Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 18 Οκτωβρίου

Αφροδίτη αγάπη μου!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 18 Οκτωβρίου

Μπορεί οι «κακοί» του ζωδιακού να απεργάζονται τα σκοτεινά σχέδια τους όμως για την Αφροδίτη... πέρα βρέχει! Προσπερνώντας ευγενικά και με τακτ εκλείψεις, Άρηδες κι ότι άλλο κατεβάζει η κούτρα των ουρανών, μας προσκαλεί να χορέψουμε στη σάλα των συναισθημάτων, του έρωτα και της ομορφιάς.

Νοιώθω, αγκαλιάζω, ανανεώνομαι, αυτό είναι το τρίπτυχο της «Ωραίας» σε αυτήν την φάση και βέβαια δεν υπάρχει ουδείς λόγος να χάσουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει.
Τα τραγούδια της, γνώριμα, νοσταλγικά όσο και φρέσκα, αναπλάθουν παλαιούς σκοπούς αλλά με σύγχρονη ενορχήστρωση. Έτσι λοιπόν, πρόσωπα οικεία αλλά και φρέσκα πλαισιώνουν την καθημερινότητα μας κι όλα είναι ανοικτά!

Κατ' αρχήν, το τετράγωνο της με τον Χείρωνα μας βάζει σε ένα ρομαντικό όσο και αγαπησιάρικο κλίμα με τους ιππότες, τους δράκους και τις νεράιδες του παραμυθιού να ξεπηδούν αβίαστα στο σήμερα. Και με την ελπίδα ότι οι πόθοι και τα πάθη μας δεν θα γίνουν τροφή στην ματαιοδοξία των κατακτητών, μπορούμε να βουτήξουμε μέσα στην μαγική σφαίρα, ψάχνοντας για τη σχέση των ονείρων μας, που ίσως και να την έχουμε εγκαταλείψει σε μια γωνιά του παρελθόντος μας. Όμως, ξαναζεσταμένο φαγητό; Αυτό είναι που μας υπόσχονται οι ουρανοί; Μα όχι... Το ζητούμενο εδώ είναι η ανανέωση, μέσα από την έμπνευση και τις προοπτικές που φωλιάζουν αιχμάλωτες αλλά καλά προφυλαγμένες σε μαγικούς θύλακες, περιμένοντας την απελευθέρωση τους.
Η αλήθεια των παραμυθιών είναι εδώ κι ένα φιλί αρκεί για να λύσει τα μάγια και να εμφανίσει εμπρός μας την Ωραία κοιμωμένη ή τον βάτραχο-πρίγκιπα.

Το παρελθόν μας εξωθεί σε ένα δημιουργικό παρόν, αυτή είναι η πολύτιμη συμβολή του, ιδιαίτερα όταν όλα γύρω μας μοιάζουν αδιέξοδα. Από την μυρωδιά ενός παλιού βιβλίου, μέχρι τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς που γνωρίζουμε καλά, όλα συνηγορούν στην αναβάπτιση μας, στο ξύπνημα των αισθήσεων και των αισθημάτων σε έναν κόσμο που απειλεί να τον σκεπάσει η λήθη.

Η Αφροδίτη με παρτενέρ τον Χείρωνα δεν είναι για κοινωνικές εκδηλώσεις και περιστασιακά φλερτ. Οι δυό τους στοχεύουν σε μια ένωση μακριά από τα βέβηλα βλέμματα και τη βουή των κλισέ. Θέλουν οικογενειακή ατμόσφαιρα, γιατί αγαπούν την οικογένεια, τα αγγίγματα και τις μυρωδιές της. Ας τους τιμήσουμε, λοιπόν, πράττοντας τα δέοντα...

Ο «Αρχαίος» λατρεύει τα αρχετυπικά ζευγάρια, όπου ο ένας δίνει την ψυχή του για τον άλλον, μην έχοντας παρά μόνον μια προσδοκία: «Για πάντα μαζί».
Για κάποιους βέβαια όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να μοιάζει έωλο ή αδύνατον, όμως αν αξίζει να προσπαθήσουμε μια φορά, είναι τώρα, αφού αν σκοντάψουμε πάνω στην αλήθεια μας, κάθε τι το αδύνατον θα γίνει πάραυτα κεκτημένο.

Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες είναι οι πρώτοι προσκεκλημένοι σε αυτήν την παράσταση, την γεμάτη ευαισθησία και νοσταλγία. Πίσω τους ακολουθούν κάποιοι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί ή Υδροχόοι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους, το σύνολο των Καρκίνων αλλά και κάθε ευαίσθητη ψυχή που εξακολουθεί να γοητεύεται από τους θρύλους, τους μύθους και τα θαύματα της αγάπης.

Όμως δεν τελειώσαμε εδώ. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό έρχεται για να κυνηγήσουμε το αδιανόητο ή το απρόσμενο ακόμη πιο θαρραλέα. Είναι εκείνο που θα μετατρέψει τις αιχμάλωτες προοπτικές σε δύναμη εξέλιξης, βάζοντας την δική του πινελιά σε ένα αρχικά συντηρητικό ή παραδοσιακό σχήμα.
Η Χιονάτη φεμινίστρια; Και όμως μπορεί, όσο κι αν διαμαρτύρεται ο Γκρινιάρης! Εξ άλλου θα πρέπει κι αυτός να ανανεώσει το προφίλ του, που σκούριασε τόσους αιώνες, αναδεικνύοντας την εγκεφαλικότητα του. Γιατί στο δικό μας παραμύθι η γκρίνια δεν είναι παρά το άχαρο κουκούλι μιας πολύχρωμης και πανέμορφης πεταλούδας.
Και η Σταχτοπούτα μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, αρπάζοντας αυτή το γοβάκι του πρίγκιπα, ώστε να αναγκαστεί εκείνος να την ψάξει, βρέξει-χιονίσει!

Ακόμη όμως κι αν δεν εμπλουτίσουμε τις παλιές εικόνες με δρώμενα πιο ταιριαστά στο σύγχρονο παρόν, μπορούμε να αφεθούμε στην μαγεία του απρόβλεπτου που απεργάζονται για εμάς οι δύο πλανήτες.
Αφροδίτη-Ουρανός: «Ξαφνική γνωριμία, έλξη μεταξύ των αντιθέτων», αυτό γράφει το αστρολογικό «λυσάρι» κι όσο πιο ανοικτοί είμαστε, τόσο ευκολότερα θα τρυγήσουμε το μέλι μιας συναρπαστικής ή εξωτικής εμπειρίας.

Βέβαια, είναι επίσης γνωστό ότι η «Ωραία» αγκαζέ με τον «Μεγάλο Αιρετικό», ακούει δέσμευση και φεύγει μακριά, κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να δέσεις έναν «ανένταχτο», από το να του δώσεις να καταλάβει ότι... δεν τον δένεις! Από μόνος του θα μείνει σταθερός και προσηλωμένος στην αγάπη του, μέχρι το τέλος, κάνοντας τους γύρω να απορούν, σκίζοντας τα διπλώματα τους: «Μα πώς το κατάφερε αυτό;»

Εδώ τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) αλλά και οι Υδροχόοι έχουν την προτεραιότητα σε ένα new deal στην προσωπική τους ζωή. Μαζί τους και κάποιοι εκπρόσωποι των ζωδίων του Νερού, που αναμένεται να πέσουν πάνω στην πρόκληση, αν δεν την επιδιώξουν από μόνοι τους. Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους, ας ετοιμαστούν λοιπόν για μια τρελή-τρελή πτήση!

Όσο για τους... κακούς μάγους και τις μάγισσες που ποντάροντας σε σκοτεινές εκλείψεις ή Άρεια δαιμονικά, περιμένουν να επωφεληθούν από τις αδυναμίες μας, δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτε αν ενδυθούμε τον μανδύα της αγάπης. Αντίθετα, κάθε προσβολή τους θα ισοδυναμεί με ενδυνάμωση μιας ιδιότητας που πάντα είχαμε και θα έχουμε. Αυτήν του να ορίζουμε εμείς την μοίρα μας και να κάνουμε θαύματα.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved