Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 10 έως 14 Μαΐου

Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 10 έως 14 Μαΐου


Σε αυτή τη ρήση του George Santayana περιέχεται όλη η ουσία των ημερών που διανύουμε. Βλέπετε, με όχημα τον Ήλιο, τον Ερμή και τη Δήμητρα, ο «αρχαιολάτρης» του πλανητικού μας συστήματος, ο Χείρων, δείχνει αποφασισμένος να κάνει αισθητή την παρουσία του, επαναφέροντας στο προσκήνιο την επικαιρότητα μιας άλλης εποχής, πρόσωπα, πράγματα, ιδέες και υλικά που εκούσια ή ακούσια είναι χαραγμένα στην ψυχή μας, περιμένοντας την εκπλήρωση της προφητείας που θα τα ζωντανέψει.

Μύθοι, παραδόσεις, αρχέτυπα και κληροδοτήματα -άλλοτε βαριά σαν χρέος που περνάει από γενιά σε γενιά κι άλλοτε γόνιμα σαν ανοιξιάτικοι αγροί- μας γνέφουν για να μας θυμίσουν ότι δεν φυτρώσαμε ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο, έτσι χωρίς ρίζες και προγόνους.
Αν ο Κρόνος είναι ο εκφραστής των κοινωνικών πρέπει, ο Χείρων είναι εκείνος που έχει αναλάβει το καθήκον να μας επισημαίνει ότι όλοι ανήκουμε σε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη αγκαλιά, σε μια οικογένεια.

Όλα αυτά που ξεπροβάλλουν από τη λήθη, έρχονται για να μας διδάξουν αλλά και να μας διαφωτίσουν για κάθε χαραγμένο μονοπάτι του παρελθόντος που κουβαλά την παρουσία μας και παράλληλα βρίσκεται μέσα μας.

Για τους μη γνωρίζοντες να τονίσω ότι κατά τη γνώμη μου, κάποιες λέξεις κλειδιά που αποδίδουν τις ιδιότητες του Χείρωνα είναι αναμνήσεις, ιστορία, μυθολογία, αρχέτυπα, παιδική ηλικία, οικογένεια, σπίτι, αρχιτεκτονική, κλειστοί χώροι, κληρονομικότητα, εξάρτηση, πρόγονοι, παράδοση, λαός, σαμάνος, βετεράνοι, αντίκες, μουσεία, λαϊκή παράδοση...
Διαλέγουμε και παίρνουμε, λοιπόν...

Όσον αφορά τα άδυτα της ψυχής μας κι όλα αυτά που εμφορούνται μέσα μας περνώντας από γενιά σε γενιά, ο Χείρων μπορεί να βρεθεί στο κατώφλι μας ενδεδυμένος αυτό που λαχταράμε ή φοβόμαστε περισσότερο κι αυτό εξαρτάται άμεσα από το ποιά είναι τελικά η σχέση μας με το παρελθόν μας.

Μέσα σε όλα αυτά φυσικά υπάρχει και ο έρωτας του Χείρωνα, που κι αυτός βλέπει συνήθως... προς τα πίσω. Κλασικός, ρομαντικός και παλιομοδίτικος, μας φέρνει συχνά σε επαφή με ξεχασμένες αγάπες αλλά εναλλακτικά και με πρόσωπα που «ανήκουν» στο δικό του φάσμα. Από τον «σαμάνο» που βάλθηκε να μας μυήσει στα αρχαία μυστήρια της ψυχής, μέχρι τον μεστό εραστή ή την πολύπειρη ερωμένη, που αναπληρώνει τη χαμένη νιότη με τη σοφία της καρδιάς του.

Οι Ιχθύες είναι εκείνοι που στην παρούσα φάση έχουν αναλάβει ως πρωτόκλητοι να αναδείξουν έμπρακτα τη δυναμική του Χείρωνα, ενώ οι Καρκίνοι δεν θα πάψουν ποτέ να χορεύουν στους ρυθμούς του, τυλιγμένοι με τη μυρωδιά ενός παλιού βιβλίου.
Οι Ζυγοί, οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι καλούνται κι αυτοί με τον τρόπο τους να βουτήξουν στο παρελθόν τους για να συναντήσουν θρύλους, στοιχειά αλλά και την πηγή με το αθάνατο νερό που κάποτε προσπέρασαν απρόσεκτα.
Συμπρωταγωνιστές σε αυτή τη ρετρό φάση είναι ακόμη μια ομάδα εκπροσώπων των τεσσάρων σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσων έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου τους.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved