Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (24 έως 30 Μαΐου)
Όσον αφορά στους πλανήτες, ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του επταημέρου
και οι επιφορτισμένοι να μας μεταφέρουν παντοιοτρόπως τα μηνύματα του Ουρανού, του Πλούτωνα, του Δία του Άρη και της Έριδος. Η «προσωπική» τους φύση... εγγυάται πως αυτά τα μηνύματα θα γίνουν αντιληπτά, ακόμη κι αν... δεν μας αρέσουν!

Παράλληλα, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την Πανσέληνο-Σεληνιακή έκλειψη του Σαββάτου, για την οποία, όπως πάντα, μπορείτε να διαβάσετε πολλά στο astrology.gr, γραμμένα από άξιους συναδέλφους αλλά και από εμένα στο τρέχον «Αστρολογικό δελτίο».

Υπάρχει ακόμη το «φευγάτο» τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, ενώ στο «μέτωπο» των αργών πλανητών ξεχωρίζει το εξάγωνο ανάμεσα στο Δία και την Έριδα, μια όψη, που μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχημένη διεκπεραίωση επαγγελματικών υποθέσεων, στην προμήθεια εξοπλισμού ή μηχανημάτων, όπως επίσης και σε τεχνολογικές επινοήσεις ή εφαρμογές.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη σχηματίζεται με ακρίβεια τα ξημερώματα του Σαββάτου και από μόνη της τείνει να διαμορφώσει ένα ευχάριστο όσο και ανάλαφρο κλίμα στην καθημερινότητα μας, ενώ παράλληλα προάγει την επικοινωνία και τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων (επισκέψεις, περίπατοι, εκδρομές, παρακολούθηση παραστάσεων κλπ).
Από την άλλη πλευρά όμως η συγκεκριμένη σύνοδος «επικοινωνεί» με τρεις από τους πλέον δύσκολους «τρόφιμους» του ηλιακού μας συστήματος, τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και τον Άρη, οι οποίοι δεν γίνεται να μην βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Η αρχή γίνεται με την αντίθεση της Αφροδίτης στους Διδύμους με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη, μια όψη που συνήθως συνδέεται με έντονα βιώματα και πρακτικά μας καλεί να κινηθούμε -θέλοντας και μη- στη σφαίρα του απόλυτου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, η επικοινωνιακή στόφα των Διδύμων αναμένεται να μας φέρει ενώπιον κρυφών αλλά συνάμα και «αναδυόμενων» καταστάσεων. Όποιος γυρίζει... μυρίζει που λέει κι ο λαός ή αλλιώς όποιος ψάχνει, βρίσκει!

Mainstream: Έρωτας, πάθος. «Σέξι» επιλογές. Μια καθοριστική γνωριμία, μια σχέση που αλλάζει τα πάντα. Οφέλη από απώλειες άλλων, κληρονομιά, αποζημίωση. Νυκτερινή ζωή. Ενασχόληση με μυστήρια. Αποκαλύψεις για μια συναισθηματική υπόθεση. «Βιολογική» καθαριότητα.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ένας επώδυνος χωρισμός, μια «μοιραία» σχέση. Υπονομευτικές πρακτικές σε θέματα σχέσεων. Ζήλεια, φθόνος. Πορνεία. Προβληματικά καλλυντικά. Σήψη.

Ακολουθεί την Παρασκευή η επίσης «κρυφή» αντίθεση του Ερμή στους Διδύμους με τον αστρικό Πλούτωνα.

Mainstream: Επαφή με το άγνωστο. Έρευνα σε βάθος, αποκαλύψεις, εκμυστηρεύσεις. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Μεταπώληση, δανεισμός. Αποκρυπτογράφηση. Μια πολύ σημαντική πληροφορία «για λίγους».
SOS: Παρακολούθηση, υπονόμευση, «στημένο» παιχνίδι. Παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας, ψυχολογικός πόλεμος. Επαφές με «σκοτεινούς» τύπους. Εκβιασμός, τοκογλυφία. Καταστροφή εγγράφων, αρχείων ή αντικειμένων. Κατασκοπία, «Δούρειος Ίππος». Επικοινωνιακό μπλακ άουτ, ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Μια δυσάρεστη είδηση ή πρόσκληση. Πορνογραφία.

Το ζήτημα με τον Πλούτωνα και τις επαφές του είναι ότι όσο τα πράγματα λειτουργούν «στα χαζά», δεν διακυβεύεται δηλαδή κάτι το σημαντικό, όλα θα πηγαίνουν... πρίμα. Μόλις όμως τεθεί θέμα ελέγχου (οικονομικού ή ψυχικού), τότε ο Πλούτωνας θα δώσει το παρόν και από αυτήν την άποψη καλό είναι να κινηθούμε, εγκαταλείποντας την αθωότητα... σπίτι μας!

Ωστόσο, με δεδομένο το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ο τελευταίος δεν έρχεται μόνος. Έτσι λοιπόν, μαζί με το βάθος (είτε πολύπηγο, είτε σκοτεινό) καταστάσεων και προσώπων που συνοδεύουν την Πλουτώνια ενέργεια, θα μας προκύψει και η αιρετική-αποκαλυπτική διάσταση του Ουρανού, ο οποίος ως αστρικός από τους Ιχθύες, σχηματίζει αρχικά ένα τετράγωνο με τον Ερμή και «στο καπάκι» άλλο ένα με την Αφροδίτη.
Η ελευθερία κοντράρεται με το «μοιραίο», η ανεξαρτησία με το ολοκληρωτικό δόσιμο, η πρωτοτυπία με τα προδιαγεγραμμένα ή κατευθυνόμενα σενάρια κι... όπου βγει! Όσο δύσκολο ή απίθανο κι αν φαίνεται πάντως, όλα αυτά τα αντίθετα μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά ή δημιουργικά, ευκολότερα στον πνευματικό κόσμο αλλά και γιατί όχι στις σχέσεις μας. Εδώ η «χρυσή τομή» είναι η ρήση του Βολταίρου «μπορεί να διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να τα λες». Και να τα αισθάνεσαι, θα συμπληρώσω...

Ερμής-Ουρανός
Mainstream: Έρευνες, αποκαλύψεις, εφευρέσεις. Μια απροσδόκητη συνάντηση. Πρωτότυπες καταστάσεις-παρουσιάσεις, μοναδικά φαινόμενα. Οι εξαιρέσεις που βεβαιώνουν τον κανόνα. Εξωτικές εμπειρίες. Παράδοξα κι εκπλήξεις, ανατροπές. Ενδιαφέροντα σχετικά με την Κοινωνιολογία την Ψυχολογία, την Πολιτική, τις Επιστήμες, το Διάστημα, τους εξωγήινους κλπ. Ένα απρόσμενο πλεονέκτημα. Επιτυχία σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή. Επικράτηση ενός αουτσάιντερ.
SOS: Μια δυσάρεστη έκπληξη, ένα κακό συναπάντημα. Αλλόκοτη συμπεριφορά από οικεία πρόσωπα. Φανατισμός. Κρίση, σοκ. Προβλήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βραχυκύκλωμα. Αιρετική στάση, πρόκληση. «Δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο».

Αφροδίτη-Ουρανός
Mainstream: Ανάδειξη της διαφορετικότητας, σπάσιμο της ρουτίνας. Σύγκλιση ατόμων διαφορετικής ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή αντίθετων πιστεύω. Προσέγγιση με ξένους. Μια ξαφνική σχέση. Μια πρωτότυπη παρουσίαση. Avant guarde. Απεμπλοκή από δεσμεύσεις, μια προσωπική επανάσταση. «Εξεζητημένες» αγορές, εξωτικά είδη.
SOS: Ένας ξαφνικός χωρισμός. Κρίση, υστερία. Ένταση με οικεία πρόσωπα. Καταστρατήγηση των κανόνων ή του ηθικού κώδικα. Ακραίοι ερωτικοί πειραματισμοί.

Το πρωί του Σαββάτου έχουμε την Σεληνιακή έκλειψη, της οποίας θα προηγηθεί ένα ολοφώτιστο όσο και μαγευτικό βράδυ. Η Πανσέληνος από μόνη της αρκεί για να διεγείρει τα ύψη και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, ενεργειακά έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά πολυδύναμο καθεστώς -άρα και με περισσότερα... επεισόδια- αφού εκτός από τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα (αυτός κάνει όψεις με τα Φώτα) στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά και ο Άρης από τον Ταύρο.
Κι αν η «κρυφή» σύνοδος του με τον αστρικό Ερμή μας κατευθύνει σε νοητική και όχι μόνον δράση, με κάθε θετική ή αρνητική συνέπεια, η επίσης «κρυφή» σύνοδος του με την Αφροδίτη, συνοδεία της Πανσελήνου-έκλειψης ενδέχεται να αναδειχθεί σε μια καταλυτικά ερωτική συγχορδία, ικανή να αλλάξει τα πάντα στις ζωές εκείνων που θα τολμήσουν να κάνουν... ένα βήμα παραπάνω!

Ερμής-Άρης
Mainstream: Ένταση, δράση. Άμεση νίκη, αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο. Γρήγορη εκμάθηση. Τεχνικές εργασίες-κατασκευές. Αθλητισμός, γυμναστική, άσκηση.
SOS: Ατυχήματα, συγκρούσεις. Καψίματα, κοψίματα, πρηξίματα, σπασίματα. Αυθαιρεσίες, βιαστικές παρεμβάσεις. «Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε»

Αφροδίτη-Άρης
Mainstream: Ερωτικό παιχνίδι, μια δυνατή σχέση. Έντονος τρόπος ζωής. «Γλέντι μέχρι τελικής πτώσεως». Σεξουαλική απελευθέρωση.
SOS: Ανταγωνισμός, ζήλεια. Απιστία. «Εξώλης και προώλης».

Την Κυριακή έχουμε το τετράγωνο του Ήλιου (στους Διδύμους) με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, μια όψη που κάνει κάθε τι το θαυμαστό να φαίνεται πιο... προσιτό! Κατά τα άλλα βέβαια, προσοχή στις παραπλανήσεις και τις απομιμήσεις...

Mainstream: Αίσθημα ευτυχίας. Ονειροπόληση, ρομαντισμός, ευαισθησία. Αισιοδοξία, πίστη. Ιδανικά, οραματισμός, ανθρωπισμός. Βοήθεια σε πάσχοντες, Κρυφή βοήθεια, ο «φύλακας άγγελος». Υπέρβαση, έμπνευση, φαντασία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεταφυσική, Θρησκεία, Αστρολογία. Διαλογισμός, προσευχή, εσωτερικό ταξίδι, προφητικά όνειρα. Απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών, εξωραϊσμός. Ύπνος, χαλάρωση. Ένα θαύμα.
SOS: Εξαπάτηση, παραπλάνηση, φαντασιοπληξία. Φήμες και ψευτιές. «Πολύ καλό για να είναι αληθινό». Ακύρωση δραστηριοτήτων. Άγονη φυγή, χρήση «ουσιών». Δόλιες ενέργειες, «καρφώματα». Υπερβολική εξιδανίκευση προσώπων ή καταστάσεων. Χίμαιρες.

Την Δευτέρα, επισημοποιείται ένα ακόμη ουράνιο και επίγειο «γλέντι», με το Δία να πασχίζει ώστε σκοτούρες ντέρτια καημοί αλλά και κάθε... αίσθημα ευθύνης να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Εν αρχή, ο Ερμής σφιχταγκαλιασμένος με τον «μεγάλο ευεργέτη» αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στους τόπους της χαράς.

Mainstream: Εύκολες λύσεις. Αποδοχή αιτήματος, βοήθεια από ισχυρούς. Μια ευχάριστη είδηση. Ταξίδια, αυξημένες επαφές ή μετακινήσεις. Γλέντι, διασκέδαση, υπερθέαμα, υπερπαραγωγή. Παιδική χαρά, λούνα παρκ. Μια «μεγάλη» δουλειά.
SOS: Αμετροέπεια, μεγάλα λόγια. Ο «επιπλέων φελλός». Επικοινωνιακό κομφούζιο χωρίς σοβαρή αιτία. Γκάφες, «χοντράδες». Θράσος, «εξυπνάδες», σοφιστείες. Έλλειμμα ουσίας, ανευθυνότητα, αναξιοκρατία. «Τα άγια τοις κυσί».

Στο κατόπι και η Αφροδίτη που την Τρίτη κάνει κι αυτή τη σύνοδο της με το Δία.

Mainstream: Γέλιο, χαρά, διασκέδαση. Υπερβολική τύχη. Δώρα κεράσματα. Μια σημαντική γνωριμία. Ένα τυχερό ξεκίνημα. Τιμές και πλούτη.
SOS: Τεμπελιά, «κοπάνα», παράλειψη καθήκοντος. Ελαφρότητα, επιπολαιότητα σκάνδαλα. Εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας, ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Πολύ κακό για το τίποτα, υπερβολές, αμετροέπεια. Σπατάλες, αχρείαστες αγορές.

Στο περιθώριο των... συνόδων κορυφής αξίζει να σημειωθούν και τα μεσοβδόμαδα εξάγωνα του διδύμου Ερμή-Αφροδίτης με την Έριδα στον Κριό, όψεις που προωθούν το πρακτικό πνεύμα, τις τεχνικές εφαρμογές και την παροχή υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε σχέση με «μικρά» πράγματα. Όσο για τις σχέσεις θα έχουν την τάση να κινηθούν στα πλαίσια ενός -ελπίζω αμοιβαίου- συμφέροντος.

Το επταήμερο κλείνει με -ίσως- την θεαματικότερη των όψεων. Πέμπτη προς Παρασκευή ο τροπικός Άρης συναντά τον αστρικό Δία στις εσχατιές του Ταύρου, ανάβοντας φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Προσοχή στα δάση και τις... γούνες μας!

Mainstream: Μια μεγάλη επίδοση. Ένα επιτυχημένο ρίσκο. Πυροτεχνήματα. Αθλητισμός, άθλοι. «Παρ' τα όλα».
SOS: Φωτιά, πυρκαγιά, εμπρησμός. Μια μεγάλη καταστροφή (συνήθως χωρίς θύματα). Ένα μεγάλο «άνοιγμα» που οδηγεί σε... ρεζίλεμα. Διαπόμπευση.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved