Πλανητικές απόψεις: Ψέματα και μυστικά κρυμμένα στις σχέσεις μας

Εσείς έχετε; Κι αν ναι, ποιό είναι το δικό σας;

Πλανητικές απόψεις: Ψέματα και μυστικά κρυμμένα στις σχέσεις μας

Ο καθένας έχει ένα μυστικό, έστω ένα μικρό. Αν δεν αποφασίσουμε να το μοιραστούμε, χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όλους τους εμπλεκόμενους. Με αυτό, κατέχουμε τη δύναμη να βοηθήσουμε ή να βλάψουμε.

Στον μήνα των Διδύμων που η επικοινωνία και η πληροφόρηση είναι στο μέγιστο κομμάτι της, η Σελήνη στον Σκορπιό και μάλιστα η αυριανή έκλειψη τονίζει την ανάγκη να λάβουμε όλα τα άσχημα, ζυμωμένα πράγματα κάτω από τον σάπια μανδύα τους και να τα εκθέσουμε στο φως της ημέρας.

Το λεξικό ορίζει το μυστικό ως κάτι που γίνεται ή διεξάγεται, χωρίς τη γνώση των άλλων. Κάτι που κρατιέται μακριά, από τη γνώση του άλλου προσώπου. Όταν το εν λόγω πρόσωπο είναι ο σύζυγος ή ο σύντροφός μας, είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε γιατί.

Από την άλλη, γιατί άραγε θα πρέπει να αποκαλύψουμε ένα μυστικό; Ίσως ένας από τους λόγους είναι επειδή θα σταματήσει τον πόνο ή θα θεραπεύσει μια πληγή. Ίσως επειδή κάποιος πιάστηκε στα πράσα κι έτσι να μην μπορεί να συνεχίσει την πλάκα και να πρέπει να πει την αλήθεια.

mesaadds

Υπάρχουν σκοτεινά μυστικά, σκελετοί στην ντουλάπα, που μπορεί να είναι υψίστης σημασίας και προσωπική καταστροφή. Μια παράνομη σχέση, ένα νόθο παιδί, ξυλοδαρμός ή βιασμός από τον άνδρα κ.α. που καλούν ένα ψεύτικο εγώ, να πεθάνει. Η αυτό-εξόντωση που αποτελεί μέρος της αποκάλυψης του μυστικού μας μπορεί να έρθει μαζί με τον πόνο, τον θυμό, την ντροπή, και -αν ολοκληρωθεί η διαδικασία- την εξιλέωση. Και, φυσικά, μια μεγάλη συγχώρεση απαιτείται από το πρόσωπο που εξαπατήθηκε. Είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε.

Πολλά μυστικά ξεκίνησαν με ψέματα, μια συγκάλυψη της αλήθειας. Μερικές φορές αυτά τα μυστικά γίνονται αδιαπέραστος τοίχος σε μια σχέση και είναι η συνέχεια του τραύματος. Είναι το αποτέλεσμα της καταπολέμηση του στρες, της παιδικής κακοποίησης και πολλές φορές συνδέονται με συναισθήματα που είναι κατεστραμμένα, ένοχα, ανεπιθύμητα, άρρωστα, τόσο που αποφεύγουμε την επαφή και την οικειότητα με τους άλλους για να κρύψουμε το μυστικό.

Δεν είναι εύκολο να αποκαλύψουμε ένα μυστικό, αλλά αυτό δεν σταματά πάντα την επιθυμία να το μοιραστούμε, την ανάγκη να το πούμε. Λοιπόν, ποιό είναι το δικό σας; Αλήθεια έχετε κάτι που πρέπει να μοιραστείτε, αλλά απλά δεν μπορείτε να το πείτε σε κάποιον που γνωρίζετε; Είναι ενδιαφέρον το πώς οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε ξένους να πουν πράγματα που δεν θα έλεγαν στους ανθρώπους που είναι κοντά τους. Μερικές φορές, αυτη η πίεση χρειάζεται να ανακουφιστεί. Και μπορεί ενας ξένος να έχει την απάντηση που ψάχνουμε.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved