Πλανητικές Απόψεις: Προς τιμήν όλων των ανδρών που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους…

Τι και ποιός φταίει για αυτήν την συμπεριφορά από τους άνδρες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειες και τη συμπεριφορά τους;

Πλανητικές Απόψεις: Προς τιμήν όλων των ανδρών που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους…

Δεν ξέρω για σας, αλλά έχω παρατηρήσει μια τάση ευδιάκριτη το τελευταίο διάστημα. Θες λίγο που μπήκαμε στον χορό των εκλείψεων, θες οι πλανήτες που μετακινηθήκαν στον Ταύρο, το ζώδιο της ασφάλειας, άλλα η ευθύνη και ο λόγος για τις πράξεις μας, αρχίζει και βρίσκει το κομμάτι της στις ζωές μας. Συνδιαλεγόμαστε πια, πιο καθαρά.

Τι και ποιός φταίει για αυτήν την συμπεριφορά από τους άνδρες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειες και τη συμπεριφορά τους; Πιστεύω ότι είναι όλα θέματα Πλούτωνα στον Αιγόκερω που κάνει μια διέλευση, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2008 και τελειώνει το 2023. Για τον Αιγόκερω, η δημόσια εικόνα είναι ιερή και δεν υπάρχει τρόπος να χαίρει μεγάλης εκτίμησης, χωρίς την ακεραιότητα του ατόμου στη εξέλιξη του (τουλάχιστον όχι για πολύ, καθώς η διέλευση του Πλούτωνα από το σύμβολο της ακεραιότητας, θα το φανερώσει). Μετά από μια εποχή παραποιημένης αλήθειας και αποφυγής ανάληψης ευθύνης (Πλούτωνας στον Τοξότη), ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω κάνει μια επιστροφή της λογοκρισίας. Η συνείδηση πρέπει να είναι ελαφριά και πάλι.

Αλλά περιμένετε. Κάποιος ζητεί από τους άνδρες υπευθυνότητα για την παράξενη και ανεύθυνη συμπεριφορά τους και αυτή μπορεί να είναι μια γυναίκα. Δεν είναι παράταιρο για μένα να σκεφτώ αυτήν την ίδια δυναμική να λαμβάνει χώρα σε μικρότερη κλίμακα, στις προσωπικές σχέσεις μας. Δηλαδή, οι γυναίκες μέσω του σεξ κρατούν τους άνδρες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους. Άλλωστε υπάρχει ευθύνη για το κάθε μέλος του ζευγαριού να κάνουν μια ευτυχισμένη σχέση. Όταν οι γυναίκες δεν λογοκρίνουν ορισμένες συμπεριφορές και παραβλέπουν ορισμένα πράγματα, κάνουν τη σχέση αρκετά ευκολότερη για τους άνδρες μεν, αλλά δύσκολη γι' αυτές. Η ευθύνη στη σχέση είναι αμοιβαία, όμως. Οι γυναίκες συχνά «επιτρέπουμε» και «τους αφήνουμε να ξεφεύγουν με αυτό» και μάλιστα στο όνομα της αγάπης.

Είμαι βέβαιη ότι η τάση αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο Κρόνος εισήλθε στον Σκορπιό το 2012. Όπου κάθε ψέμα και σκοτάδι στις σχέσεις μας, θα αναγκαστεί να συναντήσει το φως. Και είμαι αισιόδοξη. Όλο και περισσότεροι άνδρες θα αναλαμβάνουν την ευθύνη. Σε αυτή την εποχή της λογοδοσίας, της ειλικρίνειας και της αυτοευθύνης, αποτελεί αναπόσπαστο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση του δικαιώματος στις σχέσεις. Ακόμη, και αν οι γυναίκες πρέπει να είναι το λαμπρό υπόδειγμα ακεραιότητας και να κάνουν το σωστό έτσι ώστε να φτάσουν εκεί. Είμαι στην ευχάριστη θέση πάντως, να το κάνω από την πλευρά μου.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved