Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 1 έως 4 Ιουνίου

Το πλανητοπάζαρο

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 1 έως 4 Ιουνίου

Ποσειδώνας εν όψει και σκέφτηκα να σας διηγηθώ μια ιστορία, ένα παραμύθι, όπως αρμόζει στην αφεντιά του...


Η οικονομική κρίση δεν είναι όπως νομίζουμε αποκλειστικό «προνόμιο» της Γης. Πολλά-πολλά χρόνια πριν, κτύπησε συνολικά το ηλιακό μας σύστημα αλλάζοντας ισορροπίες αιώνων. Μέχρι τότε όλα τα ουράνια σώματα παρήγαγαν ευτυχισμένα πλήθος επιρροών κι ο βασιλιάς Ήλιος καμάρωνε για τα παιδιά του. Όμως οι επιρροές ήταν πάρα πολλές και οι καταναλωτές τους λίγοι. Βουνά από δαύτες κατέληγαν στις χωματερές του Διαστήματος, χωρίς να επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο είχαν παραχθεί.

Έτσι, τα ουράνια σώματα γυρνοβολούσαν άσκοπα, χωρίς να εισπράττουν κάποιο σοβαρό αντίτιμο και το κακό δεν άργησε να ξεσπάσει.
Η ανελέητη χρηματοπιστωτική κρίση επιρροών, τσάκισε στην κυριολεξία όλη τη δομή του συστήματος κι επέφερε δραστικές αλλαγές στο καθεστώς του. Ενώ θεωρητικά κυβερνήτης εξακολουθούσε να είναι ο Ήλιος, στην πράξη η εξουσία πέρασε σε άλλα χέρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μεγάλος κερδοσκόπος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Δίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Πλούτωνα, ίδρυσαν το Μονοπώλιο Πλανητικών Επιρροών (ΜΠΕ), χρίζοντας τον Κρόνο ως «Μεγάλο Τσοπάνη» των πλανητικών ενεργειών-αμνών.
Ο σκοπός τους υποτίθεται πως ήταν η σωτηρία του ηλιακού συστήματος και η εφαρμογή μια αυστηρής πολιτικής περιορισμού των επιρροών, τελικά όμως άλλο είχαν κατά νου, να γίνουν δηλαδή «ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Το θέμα είναι ότι ύστερα από απανωτά Μνημόνια και χαράτσια, οι ελεύθεροι κάμποι και τα βουνά του Διαστήματος ερήμωσαν. Όλα σχεδόν τα πλανητικά μικρομάγαζα κήρυξαν οριστικά ενεργειακή χρεοκοπία κι έβαλαν λουκέτο, για να αντικατασταθούν σταδιακά από ελεγχόμενες μονάδες παραγωγής επιρροών, που όλες τους έφεραν το χαρακτηριστικό σφράγισμα του μονοπωλίου: Μ που σημαίνει «μοιραίο».

Καμιά επιρροή πλέον δεν κυκλοφορούσε ελεύθερη, αφού όλες περνούσαν από την κρισάρα της τρόικα. Και ως συνήθως τη νύφη την πλήρωσαν πρώτοι οι μικροί. Πέρα από τους κατά τόπους απολυμένους βράχους που βρέθηκαν στα καλά καθούμενα χωρίς τροχιά και δεν είχαν πλέον -κυριολεκτικά- στον ήλιο μοίρα, το πρόγραμμα προέβλεψε την απόλυση χιλιάδων διορισμένων αστεροειδών, που για χρόνια λυμαίνονταν -κατά την τρόικα- την περιοχή ανάμεσα στον Άρη και το Δία. Τέρμα οι αντισυστημικοί, που παράγουν άγνωστες και ασύμμετρες επιρροές, έξω από το επιβεβλημένο διαπλανητικό πνεύμα... Έτσι αποφάνθηκαν οι τρεις μεγάλοι, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι ενίοτε τραγικά. Μερικοί αστεροειδείς μην αντέχοντας τον εξευτελισμό, αυτοκτόνησαν πέφτοντας πάνω σε άλλους πλανήτες -και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη. Κανα-δυό απ' αυτούς μάλιστα έφτασαν μέχρι τη Γη, καθιστώντας τους δεινόσαυρους -για πρώτη και τελευταία φορά- μάρτυρες του μεγάλου κοσμικού δράματος.
Από την άλλη πλευρά ήταν τόσοι πολλοί, που παρά το άγριο κυνηγητό που έφαγαν, χιλιάδες από αυτούς πλανώνται ακόμη στη θέση τους.

Φυσικά, υπήρξαν και ριζοσπαστικές αντιδράσεις, με υποκινητή -ποιόν άλλον;- τον Ουρανό.
Με σύνθημα «Κάτω οι πάνω και πάνω οι κάτω» κατάφερε να δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία αντιφρονούντων, όμως κάθε προσπάθεια ανατροπής του κατεστημένου έπεφτε στο κενό. Βλέπετε ο Χοντρός ήταν πολύ χοντρός για να τον κάνουν πέρα, ο Παππούς βαστούσε γερή άμυνα πίσω από τα δαχτυλίδια του, ενώ αυτή η μουσίτσα ο Πλούτωνας είχε τον τρόπο να μαθαίνει πρώτος κάθε αντιστασιακή ενέργεια και να δρομολογεί την καταστολή της με τρόπους που απείχαν πολύ από το διαπλανητικό δίκαιο.

Χρειαζόταν λοιπόν κάτι εξαιρετικά δραστικό και έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια. Κάτι που να είχε την αντινομία στο αίμα του, ώστε παρά τις διαρκείς πιέσεις, τους βασανισμούς, τους εξευτελισμούς και τις απειλές που θα ακολουθούσαν νομοτελειακά, να μπορούσε να αντέξει και να κρατήσει τον αιρετικό χαρακτήρα του.
Έτσι, μια νύχτα που έμελε να είναι η απαρχή της αντίστροφης μέτρησης για το καθεστώς και το σύμπαν συνολικά, από την εφευρετικότητα του Ουρανού, γεννήθηκε ο Άνθρωπος!

Στην αρχή δεν γέμιζε το μάτι κανενός «μεγάλου» κι έτσι μπόρεσε να επιβιώσει και να αναπτύξει το πολυπλοκότερο -ever- σύστημα κατανάλωσης κοσμικών επιρροών. Τις ρουφούσε όλες σαν σφουγγάρι και διαρκώς ζητούσε κι άλλες!

Σιγά-σιγά λοιπόν η οικονομία πέρασε σε φάση ανάπτυξης και οι ντόπιοι πλανήτες παραγωγοί παρακάμπτοντας την παντοδυναμία των ΜΠΕ, άρχισαν να στήνουν λαϊκές αγορές επιρροών, τα γνωστά και ως «πλανητοπάζαρα», όπου διέθεταν ελεύθερα τα προϊόντα τους.

Το πλανητοπάζαρο
Ένα τέτοιο έχει στηθεί και στις μέρες μας, περιμένοντας την εκλεκτή πελατεία του.

-Φούσκες, ωραίες φούσκεεεες... Ψέματα, φαντασιώσεις, απάτες, αυταπάτεεεες... Μεθύσια και φυγές... Όλα τα εξαϋλώνω... Από την παραγωγή στην κατανάλωση... Αλληλούια!

Οι ψαλμωδίες του γενειοφόρου Ποσειδώνα ελκύουν κυρίως Ιχθύες Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες που σπεύδουν να εξασφαλίσουν τις επιρροές προτού εξαντληθούν.

Στον διπλανό πάγκο στέκει η κυρά-Δήμητρα που διαλαλεί κι αυτή την πραμάτεια της: Πάρε κόσμε! Γνωστοποιήσεις, κοινοποιήσεις, διαφημίσεις... Εδώ η καλή διάκριση! Και συνεργασίες τεφαρίκια έχωωωω... Κοινωνικές, προσωπικές... Δεξιώσεις, γκαλά, πρωινάδικα... Προλάβετε!

Ένας βιαστικός Κριός γεμίζει αβέρτα τις σακούλες, ενώ πίσω του συνωστισμένοι γκρινιάζουν και διαπραγματεύονται ένα τσούρμο από Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.
-Ψιτ, κύριος... Άσε κάτι και για μας!
Όμως ο Κριός δεν πτοείται... Πίσω και σας έφαγα, ζαγάρια!
Προς στιγμήν απειλείται γενική σύρραξη, ωστόσο η διπλωματικότητα και οι γαλιφιές της κυρά-Δήμητρας σώζουν την κατάσταση.
-Εσύ θα πάρεις πρώτος αγόρι μου καμαρωτό, αστέρι μου, του λέει, ενώ ταυτόχρονα γνέφει στους υπόλοιπους να έρθουν πίσω από τον πάγκο.

Πολλοί, τρυπώνουν στα μουλωχτά, φορτώνοντας τα καρότσια τους με κάθε είδους λιχουδιές κι έτσι όλοι τελικά μένουν ευχαριστημένοι.
Όσο για τους Καρκίνους, ύστερα από το αυτό το καταιγιστικό shoping therapy, σπεύδουν ταχέως να επωφεληθούν από τις προσφορές του Χείρωνα, που στέκει παραδίπλα πάνω σε μια απομίμηση αρχαίας κολώνας.

Μνήμες, νοσταλγίες, επανασυνδέσεις! Το παρελθόν σπαρταράει ζωντανό μπρος στα μάτια σας... Και προς επίρρωση των λόγων του βγάζει από την τσέπη του δύο ζωντανά καβούρια παλαιολιθικής γενιάς που αρχίζουν πάραυτα να περπατούν προς τα πίσω.
Το show προσελκύει πλήθος Διδύμων και Ιχθύων, ένας μάλιστα από αυτούς, αρπάζει τα καβούρια και τα χώνει σε δύο κύπελλα. Ύστερα παίρνει κι ένα τρίτο άδειο κύπελλο κι αρχίζει: «Εδώ κάβουρας, εκεί κάβουρας, που δεν είναι ο κάβουρας;»

Χαμογελαστός από το δικό του πόστο -ένα πάγκο σαν το Εντερπράιζ- παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ο Ουρανός. Ξέρει ότι όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν ποτέ, αν πριν από χιλιάδες χρόνια δεν είχε πάρει εκείνην την γενναία απόφαση, να αψηφήσει έμπρακτα την εξουσία της τρόικα. Τα καβούρια δεν έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι όμως... Αυτοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!
Σήμερα βέβαια, όλα αυτά έχουν περάσει αλλά ο ίδιος συνεχίζει να ασχολείται με την
παραγωγή των αγαπημένων του επιρροών.
-Αλλαγές αναθεωρήσεις, ανατροπές, παράδοξα... Ό, τι πάρετε ένα τάλιρο!

Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί, Τοξότες και βέβαια οι Υδροχόοι έλκονται πρώτοι από τη διαφορετικότητα του και περιεργάζονται τα καλούδια του.
-Βάλε μια απ' όλα, λέει γοργά ένας Τοξότης, σε αντίθεση με τον Ζυγό που δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει.
-Τι μάρκα είναι η αυτή η αλλαγή, παρακαλώ; Είναι από καλή γενιά;

Πάγκο έχει και ο Άρης αλλά εκεί δεν πλησιάζει σχεδόν κανείς. Και πως να το κάνει δηλαδή όταν κρατά δυό χατζάρια... να, με το συμπάθειο!
-Για περάστε, για περάστε... Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, βροντοφωνάζει...
Τσακωμοί, χωρισμοί, ανασκολοπισμοί, εδώ και τώρα!

Ένας Δίδυμος κι ένας Τοξότης ξεθαρρεύουν κι αποφασίζουν να δοκιμάσουν στην πράξη το curiosity killed the cat. Σε χρόνο dt βρίσκονται στα μαχαίρια, με τον Άρη να ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου.
-Να περάσει ο επόμενος, ουγκ!

Ατυχώς όμως ο επόμενος πελάτης δεν ήρθε για καλό. Πρόκειται για έναν γραβατωμένο κύριο, που δεν αργεί να δείξει τις προθέσεις του.
-Άδεια και δίπλωμα επιρροών κύριε Άρη, λέει ο Κρόνος με αυστηρή φωνή.
Αμάν! Η τρόικα μυρίστηκε το πλανητοπάζαρο κι έστειλε τον μεγάλο Τσοπάνη να το «συμμαζέψει»!
-Άντε πάενε από δω μαυριδερέ παλιογραφειοκράτη, ανταπαντά ο Άρης κι εκεί άρχισε το μακελειό...
Ο Κρόνος αρχίζει να γράφει μανιωδώς σε ένα μπλοκάκι τις παραβάσεις:
Αντίσταση κατά της αρχής, ρατσιστική συμπεριφορά, συναλλαγή χωρίς απόδειξη, off shore μαχαιριών, μίζες, φοροδιαφυγή... Χμ 100 χρόνια φυλακή και βλέπουμε...

Τι να κάνει κι ο Άρης, καλεί σε γενική εξέγερση.
-Σύντροφοι στα όπλα!
Με το σύνθημα του ένα λεφούσι από αγανακτισμένους αρχίζει να πλησιάζει απειλητικά προς τον Κρόνο.
Τότε κι εκείνος εκπληρώνοντας το ελάχιστο των καθηκόντων του μπουζουριάζει δύο Ταύρους κι έναν Σκορπιό στο υπηρεσιακό του όχημα και όπου φύγει φύγει...
Τουλάχιστον, θα είχε να παρουσιάσει στους ανωτέρους του ένα κάποιο έργο.

Κάπως έτσι είναι φίλες και φίλοι το σκηνικό των ημερών κι αν απορείτε που οι Λέοντες δεν υπάρχουν πουθενά, είναι γιατί σπάνια συγχρωτίζονται με το πλήθος, πολύ δε περισσότερο σε μια λαϊκή αγορά, ένα ταπεινό παζάρι. Μην ανησυχείτε όμως Έχουν στείλει δασκαλεμένους τους υπηκόους-υπηρέτες τους να προμηθευτούν ότι πιο εκλεκτό κι επίκαιρο υπάρχει σε επιρροή (ας προσέχουν πάντως μην πέσουν κι αυτοί πάνω στον Κρόνο...)

Έτσι όλοι μας μπορούμε να διαλέξουμε ελεύθερα και χωρίς κωλύματα τη μοίρα μας, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να ψωνίζουμε μόνον ό, τι διατίθεται στα πολυκαταστήματα του ΜΠΕ. Όχι βέβαια πως εκεί δεν υπάρχουν αγαθά αλλά να... τα περισσότερα από αυτά είναι μεταλλαγμένα. Πλαστές ανάγκες, πλαστικά όνειρα και συναισθήματα, χώρια που όλα τα κέρδη πάνε στις τσέπες της πλανητικής τρόικα, που θα μας επιστρέψει μόνον λίγα ψίχουλα αυθεντικών -βιολογικών θα έλεγα- επιρροών.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved