Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Μόνο για αυτήν την εβδομάδα η... εκπομπή SOS φτάνει μέχρι την Πέμπτη, αφού από 1ης Φεβρουαρίου αλλάζουμε ημέρα δημοσίευσης. Τα SOS πλέον θα ξεκινούν κάθε Παρασκευή και θα ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Από 1 έως 7 Φεβρουαρίου

Οι πρώτες ημέρες του μήνα χαρακτηρίζονται από ποικίλες και ανάμεικτες τάσεις, αφού όλοι σχεδόν οι πλανήτες -με μοναδικό απόντα τον Κρόνο- σκοπεύουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Πέρα όμως από τις όψεις που σχηματίζονται με ακρίβεια σε αυτό το διάστημα, το ενδιαφέρον και η προσοχή μας στρέφονται στο τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, το οποίο «κλείνει» την μεθεπόμενη Κυριακή (στις 10/2) αλλά αναμένεται να «φουντώσει» την καθημερινότητα μας, από το Σάββατο και μετά. Ειδικότερα, η είσοδος του Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων θα ενεργοποιήσει άμεσα τις υπό σχηματισμό όψεις του με το Δία στους Διδύμους και τους Ποσειδώνα-Χείρωνα στους Ιχθύες, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για ένα εξαιρετικά «καυτό» δεκαήμερο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλά είναι εκείνα που μπορεί να «τρέξουν» αποπλέκοντας μας από την ακινησία, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι επιδόσεις μας μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλές ή να πετύχουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Καλώς να έρθουν όλα αυτά αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα λείψουν και οι παρενέργειες αυτού του ενεργειακού overdose. Το πρώτο SOS αναφέρεται σε φωτιές και πλημμύρες σε κλειστούς χώρους, σπίτια κλπ, όχι από την δράση των στοιχείων της φύσης (αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο) αλλά από κακοτεχνίες ή δικούς μας άστοχους χειρισμούς.

Προσοχή χρειάζεται επίσης σε όσες δραστηριότητες ασκούνται στη θάλασσα, σε λίμνες, σε ποτάμια, ακόμη και σε αρδευτικά κανάλια, ενώ καλό είναι να χειριζόμαστε με ασφάλεια συσκευές γκαζιού.

Πάντως, παρά τις ανωτέρω «προειδοποιήσεις», η αρχή είναι ενθαρρυντική.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Δία, βάζοντας μια σφραγίδα τύχης στις δραστηριότητες μας

Mainstream: Επέκταση, ανάπτυξη, τύχη. Βοήθεια από ισχυρούς, αποδοχή αιτήματος. Μια έναρξη με προοπτικές. Αγορές, δώρα, κεράσματα.

SOS: Έκθεση αδυναμιών, σκάνδαλο, ρεζίλεμα. Σπατάλη.

Την Παρασκευή προς το Σάββατο έχουμε ένα ακόμη «κρυφό» τετράγωνο, αυτήν την φορά ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και τον τροπικό Ουρανό.

Mainstream: Διαφορετικότητα, εξαίρεση. Μια ευχάριστη έκπληξη. Μια γνωριμία με απρόβλεπτη εξέλιξη. Πρωτότυπες παρουσιάσεις, ιδιαίτερες επιλογές στο ντύσιμο. Αλλαγή εμφάνισης. Avant guarde πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια σχέση ανάμεσα σε «αταίριαστους». Βοήθεια από ξένους.

SOS: Κρίση ανεξαρτησίας χωρίς νόημα, υστερία, παραξενιά. Απρόβλεπτη συμπεριφορά από οικεία άτομα. Απότομη διακοπή μιας σχέσης.

Το Σάββατο ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Χείρωνα, βγάζοντας μνήμες και συναισθήματα στην επιφάνεια.

Mainstream: Αναβίωση του παρελθόντος, παλιοί γνώριμοι. Οικογενειακές και περιουσιακές υποθέσεις. Κοινή καταγωγή, παράδοση. Επαφές με πρεσβύτερους ή βετεράνους. Έρευνα στο παρελθόν. Αρχαιολογία, μυθολογία. Αρχιτεκτονική.

SOS: Εξάρτηση, συναισθηματική αδυναμία.

Την Κυριακή, ο Ερμής πασχίζει να μας δείξει ότι η καθημερινότητα μας μπορεί να είναι τόσο χρήσιμη, όσο και διασκεδαστική.

Το «κρυφό» τετράγωνο του με την αστρική Δήμητρα προάγει την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, ενώ παράλληλα η σύνοδος του αστρικού Ερμή με την Αφροδίτη καθιστά το Σ/Κ ιδανικό για περιπάτους, εκδρομές, φιλικές συναθροίσεις, θεάματα κι όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη.

Mainstream: Καλή παρέα, διασκέδαση. Νέες γνωριμίες, κοινωνική δικτύωση.

SOS: Κουτσομπολιό, ενασχόληση με ανούσια θέματα.

Τη Δευτέρα έχουμε τη σύνοδο του Άρη με τον Ποσειδώνα, μια όψη που έχει βέβαια τα πλεονεκτήματα της -ιδιαίτερα σε σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες- αλλά δεν παύει να είναι και ύποπτη για μια σειρά από ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Mainstream: Χορός, μουσική, καλλιτεχνική δημιουργία. Απολύμανση, θεραπεία. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Μια μεταφυσική εμπειρία. Σεξουαλική πανδαισία, δραστικές φαντασιώσεις. Ψάρεμα. Απόδραση από τα δύσκολα.

SOS: Αστοχία, λάθος συναγερμός. «Μια τρύπα στο νερό». Εξαπάτηση, υπονόμευση, στημένο παιχνίδι. Απιστία, προδοσία. Ιώσεις, τοξικές προσβολές, δηλητηριάσεις. Κίνδυνοι από το «επιθετικό» υγρό στοιχείο, πλημμύρες, υδραυλικά προβλήματα. Ψυχικές επιθέσεις, «μάτιασμα». Προβλήματα από την χρήση ουσιών η αλκοόλ. Τρικυμία, μπουρίνι. Ναυάγιο, πνιγμός, ασφυξία. Χιονοστιβάδα.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα ακόμη «κρυφό» τετράγωνο με την ¨Εριδα.

Mainstream: Οργάνωση, ταξινόμηση, ειδίκευση. Έμφαση σε εργασιακά θέματα, παροχή υπηρεσιών. Ενδιαφέροντα σχετικά με την υγεία και την υγιεινή. Ψηφιακή τεχνολογία, επιστημονικές αναζητήσεις.

SOS: Γραφειοκρατία, «κόλλημα» σε λεπτομέρειες. Εργασιομανία.

Την Τετάρτη, ο Ερμής ξεχνάει... αυτά που ξέρει, αφού η σύνοδος του με τον Ποσειδώνα καθιστά την λογική μας αβέβαιη, αντικαθιστώντας την όμως με μια εξαιρετικά εύστοχη διαίσθηση. Εδώ το πρόβλημα είναι στα καθαρά. πρακτικά θέματα, που τείνουν να μην πραγματοποιηθούν.

Mainstream: Διαίσθηση, έμπνευση, όνειρα, φυγή, χαλάρωση, ύπνος. Μια κατά λάθος επιτυχία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αισιοδοξία, ελπίδα. Αστρολογία, μεταφυσική. Ανακούφιση και βοήθεια σε πάσχοντες.

SOS: Κλοπή, απάτη, ψέμα. Αφηρημάδα. Αστοχία, ακύρωση. Ανεξήγητα τεχνικά προβλήματα. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μια χίμαιρα. Ρύπανση, αλλοίωση χρωμάτων.

Την ίδια ημέρα όμως «παίρνει μπρος» και η Αφροδίτη, η οποία σχηματίζει κατά σειρά τρεις όψεις με τον Πλούτωνα (κρυφή σύνοδος), τον Ουρανό (εξάγωνο) και το Δία (τρίγωνο), ανοίγοντας διάπλατα το παιχνίδι των σχέσεων.

Το συγκεκριμένο μπαράζ όψεων, μπορεί επίσης να έχει θετικές συνέπειες σε οικονομικά θέματα αλλά σίγουρα το ερωτικό είναι αυτό που ενδιαφέρει όσες ή όσους είναι ακόμη μόνοι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες μια νέα σχέση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική και με ουσιαστικές προοπτικές για μια αίσια κατάληξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι... θα μας βγάλει το λάδι!

Αντίθετα, για τους δεσμευμένους ενδέχεται να δημιουργηθούν προστριβές και αναταράξεις, αφού το όλο «concept» παραπέμπει σε αλλαγές και αναθεωρήσεις, με γνώμονα το πολύ γνωστό «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Όσον αφορά ειδικότερα την όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και το Δία, είναι από αυτές που μπορεί να σκανδαλίσουν, είτε με την τύχη, είτε με την επιπολαιότητα τους.

Mainstream: Χαρά, γλέντι, διασκέδαση. «Έξω καρδιά», τσαχπινιά, γαλιφιά. Τύχη, βοήθεια, εύκολες λύσεις. Γνωριμίες με ευκατάστατα άτομα. Αγορές, δώρα, κεράσματα. Κερδισμένες εντυπώσεις.

SOS: Σκάνδαλο, σπατάλη. Ανευθυνότητα, αμέλεια. Προτεραιότητα σε ανούσιες υποθέσεις, χαζολόγημα, έλλειμμα ποιότητας. «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα». Μια αποτυχημένη δίαιτα.

Κλείνοντας να επισημάνω ότι οι όψεις που ακολουθούν και πιθανόν να επηρεάσουν και την Παρασκευή είναι κυριολεκτικά «φωτιά και λαύρα», με τον Άρη να δίνει ρέστα (εκτός από το τετράγωνο με το Δία, σχηματίζει και μια σύνοδο με τον Ερμή).

Προσοχή λοιπόν στις εντάσεις και τους καυγάδες, που πολύ εύκολα μπορεί να «ξεφύγουν», ενώ είναι σκόπιμο για όλους μας να αναζητήσουμε τρόπους (γυμναστική, σπορ ή διάφορες εργασίες), ώστε να εκτονωθεί δημιουργικά η πλεονάζουσα ενέργεια.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved