Πλανητικές Απόψεις: Χριστέ μου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για εμάς!

Η περίοδος του Πάσχα είναι πολύ ιδιαίτερη για τον καθένα μας

Πλανητικές Απόψεις: Χριστέ μου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για εμάς!


Είναι όμορφο να βλέπεις την συγχρονικότητα του σύμπαντος με τις καταστάσεις που επιδρούν γύρω μας. Η περίοδος του Πάσχα είναι πολύ ιδιαίτερη για τον καθένα μας, επειδή λένε ότι μας συμβαίνει ένα ταξίδι Πνευματικής Αναζήτησης, ανεξάρτητα από την πίστη μας. Θα πρέπει να περάσουμε απ' όλα τα διαφορετικά στάδια για να βρούμε τον Αυθεντικό Εαυτό μας, μόνο τότε θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στην υπηρεσία του γενικού καλού, με τη συνείδηση του Χριστού μέσα μας.

Φεύγοντας από την δουλεία της Αιγύπτου

Όταν τρέχουμε με τη φυλή που υπόκεινται στο κάρμα της οικογένειάς μας και του έθνους μας, αυτό που συμβαίνει δεν κάνει διακρίσεις ως προς το πού προσγειώνεται. Υπάρχει η δουλεία του χρήματος, η δουλεία της κοινωνικής σύμβασης, η δουλεία του να πρέπει να είμαστε όμορφοι, σημεία που μας επέδειξε η έκλειψη στις 25 Απριλίου, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Όλοι είμαστε δούλοι σε κάτι, αλλά αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε το ταξίδι.

Τα Χρόνια που περιφερόμαστε

Το περπάτημα μακριά από τη σύμβαση δεν είναι εύκολο. Αλλά αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι και δεν έχουμε την εσωτερική δύναμη ως ένα ισχυρό θεμέλιο, εάν είμαστε ένα τίποτα όπως εγώ, θα καθορίσουμε μια σταυροφορία, θέλοντας να βοηθήσουμε τον κόσμο, αλλά θα διαπιστώσουμε ότι ο κόσμος δεν θέλει τη βοήθειά μας..
Εδώ έχουμε να μάθουμε να λαμβάνουμε το μάννα από τον ουρανό. Μάννα δεν σημαίνει «ψωμί» σημαίνει «τι είναι αυτό;» και το μήνυμα μέσα από αυτό είναι ότι όπου και αν βρισκόμαστε στην έρημο, θα βοηθήσουμε, αλλά δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τη μορφή που η βοήθεια λαμβάνεται.

Φτάνοντας στη Γη της Επαγγελίας

Η γνωριμία με τον προορισμό δεν είναι απαραίτητα εύκολη. Συχνά χάνεις κάτι που αγαπάς στη διαδικασία. Εκεί θα πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε και να ζήσουμε ειρηνικά με τους εχθρούς μας - οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον μέσα μας.
Ξέρω από πικρή εμπειρία ότι όταν είμαστε σε αυτό το μεγάλο Πνευματικό Μονοπάτι, ένα βήμα πριν από το δρόμο θα παρασυρθούμε και τότε είναι που πραγματικά είμαστε υπεύθυνοι για ό, τι μας συμβαίνει.

164982

Προδοσία

Θα προδοθούμε. Σε κάθε μεγάλο ταξίδι, σε κάθε μεγάλο μύθο, υπάρχει προδοσία. Δεν έχει σημασία πόσο σοφοί, πνευματικοί ή καλοί είμαστε, θα μας προδώσουν. Μέσα σε αυτήν την έκλειψη που πέρασε είδαμε το φως στα σκοτεινά, στις προδοσίες και στις ψευτιές της ζωής μας, αλλά αυτό δεν είναι ένα κακό απαραίτητα. Χωρίς προδοσία δεν μπορούμε να μάθουμε την αληθινή συγχώρεση. Η προδοσία πρέπει να προέρχεται από κάποιον του οποίου η γνώμη του άξιζε. Το χειρότερο από αυτό, είναι τελικά ότι θα δούμε ότι κι εμείς οι ίδιοι είχαμε προδώσει τον εαυτό μας. Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις προδοσίες μας κι αν αρχίσουμε να κατηγορούμε, τότε θα γλιστρήσουμε πίσω στη δουλεία. Δεν είναι ο άλλος που μας έχει υποδουλώσει, είναι οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας για αυτόν.

Σταύρωση

Ο Ιησούς ήξερε καλά τι θα έκανε ο Ιούδας από την αρχή. Τον ευλόγησε στο δρόμο του και περίμενε τη σύλληψη. Θα μπορούσε εύκολα να τρέξει μακριά πίσω στην Γαλιλαία και να κρυφτεί, αλλά ήξερε ότι η πορεία του ήταν να σταθεί μέχρι τον πόνο.
«Θεέ μου, Θεέ μου! Γιατί με εγκατέλειψες;» φωνάζουμε αυτές τις ημέρες, αλλά πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο φόβος και η αμφιβολία για τη μεγάλη σκοτεινή νύχτα της ψυχής είναι μέρος της διαδικασίας.

Στο Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Ιησούς λέει: «Πατέρα συγχώρεσε τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν» και αυτός είναι ο σκοπός της σταύρωσης: η αντίληψη που έχουμε για να ζήσουμε και να προχωρήσουμε μέσα από τον πόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνουμε ό, τι έγινε σε μας (το αντίθετο μάλιστα), αλλά έχουμε αφήσει το σύμπαν να συνεχίσει το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών. Όσο συνεχίζουμε να υποφέρουμε, θα κάνουμε όλα αυτά γύρω μας να υποφέρουν επίσης. Θα πρέπει να πεθάνουμε μέσα μας ότι μας στεναχωρεί, γιατί μπορούμε να κολλήσουμε σε αυτόν τον σταυρό και την κραυγή για αρκετό καιρό.

Μπαίνοντας με βαθιά κατάνυξη η Σελήνη στους Ιχθύες, απόψε το βράδυ, θα μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε πόσο εύκολα το πνευματικό ζώδιο των Ιχθύων μας δείχνει την αρχή μιας εποχής που αντιπροσωπεύει την κάθαρση, τη συμπόνια και το μαρτύριο για μια υψηλότερη πνευματική κατανόηση και εξέλιξη. Υπάρχουν πολλοί που θα πρέπει ακόμα να μάθουμε να συγχωρούμε. Και ελπίζω να γίνει κατανοητό σε όλους μας γιατί είναι πραγματικά το μόνο που έχει σημασία.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved