Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (13 έως 19 Σεπτεμβρίου)

Πολλές και ποικίλες είναι οι πλανητικές όψεις του επταημέρου, το οποίο κλείνει με την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, ένα φεγγάρι μάλλον πιεστικό σε θέματα σχέσεων αλλά και καταλυτικό ως προς την εκδήλωση ψυχοσωματικών προβλημάτων.
Συνήθως μια Πανσέληνος λειτουργεί είτε διεγερτικά είτε καταθλιπτικά και στην συγκεκριμένη περίπτωση ενισχύονται οι δεύτερες τάσεις, ενώ «θέματα» μπαίνουν και στα οικονομικά, με ορίζοντα τη λιτότητα και τους περιορισμούς. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αφού η κακή ψυχολογία είναι απαρχή πολλών δεινών.
Κατά τα άλλα όλοι οι πλανήτες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και το μόνο που μας απομένει είναι να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας να πάμε κόντρα στο ρεύμα.
Ας δούμε όμως το πλούσιο μενού του επταημέρου, βήμα-βήμα.

Την Παρασκευή, ο αστρικός Άρης συναντά τον τροπικό Δία στον Καρκίνο.

Mainstream: Ένα τολμηρό εγχείρημα. Μια μεγάλη επίδοση. The big deal. Συγκατοίκηση με αγαπημένο πρόσωπο. Πυροτεχνήματα, υπερθέαμα.
SOS: Απερισκεψία, έκθεση σε κίνδυνο. Φωτιά, έκρηξη. Κάποιος που «απλώνει εκεί που δεν φτάνει». Εισβολή σε οικείο χώρο, απύθμενο θράσος.

Το Σάββατο έχουμε τρεις όψεις, με την κάθε μια τους να κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα (Ζυγός-Αιγόκερως), αποκαλύπτοντας κάποιες «υπόγειες διαδρομές».

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, αποκάλυψη κρυφών παραμέτρων, εκμυστηρεύσεις. Ξεκαθάρισμα, τακτοποίηση αντικειμένων. Διαγραφή. Ταινίες μυστηρίου, θρίλερ.
SOS: Μια δυσάρεστη είδηση. Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Έμμονες ιδέες, καταστροφολογία. Άγχος, αγωνία. Κακόβουλες ενέργειες, φθόνος, εκβιασμός. Υπονόμευση, παρακολούθηση, κατασκοπία. «Δούρειος ίππος». Διακοπή επικοινωνιών. Η «λυπητερή».

Κόντρα στα απόλυτα μεγέθη και την νοητική φόρτιση του Πλούτωνα, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα «θεραπευτικό» τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (Σκορπιός-Ιχθύες).

Mainstream: Χαλάρωση, ονειροπόληση, γλυκό μεθύσι, αισθησιασμός. Ανθρωπισμός, άδολη αγάπη, βοήθεια σε πάσχοντες. Προστασία από την σκληρή πλευρά της πραγματικότητας, απόκρυψη αδυναμιών. Ένα ψέμα που προστατεύει. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Βότανα, φυσικά καλλυντικά. Αρώματα, κεριά, ρομαντική διάθεση.
SOS: Αφέλεια, απιστία. Αποπλάνηση. «Τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι». Παράσιτα, μύκητες.

Παράλληλα, έχουμε κι ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό (Λέων-Κριός), μια όψη που η επιρροή της απλώνεται σε όλο το επταήμερο.

Mainstream: Ένας επιτυχημένος αιφνιδιασμός. Ραγδαίες όσο και ευνοϊκές αλλαγές. Πτήση, αιωροπτερισμός, extreme sports. Τεχνικές εργασίες, με χρήση ειδικών μηχανημάτων, κυρίως ηλεκτρικών.
SOS: Κίνδυνος στον αέρα, πτώση από ψηλά. Επικίνδυνα ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα αεροπορικό δυστύχημα. Έκρηξη οργής, συμπεριφορά εκτός ελέγχου. «Κεραυνός εν αιθρία», ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Ανταρσία. Ηλεκτροπληξία. Ακρότητες, αποτρόπαιες πράξεις, τρομοκρατία.

Την Κυριακή, ο τροπικός Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Δία (Παρθένος-Δίδυμοι), κάνοντας τους απανταχού τυχερούς να χαμογελούν.

Mainstream: Μια σημαντική επιτυχία. Βοήθεια-στήριξη από ισχυρούς, χρηματοδότηση. Καλό κλίμα, διασκέδαση. Ένα καλό ξεκίνημα, ανάπτυξη, τύχη.
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.

Η Δευτέρα είναι ημέρα... Ουρανού, αφού ο πλανήτης των εκπλήξεων και των ανατροπών συνδέεται με τον Ερμή αλλά και την Αφροδίτη.

Ο Ερμής σε αντίθεση με τον Ουρανό (Ζυγός-Κριός) μας επισημαίνει ότι κάποιοι κανόνες δεν ισχύουν.
Mainstream: Έρευνα, πείραμα, αποκάλυψη. Ανάδειξη της διαφορετικότητας, εξαίρεση. Σπάνιες καταστάσεις, απροσδόκητες συναντήσεις. «Μία στο εκατομμύριο». Επιτυχία στα δύσκολα, απροσδόκητα ευνοϊκή αντιμετώπιση. Ενασχόληση με ιδιαίτερα ή παράξενα αντικείμενα. Μια ευχάριστη ανατροπή, «σπάσιμο» της παράδοσης. Αλλαγή εμφάνισης. Ψυχραιμία μέσα στο χάος.
SOS: Νευρική κρίση, ακατανόητη συμπεριφορά. «Στα καλά καθούμενα». Υπέρβαση ορίων, αμοραλισμός. Πρόκληση, εκκεντρικότητα. Τεχνικά προβλήματα, βραχυκύκλωμα.

Παράλληλα, η αστρική Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται επίσης στο Ζυγό, σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ουρανό.
Mainstream: «Τα ετερώνυμα έλκονται». Μια πρωτότυπη παρουσίαση. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Σπάσιμο της ρουτίνας, ανανέωση. Μια ιδιαίτερη όσο και απροσδόκητη γνωριμία. «Εξωτικές» εμπειρίες. Αγορές «εξεζητημένων» ειδών. Συμπαράσταση ή βοήθεια από ξένους.
SOS: Ξαφνικός χωρισμός ή ρήξη, κρίση με ένα οικείο πρόσωπο. Ακρότητες στην εμφάνιση. «Αντί» χωρίς ουσιαστικό λόγο. Το πείραμα για το πείραμα, σεξουαλικές παρεκτροπές.

Την ίδια ημέρα, η Δήμητρα σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο (Παρθένος-Σκορπιός), θυμίζοντας μας ότι «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».

Mainstream: Προτεραιότητα στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα. «Comme il faut». Μια οικονομική και επαγγελματική συμφωνία. Νομικός συμβιβασμός διπλωματία. Δημόσιες σχέσεις. Μια σοφή πολιτική απόφαση, στρατηγική σε βάθος χρόνου. Διοίκηση επιχειρήσεων. Αξιολόγηση μιας συνεργασίας.
SOS: Αδιαλλαξία, δογματισμός. Ανάληψη μιας δυσβάστακτης ευθύνης. Πρέπει, τα οποία «ευνουχίζουν». Υποτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων, ενοχές. Εμπόδια από συνεργάτες. Εξαναγκασμός, «με το ζόρι παντρειά». Μια σκληρή νομική απόφαση, νομικά κωλύματα. Πολιτικό αδιέξοδο. Αρνητική δημοσιότητα.

Την Τρίτη έχουμε ακόμη τρεις όψεις. Κατ' αρχήν, η Δήμητρα σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, συμβάλλοντας σε συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

Mainstream: Μια καθοριστική συνεργασία, ένταξη σε μυστικές ομάδες. Δικτύωση με κρυφά κέντρα εξουσίας. Κάποιος που πιάνει το σφυγμό του κοινού, χειραγώγηση. Μεταφυσική, αποκρυφισμός. Πολιτική οικονομία.
SOS: Συνομωσία, «συμφωνία με το διάβολο». Μια καταστροφή με πολλά θύματα. Δόλια δυσφήμηση.

Πέρα όμως από τα παραπάνω «βαριά κι ασήκωτα», στον αφρό της καθημερινότητας μας κυριαρχούν πιο ζωηρά χρώματα.

Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Άρη (Ζυγός-Λέων).
Mainstream: Αμεσότητα, ειλικρίνεια, καθαρότητα. Αγωνιστικό πνεύμα, δυναμικές πρωτοβουλίες, διεκπεραίωση σε σύντομο χρόνο. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Μια χρήσιμη ή δημιουργική εκτόνωση.
SOS: Νεύρα, θυμός, ένταση. Αθυροστομία, βωμολοχία. Σπάσιμο αντικειμένων, ζημιές. Καψίματα, κοψίματα, φλεγμονές.

Παράλληλα, ο Ερμής κάνει σύνοδο με την αστρική Αφροδίτη στο Ζυγό. Ουσιαστικά οι δύο πλανήτες περνάνε από... σκοτσέζικο ντους, αφού είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις προτροπές αρχικά του Ουρανού και ύστερα του Κρόνου. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει απότομες μεταβολές τόσο στην διάθεση μας, όσο και στις εξελίξεις, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες για μικρά «πραξικοπήματα». Από την άλλη, η όψη τους δεν παύει να έχει και μια αυτόνομη επιρροή.

Mainstream: Επισκέψεις, ανταλλαγή απόψεων, δικτύωση, κοινωνικότητα. Καλλωπισμός διακόσμηση. Φλερτ, μια ευχάριστη ερωτική εμπειρία. Τηλεφωνικό σεξ.
SOS: Ενασχόληση με «χαζά» θέματα, κουτσομπολιό.

Η Τετάρτη είναι ημέρα... Κρόνου, αφού ο πλανήτης των δομών και των περιορισμών πιάνει στις «δαγκάνες» του τον Ερμή και την Αφροδίτη, κάνοντας την ατυχία μας να... μεγαλώνει!

Ο αστρικός Κρόνος σε σύνοδο με τον τροπικό Ερμή στο Ζυγό.
Mainstream: Οργάνωση, ταξινόμηση. Επιτυχημένες εξετάσεις, δικαίωση. Διάβασμα, μελέτη. Εσωστρέφεια, «κλείσιμο». Επαγγελματισμός, υπευθυνότητα.
SOS: Κούραση, ταλαιπωρία. Έλλειψη των νόμιμων εγγράφων. Αποτυχία, ποινή, τιμωρία. Αυτός που πληρώνει τα σπασμένα των άλλων. Προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις.

Ο Κρόνος σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον Σκορπιό.

Mainstream: Αναζήτηση της τελειότητας. Άψογη εμφάνιση κι εξυπηρέτηση. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Λιτότητα, δίαιτα, κλάδεμα. Αξιολόγηση μιας σχέσης. Σταθεροποίηση, αμοιβαίος συμβιβασμός. Μια σημαντική πώληση. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας.
SOS: Ανασφάλεια, ενοχές. Στενοχώρια, κατάθλιψη, απαισιοδοξία. Μια οικονομική απώλεια ή αποτυχία. «Κούρεμα». Αγορά ελαττωματικών προϊόντων, άτυχες επενδύσεις. Μια προβληματική σχέση, «μπλέξιμο» με δεσμευμένο/η. Μαζοχισμός.

Την Πέμπτη, μαζί με την Πανσέληνο, έχουμε κι ένα εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα (Σκορπιός-Αιγόκερως).

Mainstream: Πάθος, ουσιαστική απόλαυση. Μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία. «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά». Συναισθηματική ταύτιση, «το άλλο μισό». Κέρδη, αποζημίωση, κληρονομιά. Αναγέννηση. Βιολογική καθαριότητα.
SOS: Ζήλεια, απόγνωση. Αίσθηση απώλειας. «Νυχτοπερπατήματα», πορνεία. Δερματικά προβλήματα, σήψη, βρωμιές.

Ακολουθεί, την Παρασκευή, ένα τετράγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία (Ζυγός-Καρκίνος), μια όψη που παρά τις αδυναμίες και τις υπερβολές της είναι σε θέση να μας ανεβάσει τη διάθεση, κάτι που μοιάζει ως αναγκαίο ύστερα από την ισχυρή δόση σοβαρότητας, άγχους και αγωνίας των Κρονοπλουτωναίων.
Περισσότερα όμως, στην επόμενη... εκπομπή SOS

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved