Τα SOS της εβδομάδας, από 28/2 έως 6/3

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 28/2 έως 6/3


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (28/2 έως 6/3)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ουράνια δρώμενα κατά τη διάρκεια του επταημέρου, αφού πέρα από το «καυτό» τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη έχουμε την Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων και την αλλαγή φοράς στην πορεία του Ερμή, του Άρη, του Κρόνου και αργότερα του Δία.
Η σταδιακή επαναφορά του Ερμή «στα ίσα του» αναμένεται να ξεμπλοκάρει διεργασίες που δίκαια ή άδικα είχαν «κολλήσει». Και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος ανοίγει ο δρόμος για οτιδήποτε «ελέγχεται» από την αφεντιά του (συμβόλαια, συμφωνίες, τεχνικές ρυθμίσεις, συνεννοήσεις, επικοινωνία).

Παράλληλα όμως, μέσα στο Σ/Κ ο Άρης και ο Κρόνος γίνονται «στάσιμοι», ξεκινώντας σταδιακά την ανάδρομη πορεία τους, που θα τερματιστεί αντίστοιχα στις 20/5 και 21/7.

Για τον δεύτερο η φαινόμενη ανάδρομη κίνηση είναι ένα ετήσιο φαινόμενο που πριμοδοτεί προβληματισμούς για κάποιες επιλογές του παρελθόντος που είτε απορρίπτονται είτε συνειδητοποιούνται ως λάθη (καιρός να πετάξουμε τα... σκουπίδια). Επιπλέον, κατά τη γνώμη μου στρέφει την «εξεταστική» ενέργεια του πλανήτη σε θέματα αρμοδιότητας του Τοξότη (Παιδεία, media, πολιτική, νομικές υποθέσεις, ταξίδια, συγγενείς κλπ).

Η ανάδρομη κίνηση του Άρη είναι από μόνη της μια μεγάλη είδηση, αφού συχνά αλλάζει τον ρου των εξελίξεων στα μέτωπα της ζωής μας, ενώ είναι «κόκκινο πανί» για τις κάθε είδους ιατρικές επεμβάσεις, στις οποίες όλο και κάτι... στραβώνει.
Γενικότερα, κάτω από την επιρροή του μια νέα πρωτοβουλία μπορεί να αποκτήσει χαρακτηριστικά της βασάνου του Σίσυφου, που όλο κύλαγε έναν βράχο προς την κορυφή κι όλο αυτός ξανακύλαγε προς την βάση.
Κι όπως περιγράφεται σε ένα παλαιότερο άρθρο του astrology.gr (Οι ανάδρομες πλανητικές διελεύσεις):

...Ο ανάδρομος Άρης επαναφέρει παλιές διαμάχες και απωθημένα ενώ ελλείψει άλλων μέσων ανασύρει και όπλα παλαιού τύπου. Συχνά αντιστρέφει τις εξελίξεις στα απανταχού πεδία των μαχών, ορίζοντας μια περίοδο όπου οι επιτιθέμενοι γίνονται αμυνόμενοι και το αντίστροφο. Ακόμα, «λοξοδρομεί» την ενεργειακή ροή αλλάζοντας τα κατά τόπους δεδομένα. Φανταστείτε αναλογικά μια πηγή που στερεύει επειδή το νερό «βρήκε» μια άδεια κοιλότητα η ένα ρυάκι που εξ αιτίας ενός εμποδίου αλλάζει το ρου του, εγκαταλείπει το αγαπημένο του οικοσύστημα και ποτίζει πλέον άλλα ...λουλουδάκια. Και είναι λογικό τα μεν να ξεραθούν και τα δε να γνωρίσουν μια ανέλπιστη άνθηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον ανάδρομο Άρη προκύπτουν όταν προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε κάποιου είδους προσβολή η ασθένεια, αφού ο «εχθρός» αποδεικνύεται ...επτάψυχος. Προφανώς, είτε κάτι δεν κάνουμε καλά, είτε στοχεύουμε σε λάθος κατεύθυνση και είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική η το «συνταγολόγιο» μας.

Καλό είναι λοιπόν να έχουμε όλα τα παραπάνω υπόψη μας, ώστε τουλάχιστον να μην ματαιοπονούμε με προσπάθειες που δεν «βγαίνουν». Όσο για την επιρροή του ανάδρομου Άρη στα 12 ζώδια, θα υπάρξει ένα επικαιροποιημένο ειδικό άρθρο, στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε για τις λεπτομέρειες.

Η Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες, έρχεται να διαδεχθεί την «φορτωμένη» ενεργειακά Νέα Σελήνη του Υδροχόου, η οποία επιβεβαίωσε πλήρως τις εκτιμήσεις μου, ιδιαίτερα σε σχέση με την σοβαρότητα μιας επιδημίας (60 και πλέον έφτασαν τα θύματα της γρίπης κάτω από το καθεστώς της αντίθεσης του Άρη με την Έριδα) αλλά και τις αποκαλύψεις για την... ΜΚΟ παρασκηνιακή δράση πρώην ή νυν κυβερνώντων (ο αστρικός Ποσειδώνας σε «κρυφές» συνόδους με τα Φώτα).
Μένοντας στο σχήμα Άρη-Έριδας, να θυμίσω ότι επιβεβαιώθηκαν και οι «στρατιωτικές» διαστάσεις τους, με αλλεπάλληλες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Τα πολύ πιο σοβαρά βέβαια διαδραματίζονται στην Ουκρανία, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να παίρνουν ήδη θέσεις μάχης.

Πάντως, το καινούριο φεγγάρι φέρει την σφραγίδα του Χείρωνα (είναι σε σύνοδο με τα Φώτα, στον 11ο οίκο ), κάτι που σε αγαστή συνεργασία με τον ανάδρομο Άρη μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο κοινωνικοπολιτικά θέματα ή καταστάσεις του παρελθόντος.
Ατυχώς, φαίνεται πως για μια ακόμη φορά βαδίζουμε ολοταχώς προς την... δεκαετία του 50, μπορεί κι ακόμη πιο πίσω.
Η γενική τάση είναι ο καθείς να περιχαρακώνεται στο «μαντρί» του, θεωρώντας ως εχθρούς όλους εκείνους που είναι απ' έξω. Ό, τι το χειρότερο δηλαδή για την απαιτούμενη ομοψυχία, έστω κι αν μέσα από αυτήν την διαδικασία θα αναδειχθούν και κάποιες ξεχασμένες, όσο και πολύτιμες αξίες
Από την άλλη πλευρά, η αναμόχλευση του παρελθόντος σίγουρα θα βγάλει «λαγούς», ιδιαίτερα σε σχέση με τη δράση και τον ρόλο πολιτικών προσώπων ή φορέων.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας μας θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα του οίκου του αλλά και να ξαναζήσει το παρελθόν του, ενίοτε υπό το βάρος μιας έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Τα... συμπαθητικά νέα έρχονται από τον Δία, που τριγωνίζει τα Φώτα, αφήνοντας πολλά περιθώρια για την εμφάνιση-ανάπτυξη νέων πολιτικών σχημάτων, με πραγματικά φρέσκες ιδέες. Το αν θα μπορέσουν να ριζώσουν μέσα σε ένα εξαιρετικά «θολό» περιβάλλον, εξαρτάται βέβαια κι από εμάς!
Επιπλέον, το αστρικό Μεσουράνημα στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης «δείχνει» την 6η μοίρα του Αιγόκερω, εκεί δηλαδή που... κατοικοεδρεύει ο γενέθλιος Δίας της Ελλάδος στον 8ο οίκο των δανείων, των χρηματοδοτήσεων αλλά και της... διαπλοκής ή αλλιώς της κερδοσκοπίας σε βάρος των πολλών! Φαίνεται λοιπόν ότι... λεφτά υπάρχουν, πιθανότατα όμως θα ακολουθήσουν την γνωστή οδό προς στις τσέπες των διαπλεκομένων.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Δίας αναμένεται να στηρίξει άμεσα όσες ή όσους έχουν κάποιον σημαντικό προσωπικό γενέθλιο δείκτη (τον Ήλιο, την Σελήνη κλπ) κοντά στην 10η μοίρα των μεταβλητών (Ιχθύες, Δίδυμοι, Παρθένος και Τοξότης) αλλά και του Καρκίνου ή του Σκορπιού.

Ας δούμε τώρα τις πλανητικές όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Το Σάββατο, ο Ήλιος τριγωνίζεται με τον Δία (Ιχθύες-Καρκίνος, 10η μοίρα), διαχέοντας στην ατμόσφαιρα... χαρά, ανεμελιά και αισιοδοξία.

Mainstream: Ανάπτυξη, θετικές προοπτικές. Εύκολες λύσεις. Υποστήριξη από ισχυρούς. Ο «μπάρμπας στην Κορώνη». Δώρα, κεράσματα, «τυχερά». Καλοπέραση, διασκέδαση. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα. Αρνητική δημοσιότητα, ένα σκάνδαλο. Αναξιοκρατία. Σπατάλη.

Την Δευτέρα, ο αστρικός Ήλιος συναντά τον τροπικό Ερμή στην 18η μοίρα του Υδροχόου, φουσκώνοντας τα πανιά της επικοινωνίας μας.

Mainstream: Επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες. Διάδοση πληροφοριών. Μετακινήσεις, ταξίδια.
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις, Κουτσομπολιό.

Την ίδια ημέρα «κλείνει» με ακρίβεια το τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη.

Mainstream: Δίψα για ζωή, έντονα συναισθήματα. Ερωτισμός, φλερτ. Σεξουαλική απόλαυση. Διασκέδαση... μέχρις εσχάτων!
SOS: Απιστία, ηδονοθηρία. Αρρωστημένη ζήλεια, φθόνος. Φανατισμός. Σεξουαλική παρενόχληση, βία.

Την Τρίτη, έχουμε την σύνοδο του Ήλιου με τον Χείρωνα στην 13η μοίρα των Ιχθύων.

Mainstream: Στροφή στην παράδοση. Λαϊκή τέχνη, μύθοι και θρύλοι. Παραδοσιακές θεραπείες, σαμανισμός. Επαφές με πρεσβυτέρους. Ενδιαφέροντα σχετικά με το σπίτι αλλά και το παρελθόν. Αναβίωση. Οικογενειακές στιγμές.
SOS: Εξάρτηση, συναισθηματική αδυναμία. Τοπικισμός, σωβινισμός.

Την Τετάρτη, ο τροπικός Ερμής ξαναβρίσκει... ανεβαίνοντας τον αστρικό Χείρωνα στην 19η μοίρα του Υδροχόου, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην παρελθοντολογία των ημερών.

Mainstream: Πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος στο προσκήνιο. Αναπόληση. Επανασύνδεση. Ανεύρεση χαμένων αντικειμένων ή εγγράφων. Αντίκες. Μια συγκέντρωση στο σπίτι ή σε κλειστό χώρο. Μεταφορά επίπλων, εσωτερική διαρρύθμιση. Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, ευσυγκινησία. Ένα «ενοχλητικό» μήνυμα από το παρελθόν.

Τέλος, βλέποντας λίγο πιο μπροστά, την Παρασκευή ο τροπικός Ήλιος «κλειδώνει» επάνω στο τετράγωνο του αστρικού Δία με τον αστρικό Ουρανό (Δίδυμοι-Ιχθύες, 16η μοίρα), φέρνοντας μας πιο κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή ή επανάσταση! Και μακάρι να επρόκειτο μόνον για μια επανάσταση συνειδήσεων ή ένα άνοιγμα των πνευματικών οριζόντων μας.
Εδώ σε συλλογικό επίπεδο τα καλά νέα έρχονται κυρίως από τον τομέα των επιστημών και των τεχνών γιατί σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο κάτω από τις παρούσες συνθήκες τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να εξελιχθούν ομαλά. Από ακρότητα σε ακρότητα θα πηγαίνουν και... μακριά από εμάς...
Επί προσωπικού πάντως, το όλο σχήμα μπορεί να συμβάλει στην χειραφέτηση μας από ανεπιθύμητες εξαρτήσεις ή να αλλάξει υπέρ μας τα δεδομένα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved