Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (27/12 έως 2/1)

Σε πείσμα των εορτών, οι ουρανοί έχουν μάλλον... άγριες προθέσεις! Ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας συγκροτούν... ένα ωραιότατο τ-τετράγωνο, στο οποίο εμπλέκονται ο Ήλιος, ο Ερμής αλλά και η Σελήνη, αφού την Πρωτοχρονιά έχουμε και την Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου στις 10 και 57' του Αιγόκερω για τον τροπικό ζωδιακό ή τις 16 και 54΄ του Τοξότη για τον αστρικό ζωδιακό. Όλα αυτά πριμοδοτούν εντάσεις, κινδύνους και ριζικές αλλαγές, επισημαίνοντας μας ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να διεκδικούμε ακόμη και τα αυτονόητα. Μάλιστα η «προίκα» της Νέας Σελήνης θα φορτωθεί στην καμπούρα μας όλο τον μήνα κι όπως -ποιητική αδεία- σημείωσα σε ένα πρόσφατο Αστρολογικό δελτίο, μπροστά στον Ιανουάριο το τέλος του κόσμου... δεν πιάνει χαρτωσιά! Κι όσον αφορά τα καθ' ημάς και την χειμαζόμενη Ελλάδα, πρόκειται για την «ουρά του γαϊδάρου», η οποία όμως αναμένεται να αποδειχθεί πολύ... δύσπεπτη! Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι «το πράγμα ελέγχεται», όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ακόμη και τα πιο απίθανα.

Κι επειδή το θέμα παραείναι καυτό, επιφυλάσσομαι για τις λεπτομέρειες του σε ένα άμεσα προσεχές ειδικό άρθρο. Πάντως δρομολογούνται και θετικές εξελίξεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με την εξάρθρωση παράνομων δικτύων ή κυκλωμάτων.

Επί προσωπικού τώρα, το «καμπανάκι» κτυπά περισσότερο για όσες και όσους έχουν κάποιον σημαντικό γενέθλιο δείκτη κοντά στην 11η μοίρα του Καρκίνου ή την 17η των Διδύμων, ενώ με βάση τα γενέθλια των εκπροσώπων κάθε ζωδίου, μεγάλη προσοχή απέναντι στις... σκοτεινές δυνάμεις, οφείλουν να επιδείξουν οι Κριοί και οι Λέοντες του πρώτου δεκαημέρου, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άγνωστους όσο και σπάνιους κινδύνους.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Την Πέμπτη προς Παρασκευή, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Χείρωνα (Τοξότης-Ιχθύες, 9η μοίρα), αναμοχλεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος.

Mainstream: Πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Μια οικογενειακή συγκέντρωση. Ρυθμίσεις-συμφωνίες για περιουσιακά θέματα. Οικιακός εξοπλισμός. Παλαιά αντικείμενα ή έγγραφα, αντίκες. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία. Εσωτερική διαρρύθμιση, Αρχιτεκτονική.
SOS: Μια ενοχλητική υπενθύμιση από το παρελθόν. Σύγκρουση λογικής και συναισθήματος, νοητικό black out.

Την Κυριακή, ο Ερμής συναντά τον Ήλιο στην 7η μοίρα του Αιγόκερω, συμβάλλοντας σε ένα επικοινωνιακό... πανηγύρι!

Mainstream: Επαφές, μετακινήσεις, επισκέψεις, ταξίδια, μεταφορές. Ενημέρωση, πληροφόρηση. Γραπτά, μελέτες. Συμβόλαια, συμφωνίες.
SOS: Χάσιμο χρόνου, άσκοπες κουβέντες.

Παράλληλα όμως ο Ερμής σχηματίζει κι ένα τετράγωνο με τον Ουρανό (Αιγόκερως-Κριός, 8η μοίρα), προσδίδοντας στην καθημερινότητα μας έναν απρόοπτο ή διαφορετικό χαρακτήρα.

Mainstream: Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. Έκπληξη, ανατροπή, σπάσιμο της ρουτίνας. Μια απροσδόκητη συνάντηση. Σπάνιες ή παράδοξες καταστάσεις. Ενδιαφέροντα σχετικά με πολύ ιδιαίτερα ή εξεζητημένα θέματα. Έρευνα, πειραματισμός. Επιτυχία σε μια δύσκολη αποστολή.
SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, νευρικό ξέσπασμα, νοητικό παραλήρημα. Προκλητική συμπεριφορά, αμοραλισμός. Τεχνικά προβλήματα με ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βραχυκύκλωμα. Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Την Δευτέρα είναι η σειρά του Ήλιου να τετραγωνιστεί με τον Ουρανό, επισπεύδοντας αναθεωρήσεις, αλλαγές και ανατροπές.

Mainstream: Ξεχωριστές και ιδιαίτερες επιλογές, ανάδειξη της διαφορετικότητας. Ένας ευχάριστος αιφνιδιασμός. Αλλαγή, αναθεώρηση, στροφή 180 μοιρών. Μια επωφελής ανατροπή των δεδομένων. «Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι». Έρευνα, πειραματισμός, ειδικά ενδιαφέροντα. Κοινωνικές επιστήμες. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Πολιτικό μανιφέστο. Ανταπόκριση ή συμπαράσταση από ξένους. «Τα ετερώνυμα έλκονται».
SOS: Μια δυσάρεστη ανατροπή των δεδομένων. Ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Ρήξη με έναν ισχυρό. Παρανοϊκή συμπεριφορά. Αναταραχή μεταξύ οικείων. «Από δήμαρχος, κλητήρας».

Την Τρίτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι ουρανοί βοούν από τις... φωνές του Ερμή, ο οποίος «πατώντας» την 11η μοίρα του Αιγόκερω, μπλέκει με την... παλιοπαρέα του Άρη και του Πλούτωνα.

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη στο Ζυγό αναρωτιέται αν όντως η πένα είναι δυνατότερη από το ξίφος ή μήπως τελικά το συγκεκριμένο ρητό χρειάζεται... αναθεώρηση!

Mainstream: Άμεση δράση, αποφασιστικότητα. «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Τεχνικές εργασίες. Διεκπεραίωση ενός έργου σε σύντομο χρόνο. Μια θαρραλέα ή ηρωική πρωτοβουλία.
SOS: Ένταση, νευρικότητα, θυμός, διαπληκτισμοί. Ανυπομονησία, βιασύνη. «Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά». Ειλικρίνεια που «σκοτώνει». Ατυχήματα, σπασίματα, καψίματα. Ένας οξύς πόνος, ένα έντονο πρήξιμο.

Παράλληλα, ο Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, προσπαθεί να βγάλει άκρη με μυστήρια, αινίγματα και σπαζοκεφαλιές.

Mainstream: Αποκάλυψη του παρασκηνίου, εκμυστήρευση. Εκκαθάριση αντικειμένων, τακτοποίηση. Έρευνα σε βάθος. Μια μυστική συζήτηση ή συμφωνία. Αποκωδικοποίηση. Μια πολύτιμη πληροφορία «για λίγους».
SOS: Μια δυσάρεστη είδηση. ¨Έμμονες ιδέες, μηδενιστικές πρακτικές. Καταστροφολογία, φθόνος. Κακολογία, υπονόμευση. Χειραγώγηση, παρακολούθηση, κατασκοπία. Ο «Μεγάλος Αδελφός». Στημένο παιχνίδι. Καταστροφή μιας συσκευής. Ένα «βαθύ» πρόβλημα. Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Πορνογραφία.

Φυσικά την ίδια ημέρα έχουμε και το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα, μια όψη που από μόνη της επιδιώκει να μας μυήσει στην μαγεία αλλά και τους κινδύνους ενός άγνωστου όσο και μοχθηρού κόσμου.

Mainstream: Αναζήτηση σε βάθος, κατάδυση, σκάψιμο, διάτρηση. Μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία. Εντοπισμός κρυμμένων κινδύνων. Καταπολέμηση κι εξόντωση βλαβερών παραγόντων. Γκρέμισμα, αποδόμηση του σάπιου. Πολεμικές τέχνες. Αποχετευτικές εργασίες.
SOS: Μια έκρηξη ηφαιστειακού τύπου. Βρωμιά που βγαίνει στην επιφάνεια. Αυτοκαταστροφικές ενέργειες, επιζήμια πάθη. Άγρια ένστικτα, εγκληματική δράση. «Ο θάνατος σου, η ζωή μου». Μια διακεκριμένη φυσική καταστροφή. Βύθιση εδάφους, μια επικίνδυνη τρύπα. «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε». Τρομοκρατία, βομβιστικές επιθέσεις.

Την ίδια ημέρα έχουμε και την αντίθεση ανάμεσα στην Δήμητρα και την Έριδα (Ζυγός-Κριός, 21η μοίρα), με τις δύο κυρίες του ζωδιακού να πριμοδοτούν μεταξύ άλλων τις επαγγελματικές συμφωνίες ή συνεργασίες. Σημειωτέον ότι η χρονική επιρροή της όψης είναι πέραν της μιας εβδομάδος.

Mainstream: Διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλισμός. Μια επαγγελματική συμφωνία. High-tec επιλογές. Η ρομποτική και οι militaire τάσεις στη μόδα. Μια στρατιωτική συμφωνία. Η πολιτική στο στράτευμα. Συνεργασία στον ιατρικό ή επιστημονικό κλάδο. Ιατρικό συμβούλιο. Οργάνωση ενός δικτύου ενημέρωσης, διαδικτυακή διαφήμιση. Μια αισθητική επέμβαση.
SOS: Υπερβολικό «ψείρισμα» στην εξωτερική εμφάνιση. Αναποφασιστικότητα σε εργασιακά θέματα. Πολιτική αναταραχή σε τομείς σχετικούς με το στρατό ή τον ιατρικό κλάδο. Διάσταση μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών.

Τέλος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο Ήλιος συναντά τον Πλούτωνα στην 11η μοίρα του Αιγόκερω, επισημαίνοντας ότι μεταξύ τέλους και αρχής υπάρχει μόνον ένα... και!

Mainstream: Μια «μοιραία» όσο και θετική εξέλιξη. Κέρδη από τις ζημιές άλλων. Αποζημίωση, κληρονομιά. Κρυφή υποστήριξη. Το τέλος μιας δυσάρεστης πραγματικότητας. Ένα νέο ξεκίνημα. Αποκάλυψη παρασκηνιακών όσο και παράνομων δραστηριοτήτων.
SOS: Ένα επώδυνο τέλος, μια καταστροφή. «Πάγωμα» μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Αδιέξοδο, «κόλλημα». Επαφή με την «σκοτεινή» πλευρά της ζωής. «Το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό». Δράση παράνομων κυκλωμάτων. Εκβιασμός, τοκογλυφία, «προστασία». Ενεργειακό black out.

Και μετά από όλα αυτά, σας εύχομαι καλή χρονιά, όσο... δύσκολο κι αν φαίνεται!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved