Πλανητικές Απόψεις: Ταξίδι στην χώρα των παραμυθιών

Eισάγετε τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών

Πλανητικές Απόψεις: Ταξίδι στην χώρα των παραμυθιών

Δεν ξέρω, αν κανείς αυτόν τον καιρό, με την συσσώρευση τόσων πλανητών στους Ιχθύες, αναρωτήθηκε το νόημα που θέλει να μας μεταδώσει το σύμπαν. Μέσα από την αστρολογική ματιά, καταλαβαίνουμε ότι αυτήν την στιγμή, η εσωτερική ψυχολογική εργασία μας είναι θεμελιώδους σημασίας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αδυναμίες μας, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να κρυσταλλώσουμε κάθε μία από τις λανθάνουσες αρετές μέσα μας και να έρθουμε σε επαφή με την απόλυτη και αιώνια κατάσταση της αγνότητας και της ευδαιμονίας.
Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί 5 χρονών να καταλάβει τι είναι που ακόμα και για εμάς είναι δύσκολο να καταλάβουμε;

Η λύση δίνεται μέσα από ένα υπέροχο κόσμο, γεμάτο συμβολισμούς, που βοηθά το παιδί να κατανοήσει την ανάγκη του να είναι καλύτερο κάθε μέρα και το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Τα παραμύθια είναι ο πιο απλός και πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να τους δωρίσουμε αυτή τη γνώση. Ο πλανήτης του ονείρου, Ποσειδώνας (κυβερνήτης Ιχθύων) άλλωστε, ξετρελαίνεται για αυτά.
Παραμύθια όπως η «Σταχτοπούτα» ή η «Χιονάτη», που μας λένε, για την αναγκαιότητα να μετατρέψουμε οτιδήποτε σε καθαρά πνευματικό, μέσα από μια σειρά από δοκιμές που καθημερινά οι πρωταγωνιστές των ιστοριών χειρίζονται στωικά, χωρίς ποτέ να χάνουν τον σεβασμό τους, προς αυτούς που τους προσβάλλουν.

mesa

Μην φοβάστε λοιπόν, αυτήν την περίοδο, να τους εισάγετε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αν τα παιδιά σας είναι εκτεθειμένα σε μια μίζερη πραγματικότητα, ιδιαίτερα αν τούτο συνεπάγεται οποιαδήποτε μορφή βαρβαρότητας, θα τους βοηθήσει να ξεφύγουν. Αυτό θα μπορούσε να εχει κι άλλη μορφή όπως είναι βιβλία, ταινίες, video games ή οποιαδήποτε εναλλακτική πραγματικότητα. Εάν πάλι έχουν μια κακή εμπειρία στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο τους και μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν το γιατί ή απλά δεν μπορούν να το καταλάβουν, ας τα βοηθήσουμε στο εσωτερικό τους έργο με αφηγήσεις προφανώς τόσο παιδικές, τόσο αθώες, που θα τους επιτρέψουν να φτάσουν σε ό, τι είναι πραγματικά μέσα τους.

Είναι εντάξει, αν νομίζουν ότι ζουν οι νεράιδες στο δάσος, ένα παιχνίδι που μπορείτε ακόμη και να παίξετε μαζί τους. Αν τους απαγορέψετε όμως το να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους, θα τα αποσύρει ακόμη περισσότερο από το να ασχοληθούν με την πραγματική ζωή. Η δουλειά σας ως γονέας, μέσα από το πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνεται, είναι να παρέχετε τον κατάλληλο τρόπο για να βρουν κοινωνικά αποδεκτές "αποδράσεις" από την πραγματικότητα.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved