Αστρολογική Εφημερία από 30/4 έως 3/5

Διπλής κατεύθυνσης αναμένεται να είναι και η επιρροή της
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 30/4 έως 3/5

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Οι πλανήτες στον ουρανό εξακολουθούν να κάνουν την... δουλειά τους δίνοντας μας ενεργειακά ερεθίσματα σε όλα τα επίπεδα. Κι εμείς, φυσικά, καλούμαστε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε όλη αυτή η ενέργεια να μην χαραμιστεί σε άστοχες επιλογές.

Σίγουρα η πιο «καυτή» όψη των ημερών είναι η σύνοδος του Άρη με τον Δία, ένα κοσμικό ραντεβού με την ενέργεια στο φουλ. Ο «τίγρης» στην μηχανή μας βρυχάται και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το περάσουμε στο «ντούκου». Χρειάζεται βέβαια προσοχή στις επιλογές μας, αφού η δυνατότητα μεγάλων επιδόσεων και αστραπιαίων κινήσεων με θετικό αποτέλεσμα, έχουν στον αντίποδα τους την εκτός ελέγχου έκλυση ενέργειας η οποία πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Η όψη θα επηρεάσει περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια αλλά και όσες ή όσους έχουν κάτι σημαντικό (πλανήτη ή σημείο) στις δύο τελευταίες μοίρες των Ιχθύων. Η σύνοδος στην τροπική της εκδοχή γίνεται στην 22η μοίρα του Κριού, πάνω σχεδόν στην Έριδα, η οποία θυμίζω πως είναι ένας πολύ αργός πλανήτης νάνος που κατά την εκτίμηση μου συνδέεται κυρίως με θέματα της Παρθένου (εργασιακά, μικρόκοσμος, νόηση, καταμερισμός, κερματισμός, ιατρική). Τα οφέλη από την επαφή της με τον Δία είναι δεδομένα -ιδιαίτερα στα εργασιακά θέματα- και από αυτήν την άποψη ένα νέο ξεκίνημα στο άμεσα προσεχές διάστημα (από την Τρίτη και μετά), θα έχει όλες τις θετικές προοπτικές που απαιτούνται. Παράλληλα βέβαια καλούμαστε να διαχειριστούμε και τις ενοχλήσεις από το «τσίγκλισμα» του Άρη, ο οποίος είναι γεγονός πως διατηρεί κάκιστες σχέσεις με την νεοφερμένη κυρία του απώτατου διαστήματος.

Έχω ήδη αναφερθεί στην «εξέγερση» του μικρόκοσμου, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τα «αγριεμένα» μικρόβια.

Ωστόσο, η ενασχόληση μας με θέματα υγείας δεν θα είναι κατ’ ανάγκη αρνητική. Το «κυνήγι των μικροβίων» ή το όποιο ...σκάλισμα μπορεί να έχει και εξαιρετικά θετικές συνέπειες, αν τηρήσουμε την στοιχειώδη δεοντολογία και ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε είδους «εκκαθαρίσεις» ή επεμβάσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

Από τεχνική άποψη, η σύνοδος του Άρη με την Έριδα μου φέρνει στο νου ένα γουδοχέρι που κομματιάζει μια σκελίδα σκόρδο, μέχρι αυτή να γίνει ...σκόνη! Η λέξη κλειδί δηλαδή είναι ο κατακερματισμός.

Διπλής κατεύθυνσης αναμένεται να είναι και η επιρροή της όψης σε κοσμικό-συλλογικό επίπεδο. Με δεδομένο μάλιστα το ότι συμβαίνει ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη του Μαΐου, παίρνει έναν «αέρα», ενός μήνα, μέχρι δηλαδή τις αρχές Ιουνίου. Από τη μια λοιπόν ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια νέα επιδημία ή κάποιο είδος ηλεκτρονικού πολέμου και από την άλλη βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός μέγιστου ιατρικού ή επιστημονικού επιτεύγματος.

Το κατά πόσον αυτή η τριμερής «σύσκεψη» θα επηρεάσει άμεσα τους Παρθένους, είναι βέβαια ένα ερώτημα που δεν έχει σίγουρη απάντηση, αφού η Έριδα είναι ουσιαστικά ένας «κοσμικός» πλανήτης με «νοοτροπία» ανάλογη του Πλούτωνα, του Ουρανού και του Ποσειδώνα. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση η επί προσωπικού επιρροή τους είναι συζητήσιμη και εξαρτάται κατά πολύ από την πρόσβαση που έχει ο καθένας μας στην ενέργεια τους.


1_may

Εκτός από τα πολύ μεγάλα ή τα ...απειροελάχιστα των ουρανών, υπάρχει βέβαια και η Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται πολύ πιο κοντά μας, έτοιμη να μας δυσκολέψει κάπως την αισθηματική, συναισθηματική αλλά και την οικονομική μας ζωή, αφού η αντίθεση της με τον Κρόνο, προς τα εκεί ...στοχεύει.

Η όψη σχηματίζεται με ακρίβεια την Κυριακή και αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) με τους τελευταίους να βρίσκονται σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση, ανάλογη με εκείνη των ατόμων της «τρίτης ηλικίας». Κόντρα στη νεότητα και τις «τρέλες» της ο Κρόνος, είναι διατεθειμένος να ανταμείψει και με το παραπάνω τις ώριμες ή σοφές επιλογές των ...βετεράνων της ζωής, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση έχουν την τύχη με το μέρος τους.

Αντίθετα, για τους υπόλοιπους, στο κοσμικό καφέ «Η προσδοκία» υπάρχουν παρατεταγμένα μια σειρά από ...πικρά ποτήρια, την ίδια στιγμή που η ανασφάλεια και η κατάθλιψη αναλώνονται σε ένα ενοχλητικό πινγκ πονγκ στις καρδιές και τις τσέπες.

Στο μενού του καταστήματος συμπεριλαμβάνονται κοκτέηλς όπως το «μπλέξιμο» ή «στενότητα» η «δυστοκία» και πίσω από την εντυπωσιακή μπάρα καιροφυλακτούν οι υποχρεώσεις, τα καθήκοντα και τα «πρέπει».

Το καλύτερο που μπορούμε να παραγγείλουμε είναι μια ανιαρή ποικιλία «δημόσιων σχέσεων», διόλου εξωτική αλλά σίγουρα πολύ πιο ασφαλή...

Μαζί με τα παρορμητικά, περιμένουν υπομονετικά για να ...πληρώσουν όσες και όσοι εκ των μεταβλητών (Ιχθύες, Τοξότες, Δίδυμοι και Παρθένοι) έχουν γεννηθεί στο μέσον περίπου των ζωδίων τους.

Όπως προανέφερα την Τρίτη έχουμε την Νέα Σελήνη του Μαΐου, η οποία σε γενικές γραμμές έχει πολύ θετικά στοιχεία και είναι ίσως η καλύτερη από την αρχή του χρόνου. Μέχρι τότε όμως χρειάζεται προσοχή, αφού οι ημέρες που προηγούνται μιας Νέας Σελήνης είναι συνήθως «πονηρές». Η ενεργοποίηση της προηγούμενης Νέας Σελήνης, με τον Δία, τον Κρόνο αλλά και τον Πλούτωνα να «κάνουν παιχνίδι» ενδέχεται να αναδείξει συγκρούσεις και διλήμματα, που απαιτούν μια ιδιαίτερα προσεκτική αντιμετώπιση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved