Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 18° 14' 56" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 12° 22' 12" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 05° 04' 38" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 00° 14' 38" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 15° 17' 17" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 29° 15' 41" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 20° 30' 10" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 42' 51" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 39' 24" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 01' 10" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 12° 56' 26" ΤΑΥΡΟΣ R

Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

 

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

 

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (29 Αυγούστου, έως 5 Σεπτεμβρίου)

Αρκετές είναι οι πλανητικές όψεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του επταημέρου, με τον Άρη να δείχνει εξαιρετικά... ορεξάτος! Οι επαφές του με τους τρεις «μεγάλους», τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού, αφού τα «τύμπανα του πολέμου» δεν κτυπούν μόνον στην γεωγραφική γειτονιά μας αλλά και στην καθημερινότητα μας.
Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο του αστρικού Άρη (στον Καρκίνο) με το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα (σε Κριό και Αιγόκερω αντίστοιχα), το οποίο πριμοδοτεί ακρότητες, αναταραχές αλλά και σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Επί προσωπικού, τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειακών πιέσεων εξαρτώνται από τις εκάστοτε γενέθλιες προδιαγραφές και δεν προσδιορίζουν σώνει και καλά κάποια καταστροφή. Το μόνο βέβαιο είναι η διεκδίκηση κάτω από δύσκολες συνθήκες και το ζητούμενο είναι να είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι και όχι αμέριμνοι. Έτσι μπορούμε να φθάσουμε σε σημαντικά επιτεύγματα, έστω κι αν κάτι τέτοιο συμβεί «διά πυρός και σιδήρου».
Όσο για το «συμβατικό» τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο (Λέων-Σκορπιός) σχηματίζεται μεν με ακρίβεια στις 9/9 αλλά είναι βέβαιο ότι οι συνέπειες του -θετικές ή αρνητικές- θα φανούν αρκετές ημέρες νωρίτερα.
Μέχρι το Σ/Κ πάντως είναι ιδιαίτερα εμφατική και η περιοριστική επιρροή του Κρόνου, ο οποίος σχηματίζει όψεις με τον Ήλιο και τη Δήμητρα. Εδώ, απαιτείται επιφυλακτικότητα, σύνεση και αξιοποίηση της εμπειρίας μας.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις με τη σειρά.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο
Mainstream: Τήρηση της νομιμότητας ή της δεοντολογίας. Οργάνωση, αξιολόγηση. Ένας γόνιμος περιορισμός. Συμβιβασμός που διατηρεί τις ισορροπίες. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης. Δικαίωση, επιτυχημένες εξετάσεις.
SOS: Ανασφάλεια, ενοχές. Αίσθηση αποτυχίας, απαισιοδοξία, κατάθλιψη. Ανάληψη μιας δυσβάστακτης υποχρέωσης. Ποινή, τιμωρία, αναγκαστικός περιορισμός. Μια διασκέδαση που βγαίνει «ξινή».

 

Το Σάββατο έχουμε τρεις όψεις, με τις δύο από αυτές να προβληματίζουν και την άλλη -ελέω Δία- να ευνοεί τους κατ' επάγγελμα τυχερούς!

Ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Δία (Παρθένος-Καρκίνος).

Mainstream: Ανεμελιά, διασκέδαση, καλή παρέα. Πληθωρική επικοινωνία, επαφές, επισκέψεις. Ένα τυχερό συμβάν. Μια καλή είδηση, πρόσβαση σε κερδοφόρες πληροφορίες. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Υπερβολές, αμετροέπεια, ανευθυνότητα. Υποτίμηση ενός προβλήματος ή κινδύνου ή αντίθετα «πολύ κακό για το τίποτα». Επικοινωνιακό αλαλούμ, δραστηριότητες χωρίς νόημα. Επιφανειακή σκέψη.

Ο Ερμής όμως, σχηματίζει και ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη.
Mainstream: Έρευνα σε βάθος, αποκωδικοποίηση. Αποκαλύψεις, εκμυστηρεύσεις. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Μια σημαντική κίνηση οικονομικού περιεχομένου.
SOS: Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε συσκευές. Περιπλάνηση στο άγνωστο, ταλαιπωρία. Μια δυσάρεστη είδηση. Κακολογία, υπονόμευση, παρακολούθηση. «Big Brother».

Παράλληλα, η αστρική Δήμητρα στον Λέοντα σχηματίζει ένα «κρυφό» το τετράγωνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό.
Mainstream: Το άτομο μπαίνει στην κρίση των άλλων. Συμβιβασμός, στρατηγική. Διαφύλαξη των κεκτημένων, βέτο. Μια επιβεβλημένη συνεργασία. Πολιτική ορθότητα. Μια σοβαρή και αξιοπρεπής παρουσία.
SOS: Κρίση σχέσεων, εμπλοκή σε μια συνεργασία. Λήψη σκληρών μέτρων, καταπίεση. Κακή φήμη. Κρίση στα media, απολύσεις, κλείσιμο ενός μέσου. Απόσυρση από το προσκήνιο για λόγους ανάγκης. Έντονη ανασφάλεια για το πως μας εκλαμβάνουν οι άλλοι, αυστηρή κριτική, απόρριψη. Μια σκληρή ετυμηγορία

 

Την Κυριακή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα (Παρθένος-Αιγόκερως)
Mainstream: Αναγέννηση, ξεκίνημα από το μηδέν. Ένας πολύ ισχυρός προστάτης ή εγγυητής. Κέρδη από ζημιές άλλων. Αποκάλυψη ενός μυστηρίου ή μιας υπόγειας διαδρομής.
SOS: Αίσθηση απώλειας, καταστροφή. Πεσμένη ψυχολογία, «μαυρίλα». Επαφή με «σκοτεινούς» κύκλους, εκβιασμός, τοκογλυφία.

 

Την Δευτέρα, ο Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Ουρανό (Παρθένος-Ιχθύες).
Mainstream: Έρευνα, αποκάλυψη. Ένα σπάνιο γεγονός, μια απρόβλεπτη συνάντηση. Ενδιαφέροντα σχετικά με πολύ ιδιαίτερα ή εξεζητημένα θέματα. Μια έκπληξη πρώτου μεγέθους, ανατροπή. Αγορά σπάνιων ειδών. Επιτυχία σε μια κατά τεκμήριο δύσκολη αποστολή.
SOS: Νευρική κρίση, αλλόκοτη συμπεριφορά. Πρόκληση, ακραίος πειραματισμός. Καταστρατήγηση της δεοντολογίας. Αποτυχία στα εύκολα. Παράξενη συμπεριφορά συσκευών και μηχανημάτων, τεχνικά προβλήματα. Βραχυκύκλωμα.

Την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια η αντίθεση του αστρικού Άρη με τον τροπικό Πλούτωνα (Καρκίνος-Αιγόκερως), μια όψη που μας επισημαίνει ότι δεν είναι φρόνιμο να αγνοούμε τους πιθανούς κινδύνους ενός εγχειρήματος.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, διάτρηση, σκάψιμο. Αποκάλυψη μιας παρανομίας, εξάρθρωση κυκλώματος. Αποχετευτικές εργασίες. Μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία.
SOS: Ένας μεγάλος κίνδυνος. Άγρια ένστικτα, ο νόμος της ζούγκλας. Ακραία φυσικά φαινόμενα. Ακαθαρσίες που βγαίνουν στην επιφάνεια. Βούλιαγμα, υποχώρηση εδάφους.

 

Την Τρίτη, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες).
Mainstream: Αναβίωση του παρελθόντος ή της παράδοσης, επανάληψη ενός μοτίβο. «Αυτό το έργο, το έχω ξαναδεί». Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική. Συλλογή παλαιών αντικειμένων, αντίκες. Επαφές με πρεσβυτέρους. Εξερεύνηση στο παρελθόν, αναζήτηση των αρχικών αιτίων. Ενασχόληση με οικογενειακά θέματα ή ανάγκες του σπιτιού. Μια παραδοσιακή θεραπεία.
SOS: Εξάρτηση, αδυναμία λήψης μιας απόφασης. Παρελθοντολογία, προγονοπληξία.

 

Την Τετάρτη έχουμε ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον αστρικό Δία (Παρθένος-Δίδυμοι).
Mainstream: Μια σημαντική επιτυχία, κέρδος. Βοήθεια από ισχυρούς, διευκολύνσεις. Καλή παρέα, ξεγνοιασιά. Ένα όμορφο ταξίδι, νέες γνωριμίες, κοινωνικότητα.
SOS: Ανεπιθύμητες αποκαλύψεις ή δημοσιοποιήσεις. Αναξιοκρατία, ρουσφέτι.

 

Την Πέμπτη σχηματίζονται τρεις όψεις, με την επιρροή τους να κινείται σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κατ' αρχήν, η Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με την Έριδα (Ζυγός-Κριός).
Mainstream: Μια σχέση ή συνεργασία αμοιβαίων συμφερόντων. Μια γνωριμία στο χώρο εργασίας. Νοικοκυριό, τακτοποίηση, καθαριότητα. Φροντίδα, περιποίηση (κρέμες, καλλυντικά κλπ). Μια ευχάριστη δουλειά, καλές εργασιακές σχέσεις.
SOS: Μια σχέση με μονομερές όφελος. Συναισθήματα που μπαίνουν στο περιθώριο, εν ονόματι του κέρδους. Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Την ίδια ημέρα, η Δήμητρα κλείνει την αντίθεση της με τον Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες).
Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πολιτισμός. Απόκρυψη των αδυναμιών, εξωραϊσμός. Απάλειψη των εντάσεων σε μια σχέση ή συνεργασία. Πολιτικό όραμα. Αναβολή μιας δίκης, απονομή χάρης.
SOS: Μια απατηλή συνεργασία. Φήμες και ψευτιές που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση, ψευδομαρτυρία. Δημαγωγία. Μια άκυρη νομική πράξη.

Παράλληλα, ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Ουρανό (Καρκίνος-Κριός).
Mainstream: Αστραπιαίες ενέργειες, αιφνιδιασμός. Αεραθλητισμός, extreme sports. Διεκπεραίωση ενός μεγάλου έργου με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Εύνοια από μια μεγάλη ανατροπή ή αλλαγή.
SOS: Κίνδυνος στον αέρα, πτώση από ψηλά. Ιπτάμενος εχθρός, βομβαρδισμός. Αγριότητες, ακραία φυσικά φαινόμενα. Κεραυνός, σοκ. Ηλεκτροπληξία. Ρήξη με ένα οικείο πρόσωπο.

Τέλος, το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο, που όπως έγραψα και στην αρχή θα «δείξει» μέσα στην εβδομάδα, μας επισημαίνει ότι δεν έχει νόημα να κτυπάμε τη γροθιά στο μαχαίρι, αφού η αναπόφευκτη ρήξη δεν θα βοηθήσει κανέναν. Αντίθετα μια συμβιβαστική πολιτική με αμοιβαίες υποχωρήσεις, είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δρομολογήσουμε, ιδιαίτερα σε προσωπικά και οικονομικά θέματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι εξαιρετικά υψηλός, οπότε καλό είναι να προσέχουμε στην οδήγηση, τον χειρισμό μηχανημάτων που θα μπορούσαν να προξενήσουν μια μεγάλη ζημιά αλλά και γενικότερα τις κινήσεις μας.
Αν νοιώσουμε κατάπτωση ή αδυναμία, είναι λάθος να «ζορίσουμε» τον εαυτό μας, αφού έτσι αυξάνουμε κατακόρυφα τις πιθανότητες μιας λάθος κίνησης.

 

 

 

 Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   εδώ.

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved