Πλανητικές απόψεις: Χαρούμενα παιδιά, ξεκούραστο ταξίδι

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά μας

Πλανητικές απόψεις: Χαρούμενα παιδιά, ξεκούραστο ταξίδι

Όταν ο Ήλιος ταξιδεύει μέσω των Διδύμων κάθε χρόνο, φέρνει μια φωτεινή ενέργεια που μας εμπνέει να ξεφύγουμε από τη δύσκολη καθημερινότητα και να μπούμε στον ανεμοδαρμένο κόσμο της επικοινωνίας και της κίνησης. Η ακόρεστη περιέργεια και η ψυχική ανησυχία μας θα μας ωθήσει να κάνουμε σύντομα ταξίδια, προκειμένου να μάθουμε νέες πληροφορίες. Όταν μάλιστα τα παιδιά μας είναι συνταξιδιώτες σε αυτά, μπορεί να έχουμε μια ευκαιρία για νέες σκέψεις και ψυχαγωγία με διαφορετικούς τρόπους.

Αν λοιπόν θέλουμε να φρεσκάρουμε την καθημερινότητα μας, ένα ταξίδι παρέα με τα παιδιά μας μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη διασκέδαση για όλη την οικογένεια, δημιουργώντας σωρούς από δια βίου αναμνήσεις. Επιπλέον, είναι καλό για την ανατροφή των παιδιών, δεδομένου ότι τα βοηθά να ανοίξουν τις πόρτες σε νέες εμπειρίες και σχέσεις.

mesaaaaaa

Πριν από το ταξίδι μας, μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μάθουν για τις τοποθεσίες, τις πόλεις, τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους που θα επισκεφτούμε. Ακόμη και απλά άρθρα μπορεί να παρέχουν αρκετό υπόβαθρο για να κεντρίσουν την περιέργεια ενός παιδιού. Τα παιδιά, αυτήν την περίοδο, θέλουν να καταλάβουν. Να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί όλα θα τα συναρπάζουν και θα έχουν μια ερώτηση έτοιμη που θα πρέπει να ακολουθηθεί από δική μας εξήγηση. Θα μπορούσε ίσως να είναι δύσκολο να καταλήξουμε με απαντήσεις στις ποικίλες απορίες τους, αλλά το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα, είναι να καταπνίξουμε την περιέργειά τους.

Επωφελούμαστε ακόμη και από τα χόμπι ή τα παιχνίδια που τα παιδιά μας έχουν και μπορεί να σχετίζονται με την ιστορία των τόπων που επισκεπτόμαστε. Κάνουμε το ταξίδι ζητώντας τους τη βοήθειά τους με το να εμπλακούν στα στάδια του σχεδιασμού.

Τα βοηθάμε, επίσης, να συλλέξουν ή να επεξεργαστούν τις παρατηρήσεις τους. Αγοράζουμε ένα περιοδικό για την πόλη στην πρώτη στάση του ταξιδίου που γίνεται ένα διασκεδαστικό σουβενίρ από μόνο του. Τα ενθαρρύνουμε επίσης να καταγράψουν περισσότερα σε ένα ημερολόγιο ταξιδιού, όπως συναισθήματα, μυρωδιές, γεύσεις, αντιδράσεις στις πολιτισμικές διαφορές κ.α.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει και η συλλογή αποκομμάτων από εισιτήρια ή φωτογραφίες από τα μέρη που έχουν δει και να φτιάξουν ένα κολλάζ στο δωμάτιο τους!
Το κλειδί λοιπόν, είναι το ταξίδι μας να έχει τόσο ψυχαγωγικό, όσο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Αναμειγνύουμε μια υγιή δόση καθαρής διασκέδασης με την δίψα τους για γνώση και είμαι σίγουρη ότι όταν γυρίσουμε σπίτι, θα έχουμε εμπλουτίσει το μυαλό τους, που στην πραγματικότητα είναι και εμπλουτισμός των ψυχών τους.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved