Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 19 Ιουλίου

Ένας εμπρηστής εις τριπλούν

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 19 Ιουλίου



Πολλά έχω ακούσει κι έχω διαβάσει για το «μεγάλο τρίγωνο» ανάμεσα στον Δία, τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, ένα σχηματισμό που σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται περίπου ως πανάκεια στα όσα δύσκολα μπορεί να συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Σύμφωνα με την main stream άποψη, τα «κύματα αγάπης» που γεννιούνται από την σύμπραξη των τριών «μεγάλων» είναι σε θέση να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές και σημαντικές προοπτικές, αν μπούμε στον κόπο να ξεκινήσουμε κάτι με τις ευλογίες τους.

Ακόμη λέγονται και γράφονται διάφορα ωραία περί ανθρωπισμού, φιλοσοφίας, τεχνών, αναβιβασμένων συναισθημάτων, υλοποιημένων ονείρων, επωφελών εμπνεύσεων κλπ, ενώ λίγες και πιο συνετές φωνές ή γραφίδες «προειδοποιούν» για τις παγίδες που κρύβονται μέσα στην ενέργεια ενός «μεγάλου τριγώνου», την τάση μας δηλαδή να αφεθούμε σε μια αίσθηση ευκολίας, αντιμετωπίζοντας με ελαφρότητα ή όχι με τη δέουσα προσοχή καταστάσεις και πρόσωπα, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα μας έκρουαν τον κώδωνα του συναγερμού. Το «έλα τώρα, δεν τρέχει και τίποτα», επιτρέπει τελικά να ενδώσουμε στα σχέδια των όποιων «κακών» -του εαυτού μας συμπεριλαμβανομένου- αφού το μεγάλο τρίγωνο... ισχύει και γι' αυτούς!

Προσωπικά δεν θα πάψω ποτέ να υποστηρίζω ότι οι πιο ουσιαστικές και δημιουργικές αποφάσεις ή εφαρμογές είναι καρπός των επεξεργασμένων «δυσαρμονικών» όψεων, εξ αιτίας της πιεστικής συμβολής τους. Αυτές είναι που μαζί με τα όποια προβλήματα φέρουν και τις λύσεις τους, τις οποίες εμείς καλούμαστε να εντοπίσουμε.

Τυπικά, το θέμα αφορά πρωτίστως τα ζώδια του Νερού στον τροπικό ζωδιακό αλλά ένα πλήρες «πακέτο» θα συμπεριλάβει αναπόφευκτα και τους δικαιούχους του αστρικού ζωδιακού, όσες ή όσους δηλαδή ανήκουν σε ζώδιο του Αέρα κι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα.

Τελικά όμως τι συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα το συγκεκριμένο μεγάλο τρίγωνο;

Κατ' αρχήν, θεωρητικά θα μπορούσα να συμφωνήσω σε κάθε αισιόδοξη προοπτική, με μια αναγκαία υποσημείωση όμως... Ακόμη και το καλύτερο υλικό σε ακατάλληλα χέρια μπορεί να αποβεί άχρηστο ή ακόμη να αποδειχθεί μέχρι κι επικίνδυνο. Κι εδώ ως «ακατάλληλοι» θεωρούνται πρωτίστως εκείνοι οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει καθόλου με τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση να βιώσουν τις χαμηλότερες «δονήσεις» των αργών πλανητών. Την εξαπάτηση ή αφέλεια του Ποσειδώνα, τη διάψευση ή την χαμηλή αυτοεκτίμηση του Κρόνου και την επιπολαιότητα ή τη μεγαλομανία του Δία. Κι έτσι, οι τρεις εν δυνάμει «ευχές» των καλών κοσμικών μάγων καταλήγουν ως κατάρες. Υπάρχουν βέβαια και τα χειρότερα, όταν έχουμε να κάνουμε με διαταραγμένες προσωπικότητες που κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί εύκολα να απελευθερώσουν τις ανισορροπίες τους κατά δικαίων και αδίκων. Ουσιαστικά, ο τρόπος που θα λειτουργήσουν οι πλανήτες δεν εξαρτάται τόσο από τον «αρμονικό» χαρακτήρα του σχηματισμού τους, όσο από το επίπεδο των εκάστοτε χρηστών. Κι όσο ευχάριστα ηχούν στα αυτιά μας οι αισιόδοξες... ευάερες και ευήλιες προβλέψεις, άλλο τόσο δυσάρεστη, επώδυνη ή έστω άγονη μπορεί να εξελιχθεί η πραγματικότητα αυτού του μεγάλου τριγώνου, όταν είμαστε ανεπαρκείς ή κακοπροαίρετοι ως προς τη χρήση του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως -και για να μην ξεφύγουμε από ένα ρεαλιστικό πλαίσιο- καλό είναι να θυμόμαστε ότι γενικά τα όποια αισιόδοξα ή απαισιόδοξα σενάρια μπορεί τελικά να απευθύνονται μόνον σε μια μικρή μερίδα ημών, αφού η ενέργεια των αργών πλανητών δεν «περνάει» εύκολα στην καθημερινότητα μας.
Συνήθως απαιτείται και η συμβολή ενός πιο προσωπικού αστρολογικού δείκτη, ο οποίος λειτουργεί ως καλός αγωγός της ενέργειας τους και βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση έχει μεγάλη σημασία το ποιόν του.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αυτήν την «ικανή και αναγκαία συνθήκη» και μάλιστα εκείνος που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο δεν είναι δα και αμελητέο μέγεθος.
Ο Αρούκος, που κάνει τα πρώτα του βήματα στον Καρκίνο, μπαίνει σφήνα στο μεγάλο τρίγωνο των τριών αργών, έτοιμος να ταρακουνήσει αυτούς κι εμάς.

Πρακτικά, ο Άρης βάζει φωτιά σε έναν φαινομενικά ήπιο σχηματισμό, ενεργοποιώντας ενδεχομένως τις πιο βίαιες εκφάνσεις της «τρόικας». Σε συλλογικό επίπεδο οι συνέπειες αυτής της τετραπλής σύμπραξης μπορεί να είναι τόσο ευδιάκριτες, όσο και εκκωφαντικές. Για παράδειγμα και παρά τις «αρμονικές» προσδοκίες των ερμηνευτών, το πιθανότερο είναι πως αυτές τις ημέρες ούτε οι σεισμοί θα λείψουν, ούτε οι μεγάλες πυρκαγιές, ούτε τα ναυάγια ή οι πλημμύρες. Όταν ο Άρης εμπλέκεται με αργούς πλανήτες, τα όρια ανάμεσα στο «αρμονικό» και το «δυσαρμονικό» γίνονται εξαιρετικά ασαφή και τις περισσότερες φορές οι καταστροφές είναι εκείνες που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο «καπετάν φασαρίας» του ζωδιακού θέτει επί τάπητος το θέμα «διεκδίκηση», αφήνοντας το αποτέλεσμα ανοικτό και εξαρτώμενο από τις ικανότητες και τις προδιαγραφές του καθενός μας. Και σίγουρα, η όποια εύνοια έχει να κάνει πλέον με αγώνα και σύγκρουση, όχι με αγάπες και λουλούδια...

Έτσι λοιπόν, το περιλάλητο μεγάλο τρίγωνο των ημερών μας, μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλο για πολεμιστές, όχι όμως για τον «άμαχο πληθυσμό», που διακινδυνεύει το να ταχθεί με τη λάθος πλευρά ή να πέσει θύμα ποικίλων ατυχημάτων.
Αυτή η τελευταία διάσταση είναι κι εκείνη που κατά τη γνώμη μου οφείλουμε να προσέξουμε περισσότερο ως άτομα, μην εκτεθούμε δηλαδή σε κινδύνους, παίρνοντας «αψήφιστα» ένα μεγάλο ρίσκο. Με δεδομένη μάλιστα την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Δία, του Κρόνου και του Ποσειδώνα τα πιθανά «μέτωπα» είναι πολλά και διαφορετικά, στερεά, υγρά, πύρινα και αέρια, από τους δρόμους και τη θάλασσα, μέχρι το σπίτι μας.

Κλείνοντας, οφείλω να σταθώ σε μια ακόμη «κρυφή» όψη που σχηματίζεται την Τετάρτη, αυτή ανάμεσα στη Δήμητρα και τον αστρικό Ποσειδώνα. Εδώ βασικοί πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι οι Λέοντες, οι Υδροχόοι, οι Ιχθύες και οι Παρθένοι, που πρακτικά καλούνται να... σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στην ενέργεια της όψης! Κι αυτό σημαίνει να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές αναζητήσεις τους, ενθυμούμενοι όμως παράλληλα ότι στον «πραγματικό» κόσμο κάθε συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί φρούδα, απατηλή ή άκυρη στην πράξη.

Όσο για την πολιτική σκηνή με την οποία σχετίζεται άμεσα η κυρά-Δήμητρα, το... παραμύθι πάει σύννεφο!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved