Τα SOS της εβδομάδας, από 14/2 έως 20/2

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 14/2 έως 20/2


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (14/2 έως 20/2)

Σίγουρα το γεγονός του επταημέρου είναι η Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου, η οποία αναμένεται να θέσει διλήμματα ανάμεσα στην συλλογική και την ατομική δράση, υποστηρίζοντας πότε την μια και πότε την άλλη κατεύθυνση.
Μια ανάλογη διάσταση μπορεί να προκύψει ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει μας, αφού ο Άρης και ο Κρόνος συμμετέχουν δραστικά στην Πανσέληνο, επιδιώκοντας τα πρωτεία, ο καθένας για λογαριασμό του.
Κι όπως επισήμανα στο πρόσφατο «Αστρολογικό δελτίο» οι δυo τους έχουν την τάση να μας βάλουν μεταξύ σφύρας και άκμονος αλλά εμείς σοφά πράττοντας, οφείλουμε να πάρουμε την θέση του σιδηρουργού και όχι του προς σφυρηλάτηση υλικού.
Σε αρκετές περιπτώσεις βέβαια, θα υπάρξουν έντονες συγκρούσεις, ενώ «παίζει» δυνατά και το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος. Γι' αυτό καλό είναι να προσέχουμε περισσότερο τις κινήσεις και τις επιλογές μας.

Κατά τα άλλα, μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ερμής και η Δήμητρα συμμετέχουν σε αρκετές όψεις και με δεδομένη την άμεση σχέση αμφοτέρων με την επικοινωνία και την δικτύωση, αναμένεται να έχουμε ποικίλες επαφές και γνωριμίες, άλλες φορές γόνιμες κι άλλες λίγο πιο... προβληματικές!

Ας δούμε όμως όλες τις πλανητικές όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:
Την Παρασκευή, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα, δρομολογώντας κοινωνικά ανοίγματα και συσκέψεις οικονομικού κυρίως ενδιαφέροντος (Υδροχόος-Σκορπιός, 1η μοίρα)

Mainstream: Δημοσιοποίηση στοιχείων. Συσκέψεις και διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο. Μια νομική ρύθμιση. Πολιτικές διεργασίες. Μια οικονομική συνεργασία.
SOS: Αρνητική δημοσιότητα.

Τις μικρές ώρες του Σαββάτου γίνεται η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, προοιωνίζοντας μια υπέρλαμπρη νύχτα, του καιρού βοηθούντος. Και πέρα από αυτά που ανέφερα στην εισαγωγή, όσον αφορά την διάθεση μας, μια Πανσέληνος είναι των άκρων και δεν θα πάψει ποτέ, είτε να διεγείρει συναισθήματα κι επιθυμίες, είτε να μας βυθίζει σε μια βαθιά... μελαγχολία!

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος κλείνει με ακρίβεια το τρίγωνο του με τον Άρη (Υδροχόος-Ζυγός, 26η μοίρα), συμβάλλοντας σε δυναμικές πρωτοβουλίες αλλά και... θρασύτατες αυθαιρεσίες!

Mainstream: Δράση, τόλμη. Αμεσότητα, γρήγορη διεκπεραίωση εργασιών. Αλήθειες. Αθλητισμός, γυμναστική. Ένα επιτυχημένο ρίσκο. Κυνήγι.
SOS: Βιασύνη, απερισκεψία. Ένταση, καυγάδες. Ατυχήματα. Γροθιά στο μαχαίρι.

Επίσης, αργά το βράδυ, ο ανάδρομος Ερμής συναντά τον Ήλιο στην 27η μοίρα του Υδροχόου, κάνοντας το Σ/Κ να μοιάζει με ένα πολύβουο μελίσσι.

Mainstream: Συναντήσεις, επαφές, γνωριμίες. Επανασύνδεση με πρόσωπα του παρελθόντος.
SOS: Άσκοπη περιπλάνηση, ατέρμονες συζητήσεις για ανούσια θέματα.

Την Κυριακή, ο Ερμής τριγωνίζεται με τον Άρη (Υδροχόος-Ζυγός, 26η μοίρα), δίνοντας συνέχεια στην ζωντάνια, την σπιρτάδα αλλά και ενίοτε στους... καυγάδες!

Mainstream: Ειλικρίνεια, αμεσότητα. Εκτόνωση, ξαλάφρωμα. Τεχνικές εργασίες, μαστορέματα.
SOS: Νευρική υπερένταση, βίαιο ξέσπασμα. Σπάσιμο αντικειμένων, ζημιές.

Την Δευτέρα έρχονται επιπλέον επικοινωνιακές... ενισχύσεις, αφού ο αστρικός Ερμής τετραγωνίζεται με την τροπική Δήμητρα (Υδροχόος-Σκορπιός, 1η μοίρα).

Mainstream: Γνωριμίες, επαφές. Προώθηση ιδεών και σχεδίων. Διαφήμιση, δικτύωση. Πολιτικές διεργασίες. Νομικές πράξεις. Μια ρύθμιση οικονομικού περιεχομένου. Αγορά αξεσουάρ.
SOS: Βαβυλωνία. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Την Τετάρτη όμως, ο Ερμής τα βρίσκει λίγο... σκούρα, εξ αιτίας του τετραγώνου του με τον Κρόνο (Υδροχόος-Σκορπιός, 23η μοίρα).

Mainstream: Οργάνωση, έλεγχος, ταξινόμηση, καταγραφή. Μελέτη, συλλογή στοιχείων. Δικαίωση της εμπειρίας και της προνοητικότητας. Τήρηση της νομιμότητας. Η «τσιμπίδα» του νόμου. Επιτυχημένες εξετάσεις. Εκπλήρωση υποχρεώσεων. Υψηλά ποιοτικά προαπαιτούμενα. Δουλειές της υπομονής.
SOS: Καθυστέρηση, ταλαιπωρία. Τεχνικά προβλήματα, δυστοκία στην επικοινωνία. Αγορά ελαττωματικών προϊόντων. Υπερβολική αυστηρότητα ή σχολαστικότητα. Απαισιόδοξες σκέψεις, κατάθλιψη. Έλλειψη αυτοεκτίμησης, υποβάθμιση. Ποινή, τιμωρία.

Τέλος, την Πέμπτη ο Ιχθυακός πλέον Ήλιος τα... ξαναβρίσκει με την Δήμητρα, αυτήν την φορά σε όψη τριγώνου (Ιχθύες-Σκορπιός, 1η μοίρα), βάζοντας εκ νέου στην καθημερινότητα μας, μια σφραγίδα διαπραγματεύσεων και πολιτικών διεργασιών.

Mainstream: Κοινωνικό άνοιγμα, δημόσιες σχέσεις. Επαφές με «επώνυμους». Συσκέψεις, χάραξη στρατηγικής. Μια νομική πράξη. Διπλωματία. Μια πολιτική απόφαση.
SOS: Αναποφασιστικότητα, κωλυσιεργία. Ναρκισσισμός.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved