Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 13 έως 16 Αυγούστου

Από την μεριά μας, απαιτείται προσοχή, αφού εξ αιτίας «κόπωσης» ή «αστοχίας» υλικού, η συμπεριφορά τους δεν θα είναι η ενδεδειγμένη.

Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 13 έως 16 Αυγούστου

Μηχανές εναντίον ανθρώπων

Ήμουν σχεδόν παιδί όταν είδα την ταινία «2001 Η Οδύσσεια του Διαστήματος» κι ένα από τα πράγματα που με είχαν εντυπωσιάσει ήταν η συμπεριφορά του υπερ-υπολογιστή HAL απέναντι στους αστροναύτες. Ενός υπολογιστή που προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του δεν δίστασε να φτάσει μέχρι και το φόνο.
Βλέπετε, ήθελα να πιστεύω ότι οι μηχανές είναι... καλές, όπως και οι δημιουργοί τους! Mea culpa...

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και όσον αφορά την επιστημονική φαντασία, το θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, θα έλεγα πως... εξαντλήθηκε, αφού έχουν παρουσιαστεί όλες οι δυνατές εκδοχές του, με ίσως πιο δημοφιλή αυτήν του «Εξολοθρευτή»: Ένας σάιμποργκ τηλεμεταφέρεται από το εμπόλεμο μέλλον στο παρελθόν, με σκοπό να ανακαλύψει και να δολοφονήσει την Σάρα Κόνορ, μητέρα του μελλοντικού αρχηγού των ανθρώπων.

Και τα... θυμήθηκα όλα αυτά αφού κατά κάποιο τρόπο αυτές τις ημέρες αναπαράγεται η αρχετυπική διάσταση του θέματος. Αναφέρομαι στο τετράγωνο του Άρη στον Καρκίνο με την Έριδα στον Κριό, δύο πλανητών δηλαδή, που συνδέονται αντίστοιχα με τον πόλεμο και την τεχνολογία.

Η Έρις ως εκπρόσωπος του μικρόκοσμου σχετίζεται άμεσα με την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και κάποια από τα δημιουργήματα της που μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα σε όγκο. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα πλήθος συσκευών ή μηχανημάτων που φέρουν ηλεκτρονική σφραγίδα και χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς της ζωής μας και τα οποία αυτές τις ημέρες ενδέχεται να... στήσουν αντάρτικο, με πιθανό αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εργατικών -και όχι μόνον- ατυχημάτων.

Όχι βέβαια πως θα το κάνουν... επίτηδες, απλά θα εμφανίσουν τις εγγενείς κατασκευαστικές αδυναμίες τους.

Από την μεριά μας λοιπόν απαιτείται προσοχή, αφού εξ αιτίας «κόπωσης» ή «αστοχίας» υλικού, η συμπεριφορά τους δεν θα είναι η ενδεδειγμένη.

Παράλληλα, στην ίδια όψη μπορεί να οφείλονται και άλλα «παρατράγουδα» σε στρατιωτικές ή βιομηχανικές μονάδες (πυρκαγιές, καταστροφές κλπ), ενώ ανάλογη «τύχη» επιφυλάσσεται και για τους χώρους ή τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την Υγεία (νοσοκομεία, γιατροί κ.α), με τις συγκρούσεις και τις εντάσεις να λαμβάνουν ποικίλες μορφές.

Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε την «εξέγερση» του μικρόκοσμου σε επίπεδο μικροβίων και ιών, που όπως έχω γράψει αρκετές φορές, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των όψεων ανάμεσα στον Άρη και την Έριδα. Εδώ απαιτείται έγκαιρη πρόληψη και απολύμανση κάθε εστίας που ενδέχεται να αποδειχθεί μολυσματική. Ο συγκεκριμένος Άρης είναι εν δυνάμει ένας άριστος κυνηγός-εξολοθρευτής μικροβίων, αν τον λειτουργήσουμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Τα ζώδια που καλούνται πρώτα να διαπραγματευτούν την ενεργειακή κορύφωση της περιόδου είναι τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) αλλά και οι απανταχού Παρθένοι, που ενδέχεται να νοιώθουν εξαιρετικά νευρικοί, είτε με συγκεκριμένη αιτία, είτε χωρίς αυτήν.

Επίσης οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί, οι Τοξότες, οι Ιχθύες και οι Δίδυμοι που έχουν γεννηθεί στις 3-4 τελευταίες ημέρες του ζωδίου τους.

Επιστρέφοντας στην αντιπαράθεση και τις διαφορές μεταξύ μηχανών και ανθρώπων, οι τελευταίοι, δηλαδή εμείς, χαρακτηριζόμαστε από κάτι που δύσκολα μπορεί να κατασκευάσει η τεχνολογία, τον έρωτα!

Αν και τα σχετικά εξελιγμένα «βοηθήματα» κατακλύζουν εδώ και πολλά χρόνια τις αγορές, συναισθηματικά έχουμε ακόμη την αποκλειστικότητα να απογειωνόμαστε ή να πέφτουμε στα πατώματα, εξ αιτίας αυτής της υπέροχης ιδιαιτερότητας των έμβιων όντων. Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον οι «ρεπλίκες» μπορούν να περιμένουν...

Αυτές τις ημέρες λοιπόν, ο Άρης εκτός από το κοσμικό ραντεβού του με την Έριδα, έχει κι άλλο ένα «»κρυφό» με την θεά του έρωτα, την Αφροδίτη. Πρόκειται για ένα τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και την τροπική Αφροδίτη, το οποίο τείνει να δημιουργήσει σοβαρές ερωτικές και σεξουαλικές «εμπλοκές», με τα αποτελέσματα να ποικίλουν ανάλογα με τις προσωπικές μας προδιαγραφές.
Στα υπέρ καταχωρούνται βέβαια οι πολύ δυνατές στιγμές αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ασυμφωνία προθέσεων ή μπαίνει σφήνα κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ως εναλλακτική λύση πάντως, προσφέρεται και η εκδοχή ενός «άκακου ξεσαλώματος», με πάμπολλες καταχρήσεις, κάτι που ενισχύεται από το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Όσον αφορά τους ζωδιακούς εκπροσώπους που καλούνται πρώτοι να περάσουν από το... ταμείο, αναμένεται να είναι οι ίδιοι με εκείνους του δίπολου Άρη-Έριδας.

Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς εκ των υπολοίπων αρκεί να το... λέει η καρδούλα του!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved