Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Υπερδιέγερση με... εντολή Άρη!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Λίγο η Πανσέληνος, λίγο ο ενεργός Άρης, δεν θέλει και πολύ για να... ξεσηκωθούμε και να ρίξουμε το νερό στ' αυλάκι. Αρκετά ξεκουραστήκαμε, αδρανήσαμε, αδιαφορήσαμε ή βολευτήκαμε, θεωρώντας ίσως πως η δράση μας δεν έχει νόημα. Κι όσοι από εμάς είχαν καλομάθει να σχολιάζουν τα δρώμενα καθισμένοι στον καναπέ τους, μάλλον ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούμε, αφού αυτό επιζητούν και οι ουρανοί: Ένα ξύπνημα αισθήσεων και διαθέσεων, μια όρεξη για πρωτοβουλίες ή έστω μια εκτόνωση.
Και βέβαια, στην περίπτωση που επιμείνουμε... καθιστικά, ο Άρης έχει πολλούς τρόπους να μας ξεκουνήσει δυσάρεστα, παίρνοντας αυτός την πρωτοβουλία για λογαριασμό μας. Με την έμπρακτη υποστήριξη των απανταχού «παιδιών» του μπορεί να μας επιστρατεύσει στη μάχη... με το ζόρι! Γιατί τι άλλο να πράξουμε όταν κάποιοι «βάρβαροι» έρχονται κατά πάνω μας κραδαίνοντας το τσεκούρι του πολέμου;

Το έχω ξαναγράψει: Η συνήθης συμβουλή που δίνουν οι αστρολόγοι σε «φάση» Άρη (ψυχραιμία, σύνεση κλπ) είναι «κουτσή», αφού αφήνει έξω το αγωνιστικό πνεύμα του πλανήτη και επιπλέον δεν συνιστά κανενός είδους πρόληψη.
Κατ' αρχήν, αν θέλουμε πραγματικά να προλάβουμε το κακό μιας έξωθεν επίθεσης ή ακόμη και το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, δεν έχουμε παρά να εξαντλήσουμε τα ενεργειακά ισοδύναμα της επιρροής του Άρη, όπως είναι για παράδειγμα τα σπορ, η γυμναστική, το σεξ και η σκληρή δουλειά. Οτιδήποτε δηλαδή μας βοηθά να ξοδέψουμε την περίσσεια ενέργεια που πλανάται στην ατμόσφαιρα και μέσα μας. Αυτή η ενέργεια δεν χάνεται κι εμείς ουσιαστικά καλούμαστε να την αξιοποιήσουμε με τον πιο συμφέροντα τρόπο. Αν την αφήσουμε να «δουλέψει» από μόνη της, τότε γινόμαστε υποψήφια θύματα κάθε,,, φαεινής ιδέας του Άρη.
Επίσης σε συμβουλές του τύπου «όχι βιασύνες» θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε άτομα που «τρώνε τη σφυριά» να φορτσάρουν σε κάτι που δεν γνωρίζουν καλά. Αν κατέχουμε το αντικείμενο, η βιασύνη μας είναι εμποτισμένη με την εμπειρία μας και είναι δύσκολο να λαθέψει, ίσως λοιπόν να είναι επιζητούμενη κι όχι καταδικαστέα. Εξ άλλου τα γρήγορα αντανακλαστικά είναι ένα από τα βασικά προσόντα των «Άρειων» τύπων, που ακόμη κι αν κάνουν κάποιο λάθος, το διορθώνουν ταχύτατα.

Ας δούμε όμως κάποια βασικά χαρακτηριστικά του Άρη, έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί στο βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα»:

Η δημιουργική πλευρά του πλανήτη μπορεί να συνοψιστεί σε δύο-σοφές-παροιμίες:
1) «Πέτρα που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει», που είναι μια καθαρή αναφορά στα καλά της εξέλιξης.
2) «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο», αυτό δηλαδή που συχνά αποκαλείται «υγιής ανταγωνισμός».
Υπάρχει όμως και ένα αρχαίο ρητό: «Πόλεμος πατήρ πάντων» απεφάνθη ο Ηράκλειτος και σίγουρα κάποιος Άρης του το ψιθύρισε...

Οι λέξεις-κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι:
Βρασμός, εγωισμός, μάχη, επίθεση, πρωτοβουλία, αυθαιρεσία, ανταγωνισμός, διεκδίκηση, αντάρτικο, κατάκτηση, τραύματα, ατυχήματα.

Πρακτικά, ένας ενεργός Άρης μας βοηθά πάντα να δώσουμε μια ώθηση στα πράγματα, να αναλάβουμε δράση εκεί που μέχρι χθες διστάζαμε, έστω κι αν αυτό δημιουργήσει τελικά προστριβές ή ισχυρές αντιδράσεις.

Σε αυτήν την φάση οι πρώτοι κοινωνοί της ενέργειας του Άρη είναι οι Ζυγοί, οι Κριοί, οι Υδροχόοι, οι Λέοντες και οι Δίδυμοι. Είτε ως «επιτιθέμενοι», είτε ως «αμυνόμενοι» καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν αγωνιστικό στίβο που για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη του. Άλλος στις σχέσεις του, άλλος στα οικονομικά, τα επαγγελματικά ή την υγεία του. Όπου κι αν είναι όμως η εντολή του Άρη είναι ξεκάθαρη: Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας!

Κλείνοντας, να σημειώσω ότι εκτός από την δυναμική του Άρη, το τρέχον τετραήμερο διαθέτει και πλούσια επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Τόσο η σύνοδος του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή, όσο και το «κρυφό» τετράγωνο του Ερμή με την Δήμητρα, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα κλίμα... πέρα-δώθε, με τις επαφές, τις γνωριμίες και τις πληροφορίες να πέφτουν βροχή!
Εδώ οι πρωταγωνιστές είναι κυρίως οι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι), που μέχρι και την Δευτέρα θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να προωθήσουν τις ιδέες και το έργο τους ή να συνάψουν μια σημαντική συμφωνία.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved