Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (13 έως 19/12)

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το τρέχον επταήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτός των άλλων έχουμε και την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, σχηματίζονται σημαντικές πλανητικές όψεις, στην πλειοψηφία τους «κρυφές», ενώ τα καλά νέα έρχονται από τον Δία, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να συμβάλλει, ώστε οι χαρούμενες στιγμές να υπερκεράσουν τις δύσκολες.
Ο πλανήτης των ευκαιριών, των παροχών και των εύκολων λύσεων σχηματίζει μεν ένα «κοσμικό» τρίγωνο με τον Κρόνο -μια όψη που παραπέμπει σε μια ζυγισμένη και συνθετική πραγματικότητα, χωρίς ακραίες επιλογές- πρακτικά όμως οι επαφές του με τον Ήλιο και την Δήμητρα είναι εκείνες που μπορεί να γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα μας ως ένα... δώρο εξ ουρανού!
Από το σκηνικό δεν απουσιάζουν φυσικά οι... Ουρανοπλουτωναίοι, οι οποίοι αυτήν την φορά έχουν «περιλάβει» τον Ερμή, σκοπεύοντας να μετατρέψουν το τρέχον Σ/Κ σε «αντισυστημικό», αδιαφορώντας παντελώς για το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ωστόσο, την... πολύ «βρώμικη» δουλειά την έχει αναλάβει ο Άρης, που ως αστρικός σχηματίζει μια αντίθεση με τον Χείρωνα. Με δεδομένη την δραστικότητα του αστρικού Άρη, η συγκεκριμένη όψη διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στο δελτίο ενοχλητικών συμβάντων και το θέμα είναι ότι στο «μενού» της συμπεριλαμβάνονται όλα εκείνα που θα μπορούσαν να συνταράξουν την οικογενειακή μας γαλήνη.
Επιπλέον, ο τροπικός Άρης στον Ζυγό αρχίζει να προσεγγίζει... επικίνδυνα το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα και όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να μας δώσει μια πρόωρη όσο και γερή αίσθηση για τις ακραίες ή καταστρεπτικές συνέπειες ενός σχηματισμού που θα κλείσει μεν για πρώτη φορά με ακρίβεια την Πρωτοχρονιά του 2014 αλλά θα μας απασχολήσει αρκετές φορές μέχρι το καλοκαίρι του νέου έτους.
Εδώ, πέρα από τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν από την δράση των στοιχείων της Φύσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και εγκληματικές, τρομοκρατικές ή ανάλογου τύπου ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς απειλούν να κλέψουν την παράσταση από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω μας.

Ας δούμε όμως όλες τις λεπτομέρειες με χρονολογική σειρά.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με την αστρική Δήμητρα (Τοξότης-Παρθένος, 23η μοίρα), ενισχύοντας τις δημόσιες σχέσεις μας και γενικότερα τις τάσεις δικτύωσης και συνεργασίας.

Mainstream: Μια σημαντική συνεργασία. Δημόσιες σχέσεις, δικτύωση, κοινωνικότητα. Μια σύσκεψη υψηλού επιπέδου. Πολιτικές διεργασίες. Ρύθμιση νομικών θεμάτων. Προώθηση σχεδίων, διαφήμιση. Κοινωνική αποδοχή. Φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση.
SOS: Αναποφασιστικότητα, οπορτουνισμός. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ερμής συναντά τον τροπικό Κρόνο στην 18η μοίρα του Σκορπιού, επισημαίνοντας ότι καλές είναι οι... βεγγέρες αλλά θα πρέπει να ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις ή τα καθήκοντα μας.

Mainstream: Οργάνωση, κατάταξη, ταξινόμηση. Τήρηση της νομιμότητας ή της δεοντολογίας. Γραπτός λόγος. Επιτυχημένες εξετάσεις.
SOS: Καθυστέρηση, εμπόδια στην καθημερινότητα. Ποινή, τιμωρία, πρόστιμο.

Όσο για το τρίγωνο του Δία με τον Κρόνο (Καρκίνος-Σκορπιός, 18η μοίρα), το οποίο σχηματίζεται με ακρίβεια στις 02:01 τα ξημερώματα της Παρασκευής, είναι μια όψη που χρονικά απλώνει την επιρροή της σε όλο τον μήνα και δεν είναι σκόπιμο να θεωρήσουμε ότι υποδηλώνει κάτι άμεσα. Καλό είναι πάντως να εκμεταλλευτούμε την εξισορροπιστική δράση του, εφαρμόζοντας είτε ηθελημένα, είτε... κατά λάθος, τους κανόνες της «χρυσής τομής».

Mainstream: Ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον περιορισμό. Μια αρχή με προοπτικές σταθεροποίησης. Συμβιβασμός-συμφωνία ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες τάσεις ή πλευρές.
SOS: «Κραδασμοί» από την μη τήρηση του μέτρου. Απογοήτευση ύστερα από μια αμετροεπή επιλογή. Αδικαιολόγητο «ψείρισμα» μιας καλής επιλογής.

Το Σάββατο, κλείνει με ακρίβεια η αντίθεση ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες, 9η μοίρα), μια όψη με... σεισμογενή χαρακτηριστικά, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά.

Mainstream: Μια πολύ δυνατή αγκαλιά. Σφοδρός έρωτας. Ανασκαφή, έρευνα στο παρελθόν. Οικοδομικές ή τεχνικές εργασίες στο σπίτι. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία.
SOS: Κάτι θαμμένο και επικίνδυνο. Αναζωπύρωση μιας έχθρας του παρελθόντος. Έντονες περιουσιακές ή οικογενειακές διαφορές. Καταπάτηση ακινήτου ή ιδιωτικού χώρου, εισβολή, αρπαγή. Απειλή σε κλειστό χώρο. Σεισμός, φωτιά, αναγκαστική εκκένωση χώρου. Εφιάλτες από το παρελθόν. Ρατσισμός, τοπικισμός, εμφυλιοπολεμικό κλίμα. «Από δυό χωριά, χωριάτες».

Την ίδια ημέρα, ο τροπικός Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό, (Τοξότης-Ιχθύες, 14η μοίρα), διανθίζοντας την καθημερινότητα μας με παράδοξα και εκπλήξεις.

Mainstream: Η διαφορετικότητα στο προσκήνιο. Σπάσιμο της ρουτίνας. Μια ευχάριστη έκπληξη ή ανατροπή. Ένα ξαφνικό συναπάντημα. Μια πρωτότυπη παρουσίαση. Σπάνιες ή παράδοξες καταστάσεις. Ενασχόληση με πολύ ιδιαίτερα ή εξεζητημένα θέματα. Πειραματισμός, ανακαλύψεις, αποκαλύψεις. Επιτυχία σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή. Συνδρομή από ξένους. Αγορές σπάνιων ειδών και αξεσουάρ.
SOS: Μια δυσάρεστη έκπληξη ή ανατροπή. Αναστάτωση στα καλά καθούμενα, αλλόκοτη συμπεριφορά ενός οικείου προσώπου. Τεχνικά προβλήματα, ιδιαίτερα με ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Βραχυκύκλωμα. Προκλητικές ενέργειες, καταστρατήγηση της δεοντολογίας, αμοραλισμός, ασέβεια.

Την Κυριακή είναι η σειρά του αστρικού Πλούτωνα να πιάσει στις... δαγκάνες του τον τροπικό Ερμή, δημιουργώντας μεταξύ άλλων ένα καθεστώς «μεγάλου Αδελφού» στην καθημερινότητα μας (Τοξότης, 16η μοίρα).

Mainstream: Εκμυστήρευση, αποκρυπτογράφηση. Μια μυστική επαφή. Τακτοποίηση αντικειμένων, ξεκαθάρισμα. Διαγραφή άχρηστων αρχείων. Έρευνα.
SOS: Υπονόμευση, κακολογία. Παρακολούθηση, κατασκοπία. Απώλεια αρχείων ή εγγράφων. Καταστροφή μιας συσκευής. Ταλαιπωρία σε «αχαρτογράφητα νερά». Μια δυσάρεστη είδηση. Εκβιασμός.

Την Δευτέρα, αναλαμβάνει δράση ο Δίας, που ως αστρικός σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ήλιο (Τοξότης-Δίδυμοι, 24η μοίρα), αυξάνοντας κατακόρυφα τις θετικές προοπτικές μας.

Mainstream: Τύχη, ευκολία. Υποστήριξη από ισχυρούς. Δώρα, κεράσματα. Διασκέδαση, αισιοδοξία, θετικό κλίμα.
SOS: Μια μεγάλη αλλά χαμένη ευκαιρία. Κατασπατάληση ενός πλεονεκτήματος.

Την Τρίτη, έχουμε την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου η οποία «σφραγίζεται» από την ενισχυμένη επιρροή του Δία και του Ποσειδώνα, κάτι που ακούγεται πολύ ωραίο και... παρήγορο, ιδιαίτερα όταν κάποιες από τις υπόλοιπες ενδείξεις στον χάρτη της Πανσελήνου παραπέμπουν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Αισιοδοξία κι ελπίδες λοιπόν, κόντρα στην άτεγκτη πραγματικότητα κι ας ελπίζουμε ότι σε συλλογικό επίπεδο δεν θα ζήσουμε ένα ακόμη... κατευθυνόμενο παραμύθι.

Mainstream: Ταξίδια, κοινωνική ζωή. Μια ευχάριστη φυγή.
SOS: Άσκοπη περιπλάνηση. Υπερδιέγερση χωρίς αντικείμενο. Μια μεγάλη «φούσκα».

Την ίδια ημέρα ο Ουρανός γίνεται στάσιμος, επανερχόμενος σταδιακά στην ορθή πορεία του. Πρακτικά αυτό σηματοδοτεί την απελευθέρωση και την εξωτερίκευση όλων των τάσεων χειραφέτησης ή ανεξαρτητοποίησης που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε φάση ζυμώσεων.

Την Τετάρτη, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα (Τοξότης-Ιχθύες, 2η μοίρα), ενισχύοντας τις καλλιτεχνικές-μεταφυσικές τάσεις αλλά και τα φαινόμενα παραπλάνησης.

Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έμπνευση, ονειροπόληση. Θρησκευτικό συναίσθημα. Πίστη, αισιοδοξία, όραμα. Φιλανθρωπικό έργο. Απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών. Μυστική προστασία, ένας «φύλακας άγγελος». Μια κατά λάθος επιτυχία. Θείο δώρο, θαύμα.
SOS: Αποπλάνηση, παραπλάνηση. Απιστία, απάτη. Φρούδες ελπίδες. Ακύρωση δραστηριοτήτων.

Την Πέμπτη, κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Δία (Ζυγός-Καρκίνος, 17η μοίρα), μια όψη που απλώνει την γενικά θετική επιρροή της σε όλο τον Δεκέμβριο και είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για οποιαδήποτε δραστηριότητα εξαρτά την επιτυχία της από τον βαθμό αποδοχής του κοινού.

Mainstream: Κοινωνική αποδοχή, μέγιστη ανταπόκριση του κοινού. Επιτυχία σε δραστηριότητες σχετικές με τα ΜΜΕ. Μια εξαιρετικά επωφελής συμφωνία ή συνεργασία.
SOS: Εξαντλητική ενασχόληση με ανούσια θέματα. «Πολύ κακό για το τίποτα». Σκάνδαλο, αρνητική δημοσιότητα.

Την ίδια ημέρα έχουμε δύο όψεις της Έριδας, οι οποίες μεταξύ άλλων συνεισφέρουν στην αρτιότερη οργάνωση των σχεδίων και των δραστηριοτήτων μας.

Ο τροπικός Ήλιος σε «κρυφό» τετράγωνο με την αστρική Έριδα (Τοξότης-Ιχθύες, 27η μοίρα), μας ωθεί να δώσουμε περισσότερη σημασία σε θέματα που σχετίζονται με την εργασία αλλά και την υγεία μας.

Mainstream: Ρύθμιση ενός εργασιακού θέματος. Έμφαση στις λεπτομέρειες, οργάνωση, ταξινόμηση. Ενδιαφέροντα σχετικά με την τεχνολογία ή τις επιστήμες. Ιατρική, μικροβιολογία. Επαφές με στρατιωτικούς. Συνειδητοποίηση μιας κατάστασης.
SOS: Άγονη λογική επεξεργασία. Γραφειοκρατία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, το τρίγωνο ανάμεσα στον Ερμή και την Έριδα (Τοξότης-Κριός, 21η μοίρα) καθιστά καταλυτικές τις κάθε είδους λεπτομέρειες.

Mainstream: Έμφαση σε τεχνικές λεπτομέρειες. Εξονυχιστική ανάλυση, κερματισμός, ειδίκευση. Μικρογραφία. Ιατρικές εξετάσεις, τσεκ απ. Επαφή με την ψηφιακή τεχνολογία. Προμήθεια software ή hardware.
SOS: Εμμονή στις λεπτομέρειες, «κόλλημα».

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved