Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 23 Απριλίου

Να φωτίσουμε τη νύχτα και τις καρδιές

Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 23 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Εναρμονισμένοι -τουλάχιστον κατά το ένα μέρος- με το βαθύ νόημα και το πένθιμο κλίμα αυτών των ημερών είναι οι ουρανοί, με τον Πλούτωνα να κυριαρχεί σε όλο το φάσμα των εκδηλώσεων.

Το «κρυφό» τετράγωνο του με τον αστρικό Ήλιο τα ξημερώματα της Μ Παρασκευής, θα μας ωθήσει να σκεφτούμε πολλά γύρω από τη ματαιότητα κάποιων επιλογών μας και να βουτήξουμε στην άβυσσο της ψυχής μας για να ανασύρουμε τους θησαυρούς που κρύβονται πίσω από φόβους και κλισέ.

 

Παράλληλα βέβαια ο Mister Deep του ζωδιακού θα κάνει αισθητή την παρουσία του και μέσα από γεγονότα ή καταστάσεις που θα αφήσουν διάχυτη την αίσθηση ενός τέλους. Εμείς σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να «φωτίσουμε την νύχτα», να κρατήσουμε το μήνυμα της αναγέννησης, διώχνοντας μακριά τον κίνδυνο μιας μηδενιστικής προσκόλλησης σε πρόσωπα ή καταστάσεις.

Στο πνεύμα δηλαδή της Σταύρωσης του Ιησού, να δώσουμε στο γνωστό «ο θάνατος σου η ζωή μου», ένα ουσιαστικό πνευματικό περιεχόμενο, εφαρμόζοντας το πρωτίστως στους εαυτούς μας.

 

Τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Υδροχόοι και Σκορπιοί) αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή μάχης, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα μιας αναβαπτισμένης συνειδητότητας.

Οι Σκορπιοί φυσικά έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το οποίο εκτός από το ψυχικό πεδίο ενδέχεται να εκδηλωθεί και σε ένα καθαρά υλικό.

 

Στα πάνω τους, το απόλυτο, οι έρευνες, τα τελειώματα, οι μεταμορφώσεις, η νυκτερινή ζωή, η «σκοτεινή πλευρά», ο κυνισμός, οι υπόγειες διαδρομές, οι μηδενισμοί αλλά και οι αναγεννήσεις.

Στα κάτω τους, η αθωότητα, η αισιοδοξία, η ελαφρότητα, οι επιφανειακές προσεγγίσεις, η μετριοπάθεια και η μετριότητα.

 

Όσον αφορά τις γενικότερες εξελίξεις, είναι πιστεύω κατανοητό πως ο Πλούτωνας δεν σκοπεύει περάσει απαρατήρητος. Κλυδωνισμοί κάθε είδους θα ορίσουν το τέλος ενός κύκλου και την απαρχή του επόμενου. Με δεδομένη την θέση του Ήλιου, ο οποίος πέρασε στον Ταύρο το μεσημέρι της Τετάρτης. ειδικά για την Οικονομία, τα πράγματα φαίνεται να δρομολογούνται στο «σημείο μηδέν» κι αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνον για εμάς εδώ στην Ελλάδα.

 

 

Σε ένα εντελώς αντίθετο μήκος κύματος, σχεδόν ...βλάσφημο, εκπέμπει η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ουρανό, η οποία θα «κλείσει» με ακρίβεια τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όσο περνάει από το χέρι των δύο πλανητών, τουλάχιστον η Μ Παρασκευή θα είναι κατά πολύ διαφορετική, διανθισμένη με ευχάριστα ή δυσάρεστα απρόοπτα και προκλήσεις.

Αυτό φυσικά αναφέρεται και στις σχέσεις μας, με τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) να προΐστανται αυτής της ιδιότυπης κοσμικής ...Λειτουργίας, που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την προαγωγή της διαφορετικότητας και των εξαιρέσεων σε main stream.

Συνακόλουθοι αναμένεται να είναι και αρκετοί/ες εκ των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς), ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν γεννηθεί στα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων τους.

 

Στα πάνω τους τα απρόοπτα, η ανεξαρτησία, η πρωτοτυπία, ο σνομπισμός, οι ακρότητες, η ιδιαίτερη αισθητική και οι σχέσεις μεταξύ θεωρητικά ασύμβατων προσώπων.

Στα κάτω τους οι κανόνες, οι τύποι, η ρουτίνα, η σταθερότητα και οι «δεδομένες» ισορροπίες.

21_apr

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved