Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 17° 29' 47" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 20° 06' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 09° 23' 01" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 27° 59' 23" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 23° 50' 35" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 28' 13" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 22° 14' 37" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 50' 03" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 58' 42" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 51' 57" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 18° 07' 14" ΤΑΥΡΟΣ R

Τα SOS της εβδομάδας, από 21/2 έως 27/2

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 21/2 έως 27/2


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

 

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (21/2 έως 27/2)

Αρκετή ποικιλία εμφανίζουν οι πλανητικές επαφές του επταημέρου, έχοντας βέβαια σαν αιχμή την σύνοδο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, μια όψη που αναπαράγει οτιδήποτε σχετίζεται με θολές ή απατηλές καταστάσεις, ενώ από την άλλη επιχειρεί να φέρει την... φαντασία στην εξουσία!

Στο μέτωπο των αργών πλανητών, έχουμε δύο «κοσμικές» όψεις, το τετράγωνο Δία-Ουρανού και το εξάγωνο Χείρωνα-Πλούτωνα.
Για το δεύτερο (Ιχθύες-Αιγόκερως, 12η μοίρα), έχω ήδη επισημάνει τόσο την κερδοσκοπική –ενίοτε και... μαφιόζικη- διάσταση του σε θέματα ακίνητης περιουσίας και οικιστικής πολιτικής, όσο και την συμβολή του σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, που είναι «στα σκαριά». Υπάρχει βέβαια και το θέμα μιας «αναδόμησης», ύστερα από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Μακριά από εμάς, να λέμε...
Επιπλέον, επειδή ο Χείρωνας φαίνεται να σχετίζεται και με την τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλάνο μπαίνουν και οι υπόγειες διεργασίες σχετικά με την υποστήριξη «διαπλεκόμενων» υποψηφίων. Κι όποιοι δεν ενδώσουν στα συμφέροντα, απλά... μαυρίζονται!

Όσο για το δίπολο Δία-Ουρανού (Καρκίνος-Κριός, 10η μοίρα), ενεργειακά κινείται σε μια διαφορετική κατεύθυνση, αναδεικνύοντας θέματα σχετικά με τις επιστήμες αλλά και την... επανάσταση!

Όλα αυτά βέβαια σε συλλογικό (κοινωνικό) επίπεδο, αφού επί προσωπικού, αμφότερες οι όψεις μπορεί να επηρεάσουν άμεσα μόνον όσες ή όσους έχουν κάποιον προσωπικό γενέθλιο δείκτη (τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη ή την Δήμητρα) κοντά στις μοίρες που σχηματίζονται.

Πρακτικά δηλαδή, κοντά στην 10η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) ή την 12η των «θηλυκών» (Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύες).

Εδώ όμως για να ολοκληρωθεί η εικόνα των... δικαιούχων, είναι αναγκαίο να επισημάνω και τις αστρικές θέσεις των τεσσάρων ουρανίων σωμάτων. Έτσι λοιπόν, ο Δίας και ο Ουρανός σχηματίζουν το τετράγωνό τους ευρισκόμενοι αντίστοιχα στην 16η μοίρα των Διδύμων και των Ιχθύων, βάζοντας αναπόφευκτα στο παιχνίδι και τους ομόλογους εκπροσώπους της Παρθένου και του Τοξότη. Εδώ παραμονεύει μια μεγάλη έκπληξη ή μια μεγάλη ανατροπή των δεδομένων, είτε ευχάριστη, είτε δυσάρεστη (αυτό εξαρτάται από τις γενέθλιες προδιαγραφές του καθενός μας)

Στην ίδια λογική, ο Χείρωνας και ο Πλούτωνας διεγείροντας την 19η- μοίρα Υδροχόου και Τοξότη, απευθύνονται ουσιαστικά και στους απέναντι (Λέων, Δίδυμοι) αλλά και στους λοιπούς «αρσενικούς» εκπροσώπους (Κριός, Ζυγός) θέτοντας ζητήματα σχετικά με την ακίνητη περιουσία αλλά και την οικογένεια, το παρελθόν ή την παράδοση.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

 

Την Παρασκευή, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Άρη (Αιγόκερως-Ζυγός, 27η μοίρα), συμβάλλοντας σε μια πιο... ζωηρή καθημερινότητα.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες, «ξύπνημα». Τεχνικές εργασίες. Σπορ, γυμναστική. Ένα επιτυχημένο ρίσκο. «Κτυπάω και φεύγω». Απεξάρτηση, χειραφέτηση.
SOS: Αυθαίρετες πρακτικές, αυτοδικία. Καυγάδες, ατυχήματα. Επιθετικότητα, κακή συμπεριφορά. Ένας οξύς πόνος.

 

Την Κυριακή το βράδυ, ο Ήλιος συναντά τον Ποσειδώνα στην 5η μοίρα των Ιχθύων, κάνοντας μας να προβληματιστούμε για το τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Mainstream: Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ, φυγή από τα δύσκολα. Χαλάρωση, ύπνος. Βοήθεια σε πάσχοντες, ανθρωπισμός. Ρομαντισμός, φαντασία. Εμψύχωση, αισιοδοξία. Διαίσθηση, προφητικά όνειρα. Μια κατά λάθος επιτυχία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εναλλακτικές θεραπείες. Διαλογισμός, προσευχή. Ένα θαύμα, κρυφή προστασία ή βοήθεια. Μεταφυσική, Αστρολογία. Αποκαλύψεις για παρασκηνιακές ενέργειες.
SOS: Απάτη, αυταπάτη, υπερβολική αφέλεια. Πρόσωπα που άλλο δείχνουν κι άλλο είναι. Λάθος εμπιστοσύνη. Πράγματα που δεν γίνονται. Ακύρωση δραστηριοτήτων. Μια χίμαιρα. Παρασκήνιο, δολιότητα, προδοσία.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Έριδα (Αιγόκερως-Κριός, 22η μοίρα), συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Mainstream: Αμοιβαία εξυπηρέτηση. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μια γνωριμία στο χώρο εργασίας. Σχέση με υφιστάμενο/η. Καθαριότητα, τακτοποίηση. Εφαρμογές σε σχέση με την αισθητική. Κρέμες, καλλυντικά. Αγάπη και φροντίδα για τα ζώα.
SOS: Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος. Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Υπερβολική κριτική, «ψείρισμα».

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης έχουμε... τζακ ποτ στην αναβίωση του παρελθόντος, αφού ο ανάδρομος Ερμής συναντά τον αστρικό Χείρωνα στην 19η μοίρα του Υδροχόου.

Mainstream: Πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος στο προσκήνιο. Επανασύνδεση, αναβίωση. Ανεύρεση χαμένων αντικειμένων ή εγγράφων. Αντίκες. Μια συγκέντρωση στο σπίτι ή σε κλειστό χώρο. Μεταφορά επίπλων, εσωτερική διαρρύθμιση. Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, ευσυγκινησία. Ένα «ενοχλητικό» μήνυμα από το παρελθόν.

 

Την Τετάρτη έχουμε μια «κρυφή», όσο και παιχνιδιάρικη σύνοδο ανάμεσα στην τροπική Αφροδίτη και τον αστρικό Ερμή (Αιγόκερως, 24η μοίρα).

Mainstream: Κοινωνική ζωή, καλή παρέα, διασκέδαση. Επισκέψεις, εκδρομές. Αγορές ποικίλων ειδών. Παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μια ωραία παρουσίαση.
SOS: Διαρκής ενασχόληση με ανούσια θέματα.

Τέλος, βλέποντας και λίγο... παρακάτω, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το υπό σχηματισμό τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη (Αιγόκερως-Ζυγός, 27η μοίρα). Η όψη θα κλείσει με ακρίβεια την Δευτέρα 3/3 αλλά είναι βέβαιο ότι θα μας επηρεάσει μέσα στο τρέχον επταήμερο, καθιστώντας εξαιρετικά επίκαιρο το «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο». Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι επιθυμίες μας φουντώνουν και... μακάριοι οι ερωτευμένοι!
Βέβαια, λόγω της αδύναμης ανθρώπινης φύσης, αρκετές φορές κι ο έρωτας γίνεται πόλεμος κι αρκετοί από εμάς μπορεί να βρεθούν σε ανάλογη θέση.
Ζήλειες, απιστίες, φορτικές παρενοχλήσεις, μίση και πάθη βγαίνουν φόρα παρτίδα κι... ο Θεός βοηθός!

Περισσότερα όμως για την συγκεκριμένη όψη θα έχουμε στην επόμενη εκπομπή SOS

 

 Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   εδώ.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved