Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (18 έως 24/10)

Το επταήμερο δεν έχει πολλές όψεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορο. Τουναντίον, η Πανσέληνος - έκλειψη του Οκτωβρίου και η αναδρομή του Ερμή, είναι φαινόμενα που αξίζουν την προσοχή μας. Έχουμε επίσης την εξαιρετικά «πονηρή» αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα και μια μάλλον... ζωηρή Αφροδίτη που μεταξύ άλλων «ταλαιπωρείται» από τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, δρομολογώντας ένα γαϊτανάκι εξελίξεων στις σχέσεις μας. Σε αυτό εξ άλλου συνηγορεί και η Πανσέληνος.

Ας δούμε όμως όλες τις λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, η αστρική Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με τον τροπικό Ερμή στο Σκορπιό, κάνοντας την καθημερινότητα μας αρκετά πιο ευχάριστη.
Mainstream: Καλή παρέα, ποικίλες δραστηριότητες ή εκδηλώσεις. Θεάματα, ακροάματα, παιχνίδια. Μια θετική οικονομική εξέλιξη. Αγορές ποικίλων ειδών.
SOS: Ανούσιες συζητήσεις, κουτσομπολιό.

Με το ξεκίνημα του Σαββάτου έχουμε την Πανσέληνο του Οκτωβρίου, η οποία είναι και Σεληνιακή έκλειψη (παρασκιάς). Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στον άξονα Κριού-Ζυγού, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα που έχουν να κάνουν με σχέσεις, συνεργασίες και γενικότερα το δίπολο εμείς-οι άλλοι.

Θυμίζω πως μια έκλειψη υπερτονίζει τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές εξελίξεις, ενώ ειδικότερα μια Σεληνιακή έκλειψη «ταράζει» πρωτίστως το θυμικό μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε πλείστες περιπτώσεις μια Σεληνιακή έκλειψη ενεργοποιεί τις τάσεις της προηγούμενης Νέας Σελήνης και από αυτήν την άποψη η συγκεκριμένη αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη -του αναμενομένου- αναταραχή, αφού βάζει στο «παιχνίδι» το ανατρεπτικό τ-τετράγωνο των Φώτων με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.
Όσο για το χρονικό διάστημα που θα μας επηρεάσει, κυμαίνεται από 1 ημέρα (το συνηθέστερο), μέχρι δύο εβδομάδες, τις παραμονές δηλαδή της επόμενης Νέας Σελήνης (1, 2 Νοεμβρίου).

Για να επιφέρει ωστόσο κάτι σημαντικό πέραν από ευχάριστα διαλείμματα ή παροδικές αψιμαχίες, θα πρέπει πρώτον να «ακουμπά» σε γενέθλιους δείκτες (πλανήτες ή σημεία). Ήτοι, η μοίρα της έκλειψης ή οι μοίρες του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος της να ενεργοποιούν «κάτι» σημαντικό στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Τα ανάλογα ισχύουν για την Νέα Σελήνη που προηγήθηκε και τα σχετικά στοιχεία μπορείτε να τα αναζητήσετε στα άρθρα «Πλανήτες και ζώδια: Οι ευαίσθητες μοίρες», της 29ης Σεπτεμβρίου για την Νέα Σελήνη και της 13ης Οκτωβρίου για την Πανσέληνο-έκλειψη.

Επιπλέον, αν δεν «συμφωνούν» στις κατευθύνσεις τα βασικά συστήματα πρόβλεψης (διελεύσεις, ηλιακή επιστροφή, secondary, ηλιακό τόξο), αν δηλαδή δεν έχουμε άλλες ενδείξεις πλην αυτών της έκλειψης, τότε η όποια επίδραση της θα περάσει... δίχως να την καταλάβουμε.

Mainstream: Ψυχική έξαρση, ανάταση. Ζωντάνια, υπερδιέγερση, έντονη κοινωνική ζωή. Μια μοναδική γνωριμία ή συνεργασία.
SOS: Μελαγχολία, κατάθλιψη, έντονο αίσθημα μοναξιάς. Αλαλούμ στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Διάσπαση, χωρισμός.

Την Κυριακή κλείνει με ακρίβεια η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες), μια όψη που όπως σημείωσα και στο προηγούμενο «δελτίο SOS», λειτουργεί ήδη από τα μέσα της εβδομάδος.

Mainstream: Χορός, ρυθμός, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μια δυναμική θεραπεία, ιατρικές εξετάσεις. Βελονισμός, μαζάζ. Διαφυγή, απόδραση. Αισθησιασμός, δημιουργικές φαντασιώσεις, ερωτική «απογείωση». Ψάρεμα, θαλάσσια σπορ. Απεντόμωση, ψεκασμός. Υδραυλικές-αποχετευτικές εργασίες.
SOS: Κίνδυνος από το «επιθετικό» υγρό στοιχείο. Πλημμύρα, μπουρίνι, ναυάγιο. Τοξική προσβολή, δηλητηρίαση, δήγμα εντόμου. Έντονη αλλεργία. Χρήση ουσιών. Διαφυγή υγρών ή αερίων, τεχνικά προβλήματα με σχετικές συσκευές. Δόλια υπονόμευση, προδοσία. Λάθος συναγερμός, άστοχες ενέργειες. Χημική ρύπανση, έκρηξη. Ψυχική επίθεση, «βουντού».

Την Δευτέρα, ο Ερμής γίνεται στάσιμος, ξεκινώντας σταδιακά την ανάδρομη πορεία του στον Σκορπιό, φλερτάροντας με αναποδιές ή αρρυθμίες, μεταξύ άλλων και σε οικονομικά θέματα. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου λοιπόν, απαιτείται... υπομονή, προνοητικότητα και ενεργοποίηση των όποιων εναλλακτικών λύσεων, αφού δεν αποκλείεται να μπλοκάρουν κάποιες σημαντικές υποθέσεις-συνεργασίες ή να διακοπεί μια ροή χρηματοδότησης. Σε αρκετές περιπτώσεις, θέλοντας και μη, θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε ή να διορθώσουμε αναγκαίες λεπτομέρειες, από την άλλη πλευρά όμως η περίοδος του ανάδρομου Ερμή είναι γόνιμη για κάθε είδους ενασχόληση με υποθέσεις που στο παρελθόν έμειναν ημιτελείς ή δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Την ίδια ημέρα έχουμε την «κρυφή» σύνοδο της τροπικής Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στον Τοξότη, μια όψη με μηδενιστικά αλλά και αναγεννητικά χαρακτηριστικά.

Mainstream: Μια καταλυτική σχέση. Μοναδική σεξουαλική εμπειρία. Μεταμόρφωση προς το καλύτερο. Αποζημίωση, κληρονομιά. «Βιολογική» καθαριότητα. Ενδιαφέρουσες νυκτερινές εμπειρίες. Θεάματα ή ακροάματα μυστηρίου και πάθους. Αγορά εσωρούχων ή ερωτικών αξεσουάρ.
SOS: Ζήλεια, φθόνος, εκδικητική μανία. Αίσθηση απώλειας. Βαριά μελαγχολία, θλίψη, πένθος. Ένας επώδυνος χωρισμός. Σήψη, βρωμιά. Πορνεία.

Την Τρίτη η τροπική Αφροδίτη σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό (Τοξότης-Ιχθύες), δρομολογώντας αλλαγές ή απρόοπτα στις σχέσεις και τα οικονομικά μας.

Mainstream: Αλλαγή εμφάνισης, ανανέωση. Μια ξαφνική όσο και ενδιαφέρουσα γνωριμία. Έλξη μεταξύ των αντιθέτων. Μια ευχάριστη έκπληξη. Πρωτότυπη δημιουργία, διαφορετικότητα. Χειραφέτηση. Συμπαράσταση από ξένους. Ιδιαίτερες ή «στιλάτες» αγορές.
SOS: Ένας ξαφνικός χωρισμός. Ξέσπασμα, κρίση. Υπέρβαση των ορίων, πρόκληση. Αναταραχή με οικεία πρόσωπα. Απιστία μόνον και μόνον «για την εμπειρία».

Μέχρι και την Πέμπτη δεν έχουμε άλλες όψεις, με την είσοδο του Ήλιου στον Σκορπιό να είναι ότι πιο σημαντικό συμβαίνει στους ουρανούς. Ωστόσο, την προσοχή μας διεκδικούν δύο όψεις που θα κλείσουν με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα θα ενεργοποιηθούν μέσα στο τρέχον επταήμερο.

Τα καλά νέα έρχονται από το «κρυφό» τετράγωνο της τροπικής Δήμητρας με τον αστρικό Δία (Παρθένος-Δίδυμοι), μια όψη που ευνοεί κάθε είδους συνεργασία αλλά οτιδήποτε απευθύνεται στο κοινό.

Mainstream: Δημιουργίες που έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό. Προώθηση, διαφήμιση, δημοσιοποίηση. Μια επιτυχημένη πολιτική πρωτοβουλία. Υψηλές γνωριμίες, συμπαράσταση από ισχυρούς. Μια επωφελής συνεργασία. Νομικές επιτυχίες. Δεξιώσεις, γκαλά.
SOS: Ενασχόληση με επουσιώδη θέματα. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. Δημοσιοποίηση ενός σκανδάλου.

Από την άλλη πλευρά η υπό σχηματισμό αντίθεση του Άρη με τον Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την οικογενειακή-περιουσιακή ασφάλεια μας και όχι μόνον.

Mainstream: «Βουτιά» στο παρελθόν, εντοπισμός ενός αρχικού αιτίου. Ανασκαφή, ανεύρεση παλαιών ή αρχαίων αντικειμένων. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία. Σαμανισμός. Αναπαλαίωση χώρου, μαστορέματα στο σπίτι.
SOS: Οικογενειακή αναταραχή, ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι. Εκκένωση χώρου, ξεσπίτωμα, εισβολή, γκρέμισμα. Σεισμός, πλημμύρα. Ορμητικά απωθημένα, ξέσπασμα. Εσωτερική διαμάχη, διχόνοια. Κίνδυνος από θαμμένα αντικείμενα. Απώλεια ακίνητης περιουσίας.

Για αυτές τις δύο όψεις θα υπάρξει βέβαια μια επιπλέον αναφορά στο επόμενο «δελτίο SOS».

Κλείνοντας, να επισημάνω ότι το προσεχές Σ/Κ (26 και 27 Οκτωβρίου) είναι... φωτιά και λαύρα, με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να ανατρέπουν για μια ακόμη φορά τα δεδομένα. Και βέβαια με τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες να είναι εξαιρετικά εύθραυστες, καλό είναι να προνοήσουμε ώστε να μην πέσουμε θύματα κάποιων τετελεσμένων ή «υποχθόνιων» ενεργειών, προερχόμενων είτε από τους απανταχού εξουσιαστές, είτε από πρόσωπα που επιζητούν να μας βλάψουν. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, «σίγουρα» δεν υπάρχουν...

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved