Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 11 Ιουνίου

Ζητείται ελπίς!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 11 Ιουνίου

Ή θα διαλέξεις τη σιωπή για να μην χάσεις τη βολή σου, την ησυχία σου, ή θ' αντιδράσεις, θ' αντισταθείς, θα αγωνιστείς σε όλα αυτά τα αποτρόπαια, τα εφιαλτικά που γίνονται για σένα, υποτίθεται, αλλά χωρίς εσένα. [...] Θα διαλέξω την ελευθερία να πω όχι, αρνούμαι θα πω σ' αυτήν την απάνθρωπη ανθρωπότητα.
(Αντώνης Σαμαράκης, Εν ονόματι)

Oh mon Dieux! Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικά «δαιμονισμένου» τετραήμερου, όπου ο Ουρανός και ο Πλούτωνας δείχνουν πρόθυμοι να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση διαρκείας σε βάρος της ασφάλειας και των κεκτημένων μας. Όσων έχουν απομείνει δηλαδή...
Απρόθυμοι αγγελιοφόροι αυτού του μάλλον «ασύμμετρου» πολέμου, είναι ο Ήλιος στους Διδύμους και ο Ερμής στον Καρκίνο, που πιασμένοι στις «δαγκάνες» των δύο μεγάλων δεν έχουν και πολλά περιθώρια αντίστασης.

Ωστόσο, τα κοσμικά μηνύματα μπορεί να έχουν διπλή ανάγνωση. Στην πραγματικότητα, το «έχει ο καιρός γυρίσματα» γίνεται mainstream κι εδώ βέβαια θα μετρήσει καταλυτικά το τι κατάσταση «παραλαμβάνουν» οι δύο μεγάλοι ανατροπείς. Γιατί αν είναι τελείως... χάλια, τότε μόνον ελπίδες δημιουργεί η ενεργή συμμετοχή τους στα δρώμενα. «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» λέει ο λαός κι αλίμονο σε αυτούς που θα ποντάρουν στον υποτιθέμενο φόβο του. Αντίθετα όμως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο φοβισμένος και υπόδουλος «Ανθρωπάκος» του Βίλχελμ Ράιχ γίνεται εύκολα θύμα και θύτης μαζί, παρασυρμένος από τα χαμηλότερα των ενστίκτων του.

Όσον αφορά στα ζώδια, οι πρώτοι κοινωνοί της κοσμικής αναμπουμπούλας αναμένεται να είναι οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που καλό είναι να μην θεωρούν τίποτε δεδομένο. Αυτό δεν σημαίνει σώνει και καλά κάποιου είδους καταστροφή, αφού πολλά εξαρτώνται από τις προσωπικές αστρολογικές προδιαγραφές του καθενός. Το ζητούμενο εδώ είναι η... αγόγγυστη σύνταξη με τις δυνάμεις της αλλαγής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση οι απώλειες φαίνονται μεγάλες.

Πάντα, μια καλή απάντηση στα υπό σχηματισμό αδιέξοδα και στα τετελεσμένα είναι το υγιές ένστικτο, ανίκητο όπλο κάθε ανθρώπου που «οσμίζεται» την κατάσταση, όταν αυτή «βρωμάει μπαρούτι». Είναι εκείνος που οδηγημένος από τον «φύλακα-άγγελό» του, είναι απών όταν τον αναζητήσουν εσπευσμένα οι «σκοτεινές» δυνάμεις. Φεύγει πριν τον διώξουν, διαλύει πριν τον διαλύσουν και αιφνιδιάζει πριν τον αιφνιδιάσουν.

Συμπαίκτες στο μεγάλο στοίχημα των ημερών είναι και τινές εκ των μεταβλητών ζωδίων, όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους (με 1-2 μοίρες ανοχή).
Όσο για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ο συναγερμός που σημαίνει είναι για τα μάτια του Άρη και του Ποσειδώνα, που έχουν εισβάλλει στα χωράφια τους, πρόθυμοι να στήσουν τις πλεκτάνες τους, τις υγρές παγίδες τους και ό, τι άλλο σκαρφιστούν.

Ο Ποσειδώνας βέβαια δεν παύει να υποδεικνύει κι έναν δικό του ξεχωριστό δρόμο, που γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρων με τη συνδρομή μας.

«Στον καθρέφτη, δίπλα του, είδε το πρόσωπό του. Ένα πολύ συνηθισμένο πρόσωπο. Τίποτα δε μαρτυρούσε την ταραχή που είχε μέσα του.
Είχε πολεμήσει κι αυτός στον τελευταίο πόλεμο. Και είχε ελπίσει. Μα τώρα ήτανε πια χωρίς ελπίδα. Ναι, δε φοβότανε να το ομολογήσει στον εαυτό του πώς ήτανε χωρίς ελπίδα.
Μια σειρά από διαψεύσεις ελπίδων ήταν η ζωή του. Είχε ελπίσει τότε...
Είχε ελπίσει ύστερα...
Κάποτε, πριν από χρόνια, είχε ελπίσει στον κομμουνισμό. Μα είχε διαψευσθεί κι εκεί. Τώρα δεν είχε ελπίδα σε καμία ιδεολογία!
Ζήτησε ένα ποτήρι νερό ακόμα. Αυτή η διάψευση από τις λογής-λογής ιδεολογίες ήτανε βέβαια γενικό φαινόμενο. Και παραπάνω από τη διάψευση, η κούραση, η αδιαφορία, που οι πιο πολλοί, η μεγάλη πλειοψηφία νιώθει μπροστά στις διάφορες ιδεολογίες...»

Το παραπάνω απόσπασμα από το έργο του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη «Ζητείται ελπίς», είναι ενδεικτικό για τους προβληματισμούς του ανθρώπου μετά τη δίνη του Β΄ Παγκόσμιου, τελικά όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο. Λίγο πιο πάνω μάλιστα γράφει για πολέμους, δυστυχίες και αυτοκτονίες πολιτών για οικονομικούς λόγους, ειδήσεις που ο πρωταγωνιστής διαβάζει στην εφημερίδα.

Ο μεγάλος πεζογράφος μας βέβαια ήθελε πάντα να αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας, ακόμη κι όταν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο. Κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου σωστό, αστρολογικά μάλιστα θα μπορούσε να διατυπωθεί ως «Ζητείται Ποσειδώνας», αφού ο μεγάλος θαυματοποιός του ζωδιακού είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να διώξει από την ψυχή μας το πέπλο της μοίρας και να μας σηκώσει ψηλά, εκεί όπου δεν κυριαρχούν οι νόμοι της ανάγκης. Ακόμη κι όταν έχει στο σβέρκο του τον Άρη...

Ωστόσο, όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε Ουρανοπλουτώνιες καταστάσεις, η υπέρβαση, η διαφυγή και η απόσυρση στα υψηλότερα των ιδανικών μας, δεν είναι ο μόνος δρόμος. Έχουμε κι άλλα όπλα σε αυτή τη μάχη με το «απροχώρητο», που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να εκδηλωθεί ως μια απότομη και «μοιραία» αλλαγή των δεδομένων.

Ένα από αυτό είναι το να αντιμετωπίσουμε τον εν δυνάμει «εχθρό», αξιοποιώντας τα ίδια του τα (ενεργειακά) όπλα σε ένα πεδίο όμως που είναι για μας προνομιακό: Το πνευματικό.
Οι δύο αργοί πλανήτες, δύσκολοι πραγματικά για την καθημερινότητα μας και όλα αυτά που απασχολούν συνήθως τον μέσο άνθρωπο, βρίσκουν τον ανώτερο εαυτό τους -κι εμείς απαλλασσόμαστε από την βαρβαρότητα τους- όταν καλούνται να ασκήσουν τα δικαιώματα τους στην έρευνα. Κι εδώ βέβαια δεν εννοώ το... ψαχούλεμα του διπλανού μας -μια δραστηριότητα που εύκολα μπορεί να εκπέσει σε κακοήθεια- αλλά κυρίως την ενασχόληση μας με τα δρώμενα και τα μυστήρια του κόσμου τούτου, από τα βάθη του Διαστήματος, μέχρι τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Ανακαλύψεις και αποκαλύψεις γύρω από το πολύ μικρό ή το πολύ μεγάλο, συνειδητοποιήσεις -έστω κι αν κάποιες φορές είναι επώδυνες- κι όλα αυτά να οδηγούν στην ανατροπή των όσων νομίζαμε ότι γνωρίζουμε... Αυτό σημαίνει Ουρανός και Πλούτωνας στην δημιουργική εκδοχή τους. Τα υπόλοιπα, στυγνούς μηδενισμούς, απάνθρωπες επαναστάσεις κι αγριότητες, ας τα αφήσουμε για εκείνους που στερημένοι από την πνευματικότητα τους, ποτέ δεν θα έχουν ελπίδα, όσο κι αν την επικαλούνται.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved