Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Νοεμβρίου

Διονυσιακή τελετουργία

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Νοεμβρίου

Πριν ακόμη καταλαγιάσει η συναισθηματική θύελλα που έσπειραν ο Ουρανός κι ο Πλούτωνας, κάποιοι κοσμικοί φίλοι μας δείχνουν διατεθειμένοι να παρατείνουν την ανησυχία μας, ο καθείς από το δικό του μετερίζι.
Με την Αφροδίτη να αναρωτιέται ακόμη... ποιά είναι και που πάει, ο Άρης, εμπνευσμένος από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ψάχνει για το τανκ που θα γκρεμίσει οριστικά και αμετάκλητα την πύλη της ηρεμίας μας.

Παράλληλα, το φεγγαράκι περιδιαβαίνει τον Ταύρο, υποδαυλίζοντας όλα εκείνα που δρομολογήθηκαν από την Ηλιακή έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου. Θυμάστε... Εκείνη που είχε έναν Κρόνο... να κι έναν πονηρό Δία έτοιμο να κερδοσκοπήσει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Και βέβαια η Πανσέληνος της Κυριακής έρχεται για να σφραγίσει οικονομικές ανακατατάξεις αλλά και να τσιγκλήσει τα ένστικτα και τα ιδανικά μας, από τα ευγενέστερα έως τα ευτελέστερα. Εδώ είναι που μπαίνουμε εμείς στη σκηνή, ο καθένας με τις κατακτήσεις του και την ψυχική προίκα που κουβαλά στη ζωή του...

Εδώ Πανσέληνος, εδώ Πανσέληνος... Σας μιλά η φωνή των απελευθερωμένων ενστίκτων!
Εδώ Πανσέληνος... Σας μιλά η φωνή των υψηλών ιδανικών!

Το «έχω» το «είμαι», η χειραγώγηση και η ελευθερία μπαίνουν σε ένα χωνευτήρι με αβέβαιη κατάληξη κι όλα θυμίζουν μια Διονυσιακή τελετουργία, όπου ο μικρός Ζευς-Ζαγρεύς πρέπει να κομματιαστεί για να ξαναγεννηθεί. Θάνατος, αναγέννηση και στη μέση το σεξ, μέσα από το οποίο ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητα μας, η οποία συχνά είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που φανταζόμαστε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπου το «κάνε έρωτα ή πόλεμο» μοιάζει με μαχαίρι στο λαιμό μας, το σεξ δείχνει ίσως μια ιδανική επιλογή, με μια προϋπόθεση βέβαια: Να μην πρόκειται για μια βίαιη εκτόνωση ή κάποιου είδους πλιάτσικο αλλά για μια ιερή μέθεξη της αρσενικής και της θηλυκής μας ουσίας, με καταλύτη την αγάπη.

Φτάσαμε λοιπόν στα άκρα και το σε ποια πλευρά θα γείρουμε, εξαρτάται από τη δουλειά που έχουμε κάνει με τον εαυτό μας.

Η Ιπποσύνη μάχεται με την βαρβαρότητα κι αν ηττηθεί κανείς μας, δεν θα βγει ωφελημένος.

Υπάρχει φυσικά και το χρήμα, που ξεδιπλώνει τις παγίδες του, σίγουρο για την νίκη του απέναντι στις συνειδήσεις.
Οι άπληστοι είναι παρόντες. Το ίδιο όμως είναι και οι πληστοί, δηλαδή οι ολοκληρωμένοι, που δεν σκεπάζουν την υπαρξιακή γύμνια τους με ασεβείς αρπαγές και συγκαλύψεις ανομιών. Σοφή για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ελληνική γλώσσα, που μας διαφωτίζει για τα αίτια μιας διακεκριμένης «συνήθειας» του ανθρώπινου είδους.

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει στα αλήθεια η επικράτηση της απληστίας για την κοινωνία μας αλλά και τον καθένα μας προσωπικά;
Η απάντηση κρύβεται στο μύθο του Ερισύχθονα, που η θεά Δήμητρα τον καταδίκασε σε αιώνια πείνα, όταν έκοψε την ιερή λεύκα της. Ο Ερισύχθων κομπάζοντας για την ασέβεια του, κατέληξε να τρώει τις σάρκες του...

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου στέλνει το μήνυμα της σε όλους μας αλλά είναι... εξαιρετικά αφιερωμένη στους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι καλούνται πρώτοι να περάσουν από το καθαρτήριο της ψυχής τους, βουτώντας στα βαθιά κι αγγίζοντας τις αλήθειες ή τα ψέματα τους. Σε εξωτερικό επίπεδο ενδέχεται να έρθουν καταπρόσωπο με ακραίες καταστάσεις ή πρόσωπα που καθρεφτίζουν τους φόβους και τις ενοχές τους.

Σε αυτήν την συμβολική «μάχη με τον δράκο» θα υπάρξουν σίγουρα νικητές και ηττημένοι, όχι όμως απαραίτητα με τον τρόπο που συνήθως νοείται αυτό.
«Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή;»

Όσο για τον Άρη, που μάλλον προβληματίζεται για το πόσο... εμπρηστής θα γίνει, εκείνος απευθύνεται άμεσα και στους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες), ιδιαίτερα σε όσες και όσους έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο. Μπόρα είναι θα περάσει, λέει ο «σοφός λαός», ο οποίος όμως έχει φροντίσει -όπως πάντα- να καλύψει τα νώτα του με το «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος»!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved