Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (15 έως 21 Μαρτίου)


Μια οπωσδήποτε σημαντική εξέλιξη στους ουρανούς είναι η επαναφορά του Ερμή σε ορθή κίνηση (από την Κυριακή),
κάτι που σταδιακά θα τερματίσει τις επικοινωνιακές «αναποδιές» ή τις αναβολές και συνολικά την περίοδο εσωστρέφειας, αναθεωρήσεων και προετοιμασίας, επιτρέποντας στις νέες πρωτοβουλίες να βρουν το δρόμο τους.

Κατά τα άλλα, ελάχιστες είναι οι συμβατικές όψεις του επταημέρου μια στην αρχή κι άλλες δύο στη λήξη του, με το ενδιαφέρον μας να επικεντρώνεται στην σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό, η οποία κλείνει με ακρίβεια την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Με δεδομένο το ότι οι όψεις του Άρη με τους αργούς πλανήτες «δείχνουν» 6-9 ημέρες πριν σχηματιστούν με ακρίβεια, αναμένεται να βιώσουμε αρκετά από τα συμπτώματα της, μέσα στην εβδομάδα.

Mainstream: Μια ξαφνική ευνοϊκή αλλαγή. Ανατροπή μιας δυσάρεστης κατάστασης, απελευθέρωση. Ενδιαφέροντα σχετικά με την τεχνολογία, το Διάστημα ή τις πτήσεις. Μια σπάνια ή ξεχωριστή εργασία.
SOS: Κεραυνός εν αιθρία. Μια αναπάντεχη και δυσάρεστη εξέλιξη. Έκρηξη, ηλεκτροπληξία. Κίνδυνος στον αέρα ή από ψηλά. Θύελλα, τυφώνας. Πτώση. Συμπεριφορά εκτός ορίων, ανταρσία. Μια ακραία πρόκληση. Αδέσποτα πυρά, βομβαρδισμός. «Γης Μαδιάμ».

Λίγο νωρίτερα έχουμε και ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Χείρωνα, μια «κοσμική» όψη σχετικά μακράς χρονικής εμβέλειας που σε πρακτικό επίπεδο μπορεί να θίξει θέματα ακίνητης περιουσίας και να συμβάλλει στην δικαίωση ή διάψευση -ανάλογα με τον χάρτη του καθενός- των πεπραγμένων του παρελθόντος. Ψυχολογικά, η συγκεκριμένη όψη δεν είναι και για να... πετάμε τη σκούφια μας από χαρά, αφού κινείται σε μια μάλλον εσωστρεφή έως καταθλιπτική ή κλειστοφοβική κατεύθυνση.
Ωστόσο τα δύο ουράνια σώματα μας παρέχουν μια ουσιαστική ευκαιρία για να ψάξουμε βαθιά μέσα μας, απορρίπτοντας τις στείρες εξαρτήσεις και κρατώντας αυτά που είναι χρήσιμα και λειτουργικά. Ιδανική για καταγραφή των ποικίλων εξαρτήσεων και των συμπλεγμάτων που μας ταλανίζουν αλλά και για ψυχοθεραπεία -κυρίως ψυχανάλυση- η όψη μπορεί να μας δώσει τα κλειδιά της αλήθειας μας, μέσα από μια διαδρομή στο παρελθόν μας, το απώτερο και το απώτατο.

Η τρίτη αλλά πρώτη σε χρονική σειρά όψη είναι το άκρως «πολιτικό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τη Δήμητρα, το οποίο σχηματίζεται την Παρασκευή.

Mainstream: Συσκέψεις, επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα. Διπλωματικές πρωτοβουλίες, δημόσιες σχέσεις. Προώθηση έργου, διαφήμιση. Πολιτικές πρωτοβουλίες.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Ακολουθεί το τετράγωνο της Αφροδίτης με τη Δήμητρα, η κατά βάση θετική επιρροή του οποίου θα μας συνοδεύσει έως και την Τρίτη.

Mainstream: Καλή και ευχάριστη παρέα, γνωριμίες. Ενασχόληση με τη μόδα και την ομορφιά. Αγορές, αισθητικές παρεμβάσεις. Βελτίωση των σχέσεων και της δημόσιας εικόνας. Δεξιώσεις, πάρτι, γκαλά.
SOS: Ματαιοδοξία, κουτσομπολιό. Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις.

Ενώ όμως οι συμβατικές όψεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις «κρυφές», εκείνες δηλαδή που σχηματίζονται ανάμεσα στις τροπικές και τις αστρικές πλανητικές θέσεις.
Το Σ/Κ μάλιστα επικρατεί... συνωστισμός στην ουράνια αποβάθρα, αφού συνολικά οκτώ ουράνια σώματα ζητούν το μερτικό τους στην καθημερινότητα μας.

Εκτός από την όψη Αφροδίτης-Δήμητρας, την Κυριακή έχουμε ένα τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Δία, μια όψη που μπορεί να ανάψει μεγάλες φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Mainstream: Μια μοναδική και κορυφαία επίδοση, ρεκόρ. Ένα επιτυχημένο ρίσκο. «Ο τολμών νικά».
SOS: Φωτιά, έκρηξη. Ενέργεια που δεν μπορεί να τιθασευτεί. Έκθεση σε κίνδυνο.

Τη Δευτέρα έχουμε ούτε μια, ούτε δύο αλλά... τέσσερις όψεις με πιο «φασαριόζικη» και επικίνδυνη την σύνοδο του αστρικού Άρη με το Χείρωνα.

Mainstream: Μια δημιουργική «βουτιά» στο παρελθόν, ξεκαθάρισμα. Ανασκαφή. εκσκαφή. Ανίχνευση και θεραπεία, ψυχικών τραυμάτων. Συστημική αναπαράσταση. Τεχνικές εργασίες στο σπίτι.
SOS: Αναταραχή ή καταστροφές σε κλειστό χώρο, πυρκαγιές, εκρήξεις. Κίνδυνος για οικοδομικά συγκροτήματα. Οικογενειακή αναστάτωση, ξεσπίτωμα, γκρέμισμα. Εφιάλτης από το παρελθόν. Εξαρτήσεις που «σκοτώνουν». Ενδοοικογενειακές διαφορές, εμφύλιος. Ατυχήματα στο σπίτι.

Παράλληλα, ο Ήλιος σχηματίζει δύο όψεις, μάλλον αντίθετων κατευθύνσεων και συμφερόντων. Και το κεντρικό θέμα που τίθεται από την πλευρά του είναι το να μπορέσουμε να κινηθούμε με την ίδια άνεση τόσο στον «υπαρκτό» κόσμο, όσο και στον ιδεατό.

Ο αστρικός Ήλιος σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα

Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική. Μια ευνοϊκή ακύρωση. Απόκρυψη αδυναμιών ή ελαττωμάτων. Διαφυγή από τα δύσκολα. Ενδιαφέροντα σχετικά με την μεταφυσική, τον εσωτερισμό ή τη φιλοσοφία. Όνειρα, ύπνος, εσωτερική ζωή, διαλογισμός. Κατά λάθος επιτυχία. Μια σωτήρια έμπνευση. Διαίσθηση. Ένας φύλακας άγγελος.
SOS: Λάθος, απάτη, αυταπάτη. Σχέδια που δεν πραγματοποιούνται, ακύρωση. Εξαφάνιση, απομάκρυνση. Παρασκηνιακές ενέργειες, παραπλάνηση, δολιότητα. Φυγή στο πουθενά, αποπροσανατολισμός, «χάσιμο». Λανθασμένες οικονομικές ή επαγγελματικές επιλογές. «Άλλο φαίνεται κι άλλο είναι».

Ο Ήλιος σε σύνοδο με την αστρική Έριδα.

Mainstream: Επιστημονική εργασία, στατιστική ανάλυση. Ειδίκευση, αξιολόγηση, καταγραφή. Ενδιαφέροντα σχετικά με την Ιατρική, τον μικρόκοσμο ή την ψηφιακή τεχνολογία. Ανάληψη εργασίας σε εταιρεία, ένταξη σε ένα σύστημα.
SOS: Γραφειοκρατία, κόλλημα στη λεπτομέρεια. «Βλέπει το δέντρο κι όχι το δάσος».

Την Τετάρτη έχουμε ένα ακόμη μπαράζ «κρυφών» όψεων με τη συμμετοχή του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Ερμή, του Ποσειδώνα και της Έριδας.

Ο αστρικός Ήλιος σε σύνοδο με τον τροπικό Ερμή
Η όψη προωθεί γενικά την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις συμφωνίες κλπ, με τα αποτελέσματα των ενεργειών μας να εξαρτώνται κυρίως από τις γενέθλιες προδιαγραφές μας.

Η αστρική Αφροδίτη σε σύνοδο με τον τροπικό Ποσειδώνα

Mainstream: Χαλάρωση, ύπνος. Γλυκές φαντασιώσεις, ανάλαφρο μεθύσι. Κεριά, αρώματα, λουλούδια. Ιαματικά λουτρά, μια ήπια θεραπεία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Μια ρομαντική σχέση. Προσφορά σε πάσχοντες. Απόκρυψη αδυναμιών, εξωραϊσμός.
SOS: «Η φαντασία μου τα φταίει». Συναισθηματικές «εκπτώσεις». Μια σχέση από λύπηση, οίκτος. Αποπλάνηση. Απομάκρυνση ενός αγαπημένου προσώπου. Λανθασμένη επιλογή συντρόφου, απιστία.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με την αστρική Έριδα

Mainstream: Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Έρωτας στη δουλειά. Έλξη προς υπαλλήλους και υπηρετικό προσωπικό. Φαρμακευτικές κρέμες, καλλυντικά. Αισθητική επέμβαση. Βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Γραμματειακή υποστήριξη. Καθαριότητα, τακτοποίηση.
SOS: Εκμετάλλευση των συναισθημάτων, το συμφέρον πάνω απ' όλα. Κόλλημα σε λεπτομέρειες, «ψείρισμα».

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved