Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 09° 00' 39" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 17° 12' 40" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 21° 26' 03" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 18° 49' 07" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 18° 46' 50" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 28° 53' 28" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 19° 52' 02" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 02' 03" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 38' 50" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 47' 17" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 09' 36" ΤΑΥΡΟΣ

Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

 

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

 

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (16 έως 22 Αυγούστου)

 

  Η Πανσέληνος του Αυγούστου και δύο εξόχως «διεγερτικά» τετράγωνα είναι τα φαινόμενα που κλέβουν την παράσταση στο επταήμερο που ακολουθεί. Σημαντική είναι επίσης η ενεργοποίηση της Δήμητρας, που παραπέμπει σε συμφωνίες, διαβουλεύσεις αλλά και την δημοσιοποίηση στοιχείων για ποικίλες υποθέσεις.

Στο τρέχον «Αστρολογικό δελτίο», έχω ήδη αναφερθεί στο τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και την Έριδα (Καρκίνος-Κριός), το οποίο κλείνει με ακρίβεια την Παρασκευή και είναι ότι πιο έντονο μας επιφυλάσσει το σύμπαν αυτές τις ημέρες. Μάλιστα παίρνοντας υπ' όψη δύο ακόμη εν ενεργεία «κρυφές» όψεις του κόκκινου πλανήτη (με την Αφροδίτη και τον Ερμή) θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέχρι την Κυριακή διάγουμε... ημέρες Άρη. Παρακάτω θα δούμε με τον γνωστό «τηλεγραφικό» τρόπο όλη την γκάμα των πιθανών εκδηλώσεων του.

Παράλληλα έχουμε και το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό (Καρκίνος-Κριός, επίσης), μια όψη που πρακτικά βρίσκεται ήδη εν λειτουργία και αποτελεί τμήμα ενός «κοσμικού σταυρού» ανάμεσα σε τέσσερις αργούς πλανήτες (οι άλλοι δύο είναι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο αστρικός Κρόνος στο Ζυγό).

Αν και ο Δίας με τον Ουρανό είναι βέβαιο ότι προωθούν επαναστατικές ζυμώσεις, καινοτομίες και γενικότερα μια αναθεώρηση των... πάντων, καλό είναι να δούμε ενιαία όλον τον σχηματισμό, ο οποίος απεικονίζει παραστατικά τη σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών πόλων, παραπέμπει δηλαδή στην αναζωπύρωση εντάσεων και συγκρούσεων, όπως επίσης και σε ακραία φυσικά φαινόμενα σε διεθνές επίπεδο. Στον απόηχο, πάντως, όλων αυτών των αναστατώσεων, μπορούμε να... παρηγορηθούμε με τις επιστημονικές ανακαλύψεις-αποκαλύψεις αυτής της περιόδου, οι οποίες αναμένεται να είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Να σημειώσω βέβαια ότι σε προσωπικό επίπεδο η διαχείριση όλου αυτού του ιδιαίτερου «πακέτου» ενέργειας μπορεί να είναι εξόχως δημιουργική συμβάλλοντας σε σημαντικές αποφάσεις ή εφαρμογές.

Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι αργοί πλανήτες δεν «περνούν» εύκολα στην καθημερινότητα μας, κατ' επέκταση δεν είναι δεδομένο ότι θα τους «νοιώσουμε στο πετσί μας», ιδιαίτερα αν δεν έχουμε κάποιον σημαντικό δείκτη στην «διακεκαυμένη» ζώνη της επιρροής τους, δηλαδή είτε στις 8-12 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), είτε στις 14-18 των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες).

Από τις υπόλοιπες πλανητικές όψεις μεταξύ των «μικρών», ξεχωρίζει η σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας, η οποία εκτός από τις επίκαιρες τάσεις που αναδεικνύει, συνιστά και την αφετηρία ενός νέου κύκλου πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για την Ελλάδα, με καταληκτικό χρονικό σημείο τον Δεκέμβριο του 2014.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι η εικόνα του ωροσκοπίου της συγκεκριμένης συνόδου, δεν είναι καλή, ιδιαίτερα σε σχέση με την κοινωνική ειρήνη, που αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο στοίχημα όλης αυτής της περιόδου. Η γωνιακή θέση του Άρη στον Καρκίνο και τον 1ο οίκο, προμηνύει μια εσωτερική «φαγωμάρα», ενώ η αντίστοιχη του Ουρανού στον Κριό και τον 10ο οίκο, παραπέμπει σε εκρηκτικές μεταβολές σε κυβερνητικό επίπεδο. Ακόμη φαίνεται πως η Υγεία, ο Στρατός αλλά και τα εργασιακά θέματα θα είναι πεδία δράσης και συγκρούσεων.

Όσο για την Πανσέληνο του Αυγούστου, γίνεται την Τετάρτη τα ξημερώματα στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα (στις 28 μοίρες και 10΄), προσφέροντας μας κατ' αρχήν μια μαγική νύχτα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Αστρολογικά, κατά... σατανική σύμπτωση, η επιρροή της κινείται πάνω-κάτω στα αχνάρια της συνόδου Ήλιου-Δήμητρας, αναμένεται δηλαδή να φέρει στο προσκήνιο όλα αυτά τα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, με τη διαφορά ότι το χρονικό εύρος της επιρροής της είναι (το πολύ) ένας μήνας. Επιπλέον είναι αρκετά ενισχυμένη η επιρροή του Κρόνου, κάτι που πριμοδοτεί περισσότερες... στενοχώριες, διαψεύσεις αλλά και μια σειρά πρακτικών μέτρων.
Οι αστρικές θέσεις των Φώτων είναι στις 4 και 07΄ Υδροχόου και Λέοντα, σχεδόν ταυτόσημες με τον τροπικό Ωροσκόπο της Πανσελήνου στις 3 και 07΄ του Λέοντα, Επιπρόσθετα στοιχεία μπορείτε να αναζητήσετε στις «Ευαίσθητες μοίρες» του Αυγούστου.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.

Το Σάββατο, ο Άρης σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Έριδα στην 22η μοίρα του Καρκίνου και του Κριού, αντίστοιχα.

Mainstream: Τεχνικές εργασίες, μαστορέματα. Σκληρή εργασία. Απολύμανση, δραστική θεραπεία.
SOS: Εργατικά ατυχήματα. Απόλυση, απεργία. Κακή συμπεριφορά μηχανημάτων, «αστοχία» ή «κόπωση» υλικού. Ατυχήματα, εκρήξεις σε παραγωγικές μονάδες. Αναταραχή στην Δημόσια Υγεία ή το στράτευμα. Προσβολή από ιδιαίτερα επιθετικά μικρόβια, επιδημία. Ηλεκτρονικός πόλεμος.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ερμής κάνει μια σύνοδο με τον τροπικό Άρη στην 23η μοίρα του Καρκίνου.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες, σημαντικές επιδόσεις. «Στη βράση κολλάει το σίδερο».
SOS: Ένταση φασαρία, θόρυβος. Θυμός, οργή. Ενδοοικογενειακές έριδες, τεχνικά προβλήματα στο σπίτι. Κοψίματα, καψίματα, σπασίματα. Αυθαιρεσία, αυταρχισμός.

 

Την Κυριακή, ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τη Δήμητρα στην 25η μοίρα του Λέοντα, βάζοντας στο «παιχνίδι» και τη διπλωματία.

Mainstream: Μια σημαντική συνεργασία. Επαφές και συσκέψεις σε υψηλό επίπεδο. Διαφήμιση, προώθηση στόχων. Φροντίδα για τη δημόσια εικόνα, θετική δημοσιότητα. Πολιτικές διεργασίες, διπλωματία. Συγγραφή, εκδόσεις, δημοσιογραφία, media. Νομικές ρυθμίσεις, αστικό δίκαιο.
SOS: Μια ανεπιθύμητη δημοσιοποίηση στοιχείων. Ναρκισσισμός, ματαιοδοξία.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής στην 18η μοίρα του Λέοντα κάνει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο.

Mainstream: Πρόσωπα και πράγματα του παρελθόντος έρχονται στο προσκήνιο. Reunion. Ιστορία, αρχαιολογία. Αρχιτεκτονική.
SOS: Μπλοκάρισμα σκέψης. Παλιές δεσμεύσεις εμποδίζουν την λήψη μιας απόφασης.

 

Την Τετάρτη έχουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου, η οποία επηρεάζει άμεσα τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).
Οι του τελευταίου δεκαημέρου δείχνουν πιο «φορτσάτοι» κι έτοιμοι να κάνουν ποικίλες υπερβάσεις, διευρύνοντας κατά πολύ τον κύκλο των γνωριμιών τους. Αντίθετα όμως οι του πρώτου οφείλουν να κρατήσουν μικρό καλάθι, αφού βρίσκονται κάτω από την περιοριστική-καταθλιπτική επιρροή του Κρόνου.

 

Την Πέμπτη ο Χείρωνας... ξανακτυπά, αυτήν την φορά σχηματίζοντας μια αντίθεση με την αστρική Αφροδίτη στην 12η μοίρα Ιχθύων-Παρθένου.

Mainstream: Αγκαλιά, τρυφερότητα. Αναμνήσεις, νοσταλγία. Μια σχέση από το παρελθόν, επανασύνδεση. Εσωτερική διακόσμηση, φροντίδα για το σπίτι. Παραδοσιακές συνταγές.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, εξάρτηση.

Τέλος, την ίδια ημέρα ο Ερμής κάνει μια σύνοδο με την Δήμητρα στην 27η μοίρα του Λέοντα, βάζοντας... φωτιά στην επικοινωνία!

Mainstream: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Δικτύωση, διαφήμιση. Προώθηση-ανάδειξη ιδεών. Επαφές, διαβουλεύσεις, συσκέψεις. Ενημέρωση, πληροφόρηση, δημοσιοποίηση. Εκδόσεις, δημοσιογραφία, media. Ένα πολιτικό ντοκουμέντο. Διεύρυνση κοινωνικού κύκλου. Δικηγορία, νομική συνδρομή.
SOS: Κουτσομπολιό, ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Αρνητική δημοσιότητα, σκάνδαλο.

 

 Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   εδώ.

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved