Αστρολογική Εφημερία από 5 έως 8 Απριλίου

Στα πάνω τους είναι οι ευκολίες, οι χάρες, οι διασκεδάσεις, τα θεάματα, οι υπερβολές,
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 5 έως 8 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία, που γίνεται την Τετάρτη, αφήνει αν μη τι άλλο ένα παράθυρο αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας άμεσα ξεκινήματα και διευκολύνοντας γενικότερα την καθημερινότητα μας. Θυμίζω βέβαια ότι ο Δίας δεν έχει ως «προαπαιτούμενα» ούτε την προσπάθεια, ούτε την αξιοκρατία. Εξυπηρετεί κυρίως όσες και όσους είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν εύκολες λύσεις, χωρίς «κοσκίνισμα». Εννοείται βέβαια πως οι ...κατ’ επάγγελμα τυχεροί μπορούν να περιμένουν πολύ περισσότερα από τον Mister Big του ζωδιακού, κουνώντας μόνον το μικρό τους δακτυλάκι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η υποβάθμιση των αξιοκρατικών κριτηρίων ενδέχεται να επιφέρει αδικίες και άνιση κατανομή του φόρτου εργασίας. Το καμπανάκι κτυπά κυρίως για τους «Κρόνιους» τύπους που έχουν μάθει να φορτώνονται ευθύνες και υποχρεώσεις, ευελπιστώντας πως κάποια ημέρα θα δικαιωθούν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όχι μόνον θα φορτωθούν επιπλέον βάρη αλλά και η προσδοκώμενη «τιμωρία» των ...ατάκτων θα εξελιχθεί σε έπαινο ή πολύ μεγάλη ελαστικότητα.

Επίσης, παρ’ ότι μπορεί να έχουν ένα ή περισσότερα σοβαρά προβλήματα, θα δουν με έκπληξη πως κάποιες ψυχές τραβούν επάνω τους την προσοχή και την φροντίδα των άλλων με αφορμή μάλλον φαιδρές και διογκωμένες καταστάσεις.

Στα πάνω τους είναι οι ευκολίες, οι χάρες, οι διασκεδάσεις, τα θεάματα, οι υπερβολές, το βόλεμα, οι «κοπάνες», η «άπαιχτη» τύχη, τα δώρα και οι σπατάλες.

Στα κάτω τους, η υπευθυνότητα, η αξιοκρατία, η μιζέρια και η δικαιοσύνη.

Αυτά όσον αφορά την ευχάριστη έως ...χαζοχαρούμενη όψη της ζωής, στην οποία οι βασικοί προσκεκλημένοι είναι οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) αλλά και όσοι εκ των μεταβλητών έχουν γενέθλια γύρω στις 15 του μήνα.

Πανηγύρια λοιπόν για τους Τοξότες, που έχουν τον Δία στο ...τσεπάκι τους, ενώ οι Παρθένοι (όπως και οι Αιγόκεροι) για να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα τους θα πρέπει πρώτα να γίνουν λιγότερο «σφιχτοί» ή ...ξινοί.

Κατά τα άλλα, ο Πλούτωνας ανασκουμπώνεται και ετοιμάζεται να ρίξει τον δικό του ...κύβο, με συμπαίκτες τον Άρη και την Αφροδίτη.
8_apr

Το τετράγωνο του με τον Άρη σχηματίζεται με ακρίβεια στις 11/4, ωστόσο από την εμπειρία μου γνωρίζω πως αρκετά συχνά οι όψεις του Άρη με τους αργούς πλανήτες ενεργοποιούνται μερικές ημέρες νωρίτερα.

Σε συλλογικό επίπεδο, η ενεργοποίηση των δύο πλανητών δημιουργεί συνήθως κινδύνους από τη δράση παρανόμων, ενώ γενικότερα ευθύνεται για καταστροφές του τύπου ...«άνοιξε η γη και μας κατάπιε».

Παράλληλα, με δεδομένη την θέση του Πλούτωνα στο «ζώδιο της εξουσίας», δηλαδή τον Αιγόκερω, αναμένονται άγριες κόντρες-υπονομεύσεις μεταξύ των κυβερνώντων και «καρατομήσεις» στελεχών.

Σε ψυχολογικό επίπεδο το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα μπορεί να εξωτερικεύσει τάσεις αυτοκαταστροφής, ενώ σε μια πιο δημιουργική κατεύθυνση να εξολοθρεύσει «φαντάσματα» και «δαιμόνια» που υπάρχουν μέσα μας.

Σε κάθε περίπτωση το βασικό μήνυμα των δύο πλανητών είναι πως δεν επιτρέπεται να είμαστε ανυποψίαστοι, ούτε χαλαροί όταν κινούμαστε σε ένα «ανθυγιεινό» περιβάλλον.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον αστρικό Πλούτωνα γίνεται την Πέμπτη κι αναμένεται να «ανάψει» πάθη και επιθυμίες. Η σεξουαλική διάσταση είναι μάλλον και η πιο ευχάριστη, εφ’ όσον βέβαια δεν εμπλακεί το συναίσθημα. Σε μια τέτοια περίπτωση η αίσθηση απώλειας ή του κινδύνου της απώλειας είναι καταλυτική και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε δραστικές εμμονές και εκρήξεις ζήλειας.

Στην καθημερινότητα μας, ο Πλούτωνας συμβάλλει συνήθως σε εκκαθαρίσεις καταχωνιασμένου υλικού και σε εξονυχιστική καθαριότητα, ενώ στα οικονομικά μπορούν να υπάρξουν οφέλη, παρά τον ενδεχόμενο αρνητικό αντίκτυπο στο συναίσθημα μας. Σενάρια του τύπου «ο θάνατος σου, η ζωή μου» γίνονται εύκολα πράξη, κάτω από την διεύθυνση του Πλούτωνα.

Φυσικά η όψη έχει και την ακόμη πιο «μαύρη» της πλευρά, αφού μια από τις λέξεις κλειδιά που την χαρακτηρίζουν είναι «πένθος».

Όπως και στην περίπτωση του Δία, τα παρορμητικά και τα μεταβλητά ζώδια αναμένεται να είναι οι βασικοί αποδέκτες-χρήστες της Πλουτώνιας ενέργειας, με τη διαφορά -ως προς τα μεταβλητά- πως οι πλέον ευαίσθητοι στις κοσμικές επιρροές θα είναι όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στο β΄ δεκαήμερο.

Ο μηδενισμός είναι για ακόμη μια φορά προ των πυλών και προσφέρει τη δυνατότητα για ένα συνολικό ξεκαθάρισμα με το παρελθόν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved