Αστρολογική Εφημερία, από 7 έως 10 Μαΐου

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!

Αστρολογική Εφημερία, από 7 έως 10 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Να λοιπόν που φτάσαμε επιτέλους σε ένα ...ξέφωτο! Αν εξαιρέσει κανείς την «κρυφή» σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό που η επιρροή της δεν είναι εύκολο να εξαντληθεί σε δύο-τρεις ημέρες, και την επίσης κρυφή αντίθεση της Δήμητρας με τον Κρόνο (έρχονται κι άλλα μέτρα...) οι υπόλοιπες πλανητικές όψεις αυτής της περιόδου είναι από καλές έως ...πολύ καλές και από αυτήν την άποψη είναι μια λαμπρή ευκαιρία να προγραμματίσουμε την έναρξη σημαντικών δραστηριοτήτων ή απλά να χαλαρώσουμε συνδυάζοντας την διασκέδαση μας με αγορές, κοινωνικές εκδηλώσεις και ότι άλλο μας προκύψει στη ροή των εξελίξεων.

 

Ο Δίας, ο οποίος προΐσταται όλης αυτής της «καλοκαιρίας» θα μας προσφέρει εύκολες λύσεις, ευκαιρίες και υποστηρίξεις, εκεί ακριβώς που τις χρειαζόμαστε.

Φυσικά ο «χοντρός» του ζωδιακού, φύσει τεμπέλης και καλοπερασάκιας, ένθερμος υποστηρικτής της αναξιοκρατίας και ...ξινός απέναντι σε καθήκοντα ή υπευθυνότητες θα ευλογήσει πρώτα-πρώτα τους «κολλητούς» του, όσες και όσους δηλαδή έπεσαν στην μαρμίτα της τύχης όταν ήταν μωρά όπως ο Οβελίξ στο μαγικό φίλτρο. Μεγάλα μέσα, «δόντια», μπαρμπάδες και ότι άλλο χρειαστεί θα είναι στην πλήρη διάθεση των απανταχού βολεψάκηδων (και δεν θέλω γκρίνιες...)

Από την άλλη πλευρά, επειδή ο πληθωρικός Γαργαντούας δεν τσιγκουνεύεται σε εύνοια, προλαβαίνουμε όλοι να πάρουμε κάτι από την ...ευλογία του, αρκεί βέβαια να συντονιστούμε με το στυλ και τις βουλές του. Γιατί αν λιώσουμε στο «γιαπί» αναπληρώνοντας τους απανταχού κοπανατζήδες, απλά θα ρίξουμε νερό στον μύλο τους. Θέλει ...γαϊδουριά και θράσος η επιτυχία!

 

Την Δευτέρα ο Δίας κάνει δύο διαδοχικές συνόδους με τον Ερμή και την Αφροδίτη, χαλαρώνοντας κι άλλο τα πράγματα. Γιορτές και πανηγύρια αντικαθιστούν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις και φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις οι επιπολαιότητες και η αμετροεπής συμπεριφορά των «Δίιων» θα προκαλέσουν από εκνευρισμό, μέχρι πολύ ...γέλιο.

Εκτός από την περίπτωση που τίθεται κάποιο θέμα ασφαλείας δεν θα πρέπει να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας με τα καμώματα τους. Κι αν δεν τους κάνουμε το χατίρι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους «τιμωρήσουμε» ή να τους «εκπαιδεύσουμε», τζάμπα κόπος... Θα βρουν εύκολα ευήκοα ώτα ή μια φιλόξενη φωλιά για να διαλαλήσουν τον αβάστακτο καημό τους για τον πόντο που έφυγε από το καλσόν...

Πολύ κακό για το τίποτα, λοιπόν, μεγάλα λόγια και υπερβολές είναι στην ημερήσια διάταξη και μάλλον αξίζουν το ...χαμόγελο μας.

 

Τα εννέα από τα δώδεκα ζώδια (τα παρορμητικά, τα σταθερά και ως συνήθως οι Τοξότες) θα λάβουν απευθείας τις ευλογίες του «μεγάλου ευεργέτη», σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα μια συνεργασία μεταξύ τους ενδέχεται να αποδειχθεί εξαιρετικά αποδοτική ή τυχερή. Οι Κριοί με τους Ταύρους, δηλαδή, οι Ζυγοί με τους Σκορπιούς, οι Υδροχόοι με τους Αιγόκερους και οι Λέοντες με τους Καρκίνους. Ακόμη όμως κι αν ανακατευτεί η ζωδιακή τράπουλα βγάζοντας άλλα ζευγάρια και πάλι οι προοπτικές είναι εξαιρετικές.

 

Όσο για τα υπόλοιπα τρία μεταβλητά (Δίδυμους, Παρθένους και Ιχθύες) πολλά εξαρτώνται από το γενέθλιο ωροσκόπιο τους, αφού η υποστήριξη του Δία αρχικά δεν θα είναι εφ’ όλης της ύλης. Μπορούν όμως σίγουρα να πάρουν κι αυτά τα δωράκια τους, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν με "χαλί" τους διαρκείς περιορισμούς και την δυστοκία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ κι ας μην τους κάνουμε το χατίρι να πέσουμε στην μαύρη κατάθλιψη για ένα αύριο που έτσι κι αλλιώς πλέον δεν εξαρτάται από εμάς.

Καλή διασκέδαση στο ...σήμερα!

9_may
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved