Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (31/5 έως 6/6)

Αρκετές και πολυποίκιλες ως προς την επιρροή τους είναι οι όψεις του επταημέρου, ωστόσο από την γενική εικόνα συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο διανύουμε μια περίοδο συγκρούσεων. Από τη μια πλευρά ο Άρης μπαίνοντας στους Διδύμους σχηματίζει διαδοχικές όψεις με τον Δία, τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα (κρυφή σύνοδο, κρυφή αντίθεση και τετράγωνο, αντίστοιχα), ενώ από την άλλη έχουμε και τον ακριβή σχηματισμό της «κοσμικής» αντίθεσης ανάμεσα στον αστρικό Κρόνο και τον τροπικό Ουρανό.
Ο κόσμος μας λοιπόν μοιάζει να είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα και το κατά πόσο όλη αυτή η «αναμπουμπούλα» θα περάσει και στην καθημερινότητα του καθενός μας, επαφίεται ουσιαστικά στις «κατά τόπους» συνθήκες του κάθε ωροσκοπίου.

Το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα (Δίδυμοι-Ιχθύες) κλείνει με ακρίβεια τα ξημερώματα του μεθεπόμενου Σαββάτου 8/6, ωστόσο η αστρολογική εμπειρία λέει πως πολλά από τα σημάδια της όψης μπορεί να εμφανιστούν μια εβδομάδα νωρίτερα. Και με δεδομένο το ότι βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο, ας προσέχουμε περισσότερο στη θάλασσα, ώστε να αποφύγουμε τις αχρείαστες κι ανεπιθύμητες περιπέτειες.

Mainstream: Ελιγμός, παραλλαγή. Αποκάλυψη μιας συνομωσίας. Εξόντωση παρασίτων, απεντόμωση, ψεκασμός. Καλλιτεχνικός οργασμός. Χορός, ρυθμός, μουσική. Υδραυλικές ή αποχετευτικές εργασίες. Ψάρεμα. Εναλλακτικές θεραπείες, ιαματικά λουτρά. Ανάληψη μιας «σταυροφορίας». Η δύναμη της πίστης. Ερωτικός αισθησιασμός, φαντασιώσεις που «απογειώνουν».
SOS: Συνομωσία, προδοσία, απιστία. Η κερκόπορτα. Διαρροή υγρών ή αερίων, κίνδυνος έκρηξης. Απειλητικό υγρό στοιχείο, τσουνάμι, ναυάγιο, πνιγμός. Τοξική μόλυνση, ασθένεια. Δήγμα, αλλεργία. Ψυχοπάθεια. «Κυνήγι μαγισσών». Λάθος συναγερμός, λάθη στα οπλικά συστήματα. Πόλεμος κατασκόπων, χημικός πόλεμος. Ναρκοληψία. Θρησκοληψία, ιδεοληψία. Χρήση «ουσιών». Αναταραχή στην Εκκλησία ή τον ιατρικό κλάδο. Ψυχική επίθεση, βασκανία. Ταραγμένος ύπνος, εφιάλτες.

Όσο για την «κρυφή» αντίθεση Κρόνου-Ουρανού, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια τη Δευτέρα, το πρόβλημα της είναι ο συγκερασμός του παλιού με το νέο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα στον χώρο των γραμμάτων των τεχνών και των επιστημών. Αντίθετα, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο προοιωνίζει συγκρούσεις με ακραία χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα οικονομικό «μπαμ», αφού ο Κρόνος παρότι ως αστρικός βρίσκεται στο Ζυγό, δεν παύει να μεταφέρει το «υλικό» της τροπικής του θέσης στο Σκορπιό.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος εκπέμπει το τετράγωνο που «κλειδώνει» την Τετάρτη ανάμεσα στη Δήμητρα και την Έριδα (Καρκίνος-Κριός), μια όψη που κι αυτή αναμένεται να αφήσει τα αποτυπώματα της καθ' όλη τη διάρκεια του επταημέρου.

Mainstream: Σημασία στη λεπτομέρεια. Λεπτομερής φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης, πλαστική χειρουργική. Συνασπισμός «μικρών». Επικοινωνία με ψηφιακά μέσα, διασύνδεση. Οργάνωση δημοσίων σχέσεων. Σύμβαση έργου. Επιστημονικό συνέδριο. Ένα επιστημονικό ή ιατρικό θέμα που γίνεται πρώτη είδηση. Ρομποτική. Μόδα εμπνευσμένη από την ψηφιακή εποχή.
SOS: Τα «ψιλά γράμματα» μιας συμφωνίας. Τεχνικές λεπτομέρειες που παρεμποδίζουν μια συνεργασία. Μια «ξύλινη» παρουσία. Ο τεχνοκράτης. «Κόλλημα» σε λεπτομέρειες που αφορούν την εμφάνιση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας όπως πάντα από εκεί που είχαμε μείνει.

Πέμπτη προς Παρασκευή, ο τροπικός Άρης συναντά τον αστρικό Δία στις εσχατιές του Ταύρου, ανάβοντας φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Mainstream: Μια μεγάλη επίδοση. Ένα επιτυχημένο ρίσκο. Πυροτεχνήματα. Αθλητισμός, άθλοι. «Παρ' τα όλα».
SOS: Φωτιά, πυρκαγιά, εμπρησμός. Φασαρία, σαματάς. Μια μεγάλη καταστροφή (συνήθως χωρίς θύματα). Απύθμενο θράσος. Ένα μεγάλο «άνοιγμα» που οδηγεί σε... ρεζίλεμα. Διαπόμπευση.

Παράλληλα, ο αστρικός Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό, δημιουργώντας μεταξύ άλλων τις προϋποθέσεις για ρήξεις και συγκρούσεις, με αιτία οικονομικά θέματα.

Mainstream: Συμβιβασμός, αμοιβαία υποχώρηση, στρατηγική. Οικονομική διεκδίκηση, μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Συντήρηση δυνάμεων, «δρόμος αντοχής». Σεξ, με διαφορά... ηλικίας!
SOS: Ασυμφωνία. Σύγκρουση, ρήξη, ατύχημα. Οικονομικό αδιέξοδο, νομική αντιπαράθεση για οικονομικά θέματα. Ενεργειακό μπλοκάρισμα, μειωμένη σεξουαλικότητα.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με την αστρική Δήμητρα στους Διδύμους, φρεσκάροντας την κοινωνικότητα μας.

Mainstream: Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δικτύωση, δημόσιες σχέσεις. Αγορές, ρούχων και αξεσουάρ. Διακόσμηση, παρουσίαση.
SOS: Υπερβολική ενασχόληση με ανάλαφρες υποθέσεις.

Το επικοινωνιακό σκηνικό του Σ/Κ εμπλουτίζεται από το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ποσειδώνα (Δίδυμοι-Ιχθύες), που μας προειδοποιεί ότι πολλά πρόσωπα και πράγματα μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνουν.
Μάλιστα, οι δύο πλανήτες ξανασυναντιόνται τη Δευτέρα καθώς ο Ερμής -από τον Καρκίνο, πλέον- τριγωνίζεται με τον «άρχοντα του φανταστικού».

Mainstream: Απόκρυψη «ενοχλητικών» λεπτομερειών, διαφυγή από τα δύσκολα. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική. Χαλάρωση, ύπνος. Διαλογισμός, προσευχή, εσωτερικό ταξίδι. Ένα προφητικό ή προειδοποιητικό όνειρο. Μια κατά λάθος επιτυχία. Ένα «αθώο» ψέμα. Εξωραϊσμός, βάψιμο. Βροχή.
SOS: Απάτες, αυταπάτες. Πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία. Αφέλεια, ψέματα. Αποπλάνηση, αποπροσανατολισμός. Τεχνικά προβλήματα χωρίς προφανή αιτία. Απώλεια εγγράφων. Ακύρωση ραντεβού, άκυρες υπογραφές. Ρύπανση από υγρά. Έντονη υγρασία.

Την Κυριακή τα ξημερώματα έχουμε ένα εξάγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ουρανό (Δίδυμοι-Κριός).

Mainstream: Αλλαγή, αναθεώρηση, σπάσιμο της ρουτίνας. Επιτυχημένες επαφές με «δύσκολους» χαρακτήρες. Αποκαλύψεις, εκπλήξεις, απρόοπτα. Πειράματα, εφευρέσεις. Ενδιαφέρον για ειδικά ή «εξεζητημένα» θέματα. Συναντήσεις κι επαφές με ξεχωριστά ή ιδιαίτερα άτομα. Προώθηση μιας νέας ιδέας ή εφαρμογής.
SOS: Προκλητική ή «αιρετική» συμπεριφορά. Παρεξηγήσεις με οικεία πρόσωπα. Μια δυσάρεστη αλλαγή-ανατροπή.

Ακολουθεί το τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα (Δίδυμοι-Ιχθύες)

Mainstream: Χαλάρωση, αίσθηση ευτυχίας. Ρομαντικές ή ευαίσθητες επιλογές. Θεάματα και ακροάματα. Ένας ρομαντικός έρωτας. Προσφορά σε πάσχοντες, φιλανθρωπία. Παρασκευή και κατανάλωση αφεψημάτων ή ποτών. Φυσικά καλλυντικά.
SOS: Αποπλάνηση, απιστία. Μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά. Παράσιτα, μύκητες.
Δερματική αλλεργία. Λάθη ή αβλεψίες σε καλλωπιστικές και αισθητικές εφαρμογές.

Την Τρίτη τα ξημερώματα, το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο (Καρκίνος-Σκορπιός) έρχεται για να «διορθώσει» τις προηγηθείσες τάσεις φυγής και να θέσει ζήτημα ρεαλισμού.

Mainstream: Λογική, συνειδητοποίηση. Εκπλήρωση υποχρεώσεων, ανάληψη μιας ευθύνης. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Λεπτομερής εργασία, κατάταξη, ταξινόμηση. Εξέταση, εξακρίβωση. Μελέτες, διάβασμα. Δικαίωση της εμπειρίας, της προνοητικότητας και της νομιμότητας. Κάλυψη των ελλείψεων.
SOS: Καθυστέρηση, εμπλοκή. Περιορισμός, ποινή. Ανεπαρκή έγγραφα. Γραφειοκρατία. Απαισιόδοξες σκέψεις, κατάθλιψη.

Την ίδια ημέρα έχουμε και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Χείρωνα (Δίδυμοι-Ιχθύες), μια όψη που σε ψυχολογικό επίπεδο αναμένεται να οξύνει τη διάσταση μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών επιλογών.

Την Τετάρτη ωστόσο ακολουθεί ένα ακόμη τετράγωνο του Χείρωνα, αυτήν την φορά με τον αστρικό Ερμή, το οποίο ουσιαστικά έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη όψη, απλώνοντας ένα «Χειρώνιο πέπλο» στην καθημερινότητα μας.

Mainstream: Στροφή στο παρελθόν ή την παράδοση. Αρχαιολογία, αντίκες, Ιστορία. Ενδιαφέρον-πληροφόρηση για οικογενειακές υποθέσεις, σημαίνουσες επαφές με πρεσβυτέρους. «Κατά μάνα, κατά κύρη». Αρχιτεκτονική, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Ένταξη σε μια κοινότητα. Διερεύνηση καταγωγής, γενεαλογικό δέντρο. Συναντήσεις και επαφές με πρόσωπα του παρελθόντος. Επανασύνδεση. Διερευνητική «βουτιά» στο παρελθόν, αλίευση πληροφοριών σε σχέση με αυτό. Ενδιαφέροντα σχετικά με τα τρένα. Εργασίες στο σπίτι, οικιακός εξοπλισμός. Ψυχανάλυση, Συστημική αναπαράσταση.

SOS: Εξάρτηση, συναισθηματική αδυναμία. «Κόλλημα» στο παρελθόν. Επαναφορά σε μια κακή συνήθεια. «Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα». Νοητικό μπλοκάρισμα, συναισθηματική σύγχυση. «Τα εν οίκω, μη εν δήμω».

Την Πέμπτη δεν έχουμε κάποια σημαντική όψη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα στερηθούμε της ουράνιας «καθοδήγησης». Ίσα-ίσα, που οι όψεις της Παρασκευής αλλά και συνολικά του Σ/Κ είναι εξαιρετικά πιεστικές και μάλλον δύσκολες για την καθημερινότητα μας. Εκτός από το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω, θα έχουμε κι ένα νέο «μπαράζ» των... Ουρανοπλουτωναίων, οπότε ας προετοιμαστούμε για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Νωρίτερα όμως θα έχουμε δύο -θεωρητικά αρμονικές- όψεις της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο. (Καρκίνος-Ιχθύες-Σκορπιός). Αυτό το «μεγάλο τρίγωνο» που σχηματίζεται είναι ιδανικό για κάθε είδους καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες, από την άλλη πλευρά όμως συναισθηματικά ενδέχεται να αναδείξει διαψεύσεις και απογοητεύσεις.

Περισσότερα όμως για όλα αυτά θα έχουμε στην επόμενη εκπομπή SOS!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved