Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (22 έως 28 Μαρτίου)

Ζητείται επειγόντως διπλωματία! Είτε μας αρέσει, είτε όχι, τις ημέρες που έπονται θα βιώσουμε για μια ακόμη φορά τις δραστικές συνέπειες του κοσμικού τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Την «αφορμή» γι' αυτό τη δίνει ο Άρης, ο οποίος σχηματίζει δυναμικές όψεις με αμφότερους, ρίχνοντας τον «κύβο» για μια σειρά ακραίων επεισοδίων ή καταστάσεων με αυτουργούς είτε τους ανθρώπους, είτε τη Φύση. Μάλιστα το εξάγωνο που σχηματίζει ταυτόχρονα ο Άρης με το Δία είναι δηλωτικό μιας ενεργειακής απελευθέρωσης, ικανής να προσδώσει ογκώδεις διαστάσεις σε οποιοδήποτε φαινόμενο.
Αυτό βέβαια δεν ηχεί ευχάριστα (ιδιαίτερα σε συλλογικό επίπεδο), αφού προαναγγέλλει μηδενισμούς, καταστροφές, αγριότητες και ακρότητες (μακριά από εμάς, να λέμε...) Από την άλλη πλευρά όμως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για καταλυτικές αποκαλύψεις, ανακαλύψεις και εξιχνιάσεις, ενώ επί προσωπικού είναι μια λαμπρή ευκαιρία για την δραστική απαλλαγή μας από οτιδήποτε μας βαραίνει.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει «μάχη», το αποτέλεσμα της όμως δεν καθορίζεται από το είδος των όψεων αλλά από την δική μας ετοιμότητα απέναντι στην όποια κρίση. Το βέβαιο είναι πως κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν χωρά κανένα είδος αθωότητας, ούτε καν ο ειρηνισμός. Το πρώτο και κύριο θύμα των συγκεκριμένων ουράνιων επιρροών είναι η ειρήνη και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα. Στην (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) ζούγκλα της επικαιρότητας, όπου το «κακό» διεκδικεί τα δικαιώματα του, είτε θα το αντιμετωπίσουμε «στα ίσια» έχοντας όμως τον κατάλληλο εξοπλισμό (γνώσεις, δεξιότητες κλπ), είτε θα χρησιμοποιήσουμε την μόνη εναλλακτική και Ποσειδώνια λύση της φυγής, που συνιστάται ανεπιφύλακτα όταν τα εφόδια μας είναι λειψά. Όχι να πάμε και σαν «το σκυλί στ' αμπέλι»...
Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο πάσης φύσεως ηρωισμός αποκτά νόημα μόνον όταν το αποτέλεσμα του είναι θετικό, δηλαδή είτε άμεσα νικηφόρο, είτε πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους. Αυτό το τελευταίο βέβαια υπονοεί και μια «αυτοκτονική» συμπεριφορά ή επιλογή, σαν αυτές που έχουν καταγραφεί ιστορικά και κατατάσσουν τους «ηττημένους» στο πάνθεον των ηρώων. Το θέμα βέβαια είναι ποιός ή ποιοί θα ήθελαν να βρεθούν σε μια τέτοια θέση...

Σε κοσμικό (συλλογικό) επίπεδο παρουσιάζει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον η αλληλεπίδραση μεταξύ Δία, Κρόνου και Χείρωνα. Ο τελευταίος ως «ο πιο αδύναμος κρίκος» της τριάδας, είναι κι εκείνος που γίνεται «μπαλάκι» στο «παιχνίδι» των δύο «αιωνίων» αντιπάλων ή συμμάχων, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.
Σε σχέση με τα θέματα του Χείρωνα (κατά βάση οτιδήποτε θεωρείται Καρκινικό, όπως για παράδειγμα, το σπίτι, η οικογένεια, η πατρίδα, η παράδοση, οι καταβολές, το παρελθόν, τα συναισθήματα, κλπ), ο Κρόνος κινείται σε περιοριστική αλλά ρεαλιστική κατεύθυνση, ενώ αντίθετα ο Δίας πριμοδοτεί τις επεκτάσεις ή τις υπερβολές και το θέμα βέβαια είναι να βρεθεί μια μέση οδός, που να ικανοποιεί εν μέρει και τις δύο πλευρές. Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει ένα ψυχικό, κοινωνικό ή οικονομικό «σχίσμα», με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Ο Κρόνος σε τρίγωνο με το Χείρωνα

Πρόκειται για μια «κοσμική» όψη σχετικά μακράς χρονικής εμβέλειας που επί προσωπικού μπορεί να θίξει θέματα ακίνητης περιουσίας και να συμβάλλει στην δικαίωση ή διάψευση -ανάλογα με τον χάρτη του καθενός- των πεπραγμένων του παρελθόντος. Ψυχολογικά, η συγκεκριμένη όψη δεν είναι και για να... πετάμε τη σκούφια μας από χαρά, αφού κινείται σε μια μάλλον εσωστρεφή έως καταθλιπτική ή κλειστοφοβική κατεύθυνση.
Ωστόσο τα δύο ουράνια σώματα μας παρέχουν μια ουσιαστική ευκαιρία για να ψάξουμε βαθιά μέσα μας, απορρίπτοντας τις στείρες εξαρτήσεις και κρατώντας αυτά που είναι χρήσιμα και λειτουργικά. Ιδανική για καταγραφή των ποικίλων εξαρτήσεων και των συμπλεγμάτων που μας ταλανίζουν αλλά και για ψυχοθεραπεία -κυρίως ψυχανάλυση- η όψη μπορεί να μας δώσει τα κλειδιά της αλήθειας μας, μέσα από μια διαδρομή στο παρελθόν μας, το απώτερο και το απώτατο.

Ο Δίας σε τετράγωνο με το Χείρωνα
Εδώ, σε συλλογικό επίπεδο έχουμε να κάνουμε με μια κερδοσκοπική τάση, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ακίνητα αλλά και με φαινόμενα δημαγωγίας. Η όψη μπορεί να σηματοδοτήσει μια έντονη συναισθηματική διέγερση σε ομάδες, λαούς κλπ, ικανή να πυροδοτήσει ακραίες αντιδράσεις. Ανάλογες είναι και οι τάσεις επί προσωπικού κι εδώ ο κίνδυνος είναι μια δραματική επιδείνωση-έκθεση σε κίνδυνο, εξ αιτίας αυτών των αντιδράσεων.
Πρακτικά, ο Δίας ανασύρει και εκθέτει περιεχόμενα του παρελθόντος, μνήμες και τραύματα, που καθορίζουν πλέον το παρόν. Και μακάρι να πρόκειται για υγιείς ή δημιουργικές επαναφορές, η εμπειρία όμως δείχνει ότι σε πλείστες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με έναν «κατακλυσμό» απωθημένων.
Τέλος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η αστρολογική «παράδοση» των έντονων όψεων ανάμεσα στα δύο ουράνια σώματα, παραπέμπει σε μεγάλες μετακινήσεις ή αναστατώσεις πληθυσμού, εξ αιτίας φυσικών ή κοινωνικών καταστροφών..

Ας επικεντρωθούμε τώρα σε εκείνες τις όψεις του επταημέρου, που έχουν μια προσωπική διάσταση και διεκδικούν μερίδιο στην καθημερινότητα μας.

Την Παρασκευή ο Άρης «κλείνει» τη σύνοδο του με τον Ουρανό
Mainstream: Μια ξαφνική ευνοϊκή αλλαγή. Ανατροπή μιας δυσάρεστης κατάστασης, απελευθέρωση. Ενδιαφέροντα σχετικά με την τεχνολογία, το Διάστημα ή τις πτήσεις. Μια σπάνια ή ξεχωριστή εργασία.
SOS: Κεραυνός εν αιθρία. Μια αναπάντεχη και δυσάρεστη εξέλιξη. Έκρηξη, ηλεκτροπληξία. Κίνδυνος στον αέρα ή από ψηλά. Θύελλα, τυφώνας. Πτώση. Συμπεριφορά εκτός ορίων, ανταρσία. Μια ακραία πρόκληση. Αδέσποτα πυρά, βομβαρδισμός. «Γης Μαδιάμ».

Το κρισιμότατο τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα «κλείνει» με ακρίβεια την Τετάρτη, ωστόσο όπως συμβαίνει συχνά, θα δούμε κάποια από τα αποτελέσματα του νωρίτερα.

Mainstream: Σεξουαλική διέγερση, «ηφαίστειο». Μια γόνιμη «βουτιά» μέσα μας. Έρευνα, αποκάλυψη μιας πηγής. Γκρέμισμα ερειπίων, σκάψιμο. Απαλλαγή από εχθρούς, ξεκαθάρισμα. Υψηλό ρίσκο ή μεγάλος κίνδυνος με αίσιο αποτέλεσμα. «Είδε το Χάρο με τα μάτια του». Εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος.
SOS: Υπονόμευση, καταστροφή, μηδενισμός, αφανισμός. Φθόνος, μίσος. Έκθεση σε σοβαρό κίνδυνο, έγκλημα. Υποχώρηση εδάφους, τρύπα. «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε». Τρομοκρατία, βόμβες. Φυσικές καταστροφές. Ένα πυρηνικό ατύχημα. «Σκοτεινές» δυνάμεις. Πτώση ηγεσίας.

Κατά... τα άλλα, την Δευτέρα και την Τρίτη, ο Χείρωνας «υποδέχεται» κατά σειράν τον Ήλιο και την Αφροδίτη, στην αστρική τους εκδοχή.

Mainstream: Οικογενειακές στιγμές. Αναβίωση της παράδοσης, αναδρομή στο παρελθόν. Επαφές με πρόσωπα του παρελθόντος. Επανασύνδεση. Ρύθμιση περιουσιακών θεμάτων. Καλλωπιστική παρέμβαση στο σπίτι, διακόσμηση, αρχιτεκτονική. Μια παραδοσιακή συνταγή. Αντίκες. Έμπνευση-δημιουργία πάνω σε αρχετυπικά σχήματα.
SOS: Μια εξάρτηση που εμποδίζει την ανάπτυξη. Συναισθηματική αδυναμία. Παλιές «αμαρτίες», βγαίνουν στην επιφάνεια.

Την Δευτέρα έχουμε ακόμη μια όψη 150 μοιρών (χιαστί) του Άρη με τον Κρόνο, ενώ την Τρίτη ακολουθεί το εξάγωνο του Άρη με το Δία. Είναι σκόπιμο να δούμε μαζί και τις δύο όψεις, οι οποίες πρακτικά θέτουν εκ νέου ένα ζήτημα σύνθεσης ανάμεσα στους περιορισμούς του Κρόνου και τις επεκτατικές τάσεις του Δία. Η αναζήτηση ενός μέτρου θεωρείται επιβεβλημένη, διαφορετικά οι συγκρούσεις είναι προ των πυλών.

Mainstream: Ένα υπολογισμένο «ρίσκο». Νίκη, βάσει στρατηγικής. Πίεση που φέρνει θετικά αποτελέσματα. Μια δυναμική εξισορρόπηση. «Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυό το πρόσωπο». Μια επιτυχημένη δοκιμασία. «Βάζω νερό στο κρασί μου».
SOS: Δράση σε λάθος τόπο και χρόνο. Δογματισμός ή θράσος, που οδηγεί σε συντριβή-ήττα. Ποινή ή τιμωρία, ύστερα από μια παραβίαση της δεοντολογίας. Σύγκρουση, ατύχημα. Φωτιά, έκρηξη.

Την Τετάρτη έχουμε την Πανσέληνο του Μαρτίου, η οποία ενδέχεται να διεγείρει ακόμη περισσότερο όλα τα παραπάνω φαινόμενα, θέτοντας επιπλέον το ζήτημα της ισορροπίας ανάμεσα στο «εγώ» και τους «άλλους».

Mainstream: Μια απόφαση στη βάση αμοιβαίων συμφερόντων. Σύνθεση, συνδυασμός δύο διαφορετικών τάσεων.
SOS: Διάσπαση, σχίσμα, χωρισμός. Ανεξέλεγκτη κυκλοθυμία.

Την Πέμπτη, έχουμε μια σύνοδο Ήλιου-Αφροδίτης, την οποία όμως «επιβλέπει» και καθορίζει ο Ουρανός.

Τριπλή σύνοδος Ήλιου, Αφροδίτης, Ουρανού
Mainstream: Προτεραιότητα στο διαφορετικό ή το σπάνιο. Αλλαγή, ανανέωση. Πρωτοτυπία, εφευρετικότητα. Μια «εξωτική» εμπειρία. Συνδρομή από ξένους. Μια παράδοξη σχέση. Μια ξαφνική σχέση. Πολύ ιδιαίτερες ή «εξεζητημένες» αγορές. Αλλαγές στην εμφάνιση. Άνεμος ελευθερίας.
SOS: Πρόκληση, ακρότητες. Κρίση, υστερία, αλλόκοτες αντιδράσεις. Παρεξηγήσεις με οικεία πρόσωπα. Ξαφνικός χωρισμός.

Παράλληλα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι πολλές όψεις τους Ερμή με τον Δία (τετράγωνο), τον Κρόνο (τρίγωνο) και τον Πλούτωνα (εξάγωνο), αφού θέτουν στο «τραπέζι» του Ερμή (επικοινωνία, επαφές, συμφωνίες, μετακινήσεις, τεχνικές εφαρμογές κλπ), μια σειρά διαφορετικών παραμέτρων.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στην καθημερινότητα μας οι καταστάσεις θα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν τεχνικά προβλήματα, μαζί όμως με τις λύσεις τους.
Αν καταφέρουμε να διοχετεύσουμε αυτήν την «περίπλοκη» ενεργειακή δέσμη σε πνευματικά θέματα ή την επιμόρφωση μας, θα έχουμε πράξει το καλύτερο.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved