Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 4 έως 7 Ιουνίου

Στον αστερισμό της έντασης

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 4 έως 7 Ιουνίου

Αν κρίνω από τα δελτία ειδήσεων, φαίνεται πως η πραγματικότητα βάλθηκε να επιβεβαιώσει πλήρως τις αστρολογικές τάσεις, όπως αποδόθηκαν στα «SOS της εβδομάδος» της περασμένης Πέμπτης.

Κατ' αρχήν, για την Τουρκία τα έχω γράψει ήδη από τις αρχές του χρόνου (Τουρκία: Με τα μάτια στραμμένα στο Καστελόριζο), ας δούμε όμως σε τι... τοπικό πλανητικό λάκκο έπεσε, ποιές ήταν δηλαδή οι επίκαιρες όψεις που άναψαν το φιτίλι των συγκρούσεων ή τουλάχιστον συνδυάστηκαν με το άναμμα του.

«...Από την γενική εικόνα συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο διανύουμε μια περίοδο συγκρούσεων. Από τη μια πλευρά ο Άρης μπαίνοντας στους Διδύμους σχηματίζει διαδοχικές όψεις με τον Δία, τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα (κρυφή σύνοδο, κρυφή αντίθεση και τετράγωνο, αντίστοιχα), ενώ από την άλλη έχουμε και τον ακριβή σχηματισμό της «κοσμικής» αντίθεσης ανάμεσα στον αστρικό Κρόνο και τον τροπικό Ουρανό.
Ο κόσμος μας λοιπόν μοιάζει να είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα και το κατά πόσο όλη αυτή η «αναμπουμπούλα» θα περάσει και στην καθημερινότητα του καθενός μας, επαφίεται ουσιαστικά στις «κατά τόπους» συνθήκες του κάθε ωροσκοπίου.»

Εδώ καλό είναι να επισημάνω ότι η κρυφή αντίθεση Κρόνου-Ουρανού «δείχνει» την 11η-12η μοίρα των παρορμητικών.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η αστρολογική εμπειρία που θέλει τις όψεις του Άρη με τους αργούς φίλους του να ενεργοποιούνται κάποιες ημέρες πριν κλείσουν με ακρίβεια.
Με το που πάτησε το πόδι του στους Διδύμους, ο Αρούκος έστησε τρελό «γλέντι» με τον Ποσειδώνα, πνίγοντας στα χημικά τους Τούρκους διαδηλωτές. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο «κατόρθωμα» τους, με τις συνέπειες να είναι συχνά τραγικές.
Η κεντρική Ευρώπη -ειδικά η Τσεχία- πνίγηκε κυριολεκτικά από μανιασμένες βροχοπτώσεις, οι τυφώνες ξανακτύπησαν την Οκλαχόμα, με τον «δικό μας» Τιμ Σαμαρά να χάνεται κυνηγώντας τους ανεμοστρόβιλους, ενώ στο Βόλο οι κάτοικοι πνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις, ύστερα από τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Για τους ήδη γνωρίζοντες, όλα αυτά «είναι» Άρης-Ποσειδώνας, αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική με τα αστρολογικές διαπλοκές να ποικίλουν.
Για παράδειγμα, η Τσεχία «γεννημένη» την Πρωτοχρονιά του 1993, αυτήν την περίοδο έχει στο σβέρκο της τους Ουρανοπλουτωναίους (έχει και Ωροσκόπο στις 7 Ζυγού) αλλά σε αυτήν την «εμμονή» με τις καταστροφικές πλημμύρες (μόλις πέρυσι η Πράγα δοκιμάστηκε ξανά) σίγουρα έχει παίξει ρόλο και η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα (Καρκίνος-Αιγόκερως), η οποία χαρακτηρίζει το γενέθλιο ωροσκόπιο της.

Η Τουρκία ως Σκορπιός βρέθηκε στη δίνη των εκλείψεων, ενώ κι αυτή «υποφέρει» από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, έχοντας τον ωροσκόπο της στις 8 Καρκίνου, τον Άρη στις 8 Ζυγού αλλά και το Μεσουράνημα της στις 16 Ιχθύων, εκεί δηλαδή όπου «σουλατσάρει» ο αστρικός Ουρανός.

Σκορπιός είναι επίσης η Πολιτεία της Οκλαχόμα με την πρωτεύουσα της -την Οκλαχόμα Σίτι- να την «θωρεί» απέναντι από τον Ταύρο, αμφότερες «λουσμένες» από την ενέργεια των εκλείψεων που προηγήθηκαν. «Ζωντανές» λεπτομέρειες για την κακοδαιμονία τους θα βρείτε στο 2ο Αστρολογικό μαγκαζίνο, όσον αφορά όμως τον τραγικό χαμό του -επίσης Σκορπιού- Τιμ Σαμαρά που είχε τάξει τη ζωή του στην έρευνα των τυφώνων, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στην σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα στο γενέθλιο χάρτη του. Στην 20η μοίρα ο Ήλιος του, στην 2η ο Άρης με τον Ποσειδώνα, πολύ κοντά δηλαδή στις μοίρες της ηλιακής και της σεληνιακής έκλειψης αντίστοιχα.

Η πόλη του Βόλου κλείνει το καρέ της ατυχίας των Σκορπιών. Με τον Ήλιο στην 22η μοίρα του ζωδίου έπεσε θύμα της πρόσφατης ηλιακής έκλειψης αλλά και δύο ακόμη συγκυριών: Την αντίθεση Άρη-Πλούτωνα στο ηλιακό τόξο και το γενέθλιο εξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα.

Αναπόφευκτο συμπέρασμα; Σκορπιοί... προσοχή!

Τα «φαντάσματα» είναι εδώ!

Ας δούμε όμως τι κλίμα διαμορφώνεται από το στροβίλισμα του Άρη με τον Ποσειδώνα, έτσι όπως δόθηκε από την περασμένη Πέμπτη στα «SOS της εβδομάδος», αφού οι δύο τους είναι ακόμη... εδώ! Φυσικά ευχή και επιδίωξη είναι να «δούμε» και να βιώσουμε κυρίως τις θετικές συνέπειες της όψης, από την άλλη πλευρά όμως καλό είναι να έχουμε τον νου μας.
Όπως λέει κι ο λαός «όποιου του μέλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει» και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να «τσεκάρουμε» την αλήθεια της παροιμίας.

«Το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα (Δίδυμοι-Ιχθύες) κλείνει με ακρίβεια τα ξημερώματα του μεθεπόμενου Σαββάτου 8/6, ωστόσο η αστρολογική εμπειρία λέει πως πολλά από τα σημάδια της όψης μπορεί να εμφανιστούν μια εβδομάδα νωρίτερα. Και με δεδομένο το ότι βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο, ας προσέχουμε περισσότερο στη θάλασσα, ώστε να αποφύγουμε τις αχρείαστες κι ανεπιθύμητες περιπέτειες.

Mainstream: Ελιγμός, παραλλαγή. Αποκάλυψη μιας συνομωσίας. Εξόντωση παρασίτων, απεντόμωση, ψεκασμός. Καλλιτεχνικός οργασμός. Χορός, ρυθμός, μουσική. Υδραυλικές ή αποχετευτικές εργασίες. Ψάρεμα. Εναλλακτικές θεραπείες, ιαματικά λουτρά. Ανάληψη μιας «σταυροφορίας». Η δύναμη της πίστης. Ερωτικός αισθησιασμός, φαντασιώσεις που «απογειώνουν».
SOS: Συνομωσία, προδοσία, απιστία. Η κερκόπορτα. Διαρροή υγρών ή αερίων, κίνδυνος έκρηξης. Απειλητικό υγρό στοιχείο, τσουνάμι, ναυάγιο, πνιγμός. Τοξική μόλυνση, ασθένεια. Δήγμα, αλλεργία. Ψυχοπάθεια. «Κυνήγι μαγισσών». Λάθος συναγερμός, λάθη στα οπλικά συστήματα. Πόλεμος κατασκόπων, χημικός πόλεμος. Ναρκοληψία. Θρησκοληψία, ιδεοληψία. Χρήση «ουσιών». Αναταραχή στην Εκκλησία ή τον ιατρικό κλάδο. Ψυχική επίθεση, βασκανία. Ταραγμένος ύπνος, εφιάλτες.»

Όλες αυτές οι εν δυνάμει τάσεις-καταστάσεις που δεν είναι παρά εκδηλωμένες πλευρές του ίδιου αρχετύπου (Άρης-Ποσειδώνας), μπορεί να εμφανιστούν στο διάβα μας, όχι όλες μαζί (προς θεού!) αλλά μερικές από αυτές. Μέχρι «να τριτώσει», όπως διδάσκει η εμπειρία...

Να ένα -χείριστο- σενάριο, με σκηνικό ένα εξωτικό beach-bar και πρωταγωνίστρια μια γυναίκα: Νομίζοντας ότι ο φίλος της την «έγραψε», ενώ στην πραγματικότητα έχει χάσει το κινητό του, τον προσανατολισμό του ή δεν ξέρω τι άλλο (1ο κακό), αρχίζει και πίνει τον άμπακο για να ξεχάσει (2ο κακό). Ντίρλα όπως είναι, πέφτει στη θάλασσα με τις πιθανότητες επιβίωσης της να αγγίζουν το εκπληκτικό ποσοστό του 3%... Μπαίνει-δεν μπαίνει στη «Βουλή» με τους μακαρίτες δηλαδή κι όλα αυτά εξ αιτίας μιας αρχικής παρανόησης.
Και είναι πραγματικά κρίμα, αφού το plan B -το εναλλακτικό σενάριο δηλαδή απέχει όσο η ημέρα με τη νύχτα:
Σκασμένη από την αναμονή μεν αλλά και χορευταρού (1ο καλό), του δίνει και καταλαβαίνει, ξεχνώντας πίκρες και καημούς. Ξεθεωμένη, γέρνει σε παρακείμενη ξαπλώστρα και ρίχνει τον ύπνο του δικαίου (2ο καλό), μέχρι να εμφανιστεί ο εν δυνάμει «άπιστος», σε ρόλο πριγκιπόπουλου που ξυπνά με ένα φιλί την ωραία κοιμωμένη.
Αμφότερα τα σενάρια έχουν τους ίδιους «συγγραφείς» και πραγματικά εμείς είμαστε εκείνοι που τελικά διαλέγουμε την εκάστοτε εκδοχή.

Όσον αφορά τα ζώδια, αν με μια πρώτη ματιά το «βάρος» της όψης πέφτει στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες), η αστρική θέση των δύο πλανητών βάζει στο πλάνο και τινές εκπροσώπους των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), όσες και όσους δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους από την 7η-8η μέχρι και την 10η-11η μοίρα του ζωδίου τους.

Επιπλέον -κι αυτό αναφέρεται σε όλους- αν ξέρουμε πως οι δύο πλανήτες «κάτι κάνουν» στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας, καλό είναι να είμαστε «ψυλλιασμένοι». Επειδή καλώς ή κακώς τα δυσάρεστα είναι αυτά που τραβούν την προσοχή μας και κάνουν τη διαφορά, αναφέρομαι κυρίως στις «πονηριές» και τις «πισώπλατες μαχαιριές», στις οποίες ο Άρης και ο Ποσειδώνας αρέσκονται να «εξασκούνται», όταν διοχετεύουν την ενέργεια τους μέσα από άτομα τα οποία κινούνται γενικά σε χαμηλό ηθικό επίπεδο και -φευ- τυχαίνει να βρεθούν στο δρόμο μας.
Ο Ιούδας και ο Εφιάλτης, φιλούν πάντα υπέροχα...

Με βάση πάλι τον «ετήσιο» χάρτη που βγαίνει για τον καθένα μας στα γενέθλια μας, στο «στόχαστρο» του Άρη και του Ποσειδώνα αναμένεται να βρεθούν:
Οι Υδροχόοι και οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου.
Οι Καρκίνοι που έχουν γενέθλια 26 έως 30 Ιουνίου.
Οι Παρθένοι του Αυγούστου αλλά κι εκείνοι που έχουν γενέθλια από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου.
Οι Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί μετά τις 8 Νοεμβρίου.
Οι Αιγόκεροι που έχουν γενέθλια από 3 έως 7 Ιανουαρίου.
Οι Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου.

Βλέπετε ότι τελικά ο «διάβολος» των επιρροών έχει πολλά ποδάρια και δεν ξεμπλέκουμε εύκολα με γενικές θεωρήσεις του τύπου, «το πρόβλημα -αν είναι πρόβλημα- το έχουν μόνον τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού».

Από εκεί και ύστερα η όποια σοβαρότητα των περιστατικών θα κριθεί σίγουρα από τις εκάστοτε γενέθλιες συνθήκες αλλά και τον βαθμό της ενσυναίσθησής μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας να ενεργοποιήσουμε τις πιο δημιουργικές πλευρές της όψης, προλαβαίνοντας τρόπον τινά μια άτακτη κι εκτός ελέγχου εκδήλωση της.
Αυτή είναι και η ουσία της «διαχείρισης της κοσμικής ενέργειας», κάτι βέβαια που -ατυχώς- δεν συντελείται αυτομάτως αλλά είναι κατάκτηση μιας συνολικής και διαχρονικής προσπάθειας.
Αν έχουμε αποκαταστήσει και πετύχει ένα καλό δίκτυο επικοινωνίας ανάμεσα στο «έξω» και το «μέσα» μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε από καμία «δυσαρμονική» όψη, αντίθετα είμαστε σε θέση να αντλήσουμε -είτε συνειδητά, είτε διαισθητικά- πολλά από τα πλεονεκτήματα της.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι σαν να σου ζητάνε να χορέψεις, να δέχεσαι, να σηκώνεσαι και την επόμενη στιγμή εκεί που καθόσουν να γίνεται... πλημμύρα από μια φιάλη πλήρη οίνου, που έσπευσε να σε συναντήσει αλλά απλά έχασε το ραντεβού!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved