Αστρολογική Εφημερία, από 16 έως 19 Απριλίου

Δεν αρκεί να προσέχουμε τις δικές μας κινήσεις
Αστρολογική Εφημερία, από 16 έως 19 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Του ..Κουτρούλη ο γάμος γίνεται στους ουρανούς αυτό το τριήμερο και μάλλον είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στο τραπέζι, όπου υπάρχουν γεύσεις για κάθε γούστο αλλά -προσοχή- και κάποιοι συνδαιτυμόνες που δεν θέλουν πολύ για να το ρίξουν στις μπαλωθιές!

Οπωσδήποτε, η όψη που δεσπόζει είναι η αντίθεση του Άρη στον Κριό με τον Κρόνο στον Ζυγό, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Δευτέρα, την ίδια ημέρα όπου στον νυκτερινό ουρανό θα λάμψει η «φορτσάτη» Πανσέληνος του Απριλίου.

Δύσκολοι καιροί για σχέσεις και συνεργασίες, θα μπορούσε να πει κανείς αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τα θετικά στοιχεία αυτής της κοσμικής σύγκρουσης, τα οποία ως συνήθως εντοπίζονται κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Αντίθετα σε συλλογικό, είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες και το σπάσιμο ισχυρών -κατά τα άλλα- δεσμών θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, όχι μόνον αυτών των ημερών αλλά και των δύο (τουλάχιστον) εβδομάδων που έπονται.

 

Άρης ανίκατε μάχαν

Όσον αφορά λοιπόν την καθημερινότητα μας θα έχουμε την ευκαιρία να γεφυρώσουμε χάσματα, να βρούμε τη χρυσή τομή σε σύνθετα προβλήματα ή ακόμη και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σε περίπλοκες υποθέσεις. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν θα κτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι, ούτε θα επιδοθούμε σε ανταγωνιστικές «κούρσες».

Η διαλεκτική σύνθεση της επιφυλακτικότητας, της σύνεσης, της δεοντολογίας και των δοκιμασμένων λύσεων του Κρόνου, με την ορμητικότητα, την πρωτοτυπία και την σπιρτάδα του Άρη, είναι το κλειδί μιας δυναμικής ισορροπίας που μπορεί να μας πάει πολλά βήματα μπροστά.

Διαφορετικά, η εσπευσμένη ή εντατική χρήση των τάσεων της μιας πλευράς, θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την ...οργισμένη αντίδραση της άλλης. Προσομοιώνοντας τους δύο πλανήτες με οχήματα που κινούνται στο εθνικό δίκτυο, ο ασυμμάζευτος Άρης έχει την τάση να «γκαζώνει» ασύστολα ή να προσπερνά από δεξιά με την γνωστή ...αβρότητα του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;», ενώ αντίστοιχα ο ...μουλαρωμένος Κρόνος που δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του, μπορεί να κινείται στην αριστερή λωρίδα με τριάντα... Και οι δύο επιλογές μπορεί να έχουν δραματικές συνέπειες, όχι απαραίτητα για τους οδηγούς των δύο οχημάτων αλλά για τους υπόλοιπους.

Με αυτό θέλω να πω πως για να αποφύγουμε συγκρούσεις, ρήξεις, ατυχήματα κλπ, δεν αρκεί να προσέχουμε τις δικές μας κινήσεις αλλά ίσως πολύ περισσότερο των άλλων...

 

Εκτός από τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια που καλούνται πρώτα να μετασχηματίσουν την κοσμική ενέργεια σε λύσεις και αποφάσεις, το «καμπανάκι» κτυπά και για μια μερίδα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς), όσων δηλαδή έχουν γεννηθεί στις αρχές του β΄ δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Σημειωτέον, πως οι συνέπειες της αντίθεσης του Άρη με τον Κρόνο θα μας ακολουθούν για αρκετές ημέρες, αφού η όψη συμβαίνει ταυτόχρονα με την Πανσέληνο του Απριλίου.

Μάλιστα την Τρίτη, ο Άρης συναντά τον ανάδρομο Ερμή έχοντας την πρόθεση να γίνει ...της κολάσεως. Πολύ ενέργεια, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποφορτιστεί σε ποικίλες εργασίες (σκάψιμο, τρέξιμο, τρύπημα κλπ), ώστε να μην επιπέσει επί των κεφαλών μας.

Από αυτήν την άποψη είναι στο χέρι μας η «ταραχή» που θέλει να κάνει ο Άρης, να γίνει δημιουργική ή στην ανάγκη εκτονωτικός χορός στο άκουσμα του ομότιτλου άσματος της αείμνηστης Ρίτας.

 

Οι «δικαιούχοι» είναι οι ίδιοι, με εκείνους του Άρη/Κρόνου αλλά εδώ πρέπει να προσθέσω την δυνατότητα που δίνει η όψη για μια γρήγορη απεμπλοκή από χρόνια προβλήματα. Στην παρούσα φάση κάθε «Γόρδιος δεσμός» μπορεί να κοπεί με τον τρόπο που επέλεξε ο Μ Αλέξανδρος, αρκεί βέβαια να μην είναι παρόντες και ενεργοί οι φρουροί...

Παράλληλα, το δίδυμο Ερμή-Άρη, εκτός από τις αυθαιρεσίες, φασαρίες, ατυχήματα κλπ και τον αναπόφευκτο εκνευρισμό που θα δημιουργήσει, αναμένεται να συμβάλλει σε πρωτότυπες επινοήσεις και -όντως- φαεινές ιδέες ή πρακτικές εφαρμογές.

 

Καθαρός Ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

Όσον αφορά τα παρορμητικά ζώδια έχουν έναν επιπλέον δημιουργικό ...μπελά στο κεφάλι τους, τον Ουρανό.

Η κρυφή σύνοδος του με τον αστρικό Ήλιο δρομολογεί αλλαγές, αναθεωρήσεις και ανατροπές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα ανάψει τη σπίθα μιας μικρής ή μεγαλύτερης επανάστασης.

Τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια μπορεί να συμμετέχουν επίσης στο ...γλέντι, ενώ από τα σταθερά οι Υδροχόοι, έχουν την τιμητική τους, λόγω της εκλεκτικής συγγένειας με τον Ουρανό.

Η προσαρμογή στις απαιτήσεις του Mister Opposition, είναι μάλλον η σοφότερη επιλογή, αφού εάν δεν το πράξουμε, είναι πρόθυμος να μας σύρει ...έτη φωτός μακριά από τα «άχαστα» πλάνα μας.

Επίσης θα μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος και θα μας αγαπήσει ...σφόδρα, αν τον «ταΐσουμε» με επιστημονικές, φιλοσοφικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, συνυφασμένες μάλιστα με την διαφορετικότητα ή τα παράδοξα που ο πλανήτης λατρεύει διαχρονικά.

Θυμίζω πως ο αστρικός Ουρανός βρίσκεται κάπου στην 8η μοίρα των Ιχθύων και οι αρμόδιοι ...φύλακες του ζωδίου αλλά και συνολικά των μεταβλητών θα πρέπει να έχουν την γνώση για τον άνεμο που πνέει στο λιμάνι τους...

 

Η Αφροδίτη στις επάλξεις

Παρ’ ότι όπως καταλάβατε το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για την διατήρηση της προσωπικής και κοινωνικής ειρήνης σε μια σειρά από θέματα, τουναντίον στα αισθηματικά πνέει ούριος άνεμος, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Λίγο η διεγερτική Πανσέληνος, λίγο οι «τοπ» όψεις της Αφροδίτης θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ρομάντζα και καλοπέραση σε όλα τα επίπεδα.

 

Το Σάββατο του Λαζάρου, η αστρική Αφροδίτη συναντά στα ...κρυφά τον τροπικό Ποσειδώνα, επιβεβαιώνοντας εμφατικά πως ο έρωτας ανασταίνει και πεθαμένους. Η άφεση αμαρτιών μπορεί να συνδυαστεί με το άφημα στην ονειροπόληση και στον μαγικό κόσμο των ελπίδων. Με το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» η ευτυχία έρχεται πιο κοντά και μην ακούσω τίποτα περί του πρόσκαιρου χαρακτήρα της, διότι ποτέ δεν είχε κάποιον άλλον...

Ποτά και τσιγάρα δεκτά, εφόσον κρίνετε (από πριν, γιατί μετά θα είναι αργά) πως θα συμβάλλουν στη χαλάρωση και όχι στο ...ρεζίλεμα.

Η φουσκοθαλασσιά των συναισθημάτων αναμένεται να γιγαντωθεί με την πολύτιμη συνδρομή του Δία, ο οποίος ως αστρικός παρασύρει την Αφροδίτη σε ένα πληθωρικό κρεσέντο αισιοδοξίας, υπερβολών αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και αξεπέραστης τύχης.

Μεγάλοι έρωτες, μεγάλες συγκινήσεις και μεγάλα όνειρα πηγαίνουν κόντρα στην μιζέρια που μας περιβάλλει και το μότο των ημερών είναι «διασκεδάστε, είναι μεταδοτικό».

Φυσικά θα υπάρξουν και οι μεγάλες επιπολαιότητες, που ενδέχεται να έχουν ένα υψηλό κόστος στην περίπτωση που τα «έρμα» πάψουν να φοβούνται και ξανοιχτούν μεσοπέλαγα...

 

Η πολυμετοχική Πανσέληνος

Άφησα τελευταία την Πανσέληνο, η οποία πραγματικά είναι ...χάρμα ειδέσθαι! Κρόνος αριστερά, Άρης Δίας, Ουρανός δεξιά και ο Πλούτωνας στη μέση. Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης, δηλαδή, μόνον που ο συγκεκριμένος «Μανώλης» δείχνει κάπως ...εξαγριωμένος.

Και όσο περνάει από το χέρι αυτής της Πανσελήνου, μετά την λήξη της επιρροής της τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

 

Επί προσωπικού, το να γράψω πως επηρεάζει άμεσα τα παρορμητικά ζώδια, θα ήταν μια άσκοπη ρουτίνα. Φαντάζομαι πως το μήνυμα το έχουν πάρει ούτως ή άλλως. Εξακολουθώ να υποστηρίζω όμως ότι τα νέα δεδομένα σε βασικούς τομείς της ζωής (σχέσεις, καριέρα, οικογένεια, οικονομικά) δεν θα είναι κατ’ ανάγκη αρνητικά.

 

Στον αντίποδα, σε συλλογικό επίπεδο και αναφερόμενος κυρίως στην Ελληνική πραγματικότητα, τα «βελάκια» του χάρτη που είναι καρφωμένα σε Κριό και Αιγόκερω (στον 11ο και 8ο οίκο δηλαδή του ωροσκοπίου της Ελλάδας), δείχνουν την άγουσα για την Οικονομία και τους πολιτικούς. Άγουσα προς τα αποδυτήρια, φυσικά, ύστερα από τις νέες αποκαλύψεις και τα αδιέξοδα που θα δημιουργηθούν.

fool_moon_april

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved