταίνεται (ο Ζαγρεύς-Διόνυσος). Αυτή η θεώρηση όμως, για ευνόητους λόγους ήταν δύσκολο να περάσει στη μάζα, που προτίμησε να κρατήσει τα πιο... φαντεζί στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας: Τα μασκαρέματα, τα πειράγματα, την «ιερή» μέθη και τελικά το... άφθονο σεξ!

Και φέτος ήρθαν έτσι τα πράγματα, που η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς διεκδικεί επάξια τον τίτλο της λαϊκής Διονυσιακής.

Λίγο το «χαλαρωτικό» τρίγωνο Ήλιου-Δία, λίγο το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη και λίγο ο ενεργός Χείρωνας (την Τρίτη κάνει μια σύνοδο με τον Ήλιο), συνθέτουν μια πραγματικότητα που αναβιώνοντας αρχέγονες καταστάσεις, μπορεί να συνδυάσει την διασκέδαση και την χαλάρωση, με τον έρωτα και τα μασκαριλίκια!

Το πόσο θα θελήσουμε να συμμετάσχουμε σε όλα αυτά, ως δράστες, εξαρτάται βέβαια από τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη μας και τα επίκαιρα πλανητικά «πειράγματα» πάνω σε σχετικούς γενέθλιους δείκτες, όπως είναι για παράδειγμα η Σελήνη και η Αφροδίτη μας. Σε ένα γενικό πλαίσιο όμως, οι Υδροχόοι και οι εκπρόσωποι των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) είναι οι πρώτοι που θα μπουν στον πειρασμό να κάνουν το... κάτι παραπάνω. Ή να... πάθουν στην περίπτωση που αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας την δική τους «αμαρτωλή» συμμετοχή!
Γιατί, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι δύο εραστές του ουρανού μας θέτουν ένα απλό δίλημμα: Έρωτας, πάθος, διεκδίκηση, ζήλεια, απιστία, ηδονισμός, όλα αυτά υπάρχουν μας λένε. Εσείς –δηλαδή εμείς- θα διαλέξετε που την κεφαλήν κλίναi, παίρνοντας μάλιστα και το ρίσκο μιας ενδεχόμενης αποτυχίας. Αυτοί αμαρτίαν ουκ έχουν... Πάντα ωστόσο υπάρχει το παρήγορο «το ταξίδι μετράει κι όχι ο προορισμός». Έτσι αν κάποια ή κάποιος δεν καταλήξει τελικά σε μια πολυπόθητη αγκαλιά, βιώνοντας τις «χίλιες και μια νύχτες» θα έχει να θυμάται σίγουρα τις χίλιες και μια «χιλόπιτες».

Συμπρωταγωνιστές σε αυτό το σύγχρονο δράμα είναι πρωτίστως οι Σκορπιοί, οι Ιχθύες, οι Ταύροι και οι Παρθένοι αλλά τελικά -ανεξαρτήτως ζωδίου- όποιες ή όποιοι είναι ανοικτοί σε περιπέτειες, γνωρίζοντας ότι το «σήμερα» είναι αυτό που μετράει κι αύριο... who cares.

Γιατί, ούτε ο Δίας, ούτε ο Άρης είναι υπέρ της μονιμότητας. Ό, τι φάμε, ό, , τι πιούμε κι ότι αρπάξουμε σου λένε κι αφήνουν τα υπόλοιπα στον Χείρωνα.
Όσες και όσοι δηλαδή τρέφουν μεγάλες προσδοκίες περί σχέσεων, γάμων, αιωνιότητας κλπ, καλό είναι να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα, που ο «Αρχαίος» θα πιάσει βάρδια. Εκεί χωράνε σκέψεις και προθέσεις για στεφάνια, κουφέτα, και ροζ ή γαλάζιες κούνιες.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved