Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11/9 έως 13/9

Πατάτες...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11/9 έως 13/9

Δεν ξέρω από που προέκυψε η κακή συνήθεια να χαρακτηρίζονται όλες οι γκάφες, οι αστοχίες και οτιδήποτε δεν έχει ενδιαφέρον, ως «πατάτες». Προσωπικά τρελαίνομαι για τις πατάτες, ιδιαίτερα τις τηγανητές και όλη αυτή η επιπόλαιη κατασυκοφάντηση του αγαπημένου μου εδέσματος με γεμίζει πίκρα και οργή.
Από την άλλη πλευρά -για να συνεννοούμαστε, δηλαδή- είμαι κι εγώ αναγκασμένος να ακολουθήσω την πεπατημένη, αφού μεταφορικά η πατάτα είναι μεστή νοημάτων, που κατά κάποιο τρόπο γίνονται επίκαιρα στις μέρες μας.
Πατάτες λοιπόν, καυτές και... άλλες!

Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Άρης, ο οποίος συνεχίζει την πορεία του στον Λέοντα, θέτοντας διαδοχικά και καυτά ερωτήματα: Ποιός θα αναλάβει τον ρόλο του «σταυροφόρου» της διπλανής πόρτας; Ποιός θα εξοντώσει τους «κακούς» ανεμόμυλους, προτάσσοντας τα στήθη του; Και συνάμα, ποιός θα πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα; Σίγουρα οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι υπερθεματίζουν στο «εγώ κύριε!», ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι που συνωστίζονται στον προθάλαμο των πρωτοβουλιών και των... παθών.

Εδώ το θέμα είναι η διοχέτευση και η σωστή χρήση της πλεονάζουσας ενέργειας που επιπίπτει επί των κεφαλών μας, ώστε να μην υποστούμε τις συνέπειες ενός ατυχήματος, εκτός ή εντός εισαγωγικών.
Μέσα στις επόμενες ημέρες ο... άτακτος κι ατίθασος φίλος μας θα σχηματίσει δύο ακόμη «κρυφές» όψεις με τον αστρικό Ποσειδώνα (αντίθεση) και με τον τροπικό Δία (σύνοδος), δίνοντας αφ' ενός μια μάλλον θεαματική συνέχεια στις απανταχού εντάσεις και αφ' ετέρου, προλειαίνοντας το έδαφος για σημαντικά κατορθώματα, που κάποιοι κακοπροαίρετοι θα βιαστούν να χαρακτηρίσουν ως «μεγάλες πατάτες».

Αλλά είπαμε, εμείς αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματα τους και επιπλέον φροντίζουμε ώστε ένα εν δυνάμει μειονέκτημα να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα. Διότι τελικά, όπως κι αν έχει οι πατάτες είναι νόστιμες και θρεπτικές...

Ένα Big Deal είναι ό, τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από την σύμπραξη του Άρη με τον Δία κι εδώ σίγουρα οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι, οι Τοξότες και οι Κριοί έχουν την προτεραιότητα. Βέβαια, κάτω από τέτοιες συνθήκες το ρίσκο είναι δεδομένο αλλά πώς αλλιώς θα επιβεβαιωθεί το γνωστό ρητό «ο τολμών νικά»;

Όσο για το δίδυμο Άρη-Ποσειδώνα, ισχύει το απλό «ένας χορός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Κι αν τυχόν έρθει ο γιατρός καλό είναι να πρόκειται για «εναλλακτικό», αφού ο άλλος μπορεί να μας χαπακώσει χωρίς λόγο. Ας θυμόμαστε επίσης ότι είναι προτιμότερο να ψεκάζεις, παρά να σε ψεκάζουν, μια πληροφορία εξαιρετικά χρήσιμη σε αγρότες και διαδηλωτές. Είναι αλήθεια ότι αυτή η όψη έχει πολλές «πονηρές» πλευρές κι αν θέλετε μια πλήρη λίστα των -θετικών ή αρνητικών- συνεπειών της, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα «SOS της εβδομάδος».
Εδώ, θα τονίσω τους κινδύνους που κρύβονται στην επαφή μας με το υγρό στοιχείο αλλά και την σοβαρή πιθανότητα να προβούμε σε άστοχες ενέργειες, να κάνουμε δηλαδή... πατατιές!

Όμως, στην παρούσα φάση, τα λάθη δεν είναι προνόμιο του Άρη. Έχουμε και την Αφροδίτη που ψάχνει το λάθος-πάθος της, με τις δικές της «πατάτες» να προκαλούν κυρίως δυσπεψία...

Η Ωραία διαβαίνει το κατώφλι του Σκορπιού και βαδίζει ολοταχώς προς την αγκαλιά του Κρόνου, ο οποίος ετοιμάζεται να την υποδεχτεί με το γνωστό λιτό και Σπαρτιάτικο πνεύμα του. Βάζοντας μπροστά από το κάρο των απολαύσεων, το άλογο της Ανάγκης, την κατευθύνει στην στενωπό του δρόμου της Αρετής, εκεί που δεν έχει ούτε σπάταλες φωτοχυσίες, ούτε ξέφρενα γλέντια. Εκεί όπου συχνάζουν όλοι οι comme il faut κανόνες, συνοδευόμενοι συνήθως από ενοχές και ανασφάλειες, που φέρνουν τους απανταχού βολεψάκηδες στον μήνα που θρέφει τους έντεκα. Γιατί τι το πιο ωραίο να έχεις δίπλα σου κάποια ή κάποιον που τραβάει όλο το ζόρι «με το σταυρό στο χέρι» και στο τέλος «την ακούει» κιόλας;
Κι η δόλια η Αφροδίτη καλείται να τσακιστεί στις εξυπηρετήσεις και να στερηθεί πολλές από τις χαρές της, με το χαμόγελο στα χείλη. Τι κι αν έχει απέναντι της έναν απολύτως βαρετό ή αντιπαθή γλιτσιασμένο, που του τρέχουν τα σάλια; Αυτή οφείλει να σταθεί στο ύψος της: Ω, αγαπητέ τι ευχάριστη έκπληξις! Φοντανάκι θα πάρετε;

Κι όσο για τις πιο στενές σχέσεις, είναι βέβαιο ότι οι υπάρχουσες μπαίνουν στην κρισάρα της αξιολόγησης. Τι έδωσα, τι πήρα, που βαδίζομεν κύριοι; Ή αλλιώς «Αγαπάς την Μαρία; Απόδειξη!»
Οι δε νέες σχέσεις -ναι, υπάρχουν κι αυτές- είναι φανερό ότι υπό καθεστώς Κρόνου θα περιφέρονται γύρω από ένα πρόβλημα και βέβαια το ερώτημα είναι, τι μεγέθους θα είναι η «πατάτα»;
Πρόκειται άραγε για την κλασική Κρόνια «κολεγιά» με ήδη δεσμευμένο/η που δεν του φτάνει το ένα αλλά θέλει κι άλλο; Ή μήπως οι ασκήσεις μαζοχισμού θα συμπεριλάβουν και την εσαεί αποπληρωμή δήθεν «καρμικών» χρεών από την εποχή των σπηλαίων, όπερ σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει σκάσε και σκάβε;
Αυτό δεν το θέλει ούτε κι ο Κρόνος, παρότι θα θυμάται πάντα με συμπάθεια τους μοναχούς του Μεσαίωνα που αυτομαστιγώνονταν για τα κρίματα τους. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και την θέση των ενοχών διεκδικεί με καλές πιθανότητες η συνειδητότητα, Ας της δώσουμε λοιπόν μια ευκαιρία, κόβοντας παράλληλα την όρεξη σε όσους καιροφυλακτούν για να καρπωθούν μια απελπισμένη όσο και μονομερή αίσθηση δικαίου.

Εδώ, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες, οι Υδροχόοι και οι Ταύροι, είναι οι πρώτοι που θα περάσουν από συναισθηματικές εξετάσεις, ευελπιστώντας ότι δεν πρόκειται για κάποιο στρατοδικείο του έρωτα. Παράλληλα, στον οικονομικό τομέα οφείλουν να ξεχάσουν μέρος των επιθυμιών τους, εν ονόματι της ανάγκης. Τέρμα λοιπόν οι κραιπάλες και τα burberry, καιρός για δίαιτα! Εξ άλλου τι να τις κάνεις τις αγορές προϊόντων, που κάποιοι πονηροί πλασάρουν ως πρωτοκλασάτα, ενώ προέρχονται από τα αζήτητα;

Ζυγοί και Αιγόκεροι συμπληρώνουν την εξάδα των υπό δοκιμασία διαπραγματευτών, έχοντας όμως ως πλεονέκτημα την εκ φύσεως ικανότητα τους να συμβιβάζουν τα ασυμβίβαστα. Κι αν δεν τα καταφέρουν, μάλλον για καλό θα είναι.

Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ και στις αναμενόμενες «πατάτες» του Ερμή, έτσι για να μην μείνει παραπονεμένος. Η «κρυφή» αντίθεση του με τον Χείρωνα (την Πέμπτη), πέρα από το «αυτό το έργο το έχω ξαναδεί» είναι... ένα κι ένα για νοητικά μπλοκαρίσματα, εξ αιτίας συναισθηματικής φόρτισης και λάθος αποφάσεις ή κινήσεις, δηλαδή... πατάτες!
Λίγο οι αναμνήσεις, λίγο τα δάκρυα απειλούν να μετατρέψουν κάθε λογική απόπειρα σε Βατερλώ. Παράλληλα όμως θα δοθούν πάμπολλες ευκαιρίες για ανασκοπήσεις, reunions και οτιδήποτε άλλο αφορά στο παρελθόν, γλυκό, πικρό ή αμαρτωλό.

Εδώ οι πρωταγωνιστές είναι κυρίως οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, πολλοί εκ των οποίων αυτές τις ημέρες... κοιμούνται και ξυπνούν με τον Χείρωνα στο προσκεφάλι τους. Φυσικά, στο πλάνο μπαίνει και το σύνολο των Καρκίνων, μαζί με τους Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στις 3-4 πρώτες ημέρες του ζωδίου τους.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved