Αστρολογική Εφημερία, από 2 έως 5 Απριλίου

Να αποτινάξουμε προκαταλήψεις και περιοριστικές πεποιθήσεις
Αστρολογική Εφημερία, από 2 έως 5 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

«Είπατε τώ βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ουδέ παγάν λαλέουσαν. Απέσβετο και το λάλον ύδωρ», ...

 

Ο χρησμός της Πυθίας στο ερώτημα του Ιουλιανού ήταν η οριστική διαβεβαίωση πως ο κόσμος πλέον είχε αλλάξει. Το ίδιο ακριβώς μήνυμα στέλνουν στις μέρες μας κι ο Άρης με τον Ουρανό στον Κριό, όντας έτοιμοι να ταρακουνήσουν το σύμπαν: Επαναστάτες όλων των χωρών ενωθείτε!

Και εννοείται βέβαια πως τα κατά τόπους αντάρτικα δεν θα περιέχουν ούτε ευγένειες, ούτε αβροφροσύνες. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, που είπε και ο αείμνηστος «Γέρος»...

 

Με άλλα λόγια πάμε για μπαράζ ανατροπών και ακραίων όσο και απροσδόκητων καταστάσεων, όπου κάθε λογική πρόβλεψη και κάθε γραμμική σχέση αιτίου-αποτελέσματος θα έρθει αντιμέτωπη με τον περιβόητο «αστάθμητο παράγοντα». Είτε πρόκειται για τις δυνάμεις της Φύσης, είτε για ανθρώπινη παρέμβαση. Και η συμμετοχή στο όλο σχήμα με «κρυφές» όψεις (συνόδους) της Δήμητρας και της Αφροδίτης υποδηλώνει πως η ενέργεια των δύο πλανητών μπορεί να βρει εύκολα διέξοδο, τόσο στις προσωπικές μας υποθέσεις (αισθηματικά, οικονομικά και επαγγελματικά), όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

 

Με δεδομένο το ότι η σύνοδος των δύο πλανητών γίνεται ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του Απριλίου, η χρονική εμβέλεια της επιρροής της θα είναι τουλάχιστον ένας μήνας, χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε τις μελλοντικές εκρηκτικές συνέπειες στα ωροσκόπια ατόμων και καταστάσεων που θα γεννηθούν αυτήν την περίοδο.

Σε συλλογικό επίπεδο όπου η συνειδητότητα είναι πολύ πιο περιορισμένη, η ένταση και οι διαμάχες ενδέχεται να συνοδευθούν από αγριότητες, ανάλογες με αυτές που μόλις χθες έλαβαν χώρα στο Αφγανιστάν αλλά και στις 29 Μαρτίου στην Ακτή Ελεφαντοστού (800 νεκροί σε μια μέρα).

 

Από την άλλη πλευρά, για τον καθένα μας ξεχωριστά είναι μια λαμπρή ευκαιρία να αποτινάξουμε προκαταλήψεις και περιοριστικές πεποιθήσεις, χαράζοντας έναν νέο δρόμο στη ζωή μας. Οι δύο πλανήτες μπορούν να «δουλέψουν» πάρα πολύ καλά στο επιστημονικό ή το φιλοσοφικό πεδίο εισάγοντας και θεμελιώνοντας καινοτομίες που πραγματικά είναι σπάνιες και ιδιοφυείς.

Ακόμη, το σπάσιμο της ρουτίνας και ο ξέφρενος ρυθμός μιας «άλλης» καθημερινότητας με μάλλον σουρεαλιστικές διαστάσεις θα μας θυμίσει ότι όντως μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία. Και κάθε φορά που το «εφικτό» δείχνει τόσο μακρινό, δεν έχουμε παρά να υλοποιήσουμε το αδύνατο!

 

Βέβαια, η ενέργεια των δύο πλανητών είναι δύσκολο να χωρέσει στα στενά όρια μιας «τακτοποιημένης» ζωής και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για το αναπάντεχο. Όχι βέβαια, πως είναι εύκολο... Ουσιαστικά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε λογής κεραυνοβολήματα και αν πρόκειται για τον έρωτα, καλώς να ορίσει, ακόμη κι αν μας ξεκουνήσει από τη βολή μας. Αν όμως έχουμε να κάνουμε με τη διατάραξη των ισορροπιών σε βασικούς τομείς της ζωής μας ή -ακόμη χειρότερα- με πραγματικούς κεραυνούς ή ατυχήματα, τότε το πράγμα αλλάζει.

 

«Χέρια ψηλά» τραγουδάει ο Χατζηγιάννης κι εγώ περιγράφοντας το ανανεωτικό κλίμα στις σχέσεις θα συμπλήρωνα «και τα πόδια»... Αλλά τελικά «και τα μάτια», αφού οι συνήθεις κίνδυνοι του Ουρανό είναι εξ ...ουρανού. Και η αναρχία στους αιθέρες δεν έχει να κάνει μόνον με αεροπλάνα, διαστημόπλοια και μετεωρίτες αλλά και με οτιδήποτε άλλο ...τύχει να πετάξει, εξ αιτίας μιας έκρηξης ή πτώσης.

Όπως ίσως θα καταλάβατε, τουλάχιστον ο αιωροπτερισμός και το bungee jumping αυτές τις ημέρες δεν είναι και τόσο ασφαλή...

 

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από τις ...αεροπορικές επιδρομές είναι τα παρορμητικά αλλά όπως συνηθίζω να υπογραμμίζω οι αστρικές θέσεις των δύο πλανητών χρήζουν αρκετούς επιπλέον υποψήφιους που ανήκουν στις τάξεις των μεταβλητών ζωδίων (Ιχθύων, Παρθένων, Διδύμων και Τοξοτών) και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.

Και με εξαίρεση τα ζώδια του σταθερού σταυρού, που σε γενικές γραμμές είναι «στην απέξω», το πρόβλημα δείχνει να είναι συνολικότερο, αφού στο «κόλπο» των αντιπαραθέσεων είναι εδώ και αρκετές ημέρες ο Δίας και ο Κρόνος.

 

new_moon_april

 

Στη Νέα Σελήνη του Απριλίου διακρίνονται με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά μιας τραμπάλας ή αν προτιμάτε διελκυστίνδας, με τη διαφορά πως οι «απέναντι» δεν είναι παιδιά. Η αντίθεση του Δία με τον Κρόνο αναπαράγει αντιπαλότητες και επί της γης με τον κόσμο ουσιαστικά να χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα.

Και τα «παιχνίδια» των μεγάλων είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν νέα μέτωπα, χωρίς να αναλογιστούν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύφλεκτη.

 

Επί προσωπικού, το θέμα αφορά άμεσα και πάλι τα ...οκτώμισι από τα δώδεκα ζώδια, με τους Ταύρους, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους να μένουν -τι χαρά-εκτός νυμφώνος. Στην ίδια φάση βρίσκονται και οι μισοί Λέοντες, όσες και όσοι δηλαδή έχουν τα γενέθλια τους μετά τις 7-8 Αυγούστου.

 

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Δευτέρα, φωτογραφίζει τον «πρώτο γύρο» της διαμάχης μεταξύ των κοσμικών δυνάμεων με τους «συντηρητικούς» ή τους υπερασπιστές της ποιότητας και της ηθικής τάξης να κερδίζουν κατά κράτος. Περιορισμοί και καθυστερήσεις έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ όσες και όσοι ακολουθούν μια πολιτική χαμηλών τόνων ή πρόνοιας, βρίσκονται πολύ κοντά στο να δικαιωθούν. Το «στα ‘λεγα εγώ» είναι το tip της ημέρας, καλό είναι όμως πέρα από την κριτική να υπάρξει και έργο για τις επερχόμενες γενεές...

Ωστόσο η «αντεπίθεση» των ...φιλελεύθερων, των «πέρα βρέχει» αλλά και των πληθωρικών επιλογών δεν θα αργήσει, αφού δύο ημέρες αργότερα ακολουθεί η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία, μια όψη που θα ευνοήσει τους τυχερούς, ανεξάρτητα με το αν το αξίζουν ή όχι. Ευθύνες και κανόνες πάνε περίπατο, το τρελό γλέντι αντικαθιστά τις ενοχές και τα «δόντια» κατατροπώνουν την αξιοκρατία.

Άντε μετά να βγάλεις άκρη, πολύ περισσότερο αν υπάρξει και χρονική «σκάντζα», να εμφανιστούν δηλαδή πρώτα οι δε και ύστερα οι μεν.

 

Σε προσωπικό επίπεδο, όλη αυτή η αναμπουμπούλα συνθέτει και το κεντρικό «στοίχημα» της περιόδου, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση του μέτρου. Τη σύνθεση δηλαδή των αντιθέσεων σε όλα τα επίπεδα και τη δημιουργική εξέλιξη τους.

Ευελιξία χρειαζόμαστε και όχι «μουλάρωμα».

Η ίδια η ζωή θα μας δείξει πως «μια χαρά της Κυριακής μπορεί να είναι η λύπη της Δευτέρας», γι αυτό είναι σκόπιμο να κρατήσουμε μικρό καλάθι, τόσο στα πανηγύρια, όσο και στις πίκρες.

Το «κάθε εμπόδιο για καλό» και το «ουκ εν τω πολλώ το ευ» αναζητούν χρήστες και ...όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ως προς την γενικότερη επιρροή της Νέας Σελήνης στην κοινωνία και την πολιτική, είναι σαφές προς θα ενισχύσει τις αντιπαλότητες και τις ακρότητες, ανατρέποντας σχεδιασμούς και στόχους. Εκείνο όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ακριβής αντίθεση του αστρικού Πλούτωνα με το τροπικό Μεσουράνημα, η οποία πέρα από το ότι επισημαίνει το τέλος ενός κύκλου στον χώρο της Παιδείας, των ΜΜΕ και όσων ακόμη τομέων βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Τοξότη ή των Διδύμων, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα καταστροφικό ατύχημα ή ένα τράβηγμα του χαλιού από την ίδια τη Φύση.

 

 

Μέσα σε αυτόν τον γενικό ...χαμό, είναι που βρήκε την ώρα κι ο Ποσειδώνας να αλλάξει ζώδιο!

Η επιστροφή στο σπίτι του, το ζώδιο των Ιχθύων δηλαδή, ύστερα από απουσία 165 συναπτών ετών, θα γίνει την Κυριακή στις 16:50.

Η τετράμηνη παραμονή του στο ζώδιο είναι το ορεκτικό πριν το κυρίως γεύμα που θα λάβει χώρα από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι το 2025, ζωή να ’χουμε...

Οι προβλεπόμενες επιπτώσεις του πλανήτη στις κεντρικές επιλογές, την καθημερινότητα μας αλλά και στο διεθνές σκηνικό θα παρουσιαστούν από την Δευτέρα στο ειδικό αφιέρωμα που ετοιμάζουμε για τον πλανήτη της μεγάλης φυγής.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved