Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (27/9 έως 3/10)

Ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο και μέχρι τις αρχές της εβδομάδος τα πράγματα θα κινούνται στους δικούς του κυρίως ρυθμούς. Μάλιστα, οι όψεις του με την Αφροδίτη (τετράγωνο) και την αστρική Δήμητρα (κρυφή σύνοδος) είναι από αυτές που συνήθως γίνονται αισθητές σε όλους μας, θίγοντας τον τομέα των σχέσεων μας, ερωτικών και μη.
Για την πρώτη, να θυμίσω το γενικό πλαίσιο της, όπως δόθηκε στα προηγούμενα «SOS της εβδομάδος».

«Κατ' αρχήν λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια «φλογερή» περίοδο για τα αισθηματικά θέματα, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιοι θα ευτυχήσουν ζώντας την περιπέτεια τους και κάποιοι άλλοι θα... τσουρουφλιστούν! Παράλληλα, το πάθος αναμένεται να κυριαρχήσει γενικότερα στην καθημερινότητα μας, δηλαδή και σε θέματα που δεν άπτονται των ερωτικών. Οι όψεις ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη μας εξωθούν συχνά να «τα δώσουμε όλα» είτε αυτό αναφέρεται σε μια υπόθεση που μας απασχολεί, είτε απλά στη διασκέδαση μας. Από την άλλη πλευρά βέβαια ο ανταγωνισμός και η ζήλεια καιροφυλακτούν, απειλώντας να εξελιχθούν σε φθόνο ή φανατισμό»...

Ακόμη, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα επανεμφανίζονται οι... Ουρανοπλουτωναίοι, προοιωνίζοντας ημέρες ανατροπών, αποκαλύψεων και ξεκαθαρισμάτων.
Στις «δαγκάνες» τους πέφτουν ο Ήλιος και η Δήμητρα, δύο ουράνια σώματα που μπορούν εύκολα να γίνουν «διάμεσα» της ενέργειας των έτερων αργών πλανητών και να την «περάσουν» στην καθημερινότητα μας. Και πέρα από τα «φρέσκα» που θα έρθουν ως τετελεσμένα, εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα.

Συμμετοχή στο «μέτωπο» των αργών έχει και ο Κρόνος, ο οποίος αυτήν την περίοδο σχηματίζει ένα κρυφό τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα κι ένα τρίγωνο με τον Χείρωνα. Αμφότερες οι όψεις παρά την σοβαρότητα τους δεν θα μας «πιάσουν» αν δεν ενεργοποιούν πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη μας, σίγουρα όμως μπορεί να επιδράσουν σε συλλογικό (κοινωνικό) επίπεδο.

Το ενεργοποιημένο δίπολο Κρόνου-Ποσειδώνα, ενδέχεται να συμβάλει σε διαψεύσεις ή απογοητεύσεις, ενώ παραπέμπει και σε θέματα υγείας, ψυχοσωματικής υφής. Εδώ να θυμίσω ότι αν χρειαστεί κάποιο είδος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καλό είναι να προτιμηθούν τα ήπια σκευάσματα.
Όσο δε για την αλληλεπίδραση Κρόνου-Χείρωνα, φέρει επίσης μια καταθλιπτική σφραγίδα, απόρροια μιας αίσθησης (υποκειμενικής ή αντικειμενικής) ασφυκτικού περιορισμού. Στην θετική του εκδοχή πάντως μπορεί να συμβάλει σε γόνιμους συμβιβασμούς γύρω από θέματα ακίνητης περιουσίας, με έμφαση στις πωλήσεις.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου

Την Παρασκευή, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες), δρομολογώντας θέματα που άπτονται των ιδιοτήτων και των αντικειμένων του Καρκίνου.

Mainstream: Οι οικογενειακές υποθέσεις στο προσκήνιο. Φροντίδα για το σπίτι, εσωτερική διακόσμηση, διαμόρφωση χώρου. Έρευνα στο παρελθόν, αναδρομή. Ανάδειξη της παράδοσης, επιστροφή στις ρίζες. Επανάληψη ενός κύκλου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική. Επαφές με πρεσβυτέρους. Μια σχέση με αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία. Παραδοσιακές θεραπείες, σαμανισμός, γιατροσόφια.
SOS: Εξάρτηση από το παρελθόν, προγονοπληξία, δεισιδαιμονία.

Το Σάββατο έχουμε το «κλείσιμο» του τετραγώνου ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη (Σκορπιός-Λέων)

Mainstream: Ζωντάνια, φλόγα. Μια δυνατή ερωτική εμπειρία. Πάθος για τη ζωή, γλέντι. «Κάνε έρωτα, όχι πόλεμο».
SOS: Ζήλεια, ανταγωνισμός. Σεξουαλική παρενόχληση, βία. Βίτσια, ακρότητες, απωθημένα. Καυγάς για οικονομικά θέματα, απίστευτη σπατάλη. Απιστία, κραιπάλη. Φανατισμός, φθόνος.

Την Δευτέρα, ο Άρης... επιμένει δυναμικά, συναντώντας στο διάβα του την αστρική Δήμητρα. Πρόκειται για μια όψη που λόγω της μικρής διαφοράς ταχύτητας των δύο πλανητών, μπορεί να μας επηρεάσει από την Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη.

Mainstream: Δράση, αγωνιστικότητα. Αθλητισμός, γυμναστική. Δραστική αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση. Μια εφήμερη αλλά σπουδαία συνεργασία. Πολιτικές πρωτοβουλίες, ακτιβισμός. Μια δημοσιογραφική αποκάλυψη.
SOS: Διακοπή μιας συνεργασίας. Νομική εμπλοκή, δίκη. Προβληματισμός για την εξωτερική εικόνα, κριτική, συμπλέγματα. Πολιτικές ακρότητες. Φωτιά, έκρηξη. «Πόλεμος» στα ΜΜΕ.

Η ίδια ημέρα αποδεικνύεται μάλλον... δύσκολη για τη Δήμητρα, η οποία σχηματίζει και ένα κρυφό τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα (Παρθένος-Τοξότης).

Mainstream: Μια κρυφή συμφωνία. Πλαστική χειρουργική. Επαφές με κεφαλαιούχους, συμφωνία χρηματοδότησης. Ένταξη σε μια ομάδα, η οποία είτε είναι μυστική, είτε έχει κρυφά κίνητρα. «Ομερτά». Αποκαλύψεις σχετικές με παράνομα κυκλώματα.
SOS: Δολιοφθορά, εκβιασμός, «στημένο» παιχνίδι. Το τέλος μιας σημαντικής συνεργασίας. Πολιτική τρομοκρατία. Παραδικαστικό κύκλωμα. Κλείσιμο ενός επικοινωνιακού μέσου, επικοινωνιακό black out. Το τέλος ενός εργασιακού κύκλου. Καταδικαστική απόφαση. «Συμφωνία με το διάβολο».

Την Τρίτη αναλαμβάνει δράση ο Ερμής, προσδίδοντας στην ημέρα περισσότερα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά.

Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (Σκορπιός-Ιχθύες).
Mainstream: Αισιοδοξία, εμψύχωση. Ρομαντικές στιγμές. Εύστοχη διαίσθηση. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Ένα προστατευτικό ψέμα. Μια κατά λάθος επιτυχία. Προσευχή, διαλογισμός, χαλάρωση, ύπνος. Αστρολογία, Μεταφυσική, Φιλοσοφία.
SOS: Αφέλεια, λάθος, αφηρημάδα. Απάτη, αυταπάτη. Πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία. Φήμες και ψευτιές. Ακύρωση δραστηριοτήτων ή ενός ραντεβού.

Ο αστρικός Ερμής σε σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο στο Ζυγό.

Mainstream: Μετακινήσεις, επαφές, επισκέψεις. Υπογραφή ενός συμβολαίου ή μιας συμφωνίας. Διάδοση, διαφήμιση., δικτύωση. Ενημέρωση, πληροφόρηση.
SOS: Κουτσομπολιό, υπερβολική ενασχόληση με ανούσια θέματα.

Την Τετάρτη, η έμφαση στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις διατηρείται με την συνδρομή της «κρυφής» συνόδου ανάμεσα στον αστρικό Ήλιο και την τροπική Δήμητρα.

Mainstream: Δημόσιες σχέσεις. Σύσκεψη σε ανώτερο επίπεδο. Πολιτικές διαπραγματεύσεις. Δημοσιοποίηση στοιχείων.
SOS: Αρνητική δημοσιότητα.

Παράλληλα όμως έχουμε και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα (Ζυγός-Αιγόκερως).

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, ενασχόληση με κάθε είδους μυστήρια. Ξεκαθάρισμα παλιών υποθέσεων, τελείωμα. Αναγέννηση, επανεκκίνηση. Αποκαλύψεις για παράνομες δραστηριότητες. Εξόντωση βλαβερών παραγόντων. Κέρδη από ζημιές ή απώλειες άλλων.
SOS: Μηδενισμός, καταστροφή, ένα επώδυνο τέλος. Υπονομευτική δράση «σκοτεινών» κυκλωμάτων, εκβιασμός. Λήξη μιας συνεργασίας. Μια «μοιραία» συνεργασία.

Εν συνεχεία, την Πέμπτη σχηματίζεται με ακρίβεια η αντίθεση Ήλιου-Ουρανού (Ζυγός-Κριός).

Mainstream: Αίσθηση ανεξαρτησίας, αυτονόμηση. Ανανέωση, αλλαγή. Χειραφέτηση, επανάσταση. Οφέλη από μια ανατροπή των δεδομένων. Απρόοπτα, εκπλήξεις, παράδοξα. «Πάντρεμα» των διαφορετικών. Επιτυχία σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή. Συναντήσεις και γνωριμίες με ιδιαίτερα άτομα. Μια πρωτότυπη δημιουργία ή παρουσίαση. Σπάνιες καταστάσεις. Ενδιαφέροντα σχετικά με τις επιστήμες ή την τεχνολογία. Ενδιαφέρουσες επαφές με αγνώστους, εκμυστηρεύσεις.
SOS: Πρόκληση, αλλόκοτη συμπεριφορά, νευρικό ξέσπασμα. Μια δυσάρεστη ανατροπή, «κεραυνός εν αιθρία». Ξαφνικός χωρισμός ή διακοπή μιας συνεργασίας. Μια συμφωνία που οδηγεί στον γκρεμό. Οικογενειακή αναστάτωση.

Τέλος, η διέλευση της Σελήνης από την Παρθένο -ιδιαίτερα στις 2 και 3/10- αναμένεται να ενεργοποιήσει την Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου, η οποία θυμίζω είχε αρκετά μηδενιστικά και ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό βέβαια συνάδει με τις δύο τελευταίες όψεις του Ήλιου με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, οι οποίες για αυτόν τον λόγο αναμένεται να λειτουργήσουν ενισχυμένες.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved