Αστρολογική Εφημερία, από 9 έως 12 Απριλίου

Μέσα μας υπάρχουν απίστευτες δυνάμεις
Αστρολογική Εφημερία, από 9 έως 12 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

 

Πολλές και αντιφατικές είναι οι όψεις του τριημέρου, αφού ενεργοποιούνται τόσο ο Δίας, όσο και οι δύο «κακοί» του ζωδιακού, ο Κρόνος δηλαδή και ο Πλούτωνας.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στον Κριό, που γίνεται με ακρίβεια το Σάββατο, είναι σίγουρα μέσα στα πλαίσια των ανοιξιάτικων εξορμήσεων μας. Εκδρομές, βόλτες, ψώνια και επισκέψεις σε φίλους, και γνωστούς συνθέτουν την ατζέντα του τριημέρου, η οποία όσο τουλάχιστον περνά από το χέρι των δύο «κολλητών» πλανητών θα είναι γενικά ευχάριστη ή ενδιαφέρουσα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι προτεραιότητες θα είναι τεχνικής φύσεως, ενώ στην πρώτη γραμμή ζήτησης βρίσκονται υπολογιστές, κινητά και γενικότερα ότι συνδέεται με την επικοινωνία μας.

Ο ανάδρομος Ερμής ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος, δίνοντας μας την ευκαιρία να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε ...σταματήσει.

 

Η σύνοδος του Ερμή με τον Δία, η οποία γίνεται την Τρίτη, αναμένεται να προσθέσει πολλές ευχάριστες πινελιές στην καθημερινότητα μας και τα καλά νέα είναι ότι ουσιαστικά η όψη καλύπτει όλο το τριήμερο, ενδεχομένως και την Τετάρτη.

Στα πάνω τους είναι οι ευκολίες, οι χάρες και οι χαρές, η πληθωρικότητα, οι διασκεδάσεις, οι σπατάλες, οι υπερβολές, το χιούμορ, οι γκάφες και οι επιπολαιότητες αλλά και τα «τυχερά», που όπως έχω ξαναγράψει δεν συμβαίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Στα κάτω τους είναι οι υποχρεώσεις, τα καθήκοντα και οι κοπιαστικές προσπάθειες.

Εκεί που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι οι υπευθυνότητες σε τομείς από τους οποίους εξαρτώνται και άλλοι. Η τάση να «τα φορτώσουμε στον κόκορα» ή να αμελήσουμε λεπτομέρειες στα πλαίσια του «δεν βαριέσαι», μπορεί να κάνει τελικά μεγάλη ζημιά, αφού οι γενικότερες συνθήκες στους ουρανούς δεν είναι και ότι το καλύτερο.

11_apr

Σε αντίθεση με το Ερμαϊκό ...έπος, η Αφροδίτη δεν φαίνεται να νιώθει και τόσο καλά. Κι αυτό θα επηρεάσει τόσο τις σχέσεις, όσο και τα οικονομικά μας. Η αντίθεση της με τον αστρικό Κρόνο (την Τρίτη και αυτή) είναι πιθανόν να συμβάλλει σε πίκρες και απογοητεύσεις ή στη σύναψη ανισότιμων δεσμών που η εξέλιξη τους θα είναι αρκετά περίπλοκη.

Τα μεταβλητά ζώδια (Ιχθείς, Τοξότες, Δίδυμοι και Παρθένοι) καλούνται να μετασχηματίσουν τις πιέσεις σε θετική ενέργεια και έργο, με τους τελευταίους βέβαια λόγω νοοτροπίας να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στις αποτελεσματικές λύσεις, ακόμη και σε μια «κατά παραγγελία» ευτυχία.

Οι Αιγόκεροι επίσης, μπορούν να καρπωθούν πολλά ακολουθώντας μια πολιτική «χρήσιμων σχέσεων».

Ανάλογες πιέσεις είναι ...προγραμματισμένες και για όσες και όσους εκ των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων τους.

Η ζωή μάλιστα μπορεί να τα φέρει έτσι ώστε ελιτε να «ζευγαρώσουν» είτε να ...πικραθούν με τους μεταβλητούς ομολόγους τους.

 

Από τη μια λοιπόν ο Δίας και από την άλλη ο Κρόνος χωρίζουν πρακτικά τα ζώδια σε δύο κατηγορίες, τους παρορμητικούς και τους ...άλλους.

Και παρά τις όποιες αμετροέπειες του Δία, όλα θα ήταν μια χαρά για τους Κριούς, τους Αιγόκερους, τους Ζυγούς και τους Καρκίνους, εάν δεν έμπαινε στο «κόλπο» και ο Πλούτωνας, που βάζει τον πήχη πολύ ψηλά ή μάλλον για να ακριβολογήσω πολύ ...βαθιά!

 

Το τετράγωνο του με τον Άρη, που σχηματίζεται με ακρίβεια την Δευτέρα, είναι από μια άποψη ο ...ορισμός της καταστροφής, έχοντας μάλιστα μια υπονομευτική διάσταση. Αλλά μια καταστροφή δεν είναι σώνει και καλά τραγωδία...

 

Σε συλλογικό επίπεδο, όπως έχω ξαναγράψει, τέτοιου είδους όψεις εν δυνάμει εντείνουν την αγριότητα, αφού μπορούν να απελευθερώσουν τα πιο σκοτεινά ένστικτα. Και δεν είναι τυχαίο ότι συχνά με Άρη-Πλούτωνα έχουμε βομβιστικές επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες. Αλλά και η Φύση έχει την τάση να δείχνει το φοβερό της πρόσωπο, όπως πράγματι συνέβη τις τελευταίες ημέρες με τους μεγάλους σεισμούς στο Μεξικό και την Ιαπωνία. Και μέχρι να κλείσει ο κύκλος της όψης ανάμεσα στους δύο πλανήτες τα δυσάρεστα περιστατικά θα περισσεύουν.

 

Εκείνο όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι, αν και τα ...αυτογκόλ είναι στο πρόγραμμα, επί προσωπικού τα πράγματα δεν είναι κατ’ ανάγκην τόσο μοιραία, ούτε τόσο δυσάρεστα αφού πάντα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την κοσμική ενέργεια επ’ ωφελεία μας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το «μήνυμα» είναι να ...σκάψουμε και να βρούμε τους θησαυρούς της ψυχής μας. Η αντίθετα να εξολοθρεύσουμε ότι μας βαραίνει σε μια διαδικασία «ελεγχόμενης κατεδάφισης», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κτίρια. Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να έχουμε και την ανάλογη «τεχνογνωσία», χωρίς την οποία κάθε σχετική απόπειρα μπορεί όντως να αποβεί καταστροφική. Η γνώση λοιπόν του αντικειμένου με το οποίο ασχολούμαστε είναι και το κλειδί μιας επιτυχημένης έκβασης.

Πέραν τούτου, οι πιο τυχεροί είναι βέβαιο πως θα καρπωθούν τις ζημιές των ενδεχόμενων ανταγωνιστών τους. Ο Πλούτωνας ειδικεύεται σε τέτοιου είδους «εξυπηρετήσεις», με το διαρκές ερώτημα βέβαια αν ήταν μόνον μια «συμπαντική συνωμοσία» ή μια προμελετημένη υπονόμευση.

 

Επιπλέον, δεν μπορώ να μην σταθώ στην ορμητική σεξουαλικότητα αυτής της όψης. Οι ηφαιστειακού τύπου εκρήξεις της λίμπιντο μας δίνουν πάντα να καταλάβουμε πως κάπου εκεί, μέσα μας υπάρχουν απίστευτες δυνάμεις, μπροστά στις οποίες ...υποκλινόμαστε με σεβασμό!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved