Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (17 έως 23 Μαΐου)

Λίγες αλλά πολύ δυνατές είναι οι όψεις του επταημέρου, με τον Δία να κυριαρχεί τις πρώτες ημέρες, τον Χείρωνα να πρωταγωνιστεί... γενικώς και τον Πλούτωνα να κλείνει την αυλαία.
Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την Δευτέρα σχηματίζεται με ακρίβεια ένα ακόμη τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα (το τρίτο της σειράς) και σίγουρα ευκαιρίας δοθείσης η σχετική φιλολογία (και... καταστροφολογία) θα «ανάψει» πάλι. Ωστόσο είναι γνωστό πως μια όψη μεταξύ αργών πλανητών δεν επηρεάζει απαραίτητα τις εξελίξεις σε άμεσο χρόνο αλλά για μήνες ή -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- για χρόνια. Έτσι δεν είναι σκόπιμο να αποδοθούν σε αυτό το τετράγωνο κάποιες άμεσες επιρροές.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις ξεκινώντας από εκεί που είχαμε μείνει στην προηγούμενη «εκπομπή» SOS.

Την Παρασκευή ο Δίας... παίζει τα ρέστα του και βέβαια πέρα από τις διευκολύνσεις και τα «τυχερά» που θα καρπωθούν οι δικαιούχοι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να ξεκινήσουμε μια σημαντική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή στοχεύει στην υποστήριξη τόσο του κοινού, όσο και κάποιων... μπαρμπάδων!.

- Ο τροπικός Δίας σε σύνοδο με την αστρική Δήμητρα στους Διδύμους

Mainstream: Τύχη, εύνοια, ιδιαίτερα σε σχέση με οτιδήποτε απευθύνεται στο κοινό. Μια «μεγάλη» συνεργασία που αλλάζει τα πάντα. Άνοιγμα στο κοινό, διαφήμιση, προώθηση, δημοσιοποίηση. Μια εργασία ή δραστηριότητα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Μια καταλυτική γνωριμία. Αίσθημα ευεξίας, αισιοδοξία, χαρά, ανάταση. Μια νικηφόρα πολιτική πρωτοβουλία. Άνοιγμα σταθμού, site ή εφημερίδας.
SOS: Αρνητική δημοσιότητα, σκάνδαλο. Ενασχόληση με τη ζωή των άλλων. Έλλειμμα ουσίας.

- Ο αστρικός Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Ταύρο, μας προτρέπει να πιάσουμε τον... ταύρο από τα κέρατα!

Mainstream: Υποστήριξη από ισχυρούς. Ανάπτυξη, τύχη, δώρα, επενδύσεις. Ένα σημαντικό κέρδος.
SOS: Ένα υπερβολικό άνοιγμα, χωρίς γερές βάσεις. Κερδοσκοπία.

- Επειδή ωστόσο δεν παύει να ισχύει και το... ουδέν καλόν αμιγές κακού, την ίδια ημέρα ο τροπικός Άρης στον Ταύρο σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο, θέτοντας «καυτά» ζητήματα γύρω από το παρελθόν και αυξάνοντας τους κινδύνους, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους.

Mainstream: Αναζήτηση στο παρελθόν, ανασκαφή. Ένα δυναμικό «εσωτερικό» ταξίδι. Εντοπισμός ψυχικών τραυμάτων. Ένα «θεραπευτικό» ξέσπασμα. Έρευνα για «την άκρη του νήματος». Δυναμική παρέμβαση σε θέματα που αφορούν μια κοινότητα ή την οικογένεια.
SOS: Ψυχική ταραχή, βίαια απωθημένα, οργή εκτός ελέγχου. «Φαντάσματα» και εφιάλτες του παρελθόντος, που αναβιώνουν. Κίνδυνος σε κλειστό χώρο, καταστροφές οικημάτων, γκρέμισμα, σεισμός, φωτιά. Εγκλωβισμός, παγίδευση. Κίνδυνος για ηλικιωμένα άτομα ή «βετεράνους». Μια επικίνδυνη ανασκαφή ή αναμόχλευση. Ενδοοικογενειακά προβλήματα, αναστάτωση στο σπίτι. Ρατσιστική βία. Εισβολή, απαγωγή, αρπαγή. Βίαιη εκκένωση.

Το Σάββατο, ο Ερμής στους Διδύμους, δέχεται την παραπλανητική επιρροή του Ποσειδώνα, κάνοντας τον κόσμο μας πιο ασαφή ή «πονηρό». Πολλά είναι εκείνα που μπορεί να ακυρωθούν, από την άλλη πλευρά όμως είναι βέβαιο ότι το σύμπαν ξέρει... κάτι περισσότερο από εμάς.

Mainstream: Εύστοχη διαίσθηση, δημιουργική φαντασία. Διαλογισμός, προφητικά όνειρα. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Μια κατά λάθος επιτυχία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αστρολογία, Μεταφυσική, κάτι που δεν εξηγείται με την απλή λογική.
SOS: Λάθος, εξαπάτηση, αφέλεια. Πονηριές, ψέματα. Αποπροσανατολισμός. Απώλεια εγγράφων ή εξαρτημάτων. Ακύρωση. Πλαστογραφία, υπεξαίρεση, κλοπή. Προβλήματα με βαφές, χημική μόλυνση. Παρασιτισμός. Ανεξήγητα τεχνικά προβλήματα.

Την Δευτέρα, η Αφροδίτη στους Διδύμους σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Χείρωνα, ενισχύοντας τα συναισθηματικά διλήμματα ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Mainstream: Επανασύνδεση μιας σχέσης. Αγκαλιά, τρυφερότητα, ευαισθησία. Ανάπτυξη των οικογενειακών σχέσεων, φιλοξενία. Εσωτερική διακόσμηση. Λαϊκή τέχνη, παραδοσιακές συνταγές. Συντήρηση, κονσερβοποίηση. Αντίκες.
SOS: Συναισθηματική εξάρτηση, αδυναμία. Μια παράλληλη σχέση.

Την Τρίτη, ο Ερμής συνεχίζει τις κοσμικές επαφές του σχηματίζοντας αυτήν την φορά μια «ήπια» όψη εξαγώνου με τον Ουρανό στον Κριό.

Mainstream: Απρόοπτα, εκπλήξεις, «σπάσιμο» της ρουτίνας. Μια απροσδόκητη συνάντηση ή είδηση. Επιστημονικά ενδιαφέροντα, παράξενα και περίεργα. Πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα. Ενασχόληση με το καινούριο. «Περίπατος» σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή.
SOS: Νευρική κρίση, ξαφνικό ξέσπασμα. Αλλόκοτη συμπεριφορά οικείων προσώπων. Βραχυκύκλωμα, προβλήματα με ηλεκτρικές συσκευές. Αποτυχία στα εύκολα.

Ωστόσο, πολύ πιο σημαντική δείχνει η αντίθεση του αστρικού Ήλιου στον Ταύρο με τον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό, που μας προειδοποιεί «να κρατάμε μικρό καλάθι».

Mainstream: Ανάληψη καθηκόντων, διοίκηση. Ένας ωφέλιμος περιορισμός. Επιλογή-δικαίωση των ικανότερων, αξιοκρατία. Απόρριψη των μη αναγκαίων. Ποιοτικές αναζητήσεις, ο «δύσκολος» δρόμος. Δικαίωση της εμπειρίας και της νομιμότητας. Χάραξη μιας σταθερής πολιτικής, διάρκεια.
SOS: Απόρριψη, αποτυχία. Υποβάθμιση των προσωπικών δυνατοτήτων, υποτίμηση. Ανάληψη μιας δυσβάστακτης υποχρέωσης. Ένα ξεκίνημα χωρίς προοπτικές. Μια χρόνια δέσμευση. Λεπτομέρειες που «σκιάζουν» την ουσία.

Την Τετάρτη είναι η σειρά του Χείρωνα να «εναγκαλιστεί», τον Ερμή, μπερδεύοντας μεταξύ τους, το παρόν με το παρελθόν αλλά και τις λογικές με τα συναισθήματα.

Mainstream: Αναμνήσεις, νοσταλγία. Αναζήτηση παλαιών αντικειμένων ή εγγράφων. Ιστορία, αρχαιολογία. Μύθοι και παραδόσεις, αρχέτυπα. Μια συνάντηση με παλιά γνωριμία, επανένωση, αναβίωση του παρελθόντος. «Κατά μάνα, κατά κύρη». Αρχιτεκτονική, εσωτερική διαμόρφωση.
SOS: Σύγκρουση λογικής και συναισθήματος, νοητικό μπλοκάρισμα, «κλείσιμο». Αμνησία, «μπλακ άουτ». Επιστροφή σε παλιές κακές συνήθειες. Κλειστοφοβία. Άγονη παρελθοντολογία.

Την Πέμπτη, έχουμε την «κρυφή» αντίθεση της τροπικής Αφροδίτης στους Διδύμους με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη. Τα μυστήρια, τα πάθη αλλά και οι εμμονές -δημιουργικές και μη- περισσεύουν, πολύ περισσότερο που την Παρασκευή μπαίνει στο «χορό» και ο τροπικός Ερμής. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά δυναμικό «παρόν» του Πλούτωνα, ο οποίος επιδρά ταυτόχρονα και στους δύο προσωπικούς δείκτες.

- Αφροδίτη-Πλούτωνας

Mainstream: Έρωτας, πάθος. «Σέξι» επιλογές. Μια καθοριστική γνωριμία, μια σχέση που αλλάζει τα πάντα. Οφέλη από απώλειες άλλων, κληρονομιά, αποζημίωση. Νυκτερινή ζωή. Ενασχόληση με μυστήρια. «Βιολογική» καθαριότητα.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ένας επώδυνος χωρισμός, μια «μοιραία» σχέση. Πορνεία. Προβληματικά καλλυντικά. Σήψη.

- Ερμής-Πλούτωνας

Mainstream: Επαφή με το άγνωστο. Έρευνα σε βάθος, αποκαλύψεις, εκμυστηρεύσεις. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Μεταπώληση, δανεισμός. Αποκρυπτογράφηση. Μια πολύ σημαντική πληροφορία «για λίγους».
SOS: Παρακολούθηση, υπονόμευση, «στημένο» παιχνίδι. Παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας, ψυχολογικός πόλεμος. Επαφές με «σκοτεινούς» τύπους. Εκβιασμός, τοκογλυφία. Καταστροφή εγγράφων, αρχείων ή αντικειμένων. Κατασκοπία, «Δούρειος Ίππος». Επικοινωνιακό μπλακ άουτ, ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Μια δυσάρεστη είδηση ή πρόσκληση. Πορνογραφία.

Από την άλλη πλευρά, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρξουν και πολλές στιγμές όπου η Αφροδίτη και ο Ερμής θα «αφεθούν» να λειτουργήσουν έξω από την επιρροή του Πλούτωνα, προάγοντας την ανθρώπινη επικοινωνία με τον δικό τους τρόπο (επισκέψεις, περίπατοι, εκδρομές, παρακολούθηση παραστάσεων κλπ). Το ζήτημα εδώ είναι ότι όσο τα πράγματα λειτουργούν «στα χαζά», δεν διακυβεύεται δηλαδή κάτι το σημαντικό, όλα θα πηγαίνουν πρίμα. Μόλις όμως τεθεί θέμα ελέγχου (οικονομικού ή ψυχικού), τότε ο Πλούτωνας θα δώσει το παρόν και από αυτήν την άποψη καλό είναι να κινηθούμε, εγκαταλείποντας την αθωότητα... σπίτι μας! .

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved