Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 08° 46' 25" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 12° 46' 36" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 13° 52' 28" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 02° 19' 51" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 09° 40' 42" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 05° 29' 40" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 29' 41" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 57' 23" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 30' 32" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 34' 01" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 49' 49" ΤΑΥΡΟΣ R

Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

 

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

 

 

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (2 έως 8 Αυγούστου)

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του κύκλου της ανατρεπτικής Νέας Σελήνης του Ιουλίου και μέχρι να γίνει η επόμενη (λίγο μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρα προς Τρίτη) αναμένεται να ζήσουμε το «κύκνειο άσμα της». Η Κυριακή και η Δευτέρα είναι οι δύο πιο «ύποπτες» ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να έχουμε καταλυτικές εξελίξεις (ανατροπές, αποκαλύψεις, ξεκαθαρίσματα αλλά και καταστροφές ή μηδενισμούς), τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα, το Σ/Κ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμο και καλό είναι να μην... κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!

Όσο για την Νέα Σελήνη του Αυγούστου φέρει τη σφραγίδα πολύ σημαντικών εξελίξεων για την Ελλάδα, αναπαράγοντας ουσιαστικά θέματα που συναντάμε στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας: Τα Φώτα είναι επάνω στον γενέθλιο Κρόνο στον Λέοντα, ενώ ο Ωροσκόπος στον Ταύρο και το Μεσουράνημα στον Υδροχόο είναι τα ίδια με τα γενέθλια της Ελλάδος. Έχουμε ακόμη την αντίθεση του Δία με τον Πλούτωνα -άλλη μια επανάληψη γενέθλιου θέματος- όψη που συνδέεται άμεσα με το αστρικό Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω.

Η εκτίμηση μου είναι πως όλα αυτά σηματοδοτούν ένα κυβερνητικό και οικονομικό αδιέξοδο, με μόνη διαφαινόμενη επιλογή την αλλαγή προστάτη. Για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, ας μην μιλήσουμε καθόλου...

Κατά τα άλλα, η Αφροδίτη σχηματίζει αρκετές όψεις με την «παλιοπαρέα» των αργών πλανητών, δίνοντας έμφαση στις ερωτικές και συναισθηματικές μας υποθέσεις.

 

Την Παρασκευή, η Αφροδίτη από την Παρθένο σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο και μια αντίθεση με τον Χείρωνα. Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά «καυτός» και ερωτικός, αφού συνδυάζει το πάθος και την ορμητικότητα με την αγκαλιά και την ευαισθησία. Ωστόσο η σχέση του Χείρωνα με καταστάσεις του παρελθόντος ενδέχεται να βάλει στο παιχνίδι και κάποιους/ες πρώην, οπότε δεν θα ήταν άστοχο να μιλήσουμε για έντονα διλήμματα και «διπλές» καταστάσεις.
Ακόμη, στην θετική εκδοχή οι έννοιες του/της συζύγου και του εραστή ή της ερωμένης, μπορεί να λειτουργήσουν ως «δύο σε ένα» αποδίδοντας μια αίσθηση πληρότητας αλλά στην αρνητική φαίνεται πως ανταγωνίζονται η μία την άλλη, κάτι που πρακτικά αναφέρεται σε δύο υποψήφια πρόσωπα.

Mainstream: Φλερτ, διεκδίκηση. Έντονες προσωπικές στιγμές, μια συναρπαστική εμπειρία. Επανασύνδεση.
SOS: Ζήλεια, «πνίξιμο». Μια ενόχληση από το παρελθόν. Αδυναμία χαρακτήρα.

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Ποσειδώνα (Λέων-Ιχθύες/Υδροχόος)

Mainstream: Απόκρυψη αδυναμιών, διαφυγή από τα δύσκολα. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Διαλογισμός, προσευχή. Ύπνος, χαλάρωση. Θεία προστασία, θαύμα.
SOS: Απιστία, απάτη. Ακύρωση δραστηριοτήτων.

 

Το Σάββατο είναι επίσης πλούσιο σε πλανητικές όψεις. Κατ' αρχήν, η Αφροδίτη συνεχίζει το σερί της, σχηματίζοντας αυτήν την φορά ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Δία (Παρθένος-Καρκίνος/Δίδυμοι).

Mainstream: Καλοπέραση, γλέντι. Τύχη, βοήθεια, δώρα, εύκολες λύσεις. Μια διακεκριμένη γνωριμία.
SOS: Σπατάλη, σκανδαλώδεις επιλογές. Τεμπελιά.

Σε ένα εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Έριδα (Καρκίνος-Κριός).

Mainstream: Λεπτομερής επεξεργασία. Ταξινόμηση, οργάνωση, καταγραφή. Τεχνικές εργασίες. Ηλεκτρονικές εφαρμογές, διαδικτυακές ρυθμίσεις. Μικρογραφίες, μικρά εξαρτήματα.
SOS: Γραφειοκρατία, «κόλλημα» σε λεπτομέρειες. «Βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος».

Τέλος, η Δήμητρα σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον Χείρωνα, ενδυναμώνοντας την ρετρό πλευρά της ζωής.

Mainstream: Ενασχόληση με το παρελθόν. Ιστορία, αρχαιολογία. Ανασύσταση μιας συνεργασίας. Επανασύνδεση με παλιούς γνωστούς, reunion. Ρετρό ενδυματολογικές επιλογές. Παραδοσιακή γιορτή, πανηγύρι.
SOS: Παλαιές δεσμεύσεις, που εμποδίζουν μια νέα συνεργασία. Δέσμιος γης παράδοσης.

 

Την Κυριακή έχουμε μια ακόμη δυνατή όψη της Αφροδίτης, ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα (Παρθένος-Αιγόκερως/Τοξότης).

Mainstream: Μια δυνατή ερωτική εμπειρία. Πάθος, ταύτιση. Μια καθοριστική-καταλυτική σχέση. Αποζημίωση, κληρονομιά. Κέρδη από ζημιές άλλων. Μετακίνηση κεφαλαίων. «Βιολογική» καθαριότητα.
SOS: Ζήλεια, παιχνίδια εξουσίας στις σχέσεις. Αίσθηση απώλειας, πένθος. Μια οικονομική καταστροφή. «Αμαρτωλές» επιλογές, πορνεία. Δερματικά προβλήματα, σήψη.

Παράλληλα, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό (Λέων-Κριός)

Mainstream: Αλλαγή, αναθεώρηση. Μια επωφελής ανατροπή των δεδομένων. Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. Μια ευχάριστη έκπληξη. Πλησίασμα με ξένους. Επιτυχία σε μια δύσκολη αποστολή.
SOS: Ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, εκκεντρικότητα. Προκλητικότητα, ανεξήγητη συμπεριφορά. «Τον τσίμπησε μύγα». Μια επιζήμια αλλαγή. Ρήξη με τους ισχυρούς. Διατάραξη σχέσεων με οικεία πρόσωπα. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη υπόθεση.

 

Την Τρίτη, εκτός από την Νέα Σελήνη, έχουμε και την αντίθεση της Αφροδίτης με τον αστρικό Ουρανό (Παρθένος-Κριός/Ιχθύες), μια όψη που... συνεχίζει το σερί του Ουράνιας επιρροής.

Mainstream: Μια ξαφνική γνωριμία. Μια εξωτική ή σπάνια εμπειρία. Επαφές με πρόσωπα διαφορετικής κουλτούρας ή κοινωνικής τάξης. Ένα μοναδικό ή πρωτότυπο θέαμα. Αλλαγή εμφάνισης. Χειραφέτηση.
SOS: Ένας ξαφνικός χωρισμός. Παραβίαση αρχών, πρόκληση. Οικογενειακή αναστάτωση.

Η τελευταία όψη του επταημέρου είναι η αντίθεση ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα (Καρκίνος-Αιγόκερως) η οποία αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές οικονομικές εξελίξεις. Το... δυστύχημα είναι ότι συνήθως η σύμπραξη των δύο πλανητών ευνοεί κυρίως τους ισχυρούς, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπολογίζουν τίποτε μπροστά στο κέρδος.

Mainstream: Κολοσσιαία κέρδη. Συγχώνευση επιχειρήσεων. Μια μεγάλη επένδυση ή αγορά.
SOS: Διαπλοκή, άκρατη κερδοσκοπία. Διακεκριμένες παρανομίες, εγκληματικότητα. Κραχ, χρεοκοπία.

 

 

 

 Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   εδώ.

 

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved