Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 8 έως 14 Φεβρουαρίου

Ο Δίας και ο Κρόνος είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημερών που ακολουθούν, με πιθανότερη συνέπεια την εναλλαγή ή παράλληλη εκδήλωση καταστάσεων και φαινομένων που ανταποκρίνονται αφ' ενός στην περιοριστική φύση του Κρόνου και αφ' ετέρου στις επεκτατικές τάσεις του Δία. Έτσι λοιπόν, η χαρά και η λύπη, η επιτυχία και η αποτυχία, η ευκολία και η δυσκολία, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα αλλά και κάθε δίπολο αντιθέτων θα εισβάλλουν στην καθημερινότητα μας, ζητώντας από εμάς ένα και μόνον πράγμα: Το μέτρο ανάμεσα σε δύο άκρα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δύσκολο και τα αποτελέσματα θα ήταν ανάλογα με την δουλειά που έχουμε κάνει μέσα μας, με τον εαυτό μας. Αν δηλαδή έχουμε μάθει να ζυγίζουμε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά μιας υπόθεσης αποφεύγοντας τις απόλυτες τοποθετήσεις, τότε η «διαλεκτική» σχέση Δία-Κρόνου οδηγεί σε μια παραγωγή έργου που φέρει τα θετικά χαρακτηριστικά αμφοτέρων: Συγκρότηση, διάρκεια αλλά και ανάπτυξη.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα, που ακούει στο όνομα Άρης.
Η δραστική συμμετοχή του «κόκκινου» πλανήτη αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη και να προκαλέσει σφοδρές αντιπαραθέσεις. Με δεδομένο το ότι αρκετά συχνά οι «κόντρες» ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο εκφράζονται από μόνες τους με την δημιουργία δύο αντιμαχόμενων τάσεων ή στρατοπέδων, η συνδρομή του Άρη μπορεί να μετατρέψει μια απλή διπλωματική διαφωνία σε θυελλώδη ρήξη.
Και στη μέση των τριών πλανητών στέκονται πότε ο Ερμής, πότε ο Χείρωνας και πότε η Αφροδίτη, μεταφέροντας αντίστοιχα την ένταση στις επαφές και την επικοινωνία μας, στο σπίτι και την οικογένεια ή τις διαπροσωπικές σχέσεις μας.

Επιπλέον, όλος αυτός ο «χαμός» συνδυάζεται με τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, δίνοντας «αέρα» ενός περίπου μήνα στις εντάσεις. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι δημιουργικές εφαρμογές -εκεί όπου η ένταση μεταφράζεται σε δυναμισμό, πρωτοβουλίες και παραγωγή έργου- και όλοι μας θα πρέπει να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Τα σπορ, η γυμναστική, ο χορός, οι τεχνικές εργασίες κάθε είδους αλλά και κάθε απόφαση που μας ξεκολλά από τη στασιμότητα ανήκουν σε αυτήν την δημιουργική σφαίρα.

Όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μέσα στις επόμενες 30-35 ημέρες είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν κάθε όριο και εκείνο που μας απομένει είναι να ευχηθούμε... μακριά από εμάς! Θυμίζω ότι η εμπλοκή του Χείρωνα σε μια τόσο δυνατή ενεργειακή διελκυστίνδα, συνδέεται ευθέως με καταστροφές σε κλειστούς χώρους ή οικισμούς, σεισμούς και γενικότερα «ξεσπιτώματα», κάτι που είδαμε να συμβαίνει κατά κόρον τις ημέρες που προηγήθηκαν με κορυφαίο περιστατικό τον σεισμό των 8 ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα στον Ειρηνικό ωκεανό.

Όλα αυτά έγιναν υπό την επήρεια μιας «κρυφής» συνόδου Άρη-Χείρωνα στην εκπνέουσα Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου και από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν, ίσως μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες, βήμα-βήμα.

Την Παρασκευή, ο Ερμής κάνει μια σύνοδο με τον Άρη, συμβάλλοντας σε μια άμεση ένταση ή έξαψη.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Αποφασιστικό πνεύμα, νίκη. Ένα ρίσκο που δικαιώνεται. Άμεσες ή γρήγορες εξελίξεις. Σπορ, γυμναστική, τεχνικές εργασίες. «Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει»


SOS: Θυμός, νεύρα, καυγάδες. Αθυροστομία, ανάγωγη συμπεριφορά. Καψίματα, κοψίματα, πρηξίματα, σπασίματα. Αυθαιρεσία, χρήση βίας.

Παράλληλα, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τρίγωνο με τη Δήμητρα, αφήνοντας ένα... παράθυρο στην ειρήνη. Συνεννοήσεις και διπλωματικές επαφές μπορεί να συμβάλλουν σε λύσεις κοινής αποδοχής, ύστερα βέβαια από... επική μάχη!
Σε συνδυασμό με την όψη Ερμή-Άρη, υποδηλώνει μια επιθετική διπλωματία, όπου τα εμπόδια ξεπερνιούνται ύστερα από την επίδειξη αποφασιστικού πνεύματος.
Από αυτήν την άποψη το «μότο» της ημέρας είναι «ο τολμών νικά».

Την ίδια ημέρα η Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Ποσειδώνα, δίνοντας πολλές ευκαιρίες διαφυγής στις ρομαντικές ψυχές.

Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Φιλανθρωπία, παροχή υπηρεσιών σε πάσχοντες. Μια εξιδανικευμένη σχέση, αίσθηση ευτυχίας. Φυγή, ονειροπόληση.


SOS: Αφέλεια, ευπιστία, απάτη. Απομάκρυνση από τον ερωτικό σύντροφο. Παρασιτισμός,παράσιτα. Αποπλάνηση, μέθη που οδηγεί σε παραχωρήσεις. «Παρασύρθηκα».

Το Σάββατο αλλά και η Κυριακή είναι δύο ημέρες... φουλ απασχόλησης για τον Δία τον Κρόνο και τον Άρη κι εδώ ίσως είναι σκόπιμο να... ξαναδιαβάσετε την εισαγωγή του άρθρου.

Ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Δία, ενθαρρύνοντας ακόμη περισσότερο τις πρωτοβουλίες αλλά και τις επιπολαιότητες. Τα μεγάλα λόγια, οι υποσχέσεις, η αμετροέπεια, η αισιοδοξία, τα γλέντια και το «ωχ αδελφέ» δίνουν και παίρνουν, ας φροντίσουμε όμως να μην δράσουμε χωρίς να υπολογίσουμε τον... ξενοδόχο!
Οι πιο τυχεροί είναι βέβαιο ότι θα καρπωθούν ένα τουλάχιστον πλεονέκτημα, το θέμα όμως είναι ότι αν δεν αξιοποιηθεί άμεσα θα καταλήξει να γίνει «του Σάββατου χαρά και της Κυριακής λύπη».
Η παράλληλη όψη του Ερμή με τον αστρικό Κρόνο (τετράγωνο) είναι σε θέση να μεταστρέψει εντελώς το κλίμα, γυρίζοντας... ανάποδα τη λίστα των επιλαχόντων. «Οι τελευταίοι έσονται πρώτοι», από την άλλη πλευρά όμως δεν αποκλείεται οι τελευταίοι να πληρώσουν τα σφάλματα των πρώτων...
Πιθανότατα, οι βασικοί πρωταγωνιστές θα είναι οι εκατέρωθεν «πιστοί» του Δία και του Κρόνου με τους πρώτους να κερδίζουν αρχικά τις εντυπώσεις και τους δεύτερους να παλεύουν για την ουσία, περιμένοντας στη γωνία. Το θέμα όμως εδώ δεν είναι να χειροκροτήσουμε είτε τους μεν, είτε τους δε αλλά να βρούμε τη χρυσή τομή, αποφεύγοντας τις υπερβολές προς κάθε κατεύθυνση.
Και το πόσο καλά θα χειριστούμε αυτήν την ενεργειακή κόντρα Δία-Κρόνου θα φανεί από τα αποτελέσματα, αφού εδώ τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι «Κρόνιοι».

Ερμής-Κρόνος


Mainstream: Διεκπεραίωση ενός μεγάλου ή λεπτομερούς έργου. Επιτυχημένες εξετάσεις. Συνδυασμός ευελιξίας και αποτελεσματικότητας. Αξιοπιστία. Διάβασμα, μελέτη.


SOS: Απόρριψη, αποτυχία. «Έφαγε τα μούτρα του». Τιμωρία, ποινή. Ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο εξ αιτίας του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο, το οποίο συνδυάζεται με το «συμβατικό« τετράγωνο Άρη-Δία, που κλείνει με ακρίβεια την Κυριακή. Εδώ έχουμε δύο εντελώς αντίθετες ροπές, που αν τραβηχτούν στα άκρα, μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά.
Η φράση κλειδί της αποτυχίας είναι «bad timing», ας τις δούμε όμως μια-μια.

Άρης-Κρόνος

Mainstream: Συμβιβασμός, διπλωματία. Συγκερασμός δύο απόψεων με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ένα μεγάλο τεχνικό έργο, κατασκευές, οικοδόμηση. Σκληρή εργασία.


SOS: Σύγκρουση, ρήξη. Ένα σοβαρό ατύχημα. Κακή οδηγική συμπεριφορά. Απώλεια ενέργειας, αποδυνάμωση. Κατάπτωση, κατάθλιψη. Σκληρότητα, ακαμψία.

Άρης-Δίας

Mainstream: Επιτυχημένο ρίσκο, νίκη, θρίαμβος. Μια μεγάλη επίδοση. Περιπέτεια, άθλος, κατάκτηση.

SOS: Πυρκαγιά, παρανάλωμα. Έκθεση σε σημαντικούς κινδύνους. Αμετροεπής συμπεριφορά με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Επίσης την Κυριακή έχουμε την σύνοδο Ερμή-Χείρωνα, μια όψη που συνήθως συμβάλλει σε «επαναφορές» προσώπων, σκέψεων ή συναισθημάτων και βέβαια στην αρνητική εκδοχή της υψώνει ένα συναισθηματικό τείχος εξαρτήσεων ή νοσταλγίας που παρεμποδίζουν τη λογική μας. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο πρακτικές όσο και αβλαβείς πλευρές, όπως είναι ένα reunion ή οι διευθετήσεις θεμάτων που αφορούν το σπίτι μας.

Επιπλέον, στις 11:20 το πρωί έχουμε τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, για την οποία όμως θα υπάρξει ειδική αναφορά σε προσεχές άρθρο.

Την Δευτέρα είναι η σειρά της Αφροδίτης να μπει «σφήνα» ανάμεσα στον τροπικό Κρόνο και τον αστρικό Δία, περιπλέκοντας αρκετά τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τα οικονομικά θέματα. Και στις μεν πρώτες καλούμαστε να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, στα δε δεύτερα να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ...
Φαίνεται πάντως ότι εδώ τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι «Δίιοι», οπότε οι μεγάλοι «αντίπαλοι« τους θα πρέπει να προσέξουν μήπως οι ίδιοι με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους, υπονομεύουν τελικά την όποια προσπάθεια τους. Η ζωή έχει και τις πιο χαλαρές στιγμές της και το να τα παίρνουμε όλα (πολύ) σοβαρά ή «σφικτά», μας στερεί αυτό που ο πολύς κόσμος αποκαλεί... τύχη!

Αφροδίτη-Δίας


Mainstream: Δώρα, κεράσματα, τυχερά. Κερδισμένες εντυπώσεις, βοήθεια από ισχυρούς. Γνωριμίες με «υψηλούς κύκλους». «Αμαρτίες» που συγχωρούνται.


SOS: Σπατάλες, σκάνδαλα. Ηθικό έλλειμμα.

Αφροδίτη-Κρόνος


Mainstream: Δημόσιες σχέσεις. Καθήκοντα, υποχρεώσεις. Οικονομικό πνεύμα, πωλήσεις. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Ισοστάθμιση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε μια σχέση ή συνεργασία. Νοικοκυριό.


SOS: Θλίψη, απογοήτευση, απαισιοδοξία. Μια «μπλεγμένη» σχέση. Χωρισμός. Αποτυχημένες ή ελαττωματικές αγορές. Απώλεια εισοδήματος. Δερματικά προβλήματα. Άγχος, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Την Τρίτη, έχουμε δύο «αρμονικές» όψεις του Ερμή με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, κάτι που γενικά θα υποβοηθήσει την διερεύνηση και την ταξινόμηση ποικίλων υποθέσεων. Οι δύο αργοί πλανήτες επιτάσσουν ως προτεραιότητα το καθήκον και το ξεσκαρτάρισμα υλικού, κατά τα άλλα όμως δεν είναι και για πολλές χαρές. Ίσως λοιπόν να υπάρξουν και κάποιες ειδήσεις ή εξελίξεις που τουλάχιστον θα προβληματίσουν.
Όμως η πραγματικά είδηση της ημέρας είναι η σύνοδος του Άρη με το Χείρωνα, μια όψη που δυνητικά έχει πολλά... ράμματα για τη γούνα μας!

Mainstream: Διερεύνηση του παρελθόντος, αναδρομή, ανασκαφή. Κτίσιμο, οικοδόμηση. Απεμπλοκή-θεραπεία από εξαρτήσεις.


SOS: Ξεσπίτωμα, εσωτερική αναστάτωση. Ζημιές στο σπίτι, οικογενειακοί καυγάδες. Εφιάλτης από το παρελθόν, αναζωπύρωση μιας παλιάς έχθρας.

Την Πέμπτη, έχουμε μια απόλυτα «πολιτική» και εξισορροπιστική όψη ανάμεσα στον Ήλιο και την αστρική Δήμητρα. Το «κρυφό» τετράγωνο των δύο ουρανίων σωμάτων θα συμβάλλει σε επαφές υψηλού επιπέδου, συμβούλια και συσκέψεις, ενώ είναι ιδανική για την προώθηση-διαφήμιση των δραστηριοτήτων μας.
Παράλληλα αναμένεται να συμβάλλει στη διεκπεραίωση λεπτομερειών νομικής υφής.

Ενώ όμως όλα αυτά δρομολογούνται στις κοινωνικές σχέσεις και τις συνεργασίες μας, στο ερωτικό πεδίο η κατάσταση τείνει να λάβει «καυτές» διαστάσεις. Η τροπική Αφροδίτη συναντά τον αστρικό Άρη κι όλα πλέον είναι... ανοικτά!

Mainstream: Έρωτας, πάθος, σεξ. Μια πολύ δυνατή σχέση ή εμπειρία. Έντονος τρόπος ζωής, «ξεσάλωμα».


SOS: Διεκδίκηση εκτός ορίων, παρενόχληση. Ανταγωνισμός, ζήλεια, σκηνές.

Το ερωτικό κλίμα γίνεται ακόμη πιο καυτό, εξ αιτίας του εξαγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα που κλείνει με ακρίβεια την Παρασκευή.
Η συγκεκριμένη όψη βέβαια, που συχνά παραπέμπει σε μια δράση ηφαιστειακού τύπου (βγάζει το μέσα, έξω), έχει κι άλλες... παραφυάδες και ο λόγος που την εντάσσω στα SOS αυτής της εβδομάδος είναι ότι αναμένεται να «δείξει» αρκετές ημέρες πιο πριν.

Mainstream: Αποκάλυψη-ξεσκέπασμα μιας παράνομης δραστηριότητας. Ύστατη διαφυγή από έναν μεγάλο κίνδυνο. Οφέλη από ζημιές άλλων. Έρευνα σε βάθος, κατάδυση. Διάτρηση, διείσδυση. Εξολόθρευση βλαβερών στοιχείων. Κυνήγι μέσα στη νύκτα.


SOS: Αυτοκαταστροφικές επιλογές, υπερβολική εσωστρέφεια. Υποχώρηση του εδάφους, επικίνδυνος λάκκος. Άγρια ένστικτα, ανεξέλεγκτες επιθυμίες, εγκληματικότητα. Μάχη με παρανόμους, τρομοκρατία, βομβιστικές επιθέσεις. Υπονόμευση.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved