Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου)

Ιδιαίτερα «σκληρό» δείχνει να είναι το επταήμερο, με τον Κρόνο να κάνει αισθητή την παρουσία του και τον Άρη να «κλειδώνει» τις επαφές του με τον Πλούτωνα (αντίθεση) και τον Ουρανό (τετράγωνο). Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν ακόμη «γύρο» ανατροπών, αποκαλύψεων, ακραίων επιλογών και -δυστυχώς- αγριοτήτων, που μάλιστα ενδέχεται να συνοδευτούν και από διακεκριμένες καταστροφές παγκοσμίως. Και βέβαια κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν ενδείκνυται η έναρξη μιας σημαντικής δραστηριότητας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Δία και τον τροπικό Χείρωνα, μια όψη της οποίας «εφάπτονται» τόσο ο Άρης όσο και ο Πλούτωνας, δίνοντας το έναυσμα για εκτεταμένες μετακινήσεις πληθυσμών αλλά και για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε σχέση με την ακίνητη περιουσία.
Όσο για τους «μικρούς», η Αφροδίτη και η Δήμητρα είναι εκείνες που αναλαμβάνουν να... βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, κάτι που θα επηρεάσει αρκετούς τομείς της καθημερινότητας μας (αισθηματικά, οικονομικά, κοινωνική ζωή, συνεργασίες κ.α)

Ας τα δούμε όλα με τη σειρά τους

Την Παρασκευή η Αφροδίτη από την Παρθένο σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στο Σκορπιό και μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Με βάση τις θέσεις των τριών πλανητών, ο Κρόνος είναι εκείνος που έχει τον τελικό λόγο στις εξελίξεις

Mainstream: Προσφορά σε πάσχοντες, φιλανθρωπία. Καλλιτεχνικό έργο. Τακτοποίηση, συμμάζεμα. Αποκάλυψη παρασκηνιακών ενεργειών, ιδιαίτερα σε προσωπικές υποθέσεις. Περιορισμός-έλεγχος παρασιτικών ή παράνομων δράσεων. Νομιμοποίηση μιας «έωλης» σχέσης ή συμφωνίας. Ήπια καλλυντικά.
SOS: Συναισθηματική διάψευση, το τέλος ενός ονείρου. Εμπλοκή σε μια αδιέξοδη σχέση. Αλλοιωμένα προϊόντα και αγαθά, μούχλα. Ακατάλληλες ουσίες σε είδη πρώτης ανάγκης, νοθεία. Αλλεργίες, μολύνσεις.

Το Σάββατο σχηματίζεται με ακρίβεια η αντίθεση ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα (Καρκίνος-Αιγόκερως), μια όψη που «απαγορεύει» την καλή προαίρεση ή την άγνοια απέναντι σε πρόσωπα με «σκοτεινές» προθέσεις. Και βέβαια κάποια από τα σημάδια της έχουν ήδη «τρέξει» από τις προηγούμενες ημέρες.

Mainstream: Έρευνα, αποκάλυψη. Μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη. Πολεμικές τέχνες. Διάσωση από έναν μεγάλο κίνδυνο. Αναγέννηση διά πυρός και σιδήρου. Σκάψιμο, διάτρηση. Αποχετευτικές εργασίες. Δημιουργική «βουτιά» μέσα μας. Καταλυτικό ή «μοναδικό» σεξ. Οφέλη από την πλήρη εξουδετέρωση ενός εχθρού ή ανταγωνιστή.
SOS: Ο νόμος της ζούγκλας. Άγρια ένστικτα, εγκληματικότητα. Υπονόμευση, τρομοκρατία, βομβιστικές επιθέσεις. Αυτοκαταστροφικές λειτουργίες. Υποχώρηση εδάφους, «κινούμενη άμμος». Ακαθαρσίες που αναδύονται. Μια θεομηνία.

Την Κυριακή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο (Λέων-Σκορπιός), θέτοντας σε προτεραιότητα καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Mainstream: Μια επιτυχημένη δοκιμασία, εξετάσεις. «Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Εκπλήρωση υποχρεώσεων. Αίσθηση καθήκοντος, ανάληψη ευθύνης. Φόρτος εργασίας. Περιορισμός δαπανών, απόρριψη των περιττών. Οργάνωση, διοικητική μέριμνα. Δικαίωση της πρόνοιας και της νομιμότητας.
SOS: Αποτυχία, κρίση. Καθυστέρηση, εμπλοκή. Ένα άτυχο ξεκίνημα, μια αποτυχημένη επένδυση. Φτώχια, χρεοκοπία. Ανεπάρκεια, ελλιπή προσόντα. Τιμωρία, ποινή. Μια διασκέδαση που «βγαίνει ξινή». Μαζοχισμός, αυτοτιμωρία, ενοχές. Υπερβολική αυστηρότητα «κόλλημα» στους τύπους. Ένας αθώος πληρώνει τα «σπασμένα».

Την ίδια ημέρα ο Δίας... προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, σχηματίζοντας ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη (Καρκίνος-Παρθένος). Με βάση και την προηγούμενη όψη, πρακτικά, έχουμε να κάνουμε με μια σαφή διάκριση των «τυχερών» από τους «άτυχους» με τους πρώτους να καρπώνονται όλα τα καλά, ακόμη κι αν δεν το αξίζουν και τους δεύτερους απλά να... πληρώνουν τη νύφη!
Το ποιός ανήκει που εξαρτάται από τις γενέθλιες προδιαγραφές του καθενός μας αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναζητήσουμε το μέτρο ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη χαλαρότητα ή την υπευθυνότητα. Κάθε πράγμα στην ώρα του, που λένε...

Mainstream: Γλέντι, διασκέδαση. Δώρα κεράσματα. Τύχη, βοήθεια. «Ανοικτή» συμπεριφορά, εκφραστικότητα.
SOS: Ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, τεμπελιά. Σπατάλες, αχρείαστες αγορές. Ένα ερωτικό σκάνδαλο. «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», βόλεμα. Μια υπερβολική συναισθηματική αντίδραση. Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις.

Τη Δευτέρα ο Ουρανός αποπειράται να αλλάξει το κλίμα -έστω και προσωρινά- σχηματίζοντας ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ήλιο.

Mainstream: Αλλαγή, ανανέωση. Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. Εμφάνιση μιας λύσης από το πουθενά. Ο «από μηχανής θεός». Μια ξαφνική ή απρόβλεπτη εξέλιξη. Σπάνια ή παράδοξα γεγονότα, εκπλήξεις. Αστρολογία, Ψυχολογία, Κοινωνικές Επιστήμες.
SOS: Ανατροπή, ανταρσία, ακραία πρόκληση. Ένα δυσάρεστο «γύρισμα» της τύχης. Διατάραξη της ειρήνης, προστριβές με οικεία πρόσωπα. Ιδιοτροπίες και παραξενιές, εκκεντρικότητα.

Την Τρίτη ξεχωρίζει το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον αστρικό Κρόνο (Καρκίνος-Σκορπιός/Ζυγός), μια όψη που απαιτεί να επιδείξουμε σύνεση και διπλωματικότητα. Διαφορετικά η «κακιά στιγμή» ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ... κακιά!
Μια ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι το να «ακούσουμε» την φυσική ή ψυχική κατάσταση μας, αποφεύγοντας να «κοντράρουμε» την διαφαινόμενη πραγματικότητα. Αν δηλαδή νοιώθουμε «πεσμένοι» καλύτερα να αναβάλουμε μια δραστηριότητα, παρά να διακινδυνέψουμε να πέσουμε θύματα της ενεργειακής ανεπάρκειας μας.

Mainstream: Συμβιβασμός, στρατηγική. Μια αμοιβαία υποχώρηση.
SOS: Ατύχημα, σύγκρουση, σπάσιμο. Διακοπή μιας συνεργασίας, νομική εμπλοκή για οικονομικά-περιουσιακά θέματα. Ζημιές στο σπίτι. Ληστεία. Υπερκόπωση, κατάπτωση.

Παράλληλα, έχουμε ένα εξ ίσου αξιοπρόσεκτο τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα (Παρθένος-Αιγόκερως).

Mainstream: Ερωτισμός, σεξουαλικότητα. Μια καταλυτική γνωριμία-σχέση, ένας μεγάλος έρωτας. Προσωπική γοητεία που συμβάλλει σε μια οικονομική ή επαγγελματική επιτυχία. Οφέλη από απώλειες άλλων. Αποζημίωση, κληρονομιά. Καθαριότητα, απολύμανση. Έντονη νυκτερινή ζωή.
SOS: Ζήλεια, εμμονές, παιχνίδια εξουσίας στις ανθρώπινες σχέσεις. «Τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι». Το τέλος μιας σχέσης. Δερματικά προβλήματα, εσωτερική μόλυνση. Σήψη. Κυριαρχία των κατώτερων ενστίκτων. «Αμαρτωλές» εμπειρίες, πορνεία. Αίσθηση απώλειας, πένθος.

Η τρίτη όψη της ημέρας είναι το «κρυφό» τετράγωνο της αστρικής Δήμητρας με την Έριδα (Λέων/Καρκίνος-Κριός).

Mainstream: Η τεχνολογία στο προσκήνιο, high tec εφαρμογές. Μια επαγγελματική συνεργασία. Επαφές με μεγάλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς, σχετικές νομικές ρυθμίσεις. Εργατικό δίκαιο. Ένα συνοικέσιο. Διαφήμιση και προώθηση μέσω κοινωνικών δικτύων.
SOS: Μια συνεργασία με μονόπλευρο συμφέρον. Τεχνικά κωλύματα, γραφειοκρατία.

Την Πέμπτη με το ξεκίνημα του Αυγούστου σχηματίζεται το... φοβερό και τρομερό τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό (Καρκίνος-Κριός). Η βασική δυσκολία της όψης έχει να κάνει με το ότι στην αρνητική εκδοχή της παραπέμπει σε απρόβλεπτους ή σπάνιους κινδύνους. Ως είθισται πάντως, πολλά από τα σημάδια της όψης θα εμφανιστούν αρκετές ημέρες νωρίτερα, οπότε ας έχουμε τον νου μας...

Mainstream: Πτήση, αεραθλητισμός, extreme sports. Κεραυνοβόλο όσο και απρόβλεπτο κτύπημα, ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Νίκη ύστερα από ένα μεγάλο ρίσκο ή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. «Δαυίδ και Γολιάθ». Μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη. Επιτεύγματα σε σχέση με την αεροπλοΐα, το Διάστημα αλλά και τις νέες επιστήμες. Ειδικές τεχνικές εργασίες. Ηλεκτρικός εξοπλισμός, λέιζερ. Ραγδαίες εξελίξεις, αποκαλύψεις. «Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια»
SOS: Κίνδυνος στον αέρα ή από ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα αεροπορικό δυστύχημα. Πτώση από ψηλά, βομβαρδισμός, κατολίσθηση. Ξαφνική κρίση, ανταρσία. Ένα πολύ βίαιο ξέσπασμα. Ηλεκτροπληξία, κεραυνοβόλημα. Καταστρατήγηση της όποιας δεοντολογίας ή ηθικής. Ένας απάνθρωπος πειραματισμός. Θύελλα, τυφώνας.

Την ίδια ημέρα βέβαια, δύο από τις «κυρίες» του πλανητικού μας συστήματος κινούνται σε ένα εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος. Η «κρυφή» σύνοδος ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και την τροπική Δήμητρα είναι ένα καλό εχέγγυο για την κοινωνική μας ζωή και όχι μόνο.

Mainstream: Βελτίωση των σχέσεων, κοινωνικών και προσωπικών. Διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου, συναντήσεις με σημαίνοντα πρόσωπα. Συμμετοχή σε ποικίλες εκδηλώσεις. Μόδα, ομορφιά, σχετικές αγορές. Life style.
SOS: Προτεραιότητα σε μάλλον ανούσιες υποθέσεις. Ναρκισσισμός.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved