Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 23 Απριλίου

«Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια»

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 23 Απριλίου

Τομ και Τζέρι

«Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια», διατείνεται ο σοφός λαός και είναι αλήθεια ότι αυτές τις ημέρες πρόκειται να δούμε μια εξέχουσα version αυτού του σεναρίου.

Όπου ως μπουχτισμένα, αγανακτισμένα αλλά και ενίοτε πανέξυπνα «ποντίκια» λογίζονται οι ακόλουθοι του Άρη και του Ουρανού, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το ουράνιο «οκ», θα αποπειραθούν να θέσουν τέρμα στην έννομη τάξη και την άσπλαχνη μοίρα που τους έριξε σε αυτήν την παλιοζωή. Επανάσταση λαέ, λοιπόν, κόντρα στο κατεστημένο διακηρύσσουν τα απανταχού ζωντόβολα -τα ξαδελφάκια του Τζέρι- παίρνοντας θέση μονομάχου στην αρένα της ζωής, μόνο που επειδή η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία, η ιαχή τους ακούγεται ως «χαίρε Καίσαρ-Τομ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»!
Γιατί ο Τομ και η φαμίλια του έχουν το αντίδοτο και δεν θα την πατήσουν, όπως συμβαίνει συχνά στην πασίγνωστη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Είναι αλήθεια πως και οι δύο δημιουργοί της, ο Καρκίνος William Hanna και ο Κριός Joseph Barbera είχαν μπόλικο Ουρανό στο χάρτη τους και μάλιστα στον Αιγόκερω. Ήλιο σε αντίθεση με Ουρανό ο πρώτος, Σελήνη σε σύνοδο με Ουρανό ο δεύτερος. Αιρετικοί, αναρχικοί και προκλητικοί, έβαλαν τον Τομ το γατόνι να υποφέρει τα πάνδεινα κόντρα στην φυσική τάξη των πραγμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στον πραγματικό κόσμο. Να σηκωθούν δηλαδή τα πόδια και να κτυπήσουν το κεφάλι! Μέχρι κι εγώ όταν ήμουν μικρός το πίστεψα κι άρχισα να τρέφω φρούδες ελπίδες ότι ο κόσμος θα μπορούσε να αλλάξει, υπέρ των εσαεί κυνηγημένων. Είκοσι χρόνια ψυχανάλυσης κι άλλα τόσα πολιτικής μου πήρε μέχρι να καταλάβω την απάτη και να πιστοποιήσω ότι αν τύχει κι αλλάξει ο κόσμος, αυτό γίνεται πάντα προς όφελος των κρατούντων. Κι αν δεν είναι ο Τομ θα είναι ο Τομίδης. Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης, που λέει μια άλλη παροιμία... Η πραγματικότητα διέψευσε και διαψεύδει επανειλημμένα τους δύο θεοπάλαβους δημιουργούς, αφού η ζωή δεν είναι καρτούν και ο Κρόνος καλά κρατεί.

Πολύ πιο μέσα στα πράγματα ήταν ο Όργουελ με την «Φάρμα των ζώων» του. Τα επαναστατημένα γουρούνια, έγιναν τελικά σαν τον αφέντη τους, τον άνθρωπο. Κανείς δεν γλιτώνει από τον ιό της εξουσίας. Ή αλλιώς «όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν», όπως -πάλι- λέει η λαϊκή σοφία.
Μοναδικό αποκούμπι για τους επαναστάτες είναι η έρευνα και η επιστήμη, εφ' όσον βέβαια δεν θίγουν σκανδαλωδώς τα θέσφατα. Κι αν τα εξυπηρετούν, ακόμη καλύτερα. Αν οι δύο δημιουργοί του «Τομ και Τζέρι» δεν ήταν ενταγμένοι στο σύστημα Χόλυγουντ, δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Ούτε θα μας δούλευαν ψιλό γαζί τόσα χρόνια, συντηρώντας το μύθο μιας νικηφόρας επανάστασης, είτε στην καθημερινότητα μας, είτε οπουδήποτε αλλού.
Στον γήινο κόσμο μας, μια επανάσταση γίνεται νικηφόρα όταν πάψει να είναι επανάσταση.

Κι όσοι ξεγελαστούμε και πιστέψουμε ότι μπορεί να πάρουμε το πάνω χέρι, χωρίς να χάσουμε την αγνότητα μας, τότε μας περιμένει η απογοήτευση και το μπαλαούρο. Πικρό αλλά αληθινό, με μοναδική εξαίρεση τα υπερβατικά πεδία του Ποσειδώνα, εκεί όπου οι κάθε λογής εξουσίες εξαϋλώνονται από την Αγάπη.

Υδροχόοι, Δίδυμοι, Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι να πάρουν θέση στο επίκαιρο επεισόδιο του «Τομ και Τζέρι», δηλώνοντας την προτίμηση τους στον ήρωα της αρεσκείας τους αλλά και μην ξεχνώντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα επιβεβαιωθεί το «η ζωή είναι ένα παιχνίδι που πάντα κερδίζει ο Κρόνος».
Με τις δύο όψεις που σχηματίζει ο «παππούς» τη Δευτέρα και την Τρίτη, είναι σε θέση να μπλοκάρει κάθε καινό δαιμόνιο, που θα σπείρουν ο Άρης με τον Ουρανό.
Κρόνος-Αφροδίτη και Κρόνος-Ερμής πλειοδοτούν στην μελαγχολία των ηττημένων.

Ύποπτος και αβέβαιος ωστόσο παραμένει ο ρόλος των Ταυροσκορπιών. Τι θα πράξουν οι επιστάτες της σταθερότητας; Θα φερθούν άραγε με κατανόηση απέναντι στους ταραξίες ή θα μιμηθούν τους «χωροφύλακες» της Μανωλάδας, με κίνδυνο να τους μπαγλαρώσει κι αυτούς ο Κρόνος; Και βέβαια μέσα σε όλα δεν λείπουν και τα ερωτικά μπλεξίματα, όπως ακριβώς έγινε και στην αγαπημένη όσο και εξαιρετικά επίκαιρη ταινία του Κ Γεωργιάδη «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο». Λες και είναι σήμερα...

«Στη Θεσσαλία του 1907, ένας άνδρας ξεσηκώνει τους φτωχούς αγρότες προκειμένου να κάνουν δική τους τη γη στην οποία δουλεύουν για χάρη των τσιφλικάδων. Ο Οδυσσέας, γιος ενός τέτοιου τσιφλικά, αρνείται να συγκρουστεί με τους αγρότες. Αντίθετα, συγκρούεται με τον αδερφό του ο οποίος έχει απαγάγει την αγαπημένη του. Ο Οδυσσέας θα συγκρουστεί με τον αδερφό του και θα τον σκοτώσει. Μετά το θάνατο του πατέρα του, θα μοιραστεί την περιουσία του με τους φτωχούς αγρότες.

Και θα γίνει υπουργός, να συμπληρώσω, υπογράφοντας το Μνημόνιο 4...
«Έχει ο καιρός γυρίσματα» αλλά το αυτό ισχύει και για τα... γυρίσματα!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved