Αστρολογική Εφημερία, από 11 έως 14 Μαΐου

Καλού-κακού όμως ας έχουμε τον νου μας και στο που ...πατάμε
Αστρολογική Εφημερία, από 11 έως 14 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Επιρροές για κάθε ...γούστο επιφυλάσσουν οι ουρανοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας, αφού μόνον ο Κρόνος και η Δήμητρα απουσιάζουν από το αστρολογικό δελτίο. Επιπλέον η αλλαγή ζωδίου του Άρη αναμένεται να αλλάξει το ρυθμό και για τα δώδεκα ζώδια, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τα τέσσερα σταθερά (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) που μέχρι τις 29 Ιουνίου καλούνται να ανταποκριθούν εύστοχα στις προκλήσεις και να διεκδικήσουν το καλύτερο που τους αναλογεί.

 

Θυμίζω πως η επιρροή του «κόκκινου πλανήτη», πρακτικά είναι κυμαινόμενη, με τις εντάσεις και το ...τσίτωμα να διαδέχονται τις περιόδους απραξίας ή νηνεμίας. Οι Ταύροι έχουν έναν λόγο παραπάνω να είναι πιο προσεκτικοί, αφού οι διελεύσεις του Άρη από ένα ζώδιο συνήθως συμβάλλουν σε έντονες ενοχλήσεις (πυρετούς, πρηξίματα, πιασίματα κλπ) που πολλές φορές προκύπτουν από την απότομη ενασχόληση μας με δραστηριότητες που αντικειμενικά εμπερικλείουν τέτοιους κινδύνους.

Όμως για τον Άρη στον Ταύρο θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του astrology.gr, οπότε θα σταματήσω εδώ.

 

Όσον αφορά όμως τις κινήσεις των πλανητών έχουμε μερικές ακόμη αλλαγές, αυτή τη φορά «κρυφές», αφού μετά τον αστρικό Δία που πέρασε στον Κριό από την Κυριακή, ακολουθούν ο Ερμής και η Αφροδίτη. Και ως προς το Δία να επισημάνω ότι θα παραμείνει στο ζώδιο για έναν ολόκληρο χρόνο, προς μεγάλη τέρψη όσων Κριών δεν ...πρόλαβαν να καρπωθούν τις ευκαιρίες της τροπικής του διέλευσης. Θα είναι ένα είδος «δεύτερης ευκαιρίας» και μάλιστα πιο επίμονης, αφού είναι δεδομένο πως οι αστρικές διελεύσεις συνδέονται περισσότερο με γεγονότα και καταστάσεις παρά με την ψυχική μας διάθεση. Εννοείται πως μαζί με τους Κριούς, περιμένουν για να ...εισπράξουν και τα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι. Και το βέβαιο είναι πως ο μπάρμπα Δίας έχει για όλους, γι’ αυτό μην σπρώχνεστε!

 

Μένοντας στον «μεγάλο ευεργέτη» ο οποίος μάλλον έχει την τιμητική του, δεν μπορώ να μην σταθώ στις συνόδους του με τον Ερμή και την Αφροδίτη (την Τετάρτη) οι οποίες αναμένεται να παρατείνουν την «άνοιξη» των ουρανών που ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη «Εφημερία» το θετικό κλίμα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευχάριστες στιγμές στην καθημερινότητα μας, ενώ στον αντίποδα οι υπερβολές, οι σπατάλες και μια ...σχετική ελαφρότητα ενδέχεται να αποτελέσουν σημείο τριβής ανάμεσα στους απανταχού «σοβαρούς» και τους άσπονδους φίλους τους, τους ...δεν βαριέσαι. Τα ποικίλα τυχερά, η πληθωρική κοινωνική ζωή και το «φόρτωμα στον κόκορα» συνιστούν αντίστοιχα τις κεντρικές κατευθύνσεις, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.

Και βέβαια για να μην βγει το γέλιο ...ξινό θα πρέπει να μην αμεληθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας.

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα είναι οι πρώτοι αποδέκτες της πληθωρικής ενέργειας του Δία, με τους τελευταίους να μην νιώθουν και τόσο άνετα, αφού πέρα από το ότι ο προγραμματισμός τους κινδυνεύει να σκοντάψει στην ανευθυνότητα των αρμοδίων, καλούνται επιπλέον να αντεπεξέλθουν σε «κοπάνες» και ανούσιους χαριεντισμούς. Ανάλογα θέματα μπορεί να έχουν οι Παρθένοι και οι Σκορπιοί, ενώ αντίθετα για τους Διδύμους, τους Ζυγούς και τους Τοξότες μάλλον πρόκειται για την ημέρα που θρέφει τις άλλες τριάντα!

 

Ο Ερμής και η Αφροδίτη θα συνεχίσουν να χορεύουν στην καθημερινότητα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με διαφορετικό όμως παρτενέρ. Οι «κρυφές» σύνοδοι τους με τον τροπικό Ουρανό θα προσδώσουν στο weekend έναν ανατρεπτικό χαρακτήρα, με μπόλικες εκπλήξεις και απρόβλεπτα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι αντιδράσεις θα είναι μη αναμενόμενες ή υπέρ του δέοντος προκλητικές, κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει καθόλου στους Καρκίνους αλλά και σε όλους τους χαρακτήρες που έχουν μάθει να ακολουθούν την πεπατημένη. Και πάλι τα παρορμητικά ζώδια είναι στην πρώτη γραμμή, με τους Κριούς φυσικά να προΐστανται των ανατροπών και τους Ζυγούς να εξαντλούν στην πράξη όλες τις συνθετικές τους ικανότητες. Υδροχόοι, Λέοντες και γενικότερα οι χαρακτήρες που εξιτάρονται με την διαφορετικότητα θα βρεθούν στο στοιχείο τους.

 

Σε δημιουργικό επίπεδο ευνοείται η ενασχόληση με τις επιστήμες, την ψυχολογία, την αστρονομία και την αστρολογία, ενώ η συμμετοχή της Αφροδίτης θα εξυπηρετήσει κυρίως πρωτότυπα θεάματα και εκδηλώσεις με ειδικό περιεχόμενο και φυσικά εξεζητημένες ενδυματολογικές εφαρμογές.

Στα πιθανά προβλήματα συγκαταλέγονται παραδοξότητες και συμπτώματα «ανυπακοής» σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ όσον αφορά τα θέματα αισθητικής ενδέχεται κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση να μην βγουν όπως θα έπρεπε.

 

Επιστρέφοντας στον ...φίλο μας τον Άρη, με την είσοδο του στον Ταύρο σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, μια φαινομενικά ήπια όψη, η οποία όμως λόγω της φύσης των δύο πλανητών δεν παύει να κρύβει κάποιους κινδύνους, ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα. Είναι γνωστό πως ο «εξεγερμένος» Ποσειδώνας μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εξαπάτησης, το οποίο μάλιστα με τον Άρη αποκτά μια «ληστρική» διάσταση.

Θυμίζω ακόμη το «επιθετικό» υγρό ή αέριο στοιχείο, τους λάθος συναγερμούς, τις αστοχίες, τα υδραυλικά προβλήματα, τις τοξικές προσβολές-δηλητηριάσεις και την τάση να φεύγουμε δυναμικά προς το ...πουθενά. Η λίστα είναι σχετικά μακριά και σε κοινωνικό επίπεδο συμπεριλαμβάνει εντάσεις στον ιατρικό κλάδο-νοσοκομεία, την Εκκλησία, πλημμύρες αλλά και «παιχνίδια» κατασκόπων.

Σε προσωπικό επίπεδο λέμε ναι στο χορό και γενικότερα στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προσέχουμε όμως περισσότερο το τι τρώμε και κυρίως το τι και πόσο πίνουμε.

 

Την Παρασκευή και ...13 έχουμε και μια ακόμη όψη, αντάξια ίσως της ...θρυλικής κακοδαιμονίας που (δεισιδαιμονίας θα έλεγα) που συνοδεύει την ημέρα. Το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Πλούτωνα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την εξωτερίκευση της «σκοτεινής» πλευράς, είτε πρόκειται για ένα εσωτερικό-ψυχολογικό ζήτημα, είτε για μια εφ’ όλης της ύλης αναμέτρηση των δυνάμεων του καλού και του κακού.

Δεν μας τα λέει καλά λοιπόν ο ...κύριος Άρης και εύχομαι πραγματικά να μην βγάλει όλο του το μένος σε συλλογικό επίπεδο, αφού είναι γνωστό πως οι καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει δεν είναι διόλου αμελητέες. Από υπονομεύσεις και γκρεμίσματα μέχρι βόμβες και εγκληματικές ενέργειες ολκής.

Επί προσωπικού θα έχουμε μια καλή ευκαιρία για «ξεκαθαρίσματα» είτε με το παρελθόν, είτε με τον κακό μας εαυτό που πάντα καιροφυλακτεί για να υπονομεύσει τις προσπάθειες μας.

Η όψη είναι ιδανική για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με ότι εμποδίζει την πρόοδο μας, όπως επίσης και για μια δυνατή ...σεξοθεραπεία. Καλού-κακού όμως ας έχουμε τον νου μας και στο που ...πατάμε, αφού ο Πλουτωνάκος ανοίγει τρύπες και χάσματα εκεί που δεν το περιμένεις.

 

Αποδέκτες της συνδυασμένης Άρειας και Πλουτώνιας ενέργειας θα είναι πρωτίστως οι εκπρόσωποι των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Υδροχόοι και Σκορπιοί), ιδιαίτερα όσες και όσοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες τρεις ημέρες των ζωδίων τους. Φυσικά οι Σκορπιοί είναι ...άλλη κατηγορία και μπορούν να καρπωθούν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει ο κυβερνήτης πλανήτης τους. Δηλαδή να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση εξ αιτίας της ζημιάς των γνωστών ή άγνωστων ανταγωνιστών τους.

Σε κρίσιμη φάση θα βρεθεί επίσης μια μερίδα των Κριών, των Ζυγών, των Καρκίνων και των Αιγόκερων, εκείνες κι εκείνοι δηλαδή που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου και αυτήν την περίοδο μαθαίνουν είτε με το καλό είτε με το ζόρι τι εστί ...Πλούτωνας!

13_may
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved