Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 16 Ιουλίου

Με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 16 Ιουλίου



Είναι γνωστό ότι δεν διάγουμε και τις καλύτερες των ημερών...
Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου, της οποίας θα είμαστε κοινωνοί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, έχοντας τους Ουρανοπλουτωναίους κορώνα στο κεφάλι της, δεν προοιωνίζει ήσυχες και αδιατάρακτες στιγμές.

Ο Ερμής εξακολουθεί να είναι ανάδρομος, βάζοντας τις δικές του τρικλοποδιές στην καθημερινότητα μας.
Για δε τον Άρη και τις πιθανές «κουτσουκέλες» του, τα έγραψα ήδη στο προηγούμενο
«Αστρολογικό δελτίο» αλλά και τα «SOS της εβδομάδος».

Κι όλα αυτά μέσα σε ένα γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, που όπως έγραψαν εύστοχα οι New York Times παραπέμπει σε «βάτραχο μέσα σε κατσαρόλα με ζεματιστό νερό».

Όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Εδώ είναι που θα φανούν οι ικανότητες και η ευελιξία μας, μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης. Ικανότητες που δεν απορρέουν από την δυναμική των θεωρούμενων «αγαθοεργών» πλανητών, όπως για παράδειγμα του Δία ή της Αφροδίτης αλλά από τους άλλους τους... κακούς!
Κι αυτό γιατί ανεξαρτήτως ζωδίων οι πιο «προνομιούχοι» αυτής της κατάστασης είναι όσες και όσοι έχουν εκπαιδευτεί από καιρό να κινούνται στα δύσκολα ή απλά έχουν ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, όταν οι συνθήκες γίνονται οριακές. Όσες και όσους δηλαδή, που όταν τους λες πως «η κατάσταση είναι χάλια», τους... φτιάχνεις την ημέρα!

Και θα ξεκινήσω με τους λεγόμενους «Ουράνιους» τύπους, εκείνες κι εκείνους δηλαδή που έχουν τον πλανήτη των ανατροπών και της παραδοξότητας σε περίοπτη θέση στα ωροσκόπια τους (γωνιακό ή σε κύριες όψεις με τα Φώτα). Εξ αιτίας μιας εγγενούς «διαστροφής» όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, σπανίως ικανοποιούνται από αυτό, φροντίζοντας να ταράξουν τα νερά, ενίοτε και τα νεύρα των οικείων τους. Από την άλλη πλευρά όμως σε περιόδους αναμπουμπούλας γίνονται οι ιδανικοί διαχειριστές, αποκομίζοντας συχνά πολύτιμα οφέλη και για τους ίδιους. Είναι δηλαδή -συνειδητά ή ασυνείδητα- θιασώτες του δόγματος «αν δεν υπάρχει κάποια κρίση, θα πρέπει να την εφεύρουμε»...

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται και οι «Πλουτώνιοι» φίλοι μας που έχουν τον μηδενισμό αλλά και την αναγέννηση στο τσεπάκι τους. Όταν τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο, έχουν το χάρισμα να ξεκινούν πάλι από το μηδέν, όσο... βαθιά κι αν βρίσκεται αυτό.

Μαζί τους και οι «Κρόνιοι» με την προϋπόθεση όμως να μην πάρουν πολύ σοβαρά το ρόλο τους και φορτωθούν τις ευθύνες όλων των υπόλοιπων και τον σταυρό του μαρτυρίου, έτσι για να πορεύονται... Το ξέρουμε ότι αντέχουν τα πάνδεινα και δεν χρειάζεται να μας το αποδείξουν ξανά...

Έχουμε όμως και τους πιστούς ακόλουθους του Άρη, οι οποίοι επίσης πετάνε τη σκούφια τους για ταραχές και ξεκαθαρίσματα και δεν καταλαβαίνουν ούτε από πόνους, ούτε από τραύματα, ίσα-ίσα όλα αυτά τρέφουν το ηρωικό μεγαλείο τους.

Όσο για τους πιο... συνήθεις τύπους, που δεν επιθυμούν να έχουν ουδεμία σχέση με αγώνες, μαζοχισμούς κι ανατροπές, αν δεν εντοπίσουν σε ακτίνα βολής τις συνήθεις ευκολίες τους, καλό είναι να αποσυρθούν δι΄ολίγον από την κυκλοφορία, αναζητώντας καταφύγιο σε ασφαλείς παραλίες ή την αγκαλιά των οικείων τους.

Ωστόσο για το σύνολο του ζωδιακού λαού και με βάση τα όσα συμβαίνουν στους ουρανούς αυτές τις ημέρες, φαίνεται ότι το παρελθόν μας και τα όσα περιέχονται σε αυτό, γίνονται mainstream κι όχι απαραίτητα για κακό.
Κατ' αρχήν από ψυχολογική θεώρηση, όταν το παρόν είναι ή δείχνει αδιέξοδο, η αναδρομή μας στο παρελθόν μπορεί να μας δώσει στο πιάτο κάποιες λύσεις-διεξόδους ή τουλάχιστον να μας κάνει να ξεχάσουμε τα τρέχοντα προβλήματα και να βελτιώσει την ψυχολογία μας. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα «κουκούλι», που εν δυνάμει μας προστατεύει από τις τρέχουσες φθορές και συγκρούσεις.
Μπορεί επίσης να ξαναδούμε με άλλο μάτι κάτι που στο παρελθόν συνέβη σε λάθος χρόνο και σήμερα πλέον απαλλαγμένο από το βάρος της κακιάς στιγμής, δείχνει θελκτικό ή ακόμη και θεσπέσιο. Και βέβαια σε ένα τέτοιο επίπεδο οι ερωτικές υποθέσεις, όχι μόνον υπάρχουν στο «πλάνο» αλλά διεκδικούν και πρωταγωνιστικό ρόλο...

Έτσι λοιπόν, μέσα στο Σ/Κ, τα «χορευτικά» του ανάδρομου Ερμή με την αστρική Δήμητρα αλλά και η «κρυφή» αντίθεση της Αφροδίτης με τον Χείρωνα, μπορούν να γίνουν στα χέρια μας πολύτιμα εργαλεία-κλειδιά, με τα οποία θα δραπετεύσουμε από την όποια «μαυρίλα» του σήμερα. Το σύμπαν μάλιστα, δείχνει πρόθυμο να σταθεί αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια, φέρνοντας μας ενώπιον προσώπων ή καταστάσεων που «ασκούν» τις μνήμες και το συναίσθημα μας, αναπλάθοντας τους χαμένους παραδείσους μιας άλλης εποχής.

Καρκίνοι, Λέοντες, Αιγόκεροι και Υδροχόοι αναμένεται να είναι οι πρωταγωνιστές κοινωνοί μιας ρετρό πραγματικότητας αλλά εδώ οφείλω να επισημάνω και τον ειδικό ρόλο κάθε «Χειρώνειου» τύπου, που είναι διαχρονικά ανοικτός στο παρελθόν, είτε αυτό αφορά κάτι αυστηρά προσωπικό, είτε άπτεται συλλογικών θρύλων και παραδόσεων.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η με οιονδήποτε τρόπο αναβίωση του παρελθόντος δεν συμβαίνει για να «κολλήσουμε» σε αυτό αλλά για να αντλήσουμε δημιουργικά περιεχόμενα κι αξίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη ή να της ξαναδώσουν το χαμένο νόημα της. Μόλις ο στόχος επιτευχθεί, οφείλουμε να επιστρέψουμε στο παρόν μαζί με τους καρπούς που αποκομίσαμε, τις δικές μας «Δέκα εντολές».

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved