Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (19 έως 25 Ιουλίου)

Πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας «κυκλοφορούν» στους ουρανούς και να δούμε τι θα τα κάνουμε...
Κατ' αρχήν, η εμπλοκή του Άρη στο μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Ποσειδώνα δίνει τον ρυθμό στις εξελίξεις,
με τον τρόπο που περιέγραψα στο πρόσφατο «Αστρολογικό δελτίο» της Τρίτης 16/7. Παράλληλα, ο πλανήτης της «ακατέργαστης» ενέργειας σχηματίζει «κρυφές» όψεις με τον Ήλιο και τον Χείρωνα, κερδίζοντας έτσι δικαιωματικά τον τίτλο του πρωταγωνιστή των ημερών. Μάλιστα το «σκληρό ροκ» θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα, αφού ακολουθούν οι όψεις του με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον αστρικό Κρόνο, με τις δύο πρώτες να βρίσκονται ήδη σε φάση ενεργοποίησης.
Έτσι λοιπόν, ακόμη και η τύποις «ευεργετική» συμμετοχή του Δία στα ουράνια δρώμενα, το πιθανότερο είναι να λειτουργήσει υπερθεματίζοντας και διογκώνοντας την δράση των υπολοίπων σε μια μάλλον εκτός ελέγχου ή μη αρεστή κατεύθυνση.
Αυτό θα γίνει αισθητό σε συλλογικό επίπεδο με το ξέσπασμα ακραίων φαινομένων σε όλα τα επίπεδα, από την Φύση μέχρι την Κοινωνία και την Πολιτική. Για μια ακόμη φορά μας περιτριγυρίζει η βαρβαρότητα κι επειδή πρακτικά είμαστε εξαιρετικά αδύναμοι μπροστά σε τέτοια φαινόμενα -ιδιαίτερα τα φυσικά- το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι «μακριά από εμάς».
Αντίθετα, επί προσωπικού και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, ο καθένας μας μπορεί να αναζητήσει τρόπους ώστε όλες αυτές οι κοσμικές πιέσεις να οδηγήσουν τελικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, έστω κι αν χρειαστεί να περάσουμε «διά πυρός και σιδήρου».
Το ζητούμενο είναι η ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών, ώστε να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε επιζήμιο, τελειωμένο ή αναχρονιστικό
και βέβαια σε μια τέτοια προσπάθεια ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε ενάντια σε σκοτεινές προθέσεις, κακόβουλα σχέδια αλλά και τον κακό εαυτό μας. Είτε μας αρέσει, είτε όχι καλούμαστε να «ξεπαστρέψουμε» το κακό πριν μας προλάβει αυτό.

Όσο για την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος μας, οι δύσκολες όψεις δεν κρίνουν το αποτέλεσμα. Η «δουλειά» τους είναι να μας οδηγούν στην συνειδητοποίηση μιας κατάστασης και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ημίμετρα δεν χωρούν, αυτό μας «λένε» σε αυτήν την φάση οι πλανήτες, εξωθώντας μας σε μια δράση, που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα της εξαρτώνται κυρίως από την δική μας επάρκεια ή ετοιμότητα.

Μέσα στα αξιοσημείωτα φαινόμενα του επταημέρου είναι επίσης η ορθοδρόμηση του Ερμή (20-21/7), που θα αρχίσει να «δείχνει» λίγες ημέρες αργότερα και βέβαια η Πανσέληνος του Ιουλίου στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα (ένα ακόμη Super Moon), η οποία τονίζει ιδιαίτερα τις προσωπικές-ερωτικές υποθέσεις μας. Με την συνδρομή της θα υπάρξουν καταλυτικές γνωριμίες, έντονες διεκδικήσεις και μια θεαματική εξωτερίκευση συναισθημάτων ή ενστίκτων.
Σίγουρα όλα αυτά έχουν την αρεστή ή τουλάχιστον ενδιαφέρουσα πλευρά τους δεν θα πρέπει όμως να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο του να βρεθούμε μόνοι με πρόσωπα χαμηλής ηθικής υποστάθμης. Λέμε λοιπόν «ναι» στην καλή (ασφαλή) παρέα ακόμη κι αν... ξεφύγουμε από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, δεν επιτρέπουμε όμως στην αθωότητα και την αφέλεια μας να μας εκθέσουν.
Επιπλέον, δείχνει επιβεβλημένο το να προστατέψουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, που δεν έχει συνειδητοποιήσει ανάλογους κινδύνους και πορεύεται στο άγνωστο.

Ας δούμε όμως όλες τις λεπτομέρειες

Το Σάββατο, ο Άρης σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα (Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθύες).

Mainstream: Πολεμικές τέχνες. Συμβιβασμός, στρατηγική, ελιγμός. Αποκάλυψη παρασκηνίου ή μιας απάτης. Καλλιτεχνικές εφαρμογές, χορός, εκμάθηση μιας τέχνης. Εξάλειψη παρασίτων. Ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, ιατρική βοήθεια.
SOS: Απαγορεύσεις που οδηγούν σε δόλιες ενέργειες. Κίνδυνος από το υγρό στοιχείο, ναυάγιο. Ένα σοβαρό ατύχημα, ύστερα από λάθος ή αβλεψία. «Στον ιστό της αράχνης». Προδοσία. Κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας.

Την ίδια ημέρα η Δήμητρα σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό (Λέων-Κριός)

Mainstream: Ανάδειξη της διαφορετικότητας. Κοινωνική ανανέωση, γνωριμίες και επαφές με ιδιαίτερα άτομα. Μια απροσδόκητη συνεργασία. Αλλαγή των όρων μιας συνεργασίας. Αλλαγή εμφάνισης. Πολιτική αναθεώρηση, μεταρρύθμιση. Νέα μόδα.
SOS: Ξαφνική διακοπή μιας συνεργασίας, διάσπαση. Πρόκληση, εκκεντρικότητα.

Την Δευτέρα, ο Άρης κάνει μια σύνοδο με τον Δία στον Καρκίνο.

Mainstream: Ένα επιτυχημένο ρίσκο. «Πάρτα όλα». Μια μεγάλη επίδοση. Πυροτεχνήματα. Υπερπαραγωγή, υπερθέαμα.
SOS: Υπερδραστηριότητα χωρίς νόημα, θεαματικές ενέργειες «στο βρόντο». «Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Μεγάλη φωτιά, πυρκαγιά. Ένα ανόητο ρίσκο. Μεγαλομανία.

Την ίδια ημέρα ο αστρικός Ήλιος κάνει μια σύνοδο, επίσης με τον Δία

Mainstream: Τύχη, υποστήριξη. Μια έναρξη με προοπτικές.
SOS: Σπατάλη πλεονεκτημάτων, αχρείαστες αγορές.

Την Τρίτη ο αστρικός Ήλιος... πέφτει επάνω στον Άρη, φορτώνοντας την ατμόσφαιρα με ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Mainstream: Ταχύτητα, αμεσότητα. «Στο άψε-σβήσε». Υπερκέραση ενός εμποδίου. Μια ηρωική πράξη, άθλος. Εργατικότητα. Αθλητισμός.
SOS: Αυθαίρετες πράξεις. Ένταση, καυγάς. Ατυχήματα παντός είδους. Πυρετός, καούρα, πρήξιμο. Βιασύνη, απροσεξία.

Την Τετάρτη ο Άρης συνεχίζει... ακάθεκτος, σχηματίζοντας αυτήν την φορά -ως αστρικός- ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Χείρωνα στους Ιχθύες

Mainstream: Συνδυασμός σεξουαλικότητας και τρυφερότητας. «Σφαλιστή» αγκαλιά. Γόνιμη «βουτιά» στο παρελθόν, εντοπισμός τραυμάτων της παιδικής ηλικίας. Μια παραδοσιακή θεραπεία, ένα αρχέγονο τελετουργικό. Θαμμένα ευρήματα, Αρχαιολογία, Σπηλαιολογία, αρχαία μυστήρια. Δραστική αναδόμηση ή αναπαλαίωση.
SOS: Βίαια συναισθήματα, ορμητικά απωθημένα. Οικογενειακή αναστάτωση, εισβολή. Κίνδυνος σε κλειστό χώρο, ατύχημα στο σπίτι. Εγκλωβισμός, βίαιη εκκένωση. Σεισμός. Μια απειλή από το παρελθόν, θαμμένα όπλα. Ρατσισμός, ξενοφοβία.

Όπως σημείωσα και παραπάνω το «έπος» του Άρη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, οπότε ας έχουμε τον νου μας... Και δυστυχώς δεν αρκεί η δική μας σύνεση, αφού σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούμε να διαχειριστούμε έξωθεν απειλές ή κινδύνους.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσω τις όψεις που την ερχόμενη Παρασκευή θα σχηματίσει η Αφροδίτη (από την Παρθένο, πλέον) με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, επηρεάζοντας άμεσα την συναισθηματική μας ζωή αλλά και τα οικονομικά. Το συγκεκριμένο σχήμα έχει βέβαια και τα καλά του, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να επιφέρει διαψεύσεις και απογοητεύσεις ή συναισθηματικά «μπερδέματα» που δεν οδηγούν πουθενά. Περισσότερα για όλα αυτά όμως, θα έχω στην επόμενη «εκπομπή» SOS.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved