Αστρολογική Εφημερία από 3 έως 7 Μαΐου

Αντίθετα με τις επί προσωπικού πλανητικές επιρροές
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 3 έως 7 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG




Οι πλανήτες δεν κοιμούνται ποτέ, ωστόσο αυτήν την φορά δείχνουν μάλλον καλοδιάθετοι! Όχι να παίρνουμε και πολύ θάρρος βέβαια...

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου έχει όλες τις προδιαγραφές, ώστε τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο οι προσπάθειες μας να πιάσουν τόπο. Κι αυτό δεν ισχύει μόνον για σήμερα και αύριο αλλά μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Οι σύνοδοι του αστρικού Ήλιου με τον Άρη και τον Δία αναμένεται να συμβάλλουν στην ανεύρεση λύσεων αλλά και στην ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών, ικανών να μας ξεμπλοκάρουν και να φωτίσουν την ανιαρή καθημερινότητα μας.

new_moon_may

Ειδικά οι συνεργασίες μεταξύ Κριών ή Ζυγών από τη μία και Ταύρων ή Σκορπιών από την άλλη μπορούν να επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Λέοντες, Υδροχόοι, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα έχουν επίσης τις ευκαιρίες τους, είτε κατά μόνας, είτε με παρεούλα, ιδιαίτερα αν έχουν γεννηθεί στο β΄ δεκαήμερο ή τις αρχές του γ΄ Για τους παρορμητικούς του α΄ δεκαημέρου όμως θα έλεγα ότι το μενού ενδέχεται να είναι αφόρητα πικάντικο: Τσίλι κον κάρνε με σαράντα βαθμούς κι ένα bloody mary για χώνεψη, όπερ σημαίνει «φωτιά στα σωθικά», για να θυμηθώ τον τίτλο από ένα βιβλίο του Αλμοντοβάρ.

Όσον αφορά τα μεταβλητά, θα ξεχωρίσω οπωσδήποτε τα φιλαράκια μου στην «φωλιά του Ποσειδώνα», που θα έχουν μια ευκαιρία παραπάνω για να λάμψουν και να αναδείξουν τα προσόντα τους, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι με τις μηχανές στο ρελαντί έτοιμοι/ες για το «μεγάλο κόλπο». Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες μπορεί επίσης να ακούσουν την γνωστή Σπαρτιάτικη προτροπή «ή ταν ή επί τας», χωρίς να γνωρίζουν όμως εξ αρχής, αν απέναντι τους έχουν τους Μεσσήνιους είλωτες ή τον στρατό του Ξέρξη.

Αντίθετα με τις επί προσωπικού πλανητικές επιρροές, όσον αφορά τις γενικότερες εξελίξεις και δη τις οικονομικές, μαύρο φίδι που μας έφαγε! Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης για την Αθήνα στην 6η μοίρα του Καρκίνου, σε άμεση συνάρτηση δηλαδή με το «αμαρτωλό» γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, παραπέμπει σε μια ακόμη «ώρα μηδέν» με την όλη υπόθεση να μου θυμίζει έντονα το γνωστό «πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση αλλά μια φορά σπάει». Η Δημητρούλα στο Μεσουράνημα φωνασκεί: Εκλογές, εκλογές, φέρτε μου την κάλπη! Αλλά μόνο που βλέπω τη ...φάτσα του Πλούτωνα ακριβώς απέναντι στον Αιγόκερω, αναλογίζομαι ποιά συμφέροντα δεν έχουν εξυπηρετήσει ακόμη οι κυβερνώντες, έτσι ώστε να χρειαστεί μια ακόμη πολιτική αναδιάρθρωση. Χαμένοι για χαμένοι που είναι-είμαστε, ας το γλεντήσουν όσο προλαβαίνουν!

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και προχωρώντας προς την Παρασκευή, ο Ουρανός αναλαμβάνει πρόθυμα να μας ξεναγήσει στον δικό του ανατρεπτικό κόσμο. Η «κρυφή» σύνοδος του με τον αστρικό Άρη μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ή προβλέψιμο.

Ανατροπές, ανταρσίες, θύελλες, ταρακουνήματα, «εκρήξεις» και εκρήξεις περνάνε στην ημερήσια διάταξη, ενώ η καθημερινότητα μας εμπλουτίζεται με τις ...συνήθεις παραδοξότητες: Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!

Είναι πραγματικά απίστευτο τι μπορεί να σκαρφιστεί αυτός ο τύπος για μας αποδείξει το πόσο αναποδιασμένος είναι αλλά εγώ θα σταθώ στην προτίμηση που έχει να καταρρίπτει ό, τι πετά και να σηκώνει όρθιες τις τρίχες μας με ποικίλα κεραυνοβολήματα. Όσον αφορά στα ατυχήματα και τις εντάσεις, έχω ξαναγράψει ότι σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο να προβλεφθεί επ’ ακριβώς το είδος και πολύ περισσότερο το timing των κινδύνων. Διαφορετικά τι σόι ξαφνικοί κι απρόβλεπτοι θα ήταν; Κι αν νομίζετε ότι πετούν μόνον τα πουλιά, οι μύγες και ο τιμάριθμος, είστε ακόμη ...άβγαλτοι. Μια φορά με όψη Άρη-Ουρανού πήγε να μπει στο σπίτι μου μια αδέσποτη λαθρομετανάστρια σφαίρα και ευτυχώς βαρέθηκε και σταμάτησε λίγο μετά τις γρίλιες... Τσίγκοι, δεμάτια, ακροκέραμα και βέβαια οι κεραυνοί, έχουν ήδη καταχωρηθεί στις απίθανες-πιθανές απειλές και τις περισσότερες φορές πέφτουν από ψηλά. Πως να προνοήσουμε οι δυστυχείς, αφού δεν ζούμε καν στην Αλαμπάμα με τους κυνηγούς τυφώνων;

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αεροπορικά, να πιάσετε το πιστολάκι που έπεσε στην μπανιέρα, να κάνετε bungy jamping, να αφήσετε ανοικτό το θερμοσίφωνα-πύραυλο ή να περάσετε κάτω από περβάζια με αυτονομημένες γλάστρες, ξανασκεφθείτε το!

Προτεραιότητα στην ...αναποδιά, έχουν τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (ειδικά οι πρώτοι και οι τελευταίοι) ενώ από εκεί κι ύστερα όλα επαφίενται στην... καλή θέληση των γενέθλιων ωροσκοπίων του καθενός. Για να μην αδικήσω πάντως τον Mr Opposition, η συμβολή του σε ανακαλύψεις, αποκαλύψεις και παντός είδους καινοτομίες είναι το ίδιο δραστική, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το ότι οι «ασύμμετροι» παράγοντες και τα μειοψηφικά ρεύματα είναι που κινούν την Ιστορία. Ο συντονισμός μας με την κοσμική παλίρροια είναι σε κάθε περίπτωση ζητούμενος και όταν η ταμπελίτσα στη στροφή γράφει «Ουρανός» ξέρουμε πως ήρθε η ώρα να σπάσουν οι αλυσίδες. Ας αλλάξουμε λοιπόν πριν μας αλλάξουν και πολύ περισσότερο πριν μας... βουλιάξουν!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved