Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (17/1 έως 23/1)
Σχετικά λίγες αλλά ενδιαφέρουσες είναι οι όψεις του επταημέρου, με τον Ερμή να πρωταγωνιστεί σε αρκετές από αυτές κι εδώ το σημαντικό είναι ότι η επιρροή του πλανήτη της επικοινωνίας σπάνια περνά απαρατήρητη αφού απευθύνεται άμεσα στην καθημερινότητα μας. Καλούμαστε λοιπόν να διαχειριστούμε κατά περίπτωση πολύ διαφορετικές ως προς το ποιόν τους τάσεις και καταστάσεις, τα χαρακτηριστικά των οποίων μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ξεχωρίζουν επίσης τα δύο «κρυφά» τετράγωνα του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Ουρανό, το πρώτο στην έναρξη και το δεύτερο στη λήξη του επταημέρου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κρόνος «μετράει» περισσότερο, όχι μόνον γιατί είναι αστρικός, δηλαδή πιο «μοιραίος» αλλά γιατί συγχρόνως επηρεάζει και την τροπική Δήμητρα, δίνοντας συνολικά έναν περιοριστικό ή κατασταλτικό τόνο στις εξελίξεις. Η «κρυφή» όσο και σημαντική σύνοδος των δύο πλανητών στον Ζυγό σχηματίζεται με ακρίβεια την Πέμπτη 23/1 αλλά θα ασκήσει την επιρροή της για ένα δεκαπενθήμερο περίπου, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Να θυμίσω βέβαια ότι όλες οι όψεις της περιόδου λειτουργούν σε ένα μάλλον ακραίο ενεργειακό περιβάλλον, το οποίο έχει δρομολογηθεί από την «τρομερή» Νέα Σελήνη της Πρωτοχρονιάς και έχει την δυνατότητα να «δώσει» καταστάσεις και γεγονότα, πέραν του συνηθισμένου. Ας ελπίσουμε ότι ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα εξαντλήσουν την ορμητικότητα τους στις αποκαλύψεις και τα ξεσκεπάσματα -που καλά κρατούν- χωρίς να επιβεβαιώσουν την ισχύ τους με κάποιον άλλο δραματικό τρόπο που θα μας αφορά πλέον συνολικά.
Αυτό το «ακραίο περιβάλλον» έχει ακόμη δύο εβδομάδες ζωής, με πολλά συμπτώματα μάλιστα να... περιμένουν την ύστατη ώρα για να εκδηλωθούν.

Κι όσον αφορά στο τρέχον επταήμερο, η πιο SOS ημέρα είναι η Τετάρτη 22/1, όπου η διελαύνουσα Σελήνη θα βρίσκεται στο Ζυγό, απελευθερώνοντας κι ενεργοποιώντας όλη την ένταση της πρώτης Νέας Σελήνης του έτους. Το κοσμικό μήνυμα σε όλα τα επίπεδα είναι να τελειώσουμε με τα κακώς κείμενα, πριν μας «τελειώσουν» αυτά, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει «χαλαρά» με τον καφέ στο χέρι...

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Την Παρασκευή οι ουρανοί είναι... ορεξάτοι και μας στέλνουν τα μηνύματα τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ουρανό (Υδροχόος-Κριός, 9η μοίρα), θυμίζοντας μας ότι οι κανόνες θα έχουν πάντα τις εξαιρέσεις τους.

Mainstream: Πρωτοτυπία, πειραματισμός, έρευνα. Ενασχόληση με εξεζητημένα ή πολύ ιδιαίτερα θέματα. Μια απρόοπτη είδηση ή συνάντηση. Μια ευχάριστη έκπληξη. Προβολή της διαφορετικότητας. Παραδοξότητες ή σχετικά σπάνιες καταστάσεις. Εκδήλωση ενός ιδιαίτερου ταλέντου. Εγκεφαλικότητα, αναλυτική όσο και ρηξικέλευθη σκέψη.
SOS: Πρόκληση, αλλόκοτη συμπεριφορά, νευρική κρίση. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή. Μια δυσάρεστη έκπληξη. Ένα «κακό» συναπάντημα. Τεχνικά προβλήματα, βραχυκύκλωμα. Ακραία στάση, υπέρβαση της δεοντολογίας. Απανθρωπιά, κυνισμός, αμοραλισμός.

Παράλληλα, ο Ερμής συναντά τον αστρικό Ποσειδώνα στην 9η μοίρα του Υδροχόου, κάνοντας την καθημερινότητα μας ακόμη πιο... εναλλακτική!

Mainstream: Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ένα όραμα. Ένα προφητικό όνειρο. Θρησκευτικό συναίσθημα, εσωτερικό ταξίδι, διαλογισμός. Φιλανθρωπική δραστηριότητα, δωρεές. Ύπνος, χαλάρωση. Κρυφή προστασία, μια κατά λάθος επιτυχία. Τυχαία ανεύρεση ενός αντικειμένου ή μιας πληροφορίας. Θετικό παρασκήνιο.
SOS: Εξαπάτηση, κλοπή, υποκλοπή. Πλαστογραφία, υπεξαίρεση. Εξαφάνιση ενός εγγράφου ή αντικειμένου. Αφηρημάδα, αφέλεια. Ακύρωση δραστηριοτήτων. «Πονηρές» παρασκηνιακές δραστηριότητες, «Δούρειος Ίππος»

Την ίδια ημέρα όμως έχουμε και το «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο, μια όψη που μας επισημαίνει ότι η ζωή δεν είναι μόνον «χαρωπά τα δυό μου χέρια τα κτυπώ» αλλά έχει και τις δυσκολίες της (Αιγόκερως-Ζυγός, 27η μοίρα).

Mainstream: Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης. Επιτυχημένες εξετάσεις, δικαίωση. «Κάθε εμπόδιο για καλό». Περιορισμός με σκοπό την ανάπτυξη, «κλάδεμα». Συμβιβασμός, στρατηγική.
SOS: Ατυχία, αποτυχία. Μια κακή αγορά ή επένδυση. Ποινή, τιμωρία. Ένα δυσάρεστο τετελεσμένο.

Το Σάββατο, η τροπική και ανάδρομη Αφροδίτη συναντά τον αστρικό Ερμή στην 17η μοίρα του Αιγόκερω, βοηθώντας μας να... περάσουμε καλύτερα!

Mainstream: Κοινωνική ζωή, καλή παρέα. Γνωριμίες, δικτύωση. Επισκέψεις, περίπατοι, εκδρομές. Αγορές, παιχνίδια.
SOS: Υπερβολική ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις.

Την Δευτέρα, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Άρη, βάζοντας... φωτιά στα τόπια! Και οι πρώτοι δικαιούχοι στην δράση αλλά και την ένταση είναι όσες ή όσοι έχουν «κάτι» κοντά στην 20η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός Ζυγός, Καρκίνος και Αιγόκερως).

Mainstream: Δράση, πρωτοβουλία. Άμεση διεκπεραίωση ενός δύσκολου θέματος. Τεχνικές εργασίες, μαστορέματα.
SOS: Διαπληκτισμός, βία. Ατυχήματα, σπασίματα, καψίματα. Ένας οξύς πόνος.

Την Τετάρτη, εκτός από το «ύποπτο» πέρασμα της Σελήνης από τον Ζυγό, που πρωτίστως τείνει να ανατρέψει τα δεδομένα στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας, έχουμε και την «κρυφή» σύνοδο του τροπικού Ερμή με τον αστρικό Χείρωνα στην 17η μοίρα του Υδροχόου. Γεγονός είναι ότι τα δύο ουράνια σώματα δεν έχουν δα και την καλύτερη συμβατότητα, αφού ο πρώτος επαγγέλλεται την ψυχρή λογική, ενώ ο δεύτερος βάζει στο πλάνο την δυναμική του συναισθήματος. Επειδή όμως εμείς οι άνθρωποι όταν θέλουμε είμαστε απείρως εφευρετικοί, όλο και κάτι μπορεί να βρούμε για να γεφυρώσουμε το χάσμα.

Mainstream: Συνάντηση με έναν παλιό γνώριμο. Αναζήτηση στο παρελθόν, ανασκαφή. Ενασχόληση με παλαιά αντικείμενα ή έγγραφα. Μια συγκέντρωση στο σπίτι. Προμήθεια οικιακού εξοπλισμού, αλλαγές ή μετακινήσεις επίπλων. Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική. Επανάληψη ενός θέματος, αναβίωση. Επιβεβαίωση της παράδοσης. Συζητήσεις κι επαφές με πρεσβυτέρους ή βετεράνους.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, αμνησία. Δυσκολία λήψης μιας απόφασης, συναισθηματική εξάρτηση, ευσυγκινησία. Ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης. Μια δυσάρεστη υπενθύμιση από το παρελθόν.

Την Πέμπτη, ο αστρικός Ήλιος τετραγωνίζεται με τον τροπικό Ουρανό (Αιγόκερως-Κριός, 9η μοίρα), διαχέοντας στην ατμόσφαιρα ένα άρωμα αλλαγής. Το αν αυτό θα μας αρέσει ή όχι εξαρτάται από πολλά πράγματα, που άπτονται του κάθε γενέθλιου χάρτη, σε κάθε περίπτωση όμως ένα είναι σίγουρο: Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να επωφεληθούμε από τις όποιες αλλαγές ή ανατροπές, είναι το να τις προκαλέσουμε εμείς.

Mainstream: Αλλαγή, αναθεώρηση. Μια ευχάριστη έκπληξη ή ανατροπή. Σπάσιμο της ρουτίνας. Ενασχόληση με τις Κοινωνικές επιστήμες ή την Πολιτική. Εύνοια λόγω της διαφορετικότητας. Έρευνα, πειραματισμός.
SOS: Ακραίες εκδηλώσεις, πρόκληση. Μια δυσάρεστη έκπληξη ή ανατροπή. Ανταρσία, ρήξη με τους ισχυρούς. Αναστάτωση από οικείο πρόσωπο.

Την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια η «κρυφή» σύνοδος της Δήμητρας με τον Κρόνο στην 27η μοίρα του Ζυγού. Όπως έγραψα ήδη, η επιρροή της όψης απλώνεται χρονικά μέχρι και τα τέλη της μεθεπόμενης εβδομάδος κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε σε τι μπορεί να συνεισφέρουν οι δύο πλανήτες. Επί προσωπικού πάντως αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο όσες ή όσους έχουν «κάτι», είτε κοντά στην 27η μοίρα των παρορμητικών, είτε στην 21η των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

Mainstream: Συμβιβασμός, διπλωματία. Δικαιοσύνη, ίσες αποστάσεις. Ανάληψη μιας δύσκολης διαμεσολάβησης. Περιορισμοί που αποσκοπούν στην βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.
SOS: Πλήγμα κατά της δημόσιας εικόνας. Αίσθηση ανεπάρκειας ή ανικανότητας, κατάθλιψη, απομόνωση. Δυστοκία σε συνεργασίες, νομικά προβλήματα. Διαζύγιο. Μια συνεργασία με δυσβάστακτες δεσμεύσεις. Πολιτικός περιορισμός, εξαναγκασμός. Λήψη σκληρών μέτρων. Περικοπές ή δραστικοί περιορισμοί στα ΜΜΕ.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved