Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11 έως 13 Δεκεμβρίου

Ένας Ερμής παλαιών αρχών

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11 έως 13 Δεκεμβρίου

Ο Ερμής είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των ημερών και οι δύο όψεις που σχηματίζει με τον Χείρωνα και τον Κρόνο (τετράγωνο και κρυφή σύνοδος, αντίστοιχα), παραπέμπουν σε μια -ίσως και μελαγχολική- καθημερινότητα όπου κυριαρχούν, η εσωστρέφεια, οι μνήμες, οι περιορισμοί, οι εξαρτήσεις και οι αναγκαστικές επιλογές.
Σε γενικές γραμμές το όλο σχήμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συντηρητικό, αφού τα «μάτια» του Ερμή είναι στραμμένα είτε προς το παρελθόν και την παράδοση, είτε προς την τήρηση των απανταχού κανόνων.
Εξ άλλου δεν είναι τυχαία τα -ποιητική αδεία- προσωνύμια των δύο «μεγάλων», όπως τα έχετε συνηθίσει από τούτη την στήλη. Ο «Παππούς» Κρόνος και ο «Αρχαίος» Χείρωνας δεν θα μπορούσαν παρά να δικαιώσουν την φήμη τους, στρέφοντας μας σε σίγουρες και δοκιμασμένες -εις τους αιώνας των αιώνων- επιλογές. Οι άλλες, οι καινοφανείς ή πρωτότυπες μπορούν να περιμένουν 2-3 ημέρες, όταν θα έρθει η σειρά του μεγάλου Αιρετικού, δηλαδή του Ουρανού, να «κάνει παιχνίδι» με τον Ερμή.

Επικοινωνιακά λοιπόν, αυτές τις ημέρες έχουν προτεραιότητα είτε οι στενές επαφές με οικεία πρόσωπα ή άτομα από το παρελθόν μας, είτε οι... αγγαρείες τις οποίες οφείλουμε να διεκπεραιώσουμε, ώστε να μην βρεθούμε μπλεγμένοι ή εκτεθειμένοι.

Ο Χείρωνας αρέσκεται να μας φέρνει σε επαφή μέσα σε κλειστό χώρο, όπου οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν ένα μάλλον οικογενειακό κλίμα, εξαντλώντας συχνά τον χρόνο τους με αναμνήσεις και διηγήσεις παλιών περιστατικών.

Ο δε Κρόνος προτιμά σίγουρα τις πιο επαγγελματικές δουλειές, αναζητώντας και αποδίδοντας ευθύνες ή καθήκοντα.

Ο πρώτος απευθύνεται στο συναίσθημα μας, ενώ ο δεύτερος στη λογική μας κι εδώ είναι που οι δυό τους τα «τσουγκρίζουν», σαν μια μάνα που στρώνει το τραπέζι για την οικογένεια αλλά ο πάτερ-φαμίλιας έχει... σύσκεψη και δεν θα μπορέσει να έρθει στην ώρα του, ίσως μάλιστα να μην τα καταφέρει και καθόλου...

Από τη μια ο Ερμής θέλει να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να δημιουργήσει μια... όντως ωραία ατμόσφαιρα, διανθισμένη με καμπανιστές μουσικές και μυρωδιές από δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Από την άλλη, ο διχασμένος εαυτός του είναι απορροφημένος σε λογιστικά βιβλία, αριθμούς, υπολογισμούς και κανόνες.

Εκεί που μπορούν να βρουν σίγουρα ένα κοινό πεδίο δράσης είναι τα περιουσιακά, έστω κι αν ο καθένας βλέπει το θέμα από άλλο πρίσμα. Ο συναισθηματικός Ερμής υποκινείται από την ανάγκη της σύσφιξης των δεσμών, άρα είναι πολύ πιο ενδοτικός ή αναποφάσιστος. Ο άλλος, ο ρεαλιστής, έχει ως αποκλειστικό μέτρο την ανάγκη και την τήρηση των συμφωνηθέντων. «Είναι λίγα τα λεφτά, Κρόνε... Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...»

Ο ένας είναι περισσότερο ανθρωπιστής, ο άλλος τηρεί το γράμμα του νόμου και δεν ανέχεται καμία παρέκκλιση από αυτό.
Ο ένας νοιώθει, ο άλλος ταμπουρώνεται στη λογική και τα πρέπει.

Κάπως έτσι διχασμένη αναμένεται να είναι η καθημερινότητα των περισσοτέρων, με τους εκπροσώπους των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) να αντιμετωπίζουν το δίλημμα πιο άμεσα.
Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι διεκδικούν επίσης την ενεργό συμμετοχή τους στα δρώμενα, αφού είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δύο διαφορετικών αντιλήψεων, που όμως σίγουρα μπορούν να βρουν έναν κοινό τόπο σε δημιουργικό επίπεδο.

Η Ιστορία, η Αρχαιολογία και τα (διδακτικά) παραμύθια είναι μερικοί από αυτούς με την Αρχιτεκτονική και την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων να συμπληρώνουν την ομάδα.

Κάτι ακόμη κοινό είναι το «κόλλημα», στην μια περίπτωση για συναισθηματικούς λόγους, στην άλλη ένεκα της εμμονής σε λεπτομέρειες που πρέπει να τηρηθούν με το ν- και με το σίγμα.

Μετράω, καταγράφω, καθυστερώ. Πρέπει να είμαι νόμιμος και τυπικός. Σκληρός ο νόμος αλλά νόμος...
Ή αλλιώς αστρικός Ερμής στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Κρόνο.

Ταξιδεύω στο παρελθόν, ανακαλύπτω ξεχασμένα αντικείμενα ή πρόσωπα. Θυμάμαι...
Ή αλλιώς, Ερμής στον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθύες...

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved