Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7 έως 10 Δεκεμβρίου

Επανάσταση και χειραγώγηση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 7 έως 10 Δεκεμβρίου

Μια ακόμη δόση Ουρανοπλουτωναίων υπόσχεται να μετατρέψει το Σ/Κ σε μια ενεργειακή διελκυστίνδα, όπου οι ανατροπές θα αγωνίζονται να υπερνικήσουν την χειραγώγηση τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί απέναντι στα ολοένα και σκληρότερα «μνημονιακά» μέτρα οι αντιδράσεις του κόσμου είναι σχετικά υποτονικές. Κάποιοι μάλιστα εκλαμβάνουν αυτήν την στάση ως ανοχή ή ραγιαδισμό, κουνώντας το κεφάλι τους για την κατάντια των Νεοελλήνων. Όχι πως έχουν ολότελα άδικο -πάντα θα υπάρχουν οι βολεμένοι ή οι σαστισμένοι- ωστόσο καλό είναι να θυμηθούμε πόσες φορές οι Έλληνες πολέμησαν ή αγωνίστηκαν για το δίκιο τους, χωρίς να πέσουν θύματα μιας άνευ προηγουμένου χειραγώγησης των όποιων κατακτήσεων τους. Πρακτικά, καμία, αφού πάντα βρίσκονταν οι ανάλογοι «επιτήδειοι» της εξουσίας που ύστερα από το αρχικό σοκ κατάφερναν να μετατρέψουν τον αγώνα (των άλλων) για έναν καλύτερο κόσμο σε ένα όχημα για την ενδυνάμωση της εξουσίας τους. Και για να συμβεί αυτό, δεν προϋπόθετε παρά μόνον ένα πράγμα: Το ξεπούλημα και την προδοσία.

Σου λέει λοιπόν ο Έλληνας: Βλάκας είμαι να τρέχω και να σκοτώνομαι για να έρθουν μετά οι ξύπνιοι να καρπωθούν τον αγώνα μου, ξεπουλώντας τον; Κι έτσι χωρίς πλέον καμία εμπιστοσύνη στις όποιες επαναστατικές διακηρύξεις, προτιμά να υπομένει και να... προσεύχεται, μήπως και εμφανιστεί κάποιος πολύ πιο πειστικός «σωτήρας», που τουλάχιστον δεν είναι γρανάζι του συστήματος.
Δεν πρόκειται λοιπόν για δειλία ή αδυναμία αλλά για ένα είδος σοφίας, κατασταλαγμένης από την πικρή εμπειρία, που οι παλιότεροι την είχαν συνοψίσει στο γνωστό «μην μπλέκεις» και αστρολογικά εντοπίζεται στην ενεργειακή «διαμάχη» του Ουρανού με τον Πλούτωνα.

Ο πρώτος είναι εκείνος που πηγαίνει κόντρα στο εκάστοτε κατεστημένο και ο δεύτερος αναλαμβάνει τα... μετέπειτα. Την χειραγώγηση, δηλαδή, με τον γνωστό υπόγειο τρόπο του.
Το «έργο» βέβαια δεν είναι μόνον Ελληνικό. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε την διάβρωση των κινημάτων της δεκαετίας του '60 από την CIA και τις λοιπές... αδελφές οργανώσεις, που κατάφεραν να εκφυλίσουν τις πάμπολλες ιδεολογικές αναζητήσεις της περιόδου, κάνοντας τις ένα κουβάρι με τα ναρκωτικά και το χρήμα. Τότε ο Ουρανός έκανε σύνοδο με τον Πλούτωνα και δυστυχώς για μια ακόμη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, νίκησε ο δεύτερος, επιβεβαιώνοντας το ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Ο καλός επαναστάτης λοιπόν δεν αρκεί να μάχεται για την επικράτηση της αλήθειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά πρέπει να μπορεί να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του από τους αφανείς μηχανισμούς της εξουσίας που είναι πάντα εκεί έτοιμοι να τις ευνουχίσουν προς ίδιο όφελος.
Και σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, το να διώχνεις τα «κακά δαιμόνια» από τη ζωή σου, δεν ωφελεί -αντίθετα σε χώνει πιο βαθιά στον «λάκκο»- αν αυτό δεν συνοδεύεται από την ικανότητα να διαχειριστείς την νίκη σου και να προστατέψεις τις κατακτήσεις σου από τις ποικίλες επιβουλές.

Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο δίδαγμα της «πολεμικής» αντιπαράθεσης Ουρανού και Πλούτωνα, κάτι που είναι αναγκαίο να θυμόμαστε τούτες τις ημέρες.

Ο αστρικός Ουρανός σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Ήλιο, για να ακολουθήσει η επίσης «κρυφή» σύνοδος του Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα. Έτσι ξεδιπλώνεται η «νομοτελειακή» πραγματικότητα που θέλει τους μεν να ανατρέπουν και τους δε να βάζουν μπρος την «μηχανή του κιμά», θυσιάζοντας ενίοτε κάποιους εκ της -πάντα αναλώσιμης- εφεδρείας τους.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι είτε να διαχειριστούν τα αποτελέσματα μιας ανατρεπτικής όσο και νικηφόρας προσπάθειας, είτε να υποστούν τις συνέπειες μιας βίαιης ανατροπής στην ζωή τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, αλλά αυτός είναι ο νόμος για τον υλικό κόσμο. Αργά ή γρήγορα θα «μπλέξεις» και το κακό είναι ότι τους κανόνες τους βάζουν άλλοι. Στον πνευματικό κόσμο βέβαια, το «παιχνίδι» παίζεται αλλιώς κι όπως έχω ξαναγράψει, εκεί οι νίκες δεν σβήνονται ποτέ, ατυχώς όμως το συγκεκριμένο πεδίο είναι άγνωστο στους περισσότερους...

Μαζί τους οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους.

Σε αυτήν την φάση πάντως, υπάρχει και συνέχεια. Καταρχήν, ο Άρης μπαίνει στο Ζυγό όπου θα παραμείνει έως τις 25/7 αναδιατάσσοντας σχέσεις και συνεργασίες.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο Ουρανός με την αγαστή συνεργασία του Άρη δείχνει πρόθυμος για μια ρελανς εφ' όλης της ύλης, αποτινάσσοντας υποκρισίες, ψέματα, χειραγωγήσεις και... βολέματα!

Το «κρυφό» τετράγωνο του Ερμή με τον αστρικό Άρη αναμένεται να μας κάνει λιγότερο υπομονετικούς με τα κακώς κείμενα και προθυμότερους να αλλάξουμε τα πράγματα «εδώ και τώρα». Αυτό φυσικά θα έχει και μερικές ενοχλητικές παρενέργειες, αφού είναι γνωστό πως ο Άρης δεν φημίζεται ούτε για την εγκράτεια, ούτε για την ευγένεια του. Και πάνω στη φούρια του, «ξεθάβοντας το τσεκούρι του πολέμου», το πιθανότερο είναι να... πάρει αμπάριζα όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Ας προσέξουμε λοιπόν περισσότερο τις κινήσεις μας, αφού ο κίνδυνος ενός γερού καυγά ή ενός ατυχήματος είναι υπαρκτός. Από την άλλη πλευρά δικαιούμαστε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αφοπλίζοντας τους ανταγωνιστές ή τις αντιξοότητες, έτσι απλά... με μια κίνηση «ματ»!

Σε ανάλογο μήκος κύματος «εκπέμπει» και το τρίγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον Ουρανό. Ούτε εδώ χωράνε υποκρισίες και συμβατότητες, οπότε έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να αλλάξουμε μερικές λεπτομέρειες που μπλοκάρουν τις κινήσεις μας. Επιπλέον, οφείλουμε να είμαστε ανοικτοί σε εκπλήξεις, απρόοπτα και σπάνιες καταστάσεις, αφού αυτές είναι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις στην μάχη της καθημερινότητας.

Εδώ οι εκπρόσωποι των μεταβλητών έχουν τον πρώτο λόγο, μαζί με τους Λέοντες και τους Κριούς, που μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από τα νέα δεδομένα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved